Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Vállalnátok negyedik gyermeket? fórum

Vállalnátok negyedik gyermeket? (beszélgetés)

1 2 3 4 5
73. Bcicus (válaszként erre: 71. - Irgum-burgum)
2012. jan. 5. 14:23
Úszásra nem ezért járnak a gyerekek hoyg megtanuljanak az úszni az csak kell az úszáshoz, Tudod az egy sport amit jó ha rendszeresen tesz a gyerek.
72. Bcicus
2012. jan. 5. 14:22
Nem egészséges ha 3 gyerek össze van zárva. Persze kiskorban még elmegy de ha majd 10 éve körül lesznek már elég kellemetlen, hogy nicns saját terük. Külön óra pl a sport is ami nagyon fontos lenne a gyereknek és alapnak kéne lennie hogy az ember járatja. Ez nagyon kamu duma, hogy csak szeretet kell és akkor milyen szupi a nagy család. Mi is 3-4 gyereket akarunk, de tudjuk, hogy mindegyiknek tudunk saját szobát biztosítani és megadni amire szükségük van.
2012. jan. 5. 14:16

Nálunk az oviban van angol oktatás,hittan és úszás.Persze fizetős.

Angolra nem iratom be,mert magyarul sem tud sokszor rendesen beszélni,hát még ha összezavarják más nyelvel.

Hittanra se,nem vagyok hívő.

Uszás?Én sem ott tanultam meg úszni,apám megtanított egy nap alatt.akkor minek fizessek fölöslegesen?

70. irgum-burgum (válaszként erre: 68. - 71c9045211)
2012. jan. 5. 14:12
Egyetértek!
2012. jan. 5. 14:10

Különóra?

A múltkor pont erről volt szó egy műsorban,hogy mai gyerekek mennyire le vannak terhelve.

Nem csak az iskola terheli meg,mert ma nagyok az elvárások,hanem,hogy még pluszban a szülő hetente többször viszi ilyen meg olyan foglalkozásra.

Én gyerekem még ovis,szeptemberben kezdi a sulit.

Elég nehéz lesz neki megfelelni a követelményeknek,maximum én egy sportra beíratom,de csak heti 1 alkalommal,hogy a többi napokon "maradhasson gyerek".

2012. jan. 5. 13:47
Én teljesen véletlen olvastam bele ebbe a fórumba és kissé ledöbbentem 1-2 hozzászoláson.Azt gondolom nem a kor mérvadó ahoz ,hogy valaki gyereket vállajon hanem a belső inditatása ill. valamilyen szinten az anyagi háttér.Nem minden a különóra meg a különszoba. Egy gyerek felnöhet békében, szeretettben 1 szobában is a két nagyobb testvérével pl.
67. orsibigyu (válaszként erre: 63. - Timicicaanyuka)
2012. jan. 5. 13:11
Van egy egyke ismerősöm, olyan jól elvan a magánszférájában. hogy 27 évesen még enni sem jön ki , az anyukája viszi be tálcán az ételt. Az emberekkel nem tud normális viszonyt kialakítani. Biztos nem ilyen lenne, ha lett volna egy tesója akivel kellett volna osztozzon egy szobán.
66. martin3 (válaszként erre: 61. - 36f04c14f7)
2012. jan. 5. 13:11

igen ezzel valahol egyetértek, sokan csak azért mondják, hogy nem kell különóra, mert nem tehetik meg. Mi megtehetjük, de az én véleményem az, hogy csak színesíti a napját, túl sokat ovis korában nem profitál ebből, aki nem jár akár semmire sem, semmivel sem lesz kevesebb, mint akit agyon traktálnak minden órával...véleményem szerint az is butaság, ha a szülő engedi a gyerekét mindenfélét kipróbálni, értem itt az alatt, hogy 2-3 óra után viszi a másikra, mert éppen nem tetszett. Mi si járunk 3 dologra, és azt csinálni kell, persze van olyan, ami a kisfiamnak nem jött be, mint az úszás, de akkor nem rohantam, hogy menjünk karatézni...látom rajta, hoyg nem érett még meg arra, hogy órákra járjon, ő inkább itthon elvan, vagy fára mászik a nagypapánál, őt még ez köti le...

na mindegy, ez hosszú téma, de sokan végig sem gondolják, ha mindenfélébe belekezd a gyerek és semmit sem fejez be, semminek sincs "eredménye" vége, (nem azt mondom hogy legyen élsportoló, vagy atomfizikus), akkor miért olyanok amilyenek a mai gyerekek. Mert azt sem tudja mi az a küzdés, kitartás valamiért...

65. orsibigyu (válaszként erre: 47. - Kistanítónéni)
2012. jan. 5. 13:05

Ez így van. Sógornőm azt mondja, csak az elsőt kell jól megnevelni, a többivel egyre kevesebb a gond, mert azt fogják csinálni amit a nagyoktól látnak. Minnél több tesó van annál ingergazdagabb környezteben nő fel egy gyermek. Többet jelent, mint 1OOO fajta ballett meg izé-bizé óra. Mikor itt vannak a nagymamáéknál látom ahogy játszanak. Megnéznek egy mesét, majd összeszednek mindenféle rongyokat, és nekikezdenek eljátszani a meséket. 2 nap gyakorlás után a 9 unokatesó meghívja a felnőtteket és előadják a mesét. A színház kutyafüle ehhez képest. Mindezt ingyen. Majd kitalálják, hogy mivel találtak pár nem használt füzetet ők most képregényversenyt csinálnak és kitalálnak egy témát. Mindenki fél napot rajzol, majd odajönnek hozzánk és megmutatják a műveket. Zsűrizzünk! Mind kreatívabbnál kreatívabb.

És száz meg száz ilyen játékot találnak ki, amik nekem mind azt bizonyítják, hogy a nagycsaládban minőség van!

2012. jan. 5. 10:40
talán
63. Timicicaanyuka (válaszként erre: 61. - 36f04c14f7)
2012. jan. 5. 10:39
Igazad van, ezt csak az tudja felfogni, aki már benne van. Külön szoba a gyereknek a mai világban már nem luxus. Régen más volt a helyzet, anyukám mindig mondogatja, hogy 5-en laktak egy szoba-konyhában. Most mások az igények. Egy gyereknek is kell, hogy legyen magánszférája.
2012. jan. 5. 09:20
"Különórára" járatni egy gyermeket,nem feltétlenül kerül pénzbe.Mondjuk nekünk nagy szerencsénk van,mert az iskolánkban többféle lehetőség közül választhatnak a gyerekek tanórán kívül.(tánc,képzőművészet,színjátszás,zeneiskola,nyelv)és mindez nem kerül pénzba,csak annyi a feltétel,hogy vegye komolyan a gyerek
61. 36f04c14f7 (válaszként erre: 60. - 36f04c14f7)
2012. jan. 5. 08:56
(bocs, véletlenül elküldtem) Szóval: 3 gyerek 30 ezer Ft. egy hó. Nekem is 2 diplomám van, ráadásul Budapest két legjobb egyetemén szereztem (ELTE, Corvinus) és igen és is jártam magánórákra. Szerintem csak az mondja, hogy ha szeretet van semmi más nem kell, aki nem tudja megadni a gyerekeinek mindazt amit szeretne és ezzel vigasztalja magát. Egy gyereknek a szereteten kívül sok mindenre van szüksége: pl. saját szobára, figyelemre és még sorolhatnám...
60. 36f04c14f7 (válaszként erre: 52. - Martin3)
2012. jan. 5. 08:52
Egyáltalán nem kötelező a magánóra, de ha a gyerek szeret táncolni, akkor kifizetem neki. Mivel két tannyelvű iskolába járnak, angol szakkörre is beírattam őket, és nagyon szeretik. 3 gyerek nekem 30
59. irgum-burgum (válaszként erre: 1. - Kistanítónéni)
2012. jan. 5. 04:07

Szerintem beválallnék ilyen helyzetben.

Talán mire akkorák lesznek,hogy kell külön szoba nekik,tudsz venni egy nagyobb házat.

Sok jó ember kis helyen is elfér.

Én azt vallom,hogy egy gyereknek nem a legnagyobb szüksége egy külön szoba,hanem a szeretet.

58. Bcicus
2012. jan. 5. 00:49
Hát egyszobába biztos nem raknék 3 gyereket. Úgyhogy nem, ha lenne midnenkinek saját akkor vállnék, de így tuti nem.
57. kisj
2012. jan. 5. 00:41
nem
2012. jan. 5. 00:37
nem
55. martin3 (válaszként erre: 53. - 937a2a883a)
2012. jan. 5. 00:36
köszi:), ennél már csak az a "szebb", amikor az uszodában vagy a koripályán szó szerint ordít a szülő a gyerekkel, hogy márpedig végigcsinálod...könyörgöm, minek? kinek is az álmait akarjuk megvalósítani? a kislányom is jár úszni, de azért mert ő akarja, úgy kell visszafognom, hogy elég lesz heti 1, mert a kori és tánc mellé most nem fér bele a heti 2, ki van akadva...a kisfiamat is elvittem úszni, ügyesebb lenne, mint a lányom, de a 3. óra után közölte, neki hideg a víz és unalmas, hogy állandóan ugyanazt kell csinálni, nem akar többet járni. Nem, hát nem, Most épp a koriért van megveszve, mert látja, hogy a lányom szereti. Tuti ezt is megunja 2 óra alatt(vagy nem), akkor nem fogom erőltetni...ő még inkább autózik, hát autózzon:)
54. CsengiBoti (válaszként erre: 45. - E28c748947)
2012. jan. 4. 15:26
A mennyiség nem feltétlenül megy a minőség rovására,minden a szülőkön és leginkább az ANYÁN múlik.
53. 937a2a883a (válaszként erre: 52. - Martin3)
2012. jan. 4. 10:40
Tök jól megfogalmaztad és egyetértek :)
2012. jan. 3. 23:26

JÓ volna sokan elolvasnák a fórumindító kezdő szavait is, és nem élből vágnák rá, hogy igen vagy nem...

Szerintem igen! Ha a 13nm mellé adott egy udvar, vagy kert is, miért ne? Ott max aludni kell, a kislányom is az étkezőben írja a házit, amíg én a vacsit készítem, ragyogóan elbeszélgetünk közben a suliról. A fiúk meg bent játszanak a szobában.

A nagylánya már elég nagy ahhoz, hogy segítsen is, ha anyagialg nincs nagyobb gondjuk, mi szól ellne?

jöttök a különféle magánórákkal, mintha az valami kötelező dolog lenne...soha nem jártam magánórára mégis van 2 diplomám, és folyamatosan képzem magam, úszni sem jártam, anyukám tanított meg a Balatonban kb 2 nap alatt...felesleges pénzkidobás, bár az enyémek is járnak, de csak azért, mert megtehetjük, amúgy nem ér semmit, főleg nem kis korban, max színesebb tőle a napja, de hogy őszinte legyek, profitálni nem ebből fog...nem a mostani különórákból..

51. e28c748947 (válaszként erre: 47. - Kistanítónéni)
2012. jan. 3. 22:48
hát persze, hisz kinek mi a minőség...
2012. jan. 3. 22:45
nem
2012. jan. 3. 16:51
Nem! Pedig imádom a gyerekeket, a sajátjaimat meg főleg! De ahogy írták többen is, gondolni kell a következő évekre is, lehet marad a jó lét vagy rosszabb lesz vagy jobb, nem lehet tudni! Oké, hiteletek van, később bővíteni kell, hisz 13 nm édes kevés! Nekem három fiam van, egyedül nevelem Őket, és nem egyszerű!
48. Kistanítónéni (válaszként erre: 46. - 36f04c14f7)
2012. jan. 3. 15:35

Igaz, ami igaz időnként én is mosónőnek érzem magam. :)

Nekünk három háló van meg egy amerikai konyhás, étkezős nappali. Ha nem lesz több gyerek ez bőven elég szerintem. Ha lesz, akkor mire a fiúk iskolába mennek (öt és fél év) szeretnék nagyobbat. Előbb biztos nem jön össze.

47. Kistanítónéni (válaszként erre: 45. - E28c748947)
2012. jan. 3. 15:31
A kettő nem zárja ki egymást.
46. 36f04c14f7 (válaszként erre: 1. - Kistanítónéni)
2012. jan. 3. 14:29
Nekem is három gyerekem van, de határozott NEM-et mondok egy negyedikre. Így sem jut külön-külön elég időm mindegyikre, nagymamai segítség nincs és nem is volt, rengeteg ruhát mosok/vasalok hetente, egy vagyonba kerül a mindenféle külön óra (balett, tánc, angol, stb.), ugyancsak egy kisebb vagyon a ruha, kaja, egyéb gyerekkel járó költség. Mi 3 szobás lakásban lakunk, a nagyobbiknak van külön szobája, a két kicsi egy szobán osztozik, de remélem 2-3 éven belül jut mindegyiknek külön szoba, mert már most igényelnék. Ne felejtsük el, hogy manapság már mások az igények, elvárások, mint régen nagyanyáik korában, amikor egy családban 5-8 gyerek nevelkedett. Én is eljátszottam a gondolattal, hogy kéne kis tesó, főleg mert nekem csak lányaim vannak, de úgy érzem ez túl önző dolog lenne a részemről.
45. e28c748947 (válaszként erre: 1. - Kistanítónéni)
2012. jan. 3. 14:17
Nekem kettő van, de a válaszom, nem.Én nem mennyiségre, hanem minőségre törekszem.
44. 937a2a883a (válaszként erre: 1. - Kistanítónéni)
2012. jan. 3. 14:05
A leírt helyzeted alapján igen :))
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook