Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! fórum

Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! (beszélgetés)

10986. Bogájka (válaszként erre: 4117. - Youlcsi)
2015. jan. 30. 11:19

Nem, nem mondanám, ha az lett volna, már az y-nos padkára döccenésemnél leállit. :) Tök normális volt, még csak kioktatónak se éreztem, sőt biztatott, hogy nem kell sok már, de a manőverezéseket még gyakoroljam.

De mi az a nem sok????

10985. Bambusz79 (válaszként erre: 4117. - Youlcsi)
2015. jan. 30. 11:19

engem akkor emberileg már nagyon irritált, mert 6szor kár elmondani valamit....

így volt paraszt...

másképpen nem tudom, annyit nem mentem :D

10984. Bambusz79 (válaszként erre: 4113. - Bogájka)
2015. jan. 30. 11:18

hány órát mentél összesen?

mert nekem is most mondja mindenki, hogy a 30 kevés (de még a pót órára sem jött el a csávó, és azt is én erőszakoltam ki....)

10983. Bogájka (válaszként erre: 4115. - Bambusz79)
2015. jan. 30. 11:17

Én is már az elején attól féltem, hogy mondtam is, hogy nem fogom tudni megtalálni a megfelelő parkolóhelyet, le is csaptam rögtöm az első utamban levőre, 2-3 hellyel arrébb meg ott volt a tökéletes. :( Amit már én is láttam, hogy ott van, de már tolatásba raktam a sebességet, ilyenkor már nem tehetem, hogy gondolok egyet, és arrébb megyek. Amit ugye egy normális jogsis ember megtehet, csak hát az egyetlen órán, a vizsgán nem lehet. :(

Végülis nálad is kicsi volt a hely?

10982. youlcsi (válaszként erre: 4115. - Bambusz79)
2015. jan. 30. 11:15
jajj, akkor még ezek szerint a vizsgabiztos is paraszt volt??? :(
10981. youlcsi (válaszként erre: 4111. - Bambusz79)
2015. jan. 30. 11:07

ne érezd kínosnak...

tudom, össze sem hasonlítható, de én anno főiskolán jártam így.. a folyosón állva bőgtem a tanár irodájának ajtajában, körülöttem vagy 20an, és bőgve veszekedtem a tanárral, hogy azt le sem adta, sőt a könyvben/jegyzetben sem volt, ami miatt végül megbuktatott :/ akkor már harmadszor mindig hasonló miatt. újra fel kellett vennem a tantárgyat.

így, hogy buktam, a súlyozott tanulmányi átlagba nem számolták bele, ami jelentősen növelte az átlagomat, az ösztöndíjamat, köztársasági ösztöndíjat kaptam... és mindezt egy biotechnológia bukásnak köszönhetően.

aztán következő félév 1. vizsgáján -lehet, annak köszönhetően, hogy kiálltam a vélt igazamért- 4est kaptam, a tanár további 2 tantárgya pedig 5ös lett :)

fel a fejjel!

10980. Bambusz79 (válaszként erre: 4112. - Bogájka)
2015. jan. 30. 11:06

én pesszimistább voltam, a két korrigálás után, már annyira kivoltam, már akkor a sírás határán, hogy én mondtam, itt a vége :D :D

de akkor már semmi nem ment!! semmi!

az oktató átült, bőgtem, hátul a vb meg osztotta az észt.... engem kurvára idegesített bevallom, mert nem volt mit osztani, annyira egyértelmű volt a szitu, de elmondta 6szor, meg hogy a gyerekemet így hogy akarom szállítani (mondtam, hogy ezt azért bízza már rám...).

Úgyhogy a végén kioktató volt, de a keresztnevem 10szer sem ment, úgyhogy mindig ki kellett javítanom. :D :D

10979. youlcsi (válaszként erre: 4112. - Bogájka)
2015. jan. 30. 11:03

értem :/ nekem mindig a feri mondja, hogy hova tudok beparkolni. ha én keresem, túl nagy helyet találok :D és az ugye nem jó.

szóval 2x lehet korrigálni, de ő már látta, hogy 2 után a 3.ra sem fog sikerülni beállni? ez nagyon gáz... én hiába tudnék (szerintem) beparkolni, a Feri még mindig mondja, mikor mit figyeljek, merre tekerjem a kormányt, stb. valószínű menne nélküle is, de még nem is próbáltam nagyon.

