Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Terhességi cukorbetegség fórum

Terhességi cukorbetegség (beszélgetés)

A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯
5365. zsan24
2013. aug. 1. 14:11
Ahh ertem, akkor en most ezt abba is hagyom, jovohet pebtekre kaptam idopontot lecsereltetem inzulinra...remelem minden rendben lesz a kis babammal...
5364. DorkaMoncsi (válaszként erre: 5362. - Zsan24)
2013. aug. 1. 13:57

Én nem szedném. Mire megszokná a szervezeted, addigra megszülsz. Ez nem olyan h egyből beáll rá a szervezeted. Ezért van a felépítési idő.

Nekem nem kellett inzulin, de tudomásom szerint az inzulinos lányoknak is csak szülésig kellett az inzulin.

5363. zsan24
2013. aug. 1. 13:55
Es az inzulint mindig hasba szurjatok?szules utan abba hagytatok?
5362. zsan24
2013. aug. 1. 13:54
Soha nem szedtem, napi 3 at irtak ki es 32 hetes vagyok
5361. DorkaMoncsi (válaszként erre: 5360. - Zsan24)
2013. aug. 1. 13:52

A metet terhesség közben kezdted el szedni, vagy előtte is? Mert az egy olyan gyógyszer, amit fel kell építeni, tehát nem szedhetsz be a kezdetektől egyből pl. 3 tabit belőle. Azért nem is szokták terhesség alatt elkezdeni szedni ezt, mert nincs idő arra h fel legyen építve.

Én Meforalt szedtem végig, napi 3 * 850mg-ot, majd a 35-36. héten kezdtük el csökkenteni. De én terhesség előtt 8 hónappal kezdtem el szedni, ezért maradhatott. 6 hét volt a felépítése.

Úgyhogy szerintem te ne gyógyszerezz, ha eddig nem szedted, hanem inkább inzulin.

5360. zsan24
2013. aug. 1. 13:24
Most szedem a metformint, a dietat ugyanugy tartom, de magassabbakat merek...jobb az inzulin? De ugye terhesseg utan lealltatok az inzulinnal?
5359. zsan24
2013. aug. 1. 13:23
Es a baba szuletese utan abba hagytatok az inzulint?
5358. lucka (válaszként erre: 5356. - Zsan24)
2013. aug. 1. 09:50
kaja után 1 órával kell mérni, és ha úgy mérsz 8-asokat, akkor irány az orvos. Inkább az inzulin, minthogy valami baja legyen a babának. Sokan kibírtuk már...
5357. Petra025 (válaszként erre: 5356. - Zsan24)
2013. júl. 31. 15:13

Nekem amikor terhes voltam, akkor egy órával étkezés után kellett mérnem. Neked mikor? Másfél órával?

Mert akkor ha úgy nézzük a 8,6 magas valóban. Szerintem az inzulintól ne félj, ne úgy fogd fel, hogy most óriási gond, nem reagálsz jól a cukorra, ennyi, ezzel rásegítsz. Nem te tehetsz róla.

Én a helyedben visszamennék a dokihoz...

5356. zsan24
2013. júl. 31. 11:03

Sziasztok, nagyon orulok h ratalaltam erre az oldalra, az ossze omlas kerulget :(

