Teherbe estem, viszont nemrég kezdtem új munkahelyen. Rosszul viselem a terhességet, se táppénz se GYED? (beszélgetés)
kívánom, hogy minden rendben legyen, ahogy a fórumindítónak is.
de ezen a fórumon a tanácsunkat kérte, mi pedig észérvekkel elmondtuk a véleményünket. ettől senki nem akart neki rosszat, sőt.
Pont azt a mondatot nem sikerült megint értelnezned, ami a lényeg. Na fuss neki sokadjára! Vagy igaz is, minek? Nem sok olyan fórumon találkoztam veled, ahol kicsit emberséges lettél volna. Mindig mindenkit leszólsz, beszólsz. De persze, te ilyen vagy. Direkt szítod a feszültséget. Örülök, hogy megtaláltad a célod és boldog vagy! Nagyon-nagyon gratulálok! Nyugodtan írhatsz erre választ, hisz engedély nem kell. De tőlem nem fogsz választ kapni többet. De ismerlek itt már annyira, hogy kell neked az az utolsó szó, csak mèg egy utolsó sértésre.
A fórumindítónak: légy pozitív. Tudom, hogy tisztában vagy vele, hogy beüthet a baj. Ezzel minden kismama tisztában van. Csak van, aki nem tud szöveget értelmezni. De akkor se negatívan állh hozzá. A munkáltató elől nem titkolnám. Én ahhoz túl lelkis vagyok. Én még dokinál se voltam, de már azt elmondtam, hogy pozitív lett a teszt és jó esetben terhes vagyok, nem a teszt mutat téves eredmènyt.
Akkor hazugságban kell élni?
Igen minden rendben lesz. Soha semmi baja nem lesz. Egészséges lesz nem fog sírni se hisztizni. Jó alvó és evő lesz. Mindent elsőre megért majd. Stb. Így jó? :D
Ezzel most igazán tök jót teszel neki. Szerintem senkit nem vigasztal, hogy Juliska vagy Mariska elvetélt.
Én itt is hagylak titeket. Nem a vetélés kellene, hogy téma legyen. Nincs kedvem feleslegesen ezen idegeskedni.
Igen, de attól még elég egyszer hallani ezt. Én is terhes vagyok és ilyenkor ahelyett, hogy a jó sztorikat hallanám, mindenki kapásból a rosszal jön. Azóta kb depis lettem, rettegek, hogy baj lesz. Holnap leszek 12 hetes pont, erre találtak pár napja egy vérömlenyt. Most kéne a pozitív gondolodás, de nem megy, amikor mások közlik, hogy lehet meg sem marad a baba.
Persze amíg nem voltam terhes, addig volt, hogy én is ezt mondtam. Aztán most, hogy úton van a baba rájöttem, hogy ezzel minden kismama tisztában van, de nem szeretik mindenhol ezt hallani/olvasni.
Biztos h nem.
De bennem van becsület ês tisztesség...
Szia!
Próbaidő alatt nem véd a terhesség, ugyanis a próbaidő alatt bármelyik fél (munkáltató/munkavállaló) OK NÉLKÜL felmondhat. És ha elárulod, hogy terhes vagy, sajnos az a tapasztalat, hogy ki is fog rúgni.
Ahhoz, hogy CSED-et kapj, az elmúlt 2 évben lennie kell 365 nap bedolgozott jogviszonyodnak. Ezen felül a szülés várható időpontját megelőző 42 napon BELÜL biztosítottnak kell lenned, ami lehet munkaviszony/táppénz/munkanélküli, mindhárom lehetséges.
Ha a próbaidő után és miután betöltötted a 12. terhességi hetet, közölted a munkáltatóval, hogy terhes vagy, elvileg nem rúghat ki (gyakorlatilag általában találnak valamilyen más indokot az elbocsájtásra, ezért is rizikós). Bejelentés: szóban/írásban, de vigyázni kell, mert sokszor a szóbeli bejelentést nem tekintik hitelesnek, csak aminek nyoma van.
Ha bejelented a próbaidő lejárta után, hogy várandós vagy, dolgozol ameddig bírsz, esetleg ha ki akar rúgni elmész gyorsan táppénzre, akkor táppénz alatt nem rúghat ki, biztosítva van a jogviszonyod, tehát kapsz majd CSED-et, és nyugodtan vagy, szerintem ez a legjobb megoldás.
Nem hivatkoztam, mert most mentem át ezeken a tortúrákon, megjártam a munkaügyin át az OEP-ig mindent, és a diplomámhoz tanultam munkajogot is, úgyhogy alaposan utánajártam a dolgoknak és ez így működik.
További ajánlott fórumok:
- Kirúghatnak a terhességem miatt a munkahelyemről?
- KInek fogadta rosszul a munkahelye, terhesség alatt a táppénzt?
- Terhesség alatt van-e lehetőség munkahelyet/mellékállást létesíteni?
- Frontérzékenység terhességben, stressz, problémás munkahely
- Terhesség bejelentése munkahelyen hogyan történjen?
- Terhesség alatt mennyire kell óvatosnak lenni egy munkahelyen?