Szülés utáni depresszió 2014 (beszélgetés)
Igen én is így hallottam,hogy ez a szülés utáni depresszió,amikor a baba fele teljes közönnyel van az anya,vagy akár az életére is tör.Ez valóban komoly baj,és ezt fel kell ismerni.Abban igazat adok Mazsinkának és társainak,hogy tényleg sokaknál csak hiszti,és a kialvatlanság miatti fáradtság van meg.De azért nem kéne ennyire egy kalap alá venni mindenkit.Lehet,hogy a fórumindító magányos,és fáradt "csak",de ennyire nem kellene rosszindulatúnak lenni vele,főleg Mazsinkának akinek nincs is gyereke,így fogalma sem róla miket érezhet egy újdonsült anyuka.
Gondoltam, hogy ilyesmit fogsz írni.
A páromnak mondtam, hogy adjuk oda a húgoméknak a fiamat, mert én nem tudom felnevelni. Akkor úgy éreztem, közönyös vagyok iránta, nem éreztem az anyai szeretetet. És ettől még rosszabb volt.
Nem azzal van a gond hogy beszélget hanem diagnosztizáltassa magát, és utána lehet olvasgatni véleményt cserélni.
Tudok olvasni. És azt olvastam itt, hogy a TI beszélgetni szeretett volna a problemájáról. Mit nem lehet ezen érteni?
Nekem orvos ismerős azt mondta az az igazi depresszió (volt több anyukája is,aki ebben szenvedett) amikor egy anyukát tök hidegen hagy a gyereke.Volt anyuka aki nem szoptatta,nem is tápszerezte,egyszerűen nem érdekelte,a férjét kellett mozgósítani,illetve nagyon jellemző még hogy bántani akarják a gyereket,nem tudnak reggel kikelni az ágyból,ellátni magukat vagy a bébit...biztos többen vannak akik csak baby bluesben szenvedtek,szerintem nagyon kevés aki ténylegesen depressziós,és ott már az egész családnak látni kell,hogy oltári baj van.
Hidd el, jobb, ha tudod, merrefelé kell keresgélni, milyen szakorvosra van szükséged. Saját tapasztalat sajnos.
Azt, hogy ki degradált nem tudom. Degeneráltra gondoltál talán?
Birka vagy te egymagad is :D
Panna, okos csaj vagy.
Nem mondod komolyan, hogyha beteg vagyok nekem kell megkeresnem a diagnózist a könyvtárban, mielött elmegyek a dokihoz. És közölnöm vele, hogy nekem ez a bajom.
A fakkerba már!Beszélgetni szeretett volna,ennyi a történet!Mit nem lehet ezen meg/érteni?
Toprengo! Szerintem csak szimplán magad alatt voltál egy megfelelő társ hiányában. Szinte egyedül nevelted a fiad, mivel a párad sokat dolgozott, és a tetejében még hasfájós is volt, ezért rengeteget sírt. Ki ne kattant volna be ettől? Szerintem a legokosabb, amit tehettél volna, hogy megbeszéled a férjeddel, mert néma gyereknek az anyja sem érti a szavát, és nem magadban őrlődsz, aminek semmi értelme. Volt benne kialvatlanság, megfelelési kényszer, önbizalomhiány, stressz, aggódás. Természetes emberi érzések. Ettől még nem kell depressziósként aposztrofálni magad.
Na ki a degradált? Nem tudsz olvasni? Orvoshoz kell küldeni és nem találgatni ,mert ti azt is tudjátok hogy aranyere van,ha kinyitja a száját...
Mi a fenét feltételeztem én? Másold már be légyszíves.
Nem voltam szakembernél.
Ennek az az oka, hogy a párom rengeteget dolgozott, és a pici babámat nem tudtam kire bízni, egyedül voltam vele. A nagyszülők messze laknak.
Egyébként a párom nem akarta belátni, hogy depressziós vagyok (vagyis voltam). A családom meg nem is tudott róla.
Amikor a kisfiam 1 éves lett, kb. akkor kezdtem el felpofozni magam a depiből.
Szia! Ilyet csak az ír, aki nem tud az egészről semmit! Tedd össze te a két kezed és adj hálát azért hogy fogalmad sincs róla miről beszélek!!!!!!!!!!!!!Azt kívánom ne is tapasztald meg soha!
Csak ezzel tudsz jönni hogy buta vagyok meg rosszindulatú mással nem ?? Kihagy ilyenkor az agyad és egyet hajtasz a többiekkel mint a pereces ,mert akkor nem kaptok a másik idegentől jeleket?? Nem fogok birkaként beállni a sorba hogy bólogassak!
"Ahhoz, hogy komolyan vegyen a háziorvos jó, ha tudod, mi a bajod"
Teljesen egyetértek.
Fene sem mondta, hogy depis vagy. Azt mondtam, az élő fába belekötsz.
De ha valaki depis, akkor mi van? Ő egy alacsonyabb rendű állatfajta, vagy mi?
Ahhoz, hogy komolyan vegyen a háziorvos jó, ha tudod, mi a bajod. lefutottam a köröket, de ez nem zárja ki, hogy segít, ha beszél olyanokkal akik hasonló helyzetben voltak, sőt. Önsegítő csoportról hallottál már?
Érdekes ,mert biztos te is orvos vagy aki diagnosztizálhatod a fórumindítót! Ez a szomorú ha te aki voltál depressziós és nem orvoshoz küldöd!!
Nem, te rosszindulatú és buta vagy.
Nem vagy, de még lehetsz, akkor fogsz hatalmasat koppanni.
Ha ilyet tapasztalnék akkor orvoshoz irányítanám,vagy kísérném és nem barkobáznék vele!!
Miért a te feltételezgetéseid tömkelege az?? :D
Én remélem, hogy nem olvassa.
Remélem,a barátnőd problémájához is hasonló a hozzáállásod!
Elolvasom. Voltál szakembernél? Ha nem, miért nem?
Tényleg úgy gondolod, hogy ez az ámokfutás, amit itt művelsz, az a "vélemény" kategória?
További ajánlott fórumok: