Vallomások (beszélgetés)
"Íztelen a saját termelésű sütőtököm..."
A nem saját termelésű is ilyen lehet. Szinte az egyetlen finomság, amit drága pénzért hazacipelünk, több kilót, aztán kidobhatjuk.
"Íztelen a saját termelésű sütőtököm. 1 adagot kidobtam komposztba. Sírógörcs alatt. Mostani se édes egyáltalán. Felhasználom más kajára. Nudli, kanalasfánknak, egyéb. Legalább szép sárga lesz a tészta. Párom nehogy megtudja."
Miért ne tudja meg?
Nem értem, miért a békét kötik meg, miért nem a háborút?
Mert a nyúl szőrös és nem borotválkpzik.
Meddig vagyunk még gyerekek? A tévében középkorúak, idős emberek mondják hasonló korú társaiknak: Gyerekek, mit szóltok ehhez...
Szerintem vicces. Meg amikor kicsinyítőképzővel mondják a neveket.
"Íztelen a saját termelésű sütőtököm. 1 adagot kidobtam komposztba. Sírógörcs alatt. Mostani se édes egyáltalán. Felhasználom más kajára. Nudli, kanalasfánknak, egyéb. Legalább szép sárga lesz a tészta. Párom nehogy megtudja."
Főzz belőle töklekvárt!
Annyi cukrot raksz hozzá, ami a nektek megfelelő, ill. szükségesnek érzed.
Meddig vagyunk még gyerekek? A tévében középkorúak, idős emberek mondják hasonló korú társaiknak: Gyerekek, mit szóltok ehhez...
Nem kell szó szerint értelmezni. Nekem is szavam járása, amikor kiakadok valamin, vagy elcsodálkozom valamin. :)
Senki nem néz gyereknek. Ne sértődj már meg ilyenen. Anno 15 éve így kezdtem egy mondatot és az akkori kolléganőm jól lecseszett, hogy mit képzelek, hogy gyereknek szólítom. Pff...:D
Íztelen a saját termelésű sütőtököm. 1 adagot kidobtam komposztba. Sírógörcs alatt. Mostani se édes egyáltalán. Felhasználom más kajára. Nudli, kanalasfánknak, egyéb. Legalább szép sárga lesz a tészta. Párom nehogy megtudja.
Ebben mi az a nagy titok, nem értem
Én szeretem a "gyerekek" kifejezést, saját magam is szoktam használni. Ebben a kontextusban egyáltalán nem gyermeket jelent hanem összefoglalóan azt, hogy barátaim, társaim, egyebek. Szerintem nagyon barátságos, jópofa kifejezés. A retró korszakban használták rengetegszer. 🙂
"Meddig vagyunk még gyerekek? A tévében középkorúak, idős emberek mondják hasonló korú társaiknak: Gyerekek, mit szóltok ehhez..."
Nincs ezzel semmi gond. Két ideillő idézettel válaszolnék:
„Akit az istenek szeretnek, örökre meghagyják gyereknek.”
(Heltai Jenő)
"Ember csak az, aki felnőtt korában is gyerek marad!"
(Erich Kästner)
"Íztelen a saját termelésű sütőtököm. 1 adagot kidobtam komposztba. Sírógörcs alatt. Mostani se édes egyáltalán..."
Ki ne dobd! A TV-ben láttam évekkel ezelőtt, azt hiszem J. Olivertől, hogy a sütés előtt a tepsibe rakott sütőtök szeletekre egy-egy nagyobb csipet cukrot szórt és úgy sütötte meg. Az a kis cukor rákaramellizálódik a sütőtökre és kellemes ízt ad még az ízetlen sütőtöknek is. Azóta én is így szoktam sütni a sütőtököt. Próbáld ki te is!
Íztelen a saját termelésű sütőtököm. 1 adagot kidobtam komposztba. Sírógörcs alatt. Mostani se édes egyáltalán. Felhasználom más kajára. Nudli, kanalasfánknak, egyéb. Legalább szép sárga lesz a tészta.
Szuper ötlet. Örülök, hogy kreatívan felhasználsz mindent és még a kidobott zöldség is a komposztba megy. Ez nagyon dícséretes, nem beszélve arról, hogy a tésztáid is egészségesebbek lesznek. 👍👍
nem fogod elhinni, de használtam már a Brita vízszűrő kancsót évekkel ezelőtt, és pont ettől betegedtem le többször is. Azt hiszem Laica betétet használtam és 2 alkalommal is lebetegedtem, amikor szűrőt cseréltem, pedig mindent előírás szerint csináltam és tisztítottam meg. Mindegy, ezt csak érdekesség képpen írtam, most asztali vízszűrőm van, ezzel nem volt még rossz tapasztalatom.
Amikor azt írod, hogy desztillált víz akkor erre a vízszűrő kancsóban leszűrt vízre gondolsz vagy veszel deszt vizet, és azt szűröd le? (gondolom az 1. verzió ..?)
"Nem rajongok a karácsonyért, nem is várom, de annyira jó már most karácsonyi zenéket hallgatni és azon gondolkodni, hogy mit süssek majd. :)"
Apa, kezdődik! De jó, hogy írtál. Fel tudjuk magunkat vértezni a korai kezdetű karácsonyi utálkozás ellen. Nemsokára minden második vallomás erről fog szólni.
"Fizetgetnek, dolgozgatok."
Ez jó és igaz:)
"Tök jó, hogy pont akkor robban be a kovid, amikor influenza szezon van. Mindig csőstől jön a baj. És a november mindig nehéz valamiért. Már most várom, hogy vége legyen ennek az egésznek."
Influenza szezon van? 😯 Nem is tudtam. Egy kukkot nem olvastam hallottam róla.
Lehet, hogy szereted keresni magadnak a bajt.
"Bevallom, hogy sikerült magam kikúrálni pálinkás mézes fokhagymával. A fokhagyma az ász! 🥂"
Meg a hagyma is!
"Sokat hallunk hősökről, de nem tudom kit lehet hősnek nevezni. Aki kapja a pofonokat vagy aki állja?"
Mindkettő. De a legnagyobb hős az, aki felülkerekedik önmagán és legyőzi a gyengébbik oldalát! Mert csak akkor tudja másokban is legyőzni!
"Unalmasnak és kisszerűnek tartom a társadalmi dogmák alapján ítélkező embereket. Az átlag embernek az ad biztonságot, ha lemásolt viselkedés és előre megírt szabályok szerint él."
Mert az is! Azért másol, mert így biztonságban érezheti magát egy illuzórikus alapú társadalomban. De a biztonság, az biztonság! Azért telibesz*rják egymást az emberek! Mert ha nincs biztonság, akkor megkérdőjeleződöm! Akkor nincsen garancia semmire! Akkor meg kell birkóznom egy tonna feszültséggel és a válaszokra is rá kell jönnöm! Akkor individuális emberré válok, aki lelki-szellemi értelemben kinő a konvenciókból és a saját útját járja! Persze hogy egyedül van!
Ki vállalja ezt? Majdnem senki, mert bizonytalansággal jár! Meg kell találni a biztost a bizonytalanban és ez nehéz! Erre csak egy ERŐS, BÁTOR ember vállalkozhat!
"Megtaláltam a FÉRFIT aki hozzám való. Jól kijövünk mindenben, de szerelem az nincs. Egyik részről sem. Ez állatira frusztrál."
Nem mindig van nagy szerelem ott, ahol nagy az egymásra találás! Sokan azt hiszik hogy "kell" lennie, de ez egy hatalmas illúzió! Az összhang önmagában boldogságot ad!
Olyan ez, mintha egész évben nyarat akarnál, pedig csak ősz van! Az ősznek is megvan a maga hangulata, szépsége! Ott is megtalálhatod a harmóniát.
A fizetesem a ceg hatarozza meg, de a munkam minoseget en.
Ugyanazt az idot toltom egy helyen.
Hogy akaja valaki az atlag vodrot betenni 15 centi ala? Ez ez a konyvtarosno volt. Elvileg nem hulye. Egyetemet vegzett. Meg nem is vak.
De utana meg harmadjara probalja betolni. Miert? Es probalj nem rohogni.
De amugy az a mar emlegetett budi is. Ki van irva, hogy nem mukodik. Megis belecselekszik egy sokeszu, es mikor rajon, hogy nincs viz, 3 tekercs papirbol feszket rak a tejejere. Megfazik a szar? Vagy miert?
A masik meg jon reklamalni, hogy undorito a WC... Es ez megy harmadik napja.
A managerek legalabb jelentettek, hogy javitas kell, de egyik sem ragasztotta le a budit egy darab kartonnal, es keresztbe szalagokkal a bejaratot mint en.
Ezek a marsrol jottek?
A kollegnanom minden nap feszekkel talalkozott. es hiaba mondta.