Te szeretnéd ha a párod bent lenne a szülőszobán? (beszélgetés)
Szerintem ha egy férfi ájulós típus, rosszul van a vértől stb. akkor is bent lehet a vajúdás alatt, aztán kimegy amikor már jön a baba. De addig is gyorsabban és könnyebben telik az idő a szenvedő anyukának ha beszélgetnek.
A férjem bent volt elejétől a végéig, egyedül féltem volna. Csak akkor küldtem ki amikor varrtak, meg matattak a méhemben. :s
Világos! Ezt nem lehet erőltetni. Izgalmas volt. Szívem szerint lármáztam volna a dokiért, de a szülésznő tök nyugodtan sertepertélt körülöttünk, így én is, abban a hitben, hogy tudja mit csinál, látszólagos nyugalmat erőltettem magamra. Lehet, hogy más elkezdett volna pánikolni. Arra aztán végképp semmi szükség!
A másodok apás szülésnél meg olyan gyorsan szült az asszony (nem tudom, hova sietett! :D), hogy már kint volt a gyerek feje, mire odaért (Jó, kicsit túloztam! :D)
Az még hagyján is, de aztán a szülőcsatorna kipucolása, varrás! Tán még rosszabb volt mint maga a szülés! Nem leányálom! Vagy igen? :D
Jó erre visszagondolni! :)
:-) Jó!
Én szeretném, a páromra bízni, hogy bejön-e vagy sem. Még azt sem akarom megmondani neki, hogy én melyiket szeretném jobban.
Az én párom, a feleségem, bent volt!
3 alkalomból kétszer én is! :)
szeretném, ha ott lenne, de azt hiszem a Bercikére is kell vigyázzon valaki... de majd látjuk, hogy lesz, ki vigyáz rá, vagy ilyesmi.
Szerintem a csúnya csak azt jelentette, hogy véres, és nyákos, mint minden baba, amikor kibújik. Meg, ha vágják az embert, meg varrják...haj
Tényleg, ezen a "csúnya" szón én is fennakadtam.
Nincs ebben csúnya. Mióta a világ-világ, így jönnek világra az emberek (leszámítva a császárt). Ez csak a "civilizált" ember prüdériája.
Nem tudom mit jelent itt páraknak a "csúnyát" látni??
Nekem mindkettőnél ott volt a férjem, a doki meg is dicsérte, hogy ilyen apukát ritkán lát aki ennyire segit. :-)
Én nem tudnám elképzelni hogy ne legyen ott - együtt hoztuk össze, együtt szüljük :-))
És a legfontosabb tényező, hogy ez az együttszülés, annyi pluszt ad a kapcsolatnak és olyan bensőséges, hogy sokkal jobban megbecsüli az ember a társát.
Minkét gyermekünk születésénél bent volt. Az elsőnél azt mondtam neki, hogy szeretném, hogy bent legyen, de ő dönti el, akar-e. Viszont hozzátettem, hogy amennyiben nem akar, az válóok. :))) Persze ott akart lenni, és nem bánta meg.
Hiszen ahogy már más is írta, azért (is)vagyunk társak, hogy egymást támogassuk, amikor szükség van rá. Egy család életében nagyon fontos esemény ez, ne legyen belőle kizárva az apa, az a férfi pedig, aki megundorodik a párjától ezért, az jobb ha lelép. Szülés közben legkevésbé az érdekel egy nőt, hogyan néz ki éppen, s alighanem az apát sem ez izgatja.
én át fogom adom a döntést neki. szeretném, ha majd ott lenne, de ő dönti el, akarja-e látni saját, tulajdon gyermekét megszületni
nem lehet visszatekerni az időt, visszakapni a lehetőséget, jobb ha ő dönt, ne az én felelősségem legyen és később ne is tudjon hibáztatni, ha mondjuk a haverjai meg erről áradoznak, ő pedig nem tud
wow, ez igazán jó! :)))
remélem sokaknál és nálunk is így lesz, ha eljön az ideje! szuper :)))
"Csúnyát" valószínűleg csak az utolsó szakaszban lát a Párunk, így mi azt gondoltuk ki, hogy segít nekem a vajúdásban, de mikor a toló szakaszhoz érünk, akkor átad a szülésznőnek és az orvosomnak.
Persze, ha úgy érzem, hogy mégis szükségem van rá, akkor azt ígérte, hogy mellettem marad.
De én azért úgy tervezem, hogy a végéből kihagyom, ezt a titkot megőrzőm magamnak. Szerencsére ahogy megszületik a kislány, Ő már ott is lehet, hiszen az Uzsokiban a vajúdót 4 lépés és egy függöny választja csak el a szülőszobáktól.
Ez az elmélet, majd meglátjuk, hogy milyen lesz a gyakorlat:-)
Nálunk is ott volt és el sem tudom mondani hogy milyen jó volt. Számomra megnyugtató ha velem van és arról nem is beszélve hogy mindenben a segítségemre volt hogy könnyebb legyen a szülés.
Bátorított ,erőt adott mikor én már feladtam volna.
További ajánlott fórumok:
- Fogyni gyorsan kínzó éhség nélkül. . .?! Régi sikeres fórum-új köntösben. Ha szeretnéd tudni a titkot, csatlakozz, segítünk.
- "Nyámnyilák" a szülőszobán
- Mit tennél, ha párodon kívül más is nagy hatással lenne rád?
- Te hogyan fogadnád, ha a párod színész/színésznő lenne?
- Hogyan mutatnád be otthon a párodat, ha indiai lenne és a családod gyűlöli a roma származású embereket?
- Ha most egy kedves üzenetet írnál egy cetlire a párodnak, mi lenne az?