Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! (beszélgetés)
Köszönöm! :)
Hát mindenképp bemegyek holnap az autósiskolába. Vagy oktatót, vagy egyenesen autósiskolát is váltok :) Mert más iskolánál van olyan autó, amivel sztem nő létemre jobban tudnék közlekedni :)
Amúgy eszem ágában nincs befizetni ezt a plusz 11 ezret. Én ezzel a sulival már eléggé megszívtam. Csak fizettem, fizettem és fizettem. Még a pályahasználatért is fizetni kellett!
Aztán elkezdtük a rutint. Az első 2-3 órán tényleg béna voltam!Ezt nem tagadom! De aztán a később, hogy gyakorolgattam itthon is, egyre jobban ment. Aztán az első 10 óra azzal ment el, hogy semmi mást nem csináltam, csak szlalomoztam. Mindenki mondta, hogy más feladatokat is kéne csinálni. Mondom tudom, de nehogy már én mondjam meg az oktatónak, mit csináljunk! Letelt a tíz óra, na fizessek! Kezdődött megint elölről ez a szlalomozgatás. Akkor már kicsit besokalltam, és mondtam, hogy nem kéne minden órán mást gyakorolgatni? Aztán nagy nehezen vettük az új feladatokat, de úgy hogy vizsga előtt egy héttel (2 órával) vettük a kézifékes elindulást és az Y-t :) Szóval még itt is tuti arra ment, hogy meghúzzanak...Aztán vizsga előtti nap mondta, hogy hozzam azért a vizsgadíjat, de ha meg sikerül akkor megbeszéljük a továbbiakat,vagyis hogy legombolna rólam még több pénzt. Hát azért nehogy már egy szaros rutinvizsga 57 ezer+4700 vizsgadíjba kerüljön???
Szia!
Először is gratulálok a vizsgádhoz, csak így tovább.
Sajnos tényleg nagyon úgy tűnik, hogy zsebre dolgozik az oktatód. Bár én se kapok/kaptam számlát, soha semmilyen probléma nem volt belőle. Szerintem ha váltani akarsz, most válts inkább hogy a forgalmat egy oktatóvsl csináld végig és, hogy csak a vezetésre kelljen koncentrálni, és nem kelljen ilyen dolgokkal foglalkoznod.:)
sztem is erősen zsebre dolgozik az oktatód, és a java még csak most jön!
Én minden oktatás után fizettem és láttam beírta, előre meg is beszéltük nem fizetek előre, se utólag akkor mikor aktuális. Nem volt gond sosem!
Sziasztok!
De örülök, hogy megtaláltam ezt a fórumot! Tegnap sikeresen letettem a rutin vizsgámat, de hogy, hogyan, azt nem tudom...Előttem vagy öten vizsgáztak és mindenkinek sikerült. Imádkoztam, hogy a kézifékest kapjam, de azt előttem már kilőtte egy fiú, úgyhogy én a parkolást kaptam szemből :) Annyira remegett a lábam, rendesen kattogott a kuplung is :D Mivel sietett az oktató, nem kellett reprezentálnom az elméleti részt, csak elmondani (még szerencse, mert a motorháztető felnyitása már gondot okoz :P), de minden egyes mondatomba belekötött. Hogy ezek a vizsgabizok ilyen szemétnek születnek, vagy ezt tanítják nekik külön, azt nem tudom, de utálatos egy kaszt!
Nyár közepén kezdtem el a kreszt, ezt sem magamtól, hanem a munkám miatt kellett (benne volt a pályázati feltételben), aztán az oktató, akihez kerültem, hát hogy is fejezzem ki szalonképesen magam!? Köcsög :)
Amikor elkezdtem a rutint olyanokat mondott, hogy majd Húsvétra meglesz a jogsim, meg jaj ne legyek már ennyire szőke nő (amúgy természetes vörös a hajam :D).Hát így kinek volt kedve vezetni, ilyen kedvességgel? Plusz apumnak kollégája is. No, de a lényeg, hogy vetetett velem plusz órákat, amiről számlát természetesen nem kaptam. Közben két haverom is, aki szintén nála kezdett, oktatót váltott. Aztán tegnap vizsga után benyögi nekem, hogy ugyan hozzak már még neki 11 ezer ft-ot, mert annyival többet vezettem. Szerintetek, ha van tartozásom az autósiskola felé, akkor engednének vizsgázni???Az az érzésem, hogy erősen zsebre dolgozik... :( Úgyhogy oktatóváltás lesz nálam is. Na igen, ám, csak parázok egy új oktatótól, és egy új autótól meg aztán pláne. Eddig három különböző autóval vezettem, és végülis nem okozott gondot egyik sem. De forgalomban, nagyvárosban, hát...parázok rendesen! Mi van, ha összetöröm az autót? :)
Nagyon köszi ,bár még a parkolást nem vettük.
De ha vizsgán én döntöm el,akkor inkább előre állok be ,azzal nincs gondom :D!
Meg azok a hülye biciklisek ,nagyon oda kell majd figyelni pl:zebránál nem lehet előzni,és tuti vizsga napján ott lesz majd .
Tudod nagyon jó lenne ,ha 1-re sikerülne.Mert az oktatóm dec 15-től már nem dolgozik (szabiját ki kell venni ).Ha megbukok akor majd csak januárba lesz a folytatás :(!!
Jaj, nagyon szépen köszönöm a drukkot.:)
Igen vizsga előtt megyek vezetni, csak mivel eddig ugye minden héten legalább 2 alkalommal voltam, kicsit távolinak tűnik az időpont, mert már olyan rutinosan mentem vezetni mindig.:)
A parkolástól én is nagyon féltem, de lekopogom mostmár egészen biztosan megy a dolog.Oktatóm azt mondta, vizsgán a parkolásnál magára van utalva az ember, szóval Neked kell eldönteni, hogy hogyan kell beállni.
Szurkolok, hogy meglegyen az a jogsi 1 hónapon belül.:)
Barbi!!
Nagyon drukkolok,hogy sikerüljön :D!!
Próbálj meg úgy vezetni ,mintha a hátsó ülésen nem lenne senki (rutinál nálam bejött,bár ott mögöttem ült a vizsgabiztos ,és meg se szólalt ,csak a végén ).De a vizsga előtt ,mész vezetni 1 órát nem ??
Sziasztok!
Sajnos csak most találtam rá a fórumra, de jobb később, mint soha.:)
17-én vizsgázok forgalomból, ma voltam vezetni legközelebb csak a vizsga napján tudok autóba ülni.:( Oktatómról egy rossz szót sem tudnék mondani, sokat magyaráz és még csak meg sem emelte a hangját, pedig szerintem nem vagyok a legegyszerűbb eset..:) A vizsgától nagyon félek, úgy mondanám, hogy legjobban magamtól, mert sajnos mindig túlizgulom a dolgokat, és azokat a feladatokat rontom el, amik máskor teljesen simán mentek.
Sziasztok!!
A rutinom nehezen de sikerült(a tolatással vannak gondjaim :(,szerencsére a kézifékes elindulást húztam ki .Most a városi vezetésnél tartok (váltottam oktatót ,mert szeretnék 1 héten többször menni ,az elözőnél hetente-2hetente tudtam menni ).A mostani nagyon aranyos és tényleg sokat magyaráz ,hogy mit kell csinálni .Annyira megszeretette velem a vezetést :D!!Hogy alig várom mindig a következő alkalmat :D! 4 órát vezettem eddig a városba ,a váltással nincs gondom ,a kanyarodást még gyakorolni kell .Ja meg tegnap voltunk az autópályán is ,nagyon jó volt több mint 100-al mentem ,és kamiont is elöztem :D!
Ha minden jól megy 1 hónapon belül vizsgázom ,csak a parkolástól félek :(. Vizsgán ök mondják meg hogy hogyan kell beálni""elöre vagy tolatva"" a 2 autó közé ,vagy te választod ki?
megértem hogy ki vagy bukva:(
Ezt én is utáltam, hogy folyton piszkáltak hány órát kell még vennem....
Gondoltam magamban "annyit hogy el ne üsselek vazze!"
35 évesen vágtam bele, jó még fiatal vagyok, de másképp látom a világot és bizony paráztam sokszor, mi van ha belémjönnek vagy én megyek neki vminek...
Ne add fel azt tudom tanácsolni, mert marha jó érzés vezetni, SZABAD leszel mint a madár:)
Mindenki gondoljon amit akar...
és minden csoda 3 napig tart...nemsokára arra se fognak emlékezni, hogy megbuktál.
és Nektek abból nincs elegetek hogy mindenki szinte számonkérően kérdezi hogy:Na,megvan már a jogsid?Még mindig nem vizsgáztál le?
Olyan utálatos hogy akárki akivel találkozom,mindenki csak erről tud velem beszélgetni...Remélem mindenkio megnyugszik ha egyszer meglesz és akkor ott fog porosodni a polcon...
Nem sikerült...túl lassan mentem:"forgalom akadályoztatása"...
Baromira kivagyok...nekem ez a jogsi mindig is egy nyűg volt...sosem én szerettem volna.Ráadásul reszketek a volán mögött...És most megint kezdhetek mindent elölről...Izgulás,tételhúzás...és akkor arról még nem beszéltem hogy a szabadidőmből megint áldoznom kell a gyakorlásra...
Hogy lehet túljutni azon hogy a családban mindenkinek minden elsőre sikerül,én meg 26 éves fejemmel még nem vezetek?Nem lehet olyan hogy nekem egyszerűen nem megy és kész?!Vagy hogy nem akarom?
Szerintem nem kell aggódnod!
Velem kb két hete fordult elő, hogy a Hungária körúton, a dugóban araszolva, egymás után négyszer fullasztottam le az autót, különböző helyeken, ráadásul sík úton! Ideges voltam, mert sietnem kellett volna. Se előtte, se azóta nem fordult elő ilyen. Nyilván te is feszült voltál apukád miatt...
Abban biztos lehetsz, hogyha nem csinálod, nem is fogod megtanulni!
Ha lejtőről indulsz el, érdemes használni a kéziféket, biztonságérzetet ad, hogy nem tudsz hátra gurulni, így nyugodtabban indulhatsz. Később, amikor ez már jól megy, lehet próbálgatni kézifék nélkül is, végül pedig már nem fog gondot okozni.
Ez tényleg csak egy apróság, nem érdemes bánkódni miatta!
ne add fel megtanulod!
tudom ciki, meg elveszi az ember kedvét a kudarc, de akkor nem ér sikerélmény ha feladod.
aki jogsit szerez még nem tud vezetni 100 %-osan, utána tanulja meg az ember igazán!
még én is Tanuló vagyok...nemrég kezdtem el egyedül vezetni pedig már aug-ban megszereztem a jogsit, és még nagy távokat nem tettem...de ráérek szépen fokozatosan csinálni:)
gondolom ideges lettél, olyankor én is bénázok mint a fene:(
ha dirigálnak azt meg kifejezetten utálom...
amúgy is, nemhogy vezetés közben:)
He-he.
7végén apukám úgy gondolta, fuvarozzam magam, majd Ő dirigál mellettem... aham...-gondoltam.
Hát az lett a vége, -szégyen, nem szégyen- hogy egy másodrangú útról kellett kimennem a főútra, ráadásul úgy, hogy dombon álltam. Iszonyatosan égett az arcom, amikor 6-szorra fulladtam le és apum megkért, hogy cseréljünk helyet...
Most ez nagyon gáz? Utoljára rutinon kellett hegymenetben elindulni... mintha megutáltam volna vezetni... vagyis ezzel elkönyveltem magam, hogy hiába van meg a jogsim, vezetni még így sem tudok. ;(
ha látnád milyen a kulcsom:)
röhögnél egy jót:)
nekem csipogva jelzi,ha ég a lámpám,mikor nyitom az ajtót:)
Pedig nem mai csirke már a kis drága:))