Tényleg nem értem hogy miért ilyen marha drágák az albérletek. 😔🤔 (beszélgetés)
Elhiszem hogy furcsák :)
Én 15-20 forintos kenyérre emlékszem csak. Ma 800-1000 forint.
Nekem ezek az árak nagyon furcsák, amikor én disszidáltam, akkor 3 Forint volt 1 kiló kenyér.
Albérlet: tudok olyat, hogy az éj leple alatt mentek el az albérlők majdnem kipakolva a lakást. Szekrénysor, ágy, hűtő, mosógép, konyhabútor maradt. Tehát a nehéz dolgok. De az összes többi a függönytől a szőnyegig, az étkészletek, vázák, poharak, stb. vitte magával. Ja és hagyott rezsi hátralékot.
Ez több volt az utóbbi években mint az infláció. 2019-ben vettünk 44 millióért lakást. Most ugyanaz 68 körül megy. Igaz stagnál már egy ideje. Fél éve is kb már ennyi volt.
Nekem is van ismerősöm aki vett egy telket Pest megyében és rá egy mobilházat. És nagyon klassz. Megvolt neki 15 millából.
Te is fehérre fested a hajad? Én is az idő segítségével.
Nem ismerem a mai magyar árakat albérlet terén, de biztosan nem egyszerű valamibe is fiatalon belevágni a mai világban.
Én 2007-08-és 09 környékén vásároltam többször is Pesten, de akkoriban relative olcsók voltak a szép és nagy első emeleti lakások.
Jó befektetés volt.
Életem első bérlakása anno 800.-DM/hó volt.
De az már nagyon régen volt.-)
Persze, már az én hajam sem a régi mert valahogy azóta kifehéredett.-)
Én is ugyanígy voltam. Segítettek és segítünk.
2015-ben még lehetett 10 millió körül Budapesten lakást venni. Akkor vagy előtte kellett volna sokaknak belevágni. Pár millió önrész és 6-7 millió hitel a legtöbb embernek megvalósítható volt. Ma 10 millió önrész és 25 millió hitel kellene ugyanehhez.. :(
szabad felhasználású a babaváró, tök mindegy mire költik.
Lehet felvenni.
Persze el lehet helyezkedni vidéken is pl egy közgazdásznak, csak nem mindegy hogy valaki bankifiól vezető lesz közgáz diplomával vagy kelet-közép-európai vezető ugyanazzal a közgáz diplomával.
Legtöbbször valamit valamiért, és ugye mindig azt kapunk, amiért fizetünk.
Én is, albérlet mellett, igaz hitelre. De tényleg büszke vagyok rá, van aki még szülői segítséggel is élhetetlen. Igaz bulira, nyaralásra 2 fillert nem tudtam költeni. Valamit, valamiért.
Olvasom itt a fórumokat, és tudom h nagyjából hogy van. A MO-on élő lányomnak is sok segítségre van szüksége.
Na igen!
26 éves kor alatt komolytalan, 50 felett öreg öreg a hitelhez:DDD
Igen, én is sokszor gondolok erre.
Persze, nem mindegy, hogy élnek. Ezt nem tudom egyébként, de csak hallok ilyeneket.
Az én rokonaim Tolna megyében élnek és ott maradnak, van munkájuk. Ahogy a nénikém mondja: ott is van bank, rendőrség, bolt;)
És akkor már nem igen adnak a kora miatt 😕
Vidéken születtem én is, 14-éves korban kerűltem BP-re, de munkát már csak ott találtam.
Hát ez nálunk nem működik. Aki szorgalmasan dolgozik, kb 25 évnyi munkával gyűjthet annyi önerőt, amire hitelt adnak.
Én most nagyon de nagyon nem lennék életkezdő fiatal. Még azzal a támogatással sem, amivel én rendelkeztem. Kilátástalan itthon a helyzetük.
Köszi, egy másikra gondoltam leírás alapján.
"Én erre szoktam azt mondani, hogy lehet a szülőkkel is élni és akkor nem kell albérletet fizetni, lehet spórolni, csak ugye sokan erre mondják, hogy mamahotelezik a gyerek és akkor már önállótlan..."
Vidékre nem nagyon kell tanult ember. A vidékinek is van gyereke és ha a gyereket kitanítatták akkor a szülők környékén nem kap a gyerek munkát. Így nehéz a szülőknél lakni.
Mi 32-en voltunk a gimis osztályban, ebből 5en maradtunk itthon, mindannyian családi vagy saját vállalkozásban, a többiek mind Pestre vagy külföldre mentek.
Vadonat újat, napokig nem akarták h költözzek, mert még nem volt kitakarítva.
Mondtam h márpedig költözök, majd én kitakarítom, úgy is lett, azt mondták kemény-fejű (#$%^$*&^%-magyar)
Sokan vagyunk akik megtettük. '73-ban érkeztem az USA-ba, '74-ben vettem egy 3 hálószobás condót, pontosabban town hohous-t, 1 fillér segítsége nélkül.
Tudom-tudom, nem Magyarországon történt.
Befogtam.
Megnéztem, Visegrádi út, kérlekszépen elnézést, de házszámot nem írok. -:DDDDD
Őszinte leszek, elfelejtettem az utca nevét, de meg tudom nézni a Google térképen. Egyébként nagy lakás volt, pl. három lány is lakott ott a tulajdonosokon kívül.
Nem, nem ciki!
Ahogy az sem, ha egy szülő támogatja a gyerekét.
További ajánlott fórumok: