Vállalnátok negyedik gyermeket? (beszélgetés)
Így van a kockázat nő a korral ! Amennyire én tudom teljesen mindegy van e gyermek már vagy nincs 35 év felett genetikai vizsgálatok tömege szükséges , ami persze jó, mert legalább odafigyelnek ! Én is ismerek számtalan anyukát 40 felett egészséges gyerekkel, de én nem mernék kockáztatni ! Ez persze csak az én véleményem :)
Sajnos saját tapasztalat:a két fiam akkor jött,amikor úgy gondoltuk,itt az idő,a terhesség és a szülés problémamentes volt,most pedig-bár nagyon könnyen terhes lettem-,már harmadszor vetéltem el...36 éves vagyok,és most kell kivizsgáltatnom magam,mert NAGYON szeretnék még egy kisbabát.
Bár nem hiszem,hogy a korom miatt,mert nagyon sokan ilyen idős korukban vállalják az elsőt,és nem beteg a babájuk.Ennek a kor előrehaladtával csak a kockázata nő.
Én rákérdeznék egy nődokinál. Mert bár nem vagyok benne biztos, de úgy tudom, hogy többediknél már nem olyan nagy dolog egy 35 éves kor, persze, egy 45 már lehet.
Na ezt nem halottam még ,hogy függ e attól, hogy van e már gyermeked , de szerintem a kor a mérvadó nem az ,hogy szültünk e már !
Sajnos a kor az gond még, ha nem első terhesség is, mert nagyobb az esély a beteg babára. Ezért is szeretnék minél előbb dönteni, mert sürget az idő. Azért a terhesség alatt mindenképpen csináltatnék magzatvíz minta vételt, de mindent nem lehet kivédeni így sem.
Akkor is kockázatos, ha nem első gyerek? Én úgy tudtam, hogy nem. Sőt minden gyermekkel megfiatalodik a szervezet, ezért akinek nem első nem gond annyira a kor.
Engem úgy neveltek, hogy annyi igényem legyen amennyire telik szüleimnek. Szerintem nem baj az ha a gyermek nem kap meg mindent amire vágyik. Nagykorában is addig nyújtózkodik az ember ameddig a takarója ér, mert ha a nyújtózás nagyobb mint a takaró akkor jön az eladósodás.
Milyen érdekes számomra, hogy mennyivel másképp szemlélik ezt a kérdést a többgyermekes szülők, mint a nulla vagy egy gyermekesek.
Én vigyorex barátnőmmel is egyetértek, főként mert anno nekem is hiányzott egy kis magány a bátyámtól külön, de nem kaptam meg sosem, és még a mai napig is hiányzik kicsit egy saját kis rész, de mostmár vőlegényem van :) Viszont ő megígérte hogy mikor csináljuk a többi szobát lesz nekem egy saját kis nyugodt részem, szerintem minden ember igényli ezt valamilyen szinten.
Köszönöm a válaszokat. Majd még jövök, de mindjárt felébrednek a fiúk és ebéd.
Mindenképpen,ahol 3-nak jut,ott jut 4-nek is!!!
Sok függ az anyagiaktól,de nem minden.Ha mindig mindenki arra várna,hogy majd jobb lesz,és csak akkor vállalna gyermeket,akkor SENKI nem szülne még egy gyermeket sem.
Nekem két nagy fiam van és most tervezzük a harmadikat,csak sajnos,eddig nem sikerült.
Ha a férjet meg kell győzni, akkor nem vállalnám ebben a helyzetben sem, hogy van rá keret. Meg 13 nm négy gyereknek, az kb. 3 nm-t jelent, ami egy tinédzsernek már elenyészően kevés úgy, hogy a szoba többi részén a testvérei vannak.
A nagylányom már kamasz (14 éves). Korábban egyáltalán nem akart tesót, de imádja a fiúkat és ha bármi bánata van azonnal megy hozzájuk, szeretgeti őket és megynyugszik.
Érett nő vagy és van már gyermeked így úgy gondolom tökéletesen képben vagy és tudsz mérlegelni ! Ha vágytok még egy gyermekre és anyagilag is megengedhetitek , és tényleg mindent átrágva az IGEN felé hajlasz akkor egy lakás méret szerintem ne tartson vissza :) Nekem is 3 gyermekem van és engem sem a lakásom vagy mások véleménye tart vissza ..sokkal inkább annak a lehetősége , hogy beteg gyermekem születhet , mert elmúltam már 35 éves . Mindig arra gondolok, hogy van 3 gyönyörű , egészséges gyermekem és nem kockáztatom meg , hogy esetleg a negyedikkel gond legyen ...
Kotródhatnál a jeleiddel rólam, te észlény!
Azért az benne van a pakliban, hogy kamasz korára esetleg lesznek igényei.
én értem, de akkor sem semmilyen helyzetben
Szerintem néha nem a pénzen múlik. Persze vannak magyon szegény emberek akik felelőtlenül is vállalják a gyermeket. De van olyan ismerősöm aki nem tudja eldönteni, hogy az Adidasz a jobb márka vagy a Nájk (remélem így nem minősül reklámnak) de gyermeket nem vállal mert nincs rá keret. Na ne már. Én úgy nevelem a fiam, hogy 1 db rongyot nem vettem neki 1 év alatt, csak pelenkára és hála Istennek nem túl gyakran, de gyógyszerre költök, és minden mást elfogadtam barátoktól ismerősőktől, rokonoktól. Na és hogy mindent örökölt. Na és ha nem ő lesz a legmenőbb csávó majd a suliba és nem a legújabb mobilal fog villogni. Nem is szeretném ilyen értékrendre nevelni.
Nem.
Csak abban az esetben ha anyagilag nagyon nagyon jól áll a család. Egyébként a mai világban nagyon meg kell gondolni hogy hány gyermeket vállal egy család, hisz fel is kell nevelni őket, ellátni, taníttatni, ami sok pénzbe kerül.
Sajna a harmadikat sem tudjuk... Kettővel be kell érnünk, pedig ha csak a fizikai részén múlna, szülnék én 10-et is... Csak hát tisztességesen fel is kell nevelni őket.
kinek? hol? mikor? miből? hány évesen? miért?...
Nem,de még csak harmadikat sem!
Ha anyagiakkal nincs gond, akkor persze. Hisz ezt szeretnéd, nem?
kérdezd meg a lányodat,a legnagyobbat,hogy ő mit szólna a szűkösséghez..képzeljétekl el,hogy pár év múlva,mikor kamasz lesz,mekkorák lesznek a kicsik..ha az ő véleményét is meghallgatod,hátha előrébb jutsz.
egyébként én vállalnák egy iylen helyzetben 4.et is,ha a családban is mindenki várja,és ha vannak nagyszülők,v rokonok a közelben,akik tudnak segíteni,ha kell.
Nekem 3 pici van,őket még el tudjuk tartani,de már a negyediket nem biztos,ezért nem vállalnám.Szívem szerint igen de reálisan gondolkova nem.te írod,hogy az anyagiakkal nincs gond.Ugyhogy én azt mondom,ha fel tudjátok nevelni őket biztonsággal akkor miért ne? Bár a mai világban ki tudja meddig atrt a jelenlegi "jólét".Bármikor becsphat a villám és akkor mi lesz? A 4 éhes száj attól még ott lesz.De ha biztosra érzed,szerintem Hajrá!!!
Csak ha megengedhetném magamnak anyagilag, vagyis milliomos lennék minimum, egyébként kizárt.
Szerintem a szív dönt. Ha úgy érzed van energiád, szereteted, türelmed, idegeid és vágyol még gyermekre szerintem vállald. Több gyerek több öröm. A sógornőmnek 4 van. A 4. et még szeretettel várta és neveli, de mindig mondja, hogy az 5. et már nem tudná bevállalni, sőt ha kisbabát lát, nem vágyik már kézbe venni, úgy érzi itt meg kell álljon, mert ennyit bír.
További ajánlott fórumok: