Undorító számomra ez a változókori hangulatingadozás.... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Csodálatos ?Igen .
Bonyolult?Nagyon.
Hiába dúlnak olykor viharok a lelkemben,soha egy percig nem bánom ,hogy nőnek születtem.
Dehogynincs. Helyreállt az ösztrogénszint. Nem fáj a mellem, derekam. Nem vérzek. Feltehetőleg a méh nyálkahártyája is elvékonyodott, ami mikor mintát vett a doki tizensok mm vastag volt. Ami nem jó.
Úgy magyaŕazta a doki, hogy abban az időszakban vagyok, amikor csak félig megy végbe a ciklus. Tehát megvastagszik a nyálkahártya de leválni nem tud. És az nem jó ha ott van. A magas ösztrogén pedig emlődaganatra is hajlamosít. Ha csak a hisztit kellett volna kezelni, nem szednék hormont. De itt több minden volt.
3.elsírja magát minden apróság miatt.
Ezt nehéz tolerálni.
Ilyenez 😁
15 éves kortól jön a mensi miatti őrület,majd felváltja a változó kori cucc.
Mint valami több felé hasadt személyiség.
Pillanatnyilag három alteregó küzd egym
1. tündibündi ,kedves.
2.takarodj az anyádba,mert felruglak.
3.
Hú, ez nem lehet egyszerű ☹️
A mensi előtti érzékenység is borzasztó.
Egyszer én vagyok a gonosz Megatron hadvezér, aztán ránézek a kutyámra: Omg hogy lehet ilyen pici a fejeeed, érzem ahogy dobog a kis szíved, ah ebbe belehaloook 😢😭🤣
És keservesen elsiratom magam 😂
A hangulatingadozással bántam el a legkönnyebben,,,,, mindig tudtam , hogy “ hülye “ vagyok ,,,, így vissza vettem.
Csak figyelni kellett ,, időbe telt de megérte:)
Nekem a hangulatingadozás elég súlyos volt. Mivel sok teher is nehezedik rám ezért volt mikor azt éreztem, szétrobbanok a feszültségtől. Fújtattam, mint egy bika. Sokszor egy hatalmas zokogásba torkollott, és közben bántottam a környezetem. Hogy aztán fél órával később azon gondolkodjam, melyik kanyart egyenesítsem ki, mert pokol az életem.
Így visszatekintve jó döntés volt elfogadni a hormonpótlást. Két hét múlva megyek pont kontrollra, meglátjuk, hogy ezt kell-e folytatni.
De én simán benne vagyok.
Az a vicc, hogy én sosem szedtem addig hormonokat. Mindig féltem, hogy majd tuti szőrös leszek, meghízok (amúgy is kövér voltam)
De az az állapot tarthatatlan volt.
És hát mellette a sok fájdalom, főleg a derekam, mellem.
Slindát írt fel az orvos, ez egykomponensű. Nálam bevált.
Még nem szükséges (doki szerint).
Összeállított egy vitamin csomagot és azt kell szednem.
(Hiába nyüszögtem orvosi fűért nem adott (vicc).)
Thyroxin pajzsmirigy hormont szedek.
Napi több km sétáltunk.
Hormonpótlást kapsz? Beállították már a hormonszintedet? Ezeket a tüneteket nem kell elviselni, orvosolhatók, tompíthatók.
A rendszeres sport is sokat segít mellette.
REMIFEMIN PLUS
Van oldaluk is sok olvasmánnyal. Citromfűtea. Hormonokkal óvatosan.
Ha a doki olyan, akkor igen.
Nekem korai volt. A dokim mondta, hogy vannak hormonpótlók, de nem javasolja.
Már megszűnt, de mastodynon cseppeket írt fel.
Nyár közepén, 40 fokban voltak hőhullámaim, kb. 2 hónapig tartott, majd fokozatosan ritkultak.
Persze időnként van most is, hogy melegem lesz, de közel nem olyan, mint akkor volt.
Éjjelente arra keltem fel, hogy fázok, mert megizzadtam és tiszta víz volt a pizsim, így minden este oda készítettem egy másikat, amikor felriadtam a fázásra, ledobtam a vizeset és felvettem a szárazat. Simán elaludtam ismét és már nem volt gond reggelig.
Kibrható volt. Más bajom nem volt.