32 hkm vagyok! terhessegi diabetesszel, rengeteg az aggodalmam, dietara fogtak 160 ch, 5 nap utan vissza kellett mennem a mert eredmenyekkel...a legmagasabb kaja utani 7,1 lett...inzulint akartak adni, de annyira meglepodtem hogy ott elbogtem magam, erre kiirta a metformint. Rengeteget olvastam a diatarol es total rosszul csinaltam, az uj dietammal mar lenntebb van , kaja elottiek pl:5.7, 3.9,5.1 kaja utaniak:5.4,5,5.3, nem szedem a gyogyszert sem, viszont olvastam hogy a kaja utani 1 oraval sem lehetne tobb valamennyivel 7 nel, egyszer elneztem az idot es 1 oraval kaja utan mertem es 8.6 volt, de rendes idoben mikor mertem 5.4. Nem tudom mi legyen artok e vele, vagy nem, vagy most akkor cukros lottyben van e a baba, valaki szedi itt a metformint a 3. trim-ben? Akinek van tapasztalata mit tegyek irjon kerem, mert begolyozom :( A babat mar most nagyobbnak mertek kb 300gr-al, csinalom a dietat, de eleg ez? Vegyem be a metformint vagy ne?? Vagy jobb lenne az inzulin? CSajok segitsegetek mar aludni sem tudok, nagyon feltem a babamat, nagyon nehezen jott :(((

5355. B.Mia (válaszként erre: 5345. - Aaagiii)
2013. júl. 30. 22:01

Szia Ági!

Nekem a harmadik gyerkőcnél lett terhességi cukorbetegségem.

Mindenkinek magának kell kitapasztalni,hogy mi az ami felviszi a cukrát.Én pl. nem ittam tejet,mert attól az egekben volt a cukrom.

Graham kenyeret ettem,sok zöltséget,tízóraira és uzsonnára általában gyümölcsöt.Kerültem a krumplit,a rizst,lisztet egyáltalán nem ettem(és semmi liszteset).

Ami nagyon fontos,hogy a pótvacsorát ne hagyd ki,mert attól lehet magas a reggeli(étkezés utáni)vércukorszint.

Ha gondolod írj privát üzit és elküldöm az étrendemet.

5354. CsillagTM (válaszként erre: 5353. - Lucka)
2013. júl. 28. 20:52
igen, ma van et+1 :))) várakozunk, ennyi.
5353. lucka (válaszként erre: 5351. - CsillagTM)
2013. júl. 28. 11:22
aha, látom lombikoztok... sok sikert kívánok hozzá... ha esetleg van kedved, írj privátban hogy hogy sikerült. Én nem biztos, hogy rá fogok nézni itt a dolgokra, mert ezerfelé szakadok néha, és az is kevés. Remélem nemsokára megtudod :)
5352. lucka (válaszként erre: 5351. - CsillagTM)
2013. júl. 28. 11:18

wow, de jó, mi meg terhesen ezt ettük...

Csillag épp a napokban gondoltam rád, veled mi újság?

5351. CsillagTM (válaszként erre: 5350. - Lucka)
2013. júl. 27. 14:53
nekem egy árus pár hónapja azt mondta, h betiltották, mert volt benne valami necces cucc.
5350. lucka
2013. júl. 26. 18:44
Lányok, kerestem a Müllerben a Ritter diabetikus joghurtos csokiját, de nincs. Tud róla valaki valamit? Megszűnt? Ha nem, hol lehet kapni?
5349. lucka (válaszként erre: 5345. - Aaagiii)
2013. júl. 26. 18:43

Időnként mérd a cukrodat evés után 1 órával, főleg ha nem diétásat eszel. Ha 7 alatt marad akkor nem gond, ha 7 fölé megy, akkor azt az ételt hanyagold.

A terhességi cukorbetegség sajnos a terhesség előrehaladtával súlyosbodik, az 5 héttel ezelőtti terhelt értéked is magas, de ha most néznék, jóval magasabb lenne. Barátnőmnek csak 7,1 volt a terhelt érték, de komolyan veszi ezt is, és néha megméri. Kb. veled egyidős terhes lehet, múltkor fehér kenyeret evett, utána 10 fölötti értéket mért. Az viszont már gond, ha valaki tartósan nem veszi észre, és olyat eszik.