10978. Bogájka (válaszként erre: 4111. - Bambusz79)
2015. jan. 30. 10:57
Sorstársam:( Nagyon sz@r érzés, én nem hiszem, hogy fogok váltani, max. leragasztom a száját, hogy semmit se mondjon, én úgy érzem, hogy nálam az volt a baj, hogy a helykeresésnél, meg a beállásoknál mindig beleszólt, teljesen önállóan nem hagyta hogy csináljam.
10977. Bogájka (válaszként erre: 4110. - Youlcsi)
2015. jan. 30. 10:54

Az y-t abban a tanpálya körüli kis utcában, majd megnézem már mi a neve:)

Kihúzom a feladatot, és abban benne van, hogy miket kell megcsinálni, innentől már nekem kell megkeresni a helyet. Ez volt a baj, eddig ugye mindig rákérdeztem, hogy ez, vagy az a hely jó lesz? Hát most hiába kérdeztem volna. :(

Mikor látta hogy 2 korrigálás után se fog sikerülni beállni, akkor szólt a vb, hogy köszönöm szépen, eddig tartott a vizsga. :( Ott már helyet is cseréltünk az oktatóval, ő vezetett visszafelé.

Magas, bajszos, valamilyen Sándor, ő volt a Kresz-en is a vb.

Igaza van Bambusznak, 110 %-kal kell nekiindulni.

10976. Bambusz79 (válaszként erre: 4108. - Youlcsi)
2015. jan. 30. 10:49

nem tudom, mert még nincs kihez :D

bőgtem is, ami nagyon kínos volt :D de annyira el voltam keseredve, és nagyon kínosnak éreztem a szitut. :D

10975. youlcsi (válaszként erre: 4106. - Bogájka)
2015. jan. 30. 10:48

jajj, nagyon sajánom, hogy neked sem ment :(

az y-t hol kellett csinálni?

párhuizamos parkolásnál ő kéri, hogy hátra vagy előre állj be, vagy csak a megállást kéri, és amilyen helyet találsz, olyan megoldást vár el?

ezek szerint hibapontokból jött össze?

a tanpályán mondja, hogy nem sikerült, vagy még az útvonalon, hogy akkor ezt inkább hagyjuk?

jajj, most megint nagyon félek... pedig még időpontom sincs.

ki volt amúgy a vizsgabiztos?

10974. Bogájka (válaszként erre: 4107. - Bambusz79)
2015. jan. 30. 10:48

41. Kicsit padlón vagyok, de sajnos ha reálisan nézem, akkor jogos volt a bukás.

Talán a következőre már nem fogok annyira rágörcsölni. Mert nálam ez nagyon közrejátszott.

10973. youlcsi (válaszként erre: 4105. - Bambusz79)
2015. jan. 30. 10:44

én nem is tudom, mit tennék... az tuti, hogy direktbe én sem szólok az oktatónak semmiért... mondjuk nincs miért, legalábbis még nem veszem észre, hogy lett volna miért.

mindenesetre az ismerősöktől azt látom, hogy akiben akár csak fel is merült a váltás lehetősége, és mégsem lépte meg, az utólag ezt rossz döntésnek tartja.

mikor mész legközelebb vezetni?

10972. Bambusz79 (válaszként erre: 4106. - Bogájka)
2015. jan. 30. 10:40

sajnálom!

bocs, most nincs erőm visszakeresni, de hány óra után mentél vizsgázni?

10971. Bogájka
2015. jan. 30. 10:33

Én is megjöttem lányok:( Sajnos én is megyek tovább. Kihúztam a mumus y-t, persze, hogy földöccentünk a padkára, aztán a lidl-nél picit ferdére sikerült a jobbra hátra beállás, nem nagyon, csak kicsit, de ez elég volt, és a főfő, a Kolozsvári utcán kicsi jobbra hátra helyet néztem ki, oda még egy profi is nehezen tudott volna beállni:( Hát itt ért véget a vizsgám. :(

Végülis én is azt mondom, hogy jogos volt, én szurtam el, tovább kellett volna mennem nagyobb helyet keresni. A közlekedéssel nincs gond, csak a manőverezéseken kell még tökéletesiteni, ezt mondta a vizsgabiztos, végülis rendes volt, mondta, hogy ne keseregjek, mert fog ez menni.

Ja, és az elején, megcsináltam a fékpróbát, és amikor utána elindultunk, akkor már nem néztem még egyszer a vállam fölött hátra. :(

10970. Bambusz79 (válaszként erre: 4104. - Youlcsi)
2015. jan. 30. 10:25

most mindenki azt mondja, hogy ne hagyjam ott az oktatót, de sajnos nő vagyok, női logikával!

a bukást nem vitatom, az igazságtalanság fáj! nem kicsit! nem vagyok bőgős, de végigbőgtem az utat visszafelé, kínos volt nagyon!!

bánt, hogy balek vagyok és visszaélnek a jóindulattal mert nem szól az ember....

10969. youlcsi (válaszként erre: 4102. - Bambusz79)
2015. jan. 30. 10:14

jujj, ezt most így elolvasni nagyon gáz :/

nincs ismerős, aki másnál tanul(t) és ajánlja is az oktatóját? lehet, megérné néhány pótórára máshoz menni inkább, aki figyel is rád.

bevallom, én nem is tudnék semit csinálni, ha csak 1 órákat ülnék a kocsiban. az elején fárasztó volt a dupla óra, de most meg már azt is keveslem az egyszerre vezetésből.

10968. Bambusz79
2015. jan. 30. 10:00
de összességében azt nem vitatom, hogy ma a bukást érdemeltem meg!!
10967. Bambusz79 (válaszként erre: 4101. - Youlcsi)
2015. jan. 30. 09:58

bevallom most nagyon haragszom az oktatóra, az állandó telefonálás, az állandó késés, a két pótórára sem igen ért oda, a parkolást élesben 1-1 alkalommal gyakoroltuk, az előre párhuzamost egyszer sem (azon tegnap meglepődött, de kivágta magát, hogy azt ritkán kérik), nem jelentett le időben, tegnap leesett a nagy hó, nem szólt, hogy télen egy hónapig nem lesz óra, csak az utolsó pillanatban, a tanpályán amikor egyszer egy órát kint voltunk az orral előre beállást gyakoroltatta, úgy hogy csak én ültem az autóban... ő bement valahová.... gyak. folyamatosan főútvonalon mentem, alig-alig vitt be kis utcákba, ezt a héten kezdte el gyak. gyakoroltatni és még tegnap is, az utolsó két órámon, amikor meg volt beszélve, hogy parkolunk, akkor meg a szervízbe kellett elvinnem... ott töltöttünk kb. 10 percet megint... aztán főútvonalon vissza....

és én sosem szóltam semmiért! se a késésért, se amikor elfelejtett jönni (mert a naptárat ellapozta...), se amikor nem jött el a pótórára és az időpont után fél órával hívott, hogy beragadt a zár (pedig nem voltak mínuszok....), aztán közölte, hogy akkor most csak 20 perc, mert jön a következő....

és én nem szóltam. egyszer szóltam neki, amikor úgy volt, hogy megyek vizsgázni, de nem jelentett be időben és az előre megbeszélt időpontokat megint módosította, hogy ez így azért nem lesz jó!

azt sem tudom, hogy maradok-e nála....

az igazságtalanság nagyon tud bántani, az, ha valaki nem szól, akkor hülyének kell nézni....

úgyhogy nem tudom, hogy mikor-hol fogok gyakorolni.... most nagyon el vagyok keseredve.... mert némileg igazságtalannak érem! egyébként 2. korrekcióra sikerült beállni, de akkor már annyira ideges voltam, hogy tudtam, hogy végem!

vizsgára 110%al szabad elmenni, mert izgul annyira az ember, hogy valamihiba lesz.

10966. youlcsi (válaszként erre: 4100. - Bambusz79)
2015. jan. 30. 09:49

basszus, sajnálom :(

és most? ilyenkor vannak kötelező órák? vagy mit mond az oktató?

hibapontokból jött össze?

a parkolás az úgy látom, nagy mumus...

nem lehetne direkt ezt gyakorolni? akár saját kocsival is tanpályán vagy vmi nagyobb parkolóban?

10965. Bambusz79
2015. jan. 30. 09:38

sajnos nekem újra kell mennem....

a parkolás volt gond, amit szinte nem is gyakoroltunk az oktatóval.

élesben, utcán 1szer gyakoroltuk az orral előre, hátra beállást... és egy fél órát a rutin pályán...

a párhuzamos parkolást egyszer csináltam meg élesben, utcán, akkor még ő navigált....

ma a parkolás nem ment.... ez van

most nagyon el vagyok keseredve.... nagyon!

10964. youlcsi
2015. jan. 30. 09:07
5percenként jövök, híreket nézni... pedig ugye az a jó, ha minél tovább tart a vizsga :)
10963. youlcsi (válaszként erre: 4096. - Bogájka)
2015. jan. 30. 07:42

úgy izgulok, mintha én mennék vizsgázni :)

minden rendben lesz!

10962. youlcsi (válaszként erre: 4094. - Bambusz79)
2015. jan. 30. 07:41
nagyon drukkolok!
10961. Bogájka (válaszként erre: 4094. - Bambusz79)
2015. jan. 30. 07:12

Fél óra múlva indulás:)) Kezem-lábam remeg, gyomrom görcsben, és rohadtul gyorsan telik az idő:))

Itt még semmi nem esik, de elég szottyos az idő.

Majd jövök:))

10960. Bambusz79
2015. jan. 30. 07:01

ja és jobbkézre nagyon figyel!

amúgy is igyekszik megjegyezni, hogy melyik a jobb és bal keze....

elsőbbségadásnál elsőbbséget ad

stop-táblánál megáll (Vagy a csík előtt vagy ha nem látszik ahonnan belátja a dolgokat, de megáll!!)

:D

10959. Bambusz79 (válaszként erre: 4093. - _Zara_)
2015. jan. 30. 06:59

Koszi! rám fér! :) Itt éjjel szakadt a hó,most valami más esik már (talán eső?).

kb. 1 óra múlva indulunk!

az államvizsga ehhez képest semmi nem volt! :DDDD

akkor hajrá!

műszaki ellenőrzés (gumik, kormány, világítás, fékek, rendszámtábla).

indulás előtt öv beköt!, világítás felkapcsol!!

indulás előtt fééééék-próba

sikk-es indulás! (mi más) sebesség, index, korultekintés, kézifék...

elegáns váltás és fékezés; jó kormányzás!

kanyarodásnál, kerülésnél INDEX

tükör néz fékezés előtt, meg amúgy is, mint megszállott...

az út és látási viszonyoknak megfelelően közlekedni

gyalognak elsőbbség

bicikliút, biciklis nagyon figyel

egyirányú utcából balra húzódva kanyarodás ki

kétirányúnál a felezővonaltól vagy a képzeletbeli felezővonaltól

vonatnál körülnéz

körforgalomból kifelé index, váll fölött visszanéz

egyirányú utcában megfordulni, tolatni (max. beálláshoz), a forg. szemben menni nem egészséges

busz kienged

lakó pihenőbe nem hajt be

behajtani tilosba se!

telizöldnél figyel a szemből jövőre is

jó utat! :)))

10958. _Zara_
2015. jan. 30. 00:23
Mennek holnapra a vuduk!!
10957. youlcsi (válaszként erre: 4091. - Bogájka)
2015. jan. 29. 18:03

azt mindig nagyon figyelem. direkt fel szokta hívni a figyelmemet, hogy be van-e fordítva vagy sem... de mivel szinte mindig kifogok valakit, aki előttem kanyarodik le a halászpartra, így mire odaérek már lassan szoktam menni.

13kor megyek holnap.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook