TELC középfokú nyelvvizsga (beszélgetés)
remélem most megnyugtatlak, mert ugyanabban a cipőben járunk, úgyhogy készültem :)))
"A felvételi eljárásban az azonos nyelvből azonos szinten letett államilag elismert általános szóbeli (korábban A típusú) és írásbeli (korábban B típusú) nyelvvizsgák a továbbtanulás szempontjából automatikusan komplexnek (korábban C típusnak) tekinthetők, függetlenül attól, hogy azokat mely nyelvvizsga-központban teljesítette a felvételiző."
küld egy mail címet aztán vasárnap bepötyögöm és elküldöm.
A tagolásnál én is ezeket használom.
100 lett csak, nem 110% :)
en a panaszlevelet irtam, mert azt gyakoroltam be, meg hat megiscsak magyar vagyok, panaszlevelnek mennie kell. ngyakoroltam sokat. magamnak. soha senki nem ellenorizte le, igy fingom nem vlt, hogy jo volt-e..
Szepen kineztem, megalkottam magamnak szep mondatokat, amiket le sem tudtam irni, igy tok egyszeru mondatokat irtam, mert csak az fert ki.
Tagoltam. first of all. Secondly, Thirdly, na a 3.-ra ar nem is emlekszem, hogy telleg thirdly-e.
As of writing this letter, mint befejezes.
szepen tagolt volt, ki is csusztam a keretbol, nekik jo volt.
nem tudomm, hogy masnak mit pontoznak le.
kuldjel at nekem egy sajat levelet, esetleg megnezem.
Sercegnő!
Olvastam ,neked 110%os lett a leveled. Volt mintád, amiből készültél?
Én az állatkerteset írtam (angol), könnyebb volt, mint áprilisban és érdekes módon ez is csak 33%-os lett, pedig minden formai követelményt tartottam, különféle nyelvtani szerkezeteteket használtam...Egyszerűen nem értem.
És az a fránya 3 pont..
ha megvan az A meg a B, akkor az C!
Adjak ossze!
gyerekek! jon valaki felsofokra tovabb?
mit ajanlotok? TELC-en nem lehet kulon szobelizni es irasbelizni, igy az eleve kizart nalam.
EURO vagy ECL?
Sziasztok!
Én angol közepen voltam, a levelem 0 pont. Itt láttam többeknek is, de én nem tudok belenyugodni, mert egyszerűen szerintem képtelenség a 0 pont. Állatkertes levelet választottam, szerintem az hivatalos levél volt, beleírtam minden szempontot, igaz 140 szó lett. Én úgy tudom, h az -10%. Arra gondoltam, mi van ha rossz helyre írtam, mert nem tudtuk, hogy a feladatlap zöld papírjára vagy a vizsgafüzet rózsaszín papírjára kell-e. Megkérdeztük a nőt aki velünk volt, ő azt mondta, hogy a vizsgafüzetbe a rózsaszín papírra írjuk. ha, nem akkor az egész csoportom bukta. Javítsatok ki, ha valamit rosszul tudok, vagy segítsetek rájönni, mi lehet a gond. A legjobb az, hogy a jövőm múlt rajta...^^
Sziasztok!
Én németből voltam és sajnos nekem is csak a szóbeli lett meg, de ez is több mint a semmi.:) Akinek nem sikerült az írásbeli megpróbálja még egyszer augusztusban?Én szerintem megyek.
Gratulálok a sikeres vizsgázóknak!:)
További ajánlott fórumok:
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Melyik angol középfokú nyelvvizsga könnyebb: Euro, TELC vagy ECL?
- Mennyi idő alatt lehet felkészülni a TELC középfokú nyelvvizsgára?
- Telc - középfokú német nyelvvizsga
- TELC középfokú szóbeli nyelvvizsgádon milyen témakörökről kellett beszélgetni?