"KI AZ A NAGYON HÜLYE, AKI ENNYI CUKROT NORMÁL ESETBEN MEGREGGELIZIK" - 75 gramm gyorsan felszívódó szénhidrátról van szó, amit megehetsz épp úgy is, hogy egy nagy szelet kenyér meg egy nagy pohár kóla. Na bumm, pont ugyanott vagy cukorügyileg. És elég sok olyan hülye van, aki ennyit megeszik reggelire (kóla helyett bármilyen cukros üdítő, szörp is beleszámít persze...)

5348. rinike (válaszként erre: 5345. - Aaagiii)
2013. júl. 22. 17:32
Szerintem jópár alkalommal mérned kellene evés után 1 órával a vércukrod. Ha 7 alatt van, akkor szerintem nem csinálsz bajt. Ha 7 felett van, akkor viszont változtatni kell.
5347. Annuska00
2013. júl. 21. 14:06

Sziasztok!

Lenne eladó egy teljesen új Vércukor mérő+150 db tesztcsíkkal.

Ha érdekel,pü.írj.

Annus

5346. Petra025 (válaszként erre: 5345. - Aaagiii)
2013. júl. 17. 22:17
Én is hasonló értékeket mértem még terhesen, túró rudit en is ettem, de inkább a Cserpes trudiját, abba kevesebb a ch, mint a pöttyösben. Szerintem, ha amellett is jók az értékeid, akkor nyugodtan. Ha határtérték fölé mész, akkor semmiképpen. Ésszel lehet kicsit kísérletezgetni.. De ha azt nézed, akkor azt hiszem 12-13 g ch van a túró rudiban, még sem egy szelet krémes, ami önmagában is rengeteg ch van:-)
5345. Aaagiii
2013. júl. 16. 19:29

Sziasztok!

Én 31. hetes GDM-es kismama vagyok! Visszaolvastam 1-2 oldalt és megdöbbentem, hogy mennyire eltérő diétákat kell betartanotok!

Nekem 5 hete volt a terheléses vérvételem (cukros löttyös)!

Első felháborodás: KI AZ A NAGYON HÜLYE, AKI ENNYI CUKROT NORMÁL ESETBEN MEGREGGELIZIK!

Jó hogy megugrik az ember cukor szintje!

Az éhgyomri cukrom egyébként 4,6 volt, majd terhelés után 7,8! A fogadott orvosom le se sz*rta! :/

Aztán mentem dietetikushoz! Elmagyarázta 1órába mit hogy ehetek!

Aztán otthagytam a fogadott orvosomat, sőt még másik kórházba is mentem! Ott befektettek vércukor profilra! A reggeli utáni cukrom akkor is 7,1 lett, de az összes többi étkezés utáni nem haladta meg az 5,5-öt!

Most úgy tartom a diétát, hogy 3 óránként eszek, de nem számolgatom olyan szigorúan, mint az elején! És 2 naponta megengedek magamnak egy túrórudit is!

Szerintetek rosszul teszem? Elsősorban nem első babások véleménye érdekelne, mert mi túl aggódunk mindent! De aki már járt hasonló cipőben az írhatna pár megnyugtató dolgot!

Előre is köszönöm!

Ági

5344. Petra025 (válaszként erre: 5343. - Petra025)
2013. júl. 10. 22:30
Ja és a vajúdás alatt nem néztek cukrot, nem is nagyon volt idő rá:-)
5343. Petra025 (válaszként erre: 5339. - Tandi25)
2013. júl. 10. 22:28

7 alatt voltak az értékeim, olyan 36. hét körül volt egy hőséges időszak, akkor ment 7 fölé picivel, de amint lejjebb ment a hőség le is ment újra. Csak a ctg-n voltam. Nem volt szülés alatt ellenőrzés. Én hetente jártam a diabetológiára, és folyamatosan mértem a cukrom otthon, és néztem a vizeletemet aceton teszttel. 150 g ch-ról

Indultam, 190-re ment fel a végére:-))

A kolléganőm viszont inzulinozta is magát, neki indították, de hüvelyi úton szült.

