Te hogyan csinálod? ... avagy Minden napra egy recept (beszélgetés)
Köszi!
Mert éppen most mákom nincs itthon, csak dióm! :)
És ha nem vanília sodóval, hanem csoki pudinggal öntöm fel, mert talán annak az íze jobban illik a dióhoz???
Egész biztos, hogy erre gondolt.
Bár a megszokotthoz képest ez a tészta igen nagy, de egyáltalán nem biztos, hogy én neki állnék egyenként betöltögetni őket! Ehhez türelem is kell, az időn kívül. :))
Még így külön, direktbe nem csináltam, de maradékból rakott tésztát már igen:
Jénait/tepsit kivajaztam, rá a főtt tésztát, arra raktam a maradék pörköltet, a tetejére a maradék (hordós) aprókáposztát, és tetejére ismét tejföl+sajt, és be a sütőbe.
Ha a darált húst előre megpárolod tetszés szerinti ízesítéssel, a kagyló tésztát is előre megfőzöd, és 2 réteg tészta közé rakod a kész daráltat, alól-felül tejföllel... csak így tudom elképzelni.
De meglehet, hogy valaki majd ír ennél finomabbat is! :))
liszt-zsír-kenyér-víz kombót mééér eszel?
Azért nem is kár, ha kifut :D
Mondtam, hogy lesegetni kell :)
Örülök, hogy jól sikerült! :)
Jól értetted, a gríz is nyers, de az én próbagombócaimban ezt nem lehetett észre venni.
Ahogy írtam, csak 25 dkg túróval próbáltam ki, de legközelebb teljes adagot csinálok. Este bekeverem, másnap délben kigombócozom az ebédhez.És forgatni meg abba forgatod, amit szeretsz.Én szeretem a diós prézlit, de miért ne lehetne csak dióba vagy mákba forgatni?!
Jéééééé
Pont ezt osztottam meg tegnap este a spórolósban :DDD
Holnap meg is csinálom.
A recept szerint 4-5 üveg lesz, és sütibeharapós izű :D
További ajánlott fórumok:
- Minden napra egy kívánság
- Egyszerű, gyors (olcsó) receptek a mindennapokra
- Minden ami "Kürtőskalács", ide jöhet a tapasztalat, recept, miegyéb!
- Melyik a jó edzés, torna?Ha izomlázad van, vagy nincs?És ha pl hozzá vagy szokva mert minden nap csinálod, és nem érzel izomlázat?
- Nincs meg valakinek ez a savanyúságlé receptje amit nem kell főzni csak mindent rá kell szórni?
- Helló mindenkinek. Tud valaki Turbo Haller multifunkciós edényhez recepteket, és infót adni? Neten nem találtam, nem kaptunk hozzá