Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! (beszélgetés)
azon gondolkodtam veled kapcsolatban, hogy arra nincs lehetőség, hogy úgy javítasz, hogy amikor megállsz, akkor rájössz, hogy ez mégsem az a hely, index kikapcs és keresel másikat... végülis ez is korrekció...
rákérdezek erre hétfőn, hogy van-e lehetőség meggondolni magam annak tekintetében, hogy tényleg beférek-e.
persze, hogy alkalmas vagy... én még most is azt látom, hogy ez az oktató NEM a te oktatód volt. lehet, másnak jó, de ti nem passzoltatok.
nagyon remélem, hogy hamar túl leszel ezen a csalódáso, és visszaülsz a kocsiba mihamarabb...
a mai után tudom, hogy 40 óra min. kell!
sajnos ezt a saját bőrömön kellett megtapasztalni...
és a 110% nem vicc! erről találtam egy videót a neten, majd elküldöm.
de a mai nap után egyetértek!!
csak az menjen, aki teljesen önálló már!amikor már nincs bizonytalanság! én most ezt tapasztaltam meg.... mert ha egy pici porszem is kerül a gépezetbe, az már elég ahhoz, hogy elvigye a többit....
30 óra a kötelező forgalmi vezetés. Itt ez oktatófüggő, hogy mennyit tölt ebből a rutinpályán, az enyém a 2-tól gyakorlatilag a városban kóricált velem:) És ugye minden órán kevergünk a vizsgaútvonalakon, és közben megcsináljuk általában a 6 féle parkolást, és 3 megfordulást. Tehát én pl. nem gyakoroltam külön sosem a parkolásokat.
Én most azt érzem,hogy nálam az volt a baj, hogy teljesen önállóan (úgy, hogy még azt sem kérdezem meg,hogy jó-e ez, vagy az a hely), sose csináltam meg a prkolást, Ha már megtaláltuk a helyet, azt már egyedül csináltam.
Azt hiszem, ezért nem tudtam rendesen fölmérni a távolságot, ha lett volna még 1 méterem, akkor beküszködöm magam:))
Tehát ha a saját káromon kellett volna ezt is megtanulni, akkor most nem lett volna ez a bibi.
És nem hibáztatok senkit, ez kizárólag az én hülyeségem volt, tovább kellett volna menni, és keresni másikat.
Úgyhogy az én tanácsom a többieknek csak az lehet, hogy szóljatok rá az oktatóra, hogy ne mondjon semmit, ha korrigálni kell, akkor is arra saját magatok jöjjetek rá, és ne a vizsgán szembesüljetek azzal, hogy vagy beküzdöd magad egy helyre, vagy buksz.
próbálok most megnyugodni, de nem egyszerű!
az a helyzet, hogy már az elején is éreztem, hogy nem nekem jutott az év oktatója, de azért bíztam benne, hogy egyszer csak a fejéhez kap...
nekem ő már 10 órával ezelőtt mondta, hogy akkor menjek vizsgázni a 30. óra után.... én bizonytalankodtam, hiszen pl. nem parkoltunk... és igaz, hogy főúton jól megy, autópályán is, a váltással, fékkel sincs baj, de a vizsgán egyik sem kell (mármint ott azért nem csak főúton megy az ember...).
Próbáltam nagyon POZITÍVAN állni az egészhez és nagyon konstruktívan (komolyan véve, amit itt is mindig írtam, hogy no para!), de (!) a mai nap után valami elszakadt (sajnos). Az hogy tegnap is (bár jól ment), de egyetlen egy parkolás nem fért bele... sztem durva. Az hogy még a végén is minden órán telefonált, szintén nem.....
Asszem ő elkönyvelte, hogy nekem talán (!) jobban megy az átlagnál picikét (!), hogy jobban ráérzek dolgokra nő létemre, de sztem akkor is neki kell felmérni, hogy alkalmas vagyok-e vizsgára vagy sem... és sztem aki nem tud parkolni (illetve még nem is nagyon próbálta...) az nem alkalmas...
Ezt én mondtam itthon is a férjemnek, de ő is optimista próbált lenni, hogy majd megoldom azért... mondom az előre beállást egyáltalán nem csináltam még soha!
Összességében azt szűrtem le ma, hogy a vizsgaszituáció önmagában stresszes, sztem a nők eleve némi hendikeppel indulnak..... és ebbe az már nem fér bele, hogy még parkolni sem tudok....
mivel a parkolás nagyon hamar előjött, ezért nekem ott vége volt a dolognak... és így utólag csak az a fura, hogy az oktatóm mondta, hogy akkor itt próbáljak beállni... ami konkrétan a főút mellett volt... ha még mentem/mehettem volna pár percet, akkor a lakótelepnél sokkal kisebb a forgalom, és amikor látta, hogy épp hogy meg tudom csinálni (ami így hogy elsőre csináltam önállóan!) nem is rossz teljesítmény.... a következő utcánál közölte, hogy akkor jobbra és újabb parkolás.... ekkor már folyt a könnyem.... na, erről ennyit....
tudom, hogy magammal tolok ki, de nem tudok már mellé ülni...
amúgy sem vagyok egy nagy önbizalommal megáldott ember, de ezt nagy örömmel, élvezettel csináltam... nagyon szerettem, de a mai élmény nagyon rosszul értett! Mert megtapasztaltam azt, hogy milyen úgy elmenni, hogy nem vagyok rá rész....
hogy sosem csinált velem "próba-vizsgát", amit sok ismerősöm mesélt, hogy vele csinált ilyet az oktató. Hát az enyém nem.... még tegnap is végig telefonált... de ami a legrosszabbul esett, hogy a tegnapi dupla órába nem fért bele egyetlen (!) parkolás sem! -hiszen az autóját vittem a szervizbe. Ezt most valahogy nem tudom benyelni... az a baj, hogy nagyon tud fájni, ha én korrekt vagyok, alkalmazkodom, bízom benne, hogy majd csak változtat.... és nem.... mert attól, hogy nem szólok nem vagyok hülye.... de azt sem hiszem, hogy nekem kéne felszólítanom egy oktatót, hogy ugyan tanítson már valamit.... tegye már le a telefont... érjen már egyszer ide időbe, stb. stb.
remélem kialszom holnapra! de most nagyon elment a kedvem az egésztől és azon gondolkodom, hogy alkalmas vagyok-e én erre....
hogy van ez az óraszámokkal? az első 10 rutin óra beleszámít az óraszámokba amiket írtok? Mert ha igen, akkor meg a 20-25 óra forgalomban tűnik nekem ugyancsak kevésnek..
Ez a 110% amit írtok vizsgához ugyancsak elgondolkodtató. Szerintem 40 óraszám előtt nekem sem fog eszembe jutni rákérdezni a vizsgára..
tanpályától függ. itt nálunk már nem lehet, mert egyszer valaki ügyes összetört egy ott parkoló oktató kocsit, és a biztosító meg nem fizetett, jelszó: nem közúton történt.
de amúgy általában minimális használati díjért szokták engedni. legalábbis itt így volt még 1 éve is.
ó sajnálom lányok, együttérzek veletek!!
Mióta figyelemmel követem ezt a fórumot, a legtöbb vizsga a parkoláson csúszik el.. én ezt komolyam mondom nem értem, miért nem tanítják meg jobban??! Ha reálisan nézem, minimum 3- de inkább 5 óra kellene csak parkolásoknak, és úgy hogy az oktató hagyjon minket kikísérletezni a dolgokat. Mert ha mondja mikor merre a kormányt, az mit használ nekem?
Elkaptam egy szösszenetet youlcsi, tanpályán lehet saját kocsival legálisan gyakorolni? Mert ha igen, én tuti ezt tenném. Ha meg nem, akkor oktatóval vennék 1-2 csak parkolóórát.
De lányok, egy kis bíztatás!! A forgalom nektek már nagyon megy, és ez tök szuper!!! Igazából 95%-ban erről szól a jogsi, parkolásnál meg majd mi megkeressük a megfelelő parkolót..
Oktató csere szerintem már nem éri meg, ha csak nem nyugtat meg lelkileg. Viszont szerintem ez csak meghosszabbítja a dolgokat, én arra törekednék hogy a mait gyorsan elfelejteni, minél gyorsabban bejelentkezni a következőre és megmutatni nekik!!!! Hajrá lányok!!
Amúgy én se parkolok még egyedül sehol, mindenhol navigál. Szóval gyakorlatilag én se tudok még semmit. :(
most megnéztem utcaképen... tényleg sosem kanyarodtunk még oda be :o
de egyébként ha van 100 kapubeálló, akkor tényleg egyáltalán nem életszerű ott y-nal megfordulni. sokkal inkább egy saroktolatás.
a váltással nem nekem van bajom :D hanem az oktatónak. hű, nem is tudom, volt-e már ilyen, de még káromkodott is miatta. igaz, addigra annyira röhögtünk, hogy mondtam, ha nem hagyja abba, akkor inkább félreállok, mert így nem lehet vezetni.
volt, ahol már együtt váltottunk, csak hogy ne amortizáljam már le teljesen a verdát :o
örülj neki:) Hát pedig a városi vezetés csak a fékezésről, és a váltásról szól:) Azzal nem volt bajom, bár eddig azt hittem, hogy a parkolással sincs:)
De végre valaki mondott valami jót is a mai napról:)
köszi, nagyjából akkor betájoltam, melyik útról lehetett szó.
nekem ma nagyon ment a vezetés. megcsináltam vagy 10-12 parkolást, tényleg tudtam, végig, hogy mit csinálok... jajj, csak fékezni ne kelljen... meg sebességet váltani...
Hát a papírt nem én néztem meg, de az ipartelepi-damjanich utca-szeremlei út felé-onnan vissza szabadság utca- téren keresztül - lidl - Kölcsey u - Jelky tér - Kolozsvári út volt. Onnan már csak vissza kellett volna menni.
Végülis nem lett volna nehéz útvonal, forgalom se nagyon volt.
majd legközelebb menni fog... mondjuk 2x csak nem húzol bele :)
ez melyik útvonal volt?
Én meg ettől féltem a legjobban:) 2,5 m-es helyen, ami még picit emelkedős is, rohadt nehéz nekem. Itt van az, hogy állóhelyzetben kell alászedni, hogy elférjek a szembepadkáig.
Pedig még az este ezzel aludtam el, hogy nem szabad ezt húznom:)
:)
direkt szokott szólni az oktató, hogy ha akarok, óvatosan nekigurulhatok. de valamiért ez az egyetlen manőver, amit kb hiba nélkül meg tudok (vizsgáig legalábbis) csinálni.
ÓÓ. Nálam az y volt nagyon hamar, az első 5 percben, a városon sikerült végigmennem, kb az utolsó 10 percben buktam. :( Ha megcsináltam volna azt a jobbra hátra beállást, utána már mehettünk volna vissza.
Korrigálni nagyon utálok, akkor biztosan megfordulnak az agytekervényeim:)
Én nem bőgtem, csak lesokkolódtam :( Akkor innentől csak parkolós órákat kérj, én is azt fogok.
De olyan nincs, hogy egy vizsgahelyzetben tökéletesen menjen minden:(
értem.
mi ezt mindig extra alacsony szegélynél gyakoroltuk... vagy szegély nélkül. lehet, pont ezért, hogy ne legyen gáz, ha icipicit, fél centikkel túlmegy rajta az ember...
nálam az volt, hogy indulás után nagyon hamar parkolás jött (először a párhuzamos, amit egyszer próbáltam élesben....) és amitől tartottam.... ott az első próbálkozás nem ment.... korrigáltam, de akkor már feladtam.... végül beálltam, de akkor már a sírás fojtogatott... mentünk tovább, rögtön a köv. utcán jobbra, parkolás újra... ez egy emelkedős rész volt, de mivel itt már nem voltam önmagam, az első helynél továbbmentem és legközelebb a lejtős részen volt hely... ott már mindenfelé lejtett.... és közben jöttek szembe, stb., nem tudtam jól ráfordulni, megint korrigálás, rükverc, akkor már folyt a könnyem.... végül le is fulladtam.... mondom ott már semmi. akkor ránéztem az oktatóra, hogy ennyi volt, nem is bírtam volna továbbmenni.... utána már nagyon sírtam!
tudtam, hogy nem gyakoroltam a parkolást nemhogy eléggé, de szinte sehogy!