Vallomások (beszélgetés)
Nézd meg a válaszokat, és az ilyen fórumokra írt válaszokat.
Az időkorlát óta kifejezetten idősellenesség van.
"Nagyon fáj az a 4 óra, amit elvett tőlem a kijárási tilalom, azaz a fiam vasárnap este fél 9 helyett fél 5-kor utazik vissza a munkahelyére. Megszakad a szívem."
Teljesen megértelek.
Nagyon a szívemből beszélsz!
Annyira bírtam mindig az aranyos, bölcs idős néniket, bácsikat.
Azonban mindez nem jár alapértelmezetten a korral. Sajnos. Mindenféle ember van, kedves, jó fej is, meg hát kevésbé jó fej is. Vannak, akik idős korukra megváltoznak, előnyükre vagy hátrányukra.
Egyetértek, a kor önmagában véve nem érdem. "Miért is kell a szomszéd bácsit tisztelni a koráért? Ja, hogy mert másért nem lehet?"
Nagyon fáj az a 4 óra, amit elvett tőlem a kijárási tilalom, azaz a fiam vasárnap este fél 9 helyett fél 5-kor utazik vissza a munkahelyére. Megszakad a szívem."
De miért megy annyival hamarabb? Nem jár a régi, fél kilences busz, vagy nem jól értelmezitek a korlátozást?
"Legszívesebben visszaállítanám a nyugdíjas időkorlátot. Tolakszik, megáll mögötted 10 centivel. Nem tartja a távolságot. Elfogyott a türelmem, hogy mindig meneküljek az ilyenek elől bevásárláskor, buszozáskor."
Ém ma elküldtem egyet melegebb éghajlatra.
Bent álltunk a sorban mikor oldalról úgy gondolta beáll oda. Ő nyugdíjas, neki nem kell sorba állni...
Gondolhatjátok, hogy nem voltam finom és nőies!
Nyugodtan vitatkozz! Velem lehet.:)
Persze, hogy nem olyan egy idős, mint egy fiatal. Ezt figyelembe véve sem győz meg senki arról, hogy továbbra is azt ne mondanám: az öregség nem kiváltság.
Neked ezek szerint kiváltság. Ez a te véleményed, az enyém meg az ellenkezője. Nincs ezzel semmi gond. :)
Ja, még annyit, hogy idős és idős ember között óriási különbség van. Igenis vannak rosszindulatúak, és olyanok is bőven, akik azt gondolják, hogy kiváltságuk okán nekik mindent lehet. Most nem a demenciával küzdő öregekre gondolok, mert ők már nem tudatosan rosszindulatúak, ők betegek, és az más.
Szóval maradjunk annyiban, vannak idős emberek, akik tisztelet érdemelnek, és van a másik kategória. És bizony a tiszteletet ki kell érdemelni. Nekik is.
Nagyon fáj az a 4 óra, amit elvett tőlem a kijárási tilalom, azaz a fiam vasárnap este fél 9 helyett fél 5-kor utazik vissza a munkahelyére. Megszakad a szívem.
Együttérzek veled! Őszintén sajnálom! :(
Ennyire utálják az időseket?!:((
Irigylem, aki 75-80 évesen vásárol egyedül, eligazodik, stb.
Azt szoktam mondani /hangosan is, ha valaki türelmetlenkedik/, hogy nem kell a Spárban, Tescóban, stb. vásárolni, ha nem érünk rá.
"Én is elmenekülnék a maszkok, és az értetlenkedő pénztárhoz sietős világból, egy tanyára örökre!:)"
Én is el is fogok.
Azt terveztem, hogy Erzsébet napon egy vendéglőbe vagy McDonald's-ba meghívom a családom a kedvenc kajámra. De erre most a korlátozás miatt nincs lehetőség, névnapomon süthetek főzhetek otthon.
Már miért kellene sütni-főzni? Házhozszállítás most is működik, rendelni lehet.
Igaz, amit írsz. Öregnek, szebben mondva idősnek lenni nem kiváltság.
Bizony, bizony. A tiszteletet ki kell érdemelni.
Általánosítani nem lehet. Van, aki méltó a tiszteletre, van, aki nem.
Ez egyébként kortól függetlenül is igaz, csak ugye itt a nyugdíjas a téma.
Na igen, azt hiszem most nyáron volt, hogy rákanyarodtam volna a bicikliútra, de egy lány épp nyomkodta a telóját, így megálltam mögötte és csengettem, mire felháborodva közölte velem, hogy hátul nincs szeme, én meg mondtam neki, hogy de elől igen, és ott van előtted a tábla;)
Ott puffogott, hogy én mit képzelek...
teljes mértékben igazat adok neked.
ma a világ ki van fordulva magábol,úgy általaban az emberek,korosztálytól függetlenül.
és lehet,hogy most sokan utálni fognak azért,amit írok : mindig az a legtürelmetlenebb és legarrogánsabb,akinek a legkevésbé lenne rá oka,én ezt tapasztalom.Akár idős akár fiatal az illető,nem teszek különbséget akkor most idos és fiatal kozott....aki szenved vagy beteg az a türelmesebb,magába húzódik és nem mutatja a világnak kifelé,mennyire rossz,sőt,inkább titkolja és rejtegeti a problémákat,meg is értem ebben minden együttérzést nélkülözö világban.....aki meg örülhetne hogy úgy van ahogy van,az meg elégedetlen és nem tiszteli a körülötte lévőket és empátia benne nulla.Nem bírom az ilyet,mindegy milyen korú az illető
kölcsönös tisztelet kellene és másképp működne sok minden....
Annyira nem tetszenek ezek a karácsonyi manók, olyan infantilis dekoráció, nekem sosem tetszett, meg nem szeretem, mikor így felkapnak valamit az emberek és aztán mindenhol ezeket látom.
Nyugtasson a tudat, nem kötelező, mint a szájmaszk. Ha látod őket nézz félre.
De ugyan ezek elmondhatók a fiatalabb korosztályra is.
Nem rég a buszon velem szembe ült egy 18-20 év közötti fiú maszk nélkül. Ránéztem felhúzott szemöldökkel, de vagy nem értette vagy nem érdekelte.
1 perc múlva bemondták, hogy a jelenlegi helyzetre való tekintettel mindenki vegye fel a maszkját. A srác, meg sem rezdült, így ránéztem és mondtam neki, hogy azt gondoltam, hogy nem tudsz olvasni és nem érted a rajzot sem, de ezek szerint süket is vagy?
Elfordult és maradt maszk nélkül.
És még sorolhatnám...amikor elém áll, mert én tartom a távolságot, de ő azt gondolja, hogy nem állok a sorba, ha szólok nekik, hogy csak távolságot tartok, akkor minden bunkónak elmond, és megsértődik, amikor az agyi kapacitását minősítem.
Vagy azért mert ő most nem rég szült egy gyereket, kiváltságai vannak szerinte...
Pár éve épült egy kerékpárút lakásunk, és egyik multi áruház között. De sosem tekerek rajta, hanem a közúton, mert teljes sávszélességben gyerekkel, babakocsival, kutyával, beszélgetőkkel van tele...legfeljebb rám dudál az autós, hogy "te köcsög, ott a kerékpárút!" :D
Ez nálunk így működik: biciklis az úton, kerékpárúton gyalogos, járdán autók parkolnak, tulajdonképpen mindennkinek megvan a helye, de carik rá.
Igen. Nem kell ezt a korra kihegyezni. Erre írtam, tisztelet van, csak nem lehet alapelvárás. Ki mire hivatkozva érzi, hogy neki megjár?
Csak csípőből ne kukoricázzunk, mert le meri írni, mi van. Régen az volt a duma, ezek a mai fiatalok. Én ma azt mondom, a mai idősek sem olyanok mint rég (akinek nem inge...!) Kislány koromban mamáméknál sok aranyos nénike volt, aki bölcsnek, kedvesnek, mosolygósnak tartott mindenki. Pedig anno konkrétan senki nem verte a mellét, hogy őt tisztelni kell.. mégis megtörtént.
Még nem vagyok nyugdíjas, nem savanyú a szőlő, de legalább annyi hülye fiatal van, mint öreg. Ez nem kor függő, ember függő.
Aki most az öregeket szidja, az majd öregen a fiatalokat fogja szidni, mert ő az a fajta, neki minden jár. neki mindent szabad.