Terhességi cukorbetegség (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
azért kérdeztem hogy miért jobb a 7gabonás mint a durum tészta, mert tényleg érdekel hogy miért jobb. Nem azért mert kötekedni akartam :) szeretném megérteni, mert kíváncsi vagyok.
1ébként igazad van még mindig az a legegyszerűbb ha főzeléket sűrítek be liszttel és meg van oldva a glutén-kérdés.
Nem, 6 hós korig nem adható, 6 hós kortól kell bevezetni.
A gluténról csak futólag beszéltünk. Nem emiatt voltunk nála. Szonja már ugye 7 hónapos, nekünk minden napra javasolta a glutént.
Aztán néhány napja, amikor maileztem vele (talán olvastad is a naplómban), többek között leírtam neki, hogy én kekszet szoktam gyümibe tenni, erre írta h mehet minden nap.
Amúgy lentebb elírtam, nem Bio Kids a keksz neve, hanem Bis Kids, Sparban is kapható (én ott vettem). Teljes kiőrlésű, és nádcukorral van.
Most lehet, rossz a logikam, de a kovi a kerdesem: ennek, az "adjunk glutent 6 hos korig legkesobbnek" nem Pont az a lenyege, h minel korabban talalkozik vele a gyerkoc, annal kisebb az eselye az allergia kialakulasanak? Mert, ha igy van, akkor minel tobbfelet adunk, annal jobb. De lehet, h vmit felreertek...
Moncsi, errol beszeltetek a gasztroenterologussal? Mit mondott?
Mindenki azt ad a gyerekének, amit szeretne.:)
Én csak a gasztrós dokira hallgatok, akinél jártunk.:) Eddig bejött, amiket mondott.:) És hát gondolom az sem véletlen, h az a tendencia, h vagy a 7 gabonás pépet adják először, vagy a babakekszet.
Szia!
Szerintem az Accu-Check megbízhatóbb, bár anno nekem az is sokszor félremért. Az eredmény függ attól is, hogy mekkora csepp vér került a tesztcsíkra (ha kevés, akkor alulmér, ha sok, akkor felülmér), préselted-e a vért, vagy sem, stb...és persze attól is függ, hogy rástresszeltél-e. Elég összetett, sajnos.
Rizset milyet eszel?
Ha tartósan 7 felett mérsz, akkor valszeg inzulint kapsz, de 1-1 kiugró érték lehet egy adott kajától, időjárástól, stressztől, stb..
Sziasztok lányok!
Szeretnék tanácsot kérni terhességi diabéteszben. Röviden a következő van velem: első védőnő látogatáson voltam, mikor cukor volt a viezeltben. Orvosom mondta, hogy akkor most az elején csináltassuk meg a cukorterhelést. Így a 11. héten az éhgyomri 6 lett, a terhelt 8. Kapásból 160 gr ch diétára fogtak, diabetológushoz kellett mennem, most négy napja mérem a cukromat itthon, éhgyomorra, reggeli, ebéd, vacsora után. Éhgyomri mindig jó: max. 5,4 volt. Kaja utáni is, egészen tegnap délig, mikoris a zöldséges leves és rántott sajt + 2 evőkanál rizs után 7,7 lett. Teljesen bepánikoltam, bár a diabetológus azt mondta nem kell... egy kiugró eredmény még nem jelent semmit. Ma délben toros káposzta után (amiből elvileg lehet enni bőven) 7,3 lett, de gondoltam megmérem másik ujjon is, ott pedig 6,6. Kérdésem az lenne, hogy mennyire bízhatok ebben a cukormérőben (Dcont Ideál van, azt mondták nagyon megízható, a legkorszerűbb mérő) Valami tapasztalat? Vigasztaljatok meg kérlek, hogy nem nagy tragédia, ha néha 7,1 fölé megyek kicsivel. A baj annyi, hogy duplán méregetni elég húzós, mert ugye a tesztcsíkok nem 2 ft-ba kerülnek sajnos. Előre is köszönöm a segítséget! Szép napot!
Igen, az az.
Én egyébként nem fogom megvonni teljesen a cukrot Szonjától, mert eleve lehetetlen...persze igyekszem minél kevesebb olyat adni neki, amiben van.
Amúgy Bio Kids néven van babakeksz, ami tk. És nagyon finom állítólag. Én vettem, de még nem bontottam ki, másikat eszik még Szonja.
Én babakekszet adtam Szonjának gyümölccsel keverve. Meg van a 7 gabonás pép (anyatejesek ezzel szokták leginkább kezdeni, mert nem péppé csinálják meg, hanem ugyanúgy gyümibe teszik bele, és ez nem tápszer).
Szerintem elsőre kicsit meredek egyből durumtésztát adni.
Koszi Csajok! En csak a danonet ismertem, na az jo cukros! :(
Akkor megnezem, amiket havasoltatok legkozelebb.
lányok!
én olyan fáradt vagyok mostanában h nem elég az sem ha 11 órát alszom..ez normális?
csak azért kérdezem mert mielőtt toxémiás lettem..ugyanígy aludtam sokat..
igen Péterfy!
de aranyos vagy!:) már annyira szeretnék túl lenni rajta.
..és szeretnék ideírni h végre megvan a baba!:)
Péterfy, ugye?
Kiveszik felállás előtt. Egy nagy sóhajtozást kér az ápoló, amíg ő kiveszi. Meg sem érzed. Mondjuk én azt sem éreztem, amikor a doki felhelyezte...pedig ugye nem volt bennem érzéstelenítő, hiszen altattak.
Én is egyből tudtam pisilni, és a nagydolog is lazán megjött másnap:D
Ne parázz :)
nekem ctg nem is volt,és nem is lesz..csak nst..
az aldi-s csoki fruktózzal édesített? holnap megnézem..
nekem az előző is császárral volt,mert toxémiás voltam.csak ugye ez nem mostanában volt.:)
..és most ragaszkodom is hozzá..plusz elköttetem magamat.és ezt császárral együtt meg is csinálják!
én már a 2. ctg-n is túl vagyok, szerencsére mozgott mindkettőn, elégedettek voltak. Azt mondta a csaj, azért kell, h mozogjon, h lássák mozgás közben felmegy-e a pulzusa. Ha nem megy fel, akkor az problémát jelez, pl. köldökzsinór tekeredett a nyakára stb. és ezért nem is mozog szívesen. Én ettem előtte, és vittem magammal aldis diabetikus csokit, és pofátlanul megettem előtte vagy 5 kockát :DD Ja és ittam egy nagyon gyenge neszkafét is.
és miért lesz neked császár?
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig
- Terhesség alatti cukorbetegségnél miket szabad enni?
- Akiknek terhességi cukorbetegsége volt/van, azoktól kérdeznék
- Ingadozó vércukorszint terhesség alatt (inzulinrezisztencia, terhességi cukorbetegség)
- A terhességi cukorbeteg kismamáknak mindenképpen hetekkel a szülés előtt be kell feküdni a kórházba? Részletek lent.
- GDM terhességi cukorbetegség