5342. DorkaMoncsi (válaszként erre: 5341. - Tandi25)
2013. júl. 10. 15:37

Nekem is azt mondták, hogy nem engedik túlhordani. Nekem más problémám is volt, azért lett a császár, szóval nem kimondottan a cukor miatt. Amúgy én is természetesen úton szültem volna, legalábbis a lányom fekvése szerint.

Én végig gyógyszert is szedtem, mert már terhesség előtt is gondok voltak a cukrommal (és az inzulinommal), és gyógyszer mellett is volt, h 7 felettit mértem. Ezt sokminden befolyásolhatja, az időjárástól kezdve a stressz, stb, stb.. Az, hogy néha mérsz 1-1 rosszabbat, magasabbat, az még belefér, mi is (és itt beszélhetek Petra nevében is) mértünk néhány alkalommal 7 felettit.

Ha huzamosabb ideig (dokim szerint kb. 2 héten keresztül minden nap) mérsz magasat, akkor kell, vagy lehet továbblépni inzulin felé, de elsőkörben lehet csak a diétát szigorítják meg. Úgyhogy nem kell aggódnod.:)

Nekem 3 hetente volt reggelizős vércukorszintmérésem, közben itthon minden nap mértem. Mondjuk én nem sztk-s diabetológiára jártam, hanem egy egészségcentrum belgyógyászával tartottam a kapcsolatot. Az a tapasztalatom, hogy az sztk-s diabetológiák hulladékok (tiszt. a kivételnek), de legalábbis a Péterffy kh-ban lévő az tuti.

5341. Tandi25 (válaszként erre: 5335. - Petra025)
2013. júl. 10. 12:09
azt lehagytam, h mikor korábban beszéltem az orvosommal a lehetséges szülésről, ő azt monda, h nem engedik ilyenkor túlhordani. Mármint abban a kh-ban, ahol szülni fogok. Gondolom ott épp ez a protokoll. de ezt nem is bánom. :)
5340. Tandi25 (válaszként erre: 5336. - B-SzPetra)
2013. júl. 10. 12:07
szerintem lehet természetesen szülni, ha egyébként rendben van tartva a cukrod és nincs korábbi olyan előzmény, ami indokolna egy császárt.
5339. Tandi25 (válaszként erre: 5335. - Petra025)
2013. júl. 10. 12:06

köszi a választ, Petra.

Esetleg meg tudnád írni, h milyenek voltak a tökéletes cukorértékeid? Gondolom 7 alattiak. Nekem volt fölötte is, de 2 hete pár dolgon még változtattam és így a saját mérővel mérve 7 alatt tudom általában tartani (0,5 tizedet plusszba biztos csal a mérőm, úgyh olyan 5,8-6,5 között lehet az utóbbi 2 hétben). 3 hetente járok ellenőrzésre, az első ellenőrzés laborja van még csak a náalm (a másikat még tnem tudtam elhozni, de annak picit magasabbak/rosszabbak az értékei). EBben az éhgyomri 5,1, reggeli utáni 6,8, tízórai utáni 6,4 lett. Szerintem lehetne jobb is, bár 7 alatt van. Nekem a reggelivel van gond, felmerült az inzulin lehetősége is. De nagyjából sikerült megzaboláznom.

Azt meg tudonád írni, h milyen gyakori vc ellenőrzés volt Nálad vajúdás- szülés közben?? UH-ra, flowmetriára gyakrabban kellett járnod?

5338. B-SzPetra (válaszként erre: 5337. - Petra025)
2013. júl. 8. 18:07
Köszi...
5337. Petra025 (válaszként erre: 5336. - B-SzPetra)
2013. júl. 8. 17:53
Persze, hogy lehet, én is úgy szültem...
5336. B-SzPetra
2013. júl. 8. 14:44
Sziasztok:) Terhessegi cukorbetegseg mellett lehet természetes uton szülni?? Vagy inkabb császár lesz a vége??köszi a válaszokat:)
❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook