Te hogyan csinálod? ... avagy Minden napra egy recept (beszélgetés)
itt is van néhány ötlet, bár inkább diétás fogások:
(én ötleteket szeretnék kapni koleszterin diétához!)
pesto spagettivel
.osszeturmixolod a kovetkezo dolgokat-
1 nagy csokor petrezselyem
kb 10 dkg sajt lereszelve/barmilyen/
olaj
2-3 gerezd foghagyma
osszeturmixolod es a kifott spagettivel osszekevered,jo etvagyat!
Szervusztok! Jó reggelt mindenkinek!
Egyébként jó bele bármilyen főtt/párolt zölség, de még a bekeményedett, beszáradt trapistával is csodát tesz, bármilyen főtt/sült hús maradékot is nyugodtan lehet bele rakni.
Mint a maradék-feldolgozó üzem! :))
Most bennem a kisördög, hogy valami egészen mást készítsek, mint amit eddig terveztem.
Vagy legalább egy szeletkét lopjak el a sütni való malacból, hogy legyen 1-2 evésre ilyen is.
Jó lesz ez, hasonlót szoktam:
- 4 db. főtt tojás
- 1 pár virsli főzve
- 2-4 db. csemege uborka (nyáron kb. 10 cm kígyó)
- 2 db. nyers alma
Ebből 1 db. 1 literes jénai lesz tele, egymagamnak 4 napra is elegendő, még akár önmagában is.
A tejföl-mustár-majonéz-cukor (só-bors helyett a gondolatnyi cukor = tartármártás. 2 ek. tejföl, ennek kb. 2/3-nyi majonéz, és kb. 1 tk. mustár!)
Szerintem nyugodtan csináld meg, ez a hordós káposzta benne tök jó ötlet! :))
Ezt lehet, hogy kicsibe megcsinálom, kis könnyű salátának tűnik.
Valaki csinált már ilyet?
1 kg savanyú káposzt
20 dkg füstölt virsli
2 db burgonya (megfőzve)
1 nagy db lila hagyma
270 g tejföl
1 ek mustár
3 ek majonéz
só ízlés szerint bors ízlés szerint
elkészítés
1. A krumplikat megmossuk, és sós vízben puhára főzzük. Ha kicsit hűltek, megpucoljuk, és felkockázzuk.
2. A káposztát, ha szükséges, kicsit kimossuk, majd összevágjuk, hogy könnyebben tudjuk kezelni.
3. A virsliket 2 percig főzzük, majd karikára vágjuk, és a kockázott krumplival meg a szeletekre vágott lila hagymával együtt a káposztához adjuk.
4. A tejfölt, a mustárt, a majonézt, a sót és a borsot összekeverjük, megkóstoljuk, ha kell, ízesítjük még.
5. Leöntjük vele a salátát, jól összeforgatjuk, majd hűtőbe tesszük pár órára, hogy az ízek összeérjenek.
Anyuttol majd elkerem a pontos receptet.
Tojás, Tömlös sajt, majonéz, liszt, de a pontos arányokra nem emlékszem.
Ooooo
Sajt alapú piskóta.. 😶
Azt hogyan?
Köszönöm :)
Az enyém sült sajttekercs, egy sajt alapú " piskóta" vékony husos, pritaminpaprikas töltelékkel.
A nyers sajttekercset inkabb húsvétra szoktam sonkahoz.
Imádom a különleges kajáidat! 😄
Sajttekercset hagyományosan készíted konyharuhában főzve?
A napokban láttam egy videót lapkasajtokkal feltekerőst.
További ajánlott fórumok:
- Minden napra egy kívánság
- Egyszerű, gyors (olcsó) receptek a mindennapokra
- Minden ami "Kürtőskalács", ide jöhet a tapasztalat, recept, miegyéb!
- Melyik a jó edzés, torna?Ha izomlázad van, vagy nincs?És ha pl hozzá vagy szokva mert minden nap csinálod, és nem érzel izomlázat?
- Nincs meg valakinek ez a savanyúságlé receptje amit nem kell főzni csak mindent rá kell szórni?
- Helló mindenkinek. Tud valaki Turbo Haller multifunkciós edényhez recepteket, és infót adni? Neten nem találtam, nem kaptunk hozzá