Te hogyan csinálod? ... avagy Minden napra egy recept (beszélgetés)
😇😇😂
Ugye?
Mondom, hogy telifozom a bőröndöt :D
Jusson is, maradjon is! :) De lesz segitsegem :)
Brizolit úgy képzeld el, hogy egy sós palacsinta darált hússal,gombával megtoltve, féltekérve, megszorom sajttal, ezután beteszem a sütőbe es megpiritom.
Egy kis pánik lehet, hogy bennem is lenne 😂
Mi a brizoli?
Erről jut eszembe a szakállas vicc, de talán van még, aki nem ismeri:
Szilveszterkor éjfél előtt a főpincér mondja az ip.tanulónak:
- Látja ott az a sült malacot? Éjfélkor rakjon a szájába egy citromot, a farkára kössön egy piros masnit, és úgy vigye ki az 5-ös asztalhoz!
- Jó, jó, főnök! De mondja, nem fogok úgy túl hülyén kinézni? :))
Én a sütni való malacból kioperált tisztességesen húsosan hagyott csontból főzök levest. Nem igazán vagyok leveses, meglehet, hogy fagyasztok le belőle, akkor nem unok rá.
A levesek lefagyasztásához tökéletes a vödrös tejföl vödörje! :))
Szervusztok! Jó reggelt mindenkinek. Korán keltek, én még csak most kezdek ébredezni.
Érdekes lehet a kukorica leves, még sohasem főztem, ettem. Receptje van? :))
Ezt most találtam, sütés nélkül. Egyelőre csak a tk. liszt + zabkorpa, ami van itthon, de úgy gondolom, megpróbálom a normál vajjal, és az édesítőmmel, tej helyett egy csepp vízzel összegyúrni. Hűtőben a vaj mindenképpen megdermed. Csoki nuku, nem vagyok édes szájú.
Egy kis fogyós nasinak talán beválik.
A rakott tésztát én is megcsinálom, szeretem:)
Most meg egy töpörtős pogácsát sütők, marad ki egy kis töpörtőm, megcsinálom. Bár elég kalória dús:((
Megvan!!!
A szárazbab leves után jó a palacsinta, vagy császár morzsa. De ha darált hússal egy kis rakott tésztát csinálok, tejföllel összesütve és miután kihűlt, akkor kockára vágva rakom tányérra. Ez így már tetszik!
Végre eldöntöttem:
ma zöldbab leves, resztelt máj, bulgurral lesz az ebéd, ebből marad hétfőre is.
Kedden megcsinálom a köles-fasírtot, de úgy sajtosan, ahogy a rizsfasírt receptben van. Majd ahhoz lesz valami krumpli-köret. Akkor kedd-szerda is kipipálva.
Utána már csak 3 napot kellene kitalálni. Esetleg 2 napra jó kis zöldséges tarkabab leves, de mi legyen utána??
Meséljetek már, ti hogyan-miket főztök itt még ünnep előtt???
Ezeket melyik adón?
A yurracik park, az a régi többrészes fantázia film, vagy valami új?
További ajánlott fórumok:
- Minden napra egy kívánság
- Egyszerű, gyors (olcsó) receptek a mindennapokra
- Minden ami "Kürtőskalács", ide jöhet a tapasztalat, recept, miegyéb!
- Melyik a jó edzés, torna?Ha izomlázad van, vagy nincs?És ha pl hozzá vagy szokva mert minden nap csinálod, és nem érzel izomlázat?
- Nincs meg valakinek ez a savanyúságlé receptje amit nem kell főzni csak mindent rá kell szórni?
- Helló mindenkinek. Tud valaki Turbo Haller multifunkciós edényhez recepteket, és infót adni? Neten nem találtam, nem kaptunk hozzá