Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » TELC középfokú nyelvvizsga fórum

TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)

8454. cilkoooo (válaszként erre: 8440. - Kyara88)
2011. jún. 20. 11:49

Nem volt utcanév, de ilyen esetekben neked kell egyet kitalálni! A levelem 27 pontos lett, pedig azt hittem nem lesz meg, mert a címzésnél én is bizonytalan voltam... Én utcanévnek a Goethe Straße 20-at írtam, mert ilyen utca szerintem sok városban van. :-)

De az a lényeg, hogy valami hihető utcanév legyen!

Amúgy a nő nevét nem vettem be a címbe, hanem neki címeztem: Sehr geehrte Frau ...

8453. schreni21
2011. jún. 20. 09:01

Sziasztok!

Tudna nekem segíteni valaki abban, hogy mire lehet hivatkozni egy FELLEBBEZÉSben, mivel nekem csak fél pontom hiányzik az írásbelihez!!! És mivel a dolgozatomat még nem láthatom nem tudom, h mire hivatkozzam.

Aki tud vmit légyszi segítsen!!!!!!!!!!!

2011. jún. 19. 14:18

Sziasztok !

Ha valaki tud küldeni B2 angol írásbeli feladatokat vagy szóbelit vagy bármit akkor nagyon megköszönném.

E-mail címem: borosaneszter@gmail.com

8451. kyara88 (válaszként erre: 8446. - Ökoangyal)
2011. jún. 18. 19:39
Köszi, hogy reagáltál az üzimre :) Írtam Neked privát üzenetet :) És még annyi kérdésem lenne, hogy te olyan tanárhoz jártál, aki jártas a telc vizsgafeladatokban?
8450. enthu (válaszként erre: 8447. - PajorD)
2011. jún. 18. 18:20
hát ha meg is lesz a vizsgád,az még nem jelenti hogy tudsz angolul...de azért remélem sikerült:D
8449. PajorD (válaszként erre: 8448. - Jokermoker)
2011. jún. 18. 16:29
Tegnap még reménykedtem, de akkor sem vették fel. Egyik fórumozó írta, hogy telefonon kérdezte meg, de nem értem neki miért vették fel..... diszkrimináció :)
2011. jún. 18. 16:22
Mivel 7vége van, ne is reménykedj, hogy ilyenkor van bennt valaki:)
8447. PajorD
2011. jún. 18. 15:59

Sziasztok, ahogy tudtam próbáltam megnézni az eredményemet, de amint kitöltöm a bejelentkezéshez szükséges adatokat, és leokézom ez a msg vár: Nincs a megadott adatoknak megfelelő vizsgaeredmény.

A honlapon lévő tel. számot többször is hívtam, de nincs válasz :/ Sőőt, a panasz@telc-re is írtam, de arra sem reagáltak még. Any idea, hölgyek, urak?:) Azért jó lenne tudni, hogy tudok e angolul vagy sem :)

8446. Ökoangyal (válaszként erre: 8427. - Kyara88)
2011. jún. 18. 15:45

És még annyi, hogy én külön tanárhoz jártam.:)

Te hogyan készültél?

8445. Ökoangyal (válaszként erre: 8427. - Kyara88)
2011. jún. 18. 15:43

Szia!

Nekem a nyelvtani résznél ugrott az írásbeli.:( A levelem 22 pontos lett, és címnek a jelentkezést egy állásra írtam.Sajnálom, hogy ilyen kevés lett, de nagyon izgultam és kevés volt az idő, pedig folyamatosan írtam.Szóval esélyem nem volt átnézni,és szerintem ha még egyszer átolvasom észreveszem a kapkodásól adódód hibákat.

De majd augusztusban talán meglesz.Neked mi nem sikerült?Sajnálom, hogy másodszorra se lett meg neked.:( Remélem legközelebb meglesz.:) Kitartás!

8444. asdfx
2011. jún. 18. 13:17

Szerintem a TELC a legkönnyebb nyelvvizsga, válasszatok ezt!

Írásbalin simán ki lehet logikázni a megoldásokat, persze azért kell szókincs.

Szóbeli se brutál mondjuk nekem olyan társam volt aki felolvasta az egészet a lapról meg nem kérdezett semmit, de simán meglett.

sikeres TELC = szavak tanulása

a nyelvtani résznél is szavak vannak kihagyva tudni kell a jelentésüket, vagy sejteni. A levélnél meg van 2-3 féle amit magántanárral be lehet gyakorolni.

2011. jún. 18. 12:30
Mondjuk a szóbeli IS megclézott volt... :D Szóval el kell készítsék :P
2011. jún. 18. 12:29

Sziasztok. Szóbelim meglett.

Jött az automatikus levél telc-től, miszerint (részlet):

"... Sikeres az a vizsgázó, aki

a megcélzott vizsgatípussal (komplex, írásbeli vagy szóbeli) azonos

bizonyítványra jogosul..."

Nekem nem a szóbeli volt a megcélzott :D, de azt is elkészítik, nem? Legalábbis muszáj, mert akkor nem sok értelme lenne annak, hogy két különböző helyen letett vizsgát párosítani lehet (pl. origó írásbeli, telc szóbeli.) ...

2011. jún. 18. 12:01
Én a levelembe talán 2 panelmondatot tettem + az elköszönésnél a Look .....A többi helyben improvizált volt. Semmi extra mondatok meg kötőszavak. csak simán írtam. Oké formailag szerintem jó lett ( cím, bekezdés stb.) Mégis 33 pontot kaptam. szerintem nem nagyon kell betanulni semmit. Ha csak egy szót is kifelejtesz már értelmetlen is. Főleg ha sok a betanult ....hát + ott van ilyenkor az izgulás. Szóval szerintem nem érdemes bemagolni a levelet. Én amúgy az állatkerteset írta.
8440. kyara88 (válaszként erre: 8434. - Vamosi86)
2011. jún. 18. 11:40

Szerinted volt utca név?? :S én totálisan úgy emlékszem, hogy nem volt még filóztam is, hogy baszuss ezt most, hogy is kellene megcímezni helyesen, mert én még ilyennel nem találkoztam.

Dátumot mindig írok, azt nem hiszem, hogy elfelejtettem, de azt tudtam,hogy a címzést elrontottam, igazából ettől féltem, hogy lenullázzák... :(

Igen lehet, hogy igazad van még átgondolom ezt az augusztusi dolgot. Mindenesetre egy kalappal neked már jó előre a vizsgára na meg kitartást a tanuláshoz :D

8439. aniko94
2011. jún. 18. 11:07
Nekem 2 mondatot leszámítva az egész levelem könyvből kiszedett panelmondatokból állt és nem nullázták le, 33 pontos lett.
8438. asdfx
2011. jún. 18. 10:02

Hali!

Többen írták hogy nincs anyag neten a levélhez.

"Google a barátod." szokták mondani. Pl. írsz ilyet a keresőbe: "how to write complaint letter/ inquiry letter stb.

Hopsz és találsz egy csomó példamondatot, olyanakat amiket az angolok használnak, nem magyar tanárok írogatnak. Ha ezeket a rendes angol mondatokat belefűzöd a levélbe tuti jó pontokat kapsz. Meg lehet azért is nulláznak mert neten keringő panelmondatokból dobjátok össze a leveleket. Amiket a tanárok már ismernek.

8437. k.kitti93 (válaszként erre: 8419. - Wakka)
2011. jún. 18. 09:54
hú nagyon szépen köszönöm! gondolom akkor teis a két külön bizit küldöd.:) köszii
2011. jún. 18. 09:53
Sziasztok! Van itt valaki, akinek 89,5 pontos lett az írásbelije? Van ötlet, hogyan lehetne felkerekíteni az eredményt 0,5 ponttal? Köszi előre is, ha valaki megosztja tapasztalatait.
8435. Loona88
2011. jún. 18. 09:23

csiiiii!!!

Sikerült?

8434. vamosi86 (válaszként erre: 8431. - Kyara88)
2011. jún. 18. 09:06

Én így írtam :

Vámosi Ilona

Goethestraße 5

12775 Berlin

Frau Monika Klein

cégnév (de én úgy emlékszek itt is volt valami utca név, de lehet hogy rosszul emlékszem)

12775 Berlin

e-mail címmel nem foglalkoztam

Bewerbung um eine Stelle als ....

Sehr geehrte Frau Monika Klein,

.....................

Nem tudom , hogy ez miatt nulláztak- e. A dátum miatt harapnak az biztos.

Milyen témájú volt a márciusi panaszlevél? Mire kellett panaszkodni? Emlékszel még rá? Elméletileg ezek ismétlődnek.

Szerintem próbáld meg az augusztusit is. Még gyakorolsz egy-két tesztet megoldasz. Írsz néhány levelet. Én legalábbis ezt fogom csinálni. Én sem nyitottam ki a jegyzeteimet egyszer sem , amíg vártam az eredményre. De augusztus 13-ig rengeteg idő van még.

8433. enthu (válaszként erre: 8392. - Majornemonika)
2011. jún. 18. 08:59
most hogy kicsit utánaolvastam,ha komplexre jelentkeztél és csak szóbelid sikerült,akkor az nem készül el június 30-ra...
8432. kyara88 (válaszként erre: 8428. - Vamosi86)
2011. jún. 18. 08:36
Még annyi, hogy jól tudom azt, hogy ha a címzetteket elrontom akkor már automatikusan nullás lesz a levél? Vagy nem feltétlen?
8431. kyara88 (válaszként erre: 8428. - Vamosi86)
2011. jún. 18. 08:31

szija!

Nagyon köszönöm. Abszolút erre voltam kíváncsi, így akkor már tudom, hogy mit értelmeztem rosszul, nagyon rosszul :( Még annyi, hogy címzettnek Te mit írtál? úgy emlékszem, hogy ezek vagy legalábbis ilyenek voltak megadva:

-Frau Monika Klein

- egy cégnév

-12775 Berlin

-és egy e-mail cím

Ilyen esetben, hogy kell megírni helyesen a címzettet?

Én márciusban voltam először németen ,akkor a szóbelim sikerült és az írásbelim most másodjára sem, sajnos. Én nem foglalkoztam a némettel mióta megvolt a vizsga, így én nem hiszem, hogy megyek az augusztusira, bár sokan mondják, hogy meg kellene azt próbálni.Bár megmondom őszintém fogalmam sincs már, hogy még hogy tanuljak, gyakoroljak erre az egészre. Akkor márciusban én panaszlevelet írtam és 27 pontot kaptam, aminek tulajdonképpen örültem, akkor sajnos az első három feladatrész volt jóval nehezebb (nekem) mint a mostani, így akkor ott csúsztam el.

köszi még egyszer, hogy írtál :)

8430. Loona88 (válaszként erre: 8429. - Csiiiii)
2011. jún. 18. 08:30

Szia!

A www.telc.hu .Itt kell megnézni!De ha nem jön be,akkor szívesen megnézem neked.

8429. csiiiii
2011. jún. 18. 08:17
Segítség!!Én nemtudom megnézni a vizsgaeredményemet,mert azt írja ki h oldalbetöltési híba a telc.hun!ti hol néztétek meg?köszi előre is a segítséget!!!!
8428. vamosi86 (válaszként erre: 8426. - Kyara88)
2011. jún. 18. 08:16

Én az elsőt választottam.27 pontos lett, de szerintem lehúzták nagyon mert a nyelvtani rész nekem nagyon rossz lett.Mire vagy kíváncsi? Címzésnél saját címnek németországi címet írtam. (kitaláltam egy címet) Az volt a feladatban, hogy legalább 2 éve tartózkodik már Németországban. Utána a cég címe. Tárgy Bewerbung um eine Stelle als azt sem tudom már mi volt :-) Azt hiszem női név volt megadva Sehr geehrte XY , és olyanokat írtam utána, hogy a helyi újságban olvastam a hírdetésüket, úgy érzem hogy az adott feltételeknek teljesen megfelelek. Utána írtam magamról. Ich möchte mich kurz vorstellen. XY vagyok. Mikor hol születtem. Utána írtam, az iskolai végzettségemről. Azt írtam, hogy az érettségi után elkezdtem tanulni idegenforgalmi jellegű fősulin. Idegenvezető lettem. Írtam pár jó tulajdonságot magamról. Meg mikor tudnék dolgozni. A végére írtam hogy örülnék, egy személyes elbeszélgetésnek. Végére Mit freundlichen Grüßen

Xy

Így gondoltad :-)

Nekem sajnos nem sikerült 85 pontom lett :-(

Voltál már régebben is telcen? Ha igen milyen levelek voltak.

Én elmegyek az augusztusira.

8427. kyara88 (válaszként erre: 8396. - Ökoangyal)
2011. jún. 18. 08:01

Szija!

Neked hol csúszott el az írásbelid? A levélnél melyiket írtad? Én most voltam második alkalommal írásbelin és nem hiszem, hogy augusztusban újra megyek, szerintem eltolom. Meg megmondom őszintén, hogy a vizsga óta rá se néztem a németre. Te hogy készültél? Tanárral vagy tanfolyammal esetleg magad tanultál rá?

8426. kyara88
2011. jún. 18. 07:52

Németesek!

Senki nem választotta az első levelet a májusi vizsgán??? Nekem lenullázták, így nagyon megköszönném ha valaki elmondaná, hogy miket írt ehhez a levélhez, na meg hogy hogyan címezte meg!!! kösziii

2011. jún. 18. 07:41
ne is mutasd neki.így is jó...már csak az írásbelire kell készülnie...ne hagyd hogy abbahagyja és sikerülni fog...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook