Szomszéd kutya gond (beszélgetés)
Andival ertek egyet.Inkabb ne legyen tobb kutyatok!
Sok megoldas van,hogy egy kutyat megvedjetek.Kennel,hazban tartani,csak felugyelettel legyen kint,keritest megcsinalni stb.Foleg ugy hogy tudod,hogy a szomszed kutya veszelyt jelenthet a tiedre.Ha ezek megvannak es igy is baj tortenik,az mar mas tema.
Miert?Megis mit vartal?Amit tudsz,tedd meg a kutyadert.Ha ez szamodra kimeriti a kulturalatlansag fogalmat,hat sajnalom!
Sajnalom azt a szerencsetlen kiskutyat.Ennyi.Reszemrol dobtam a temat.
Azt értem, hogy a ti kerítésetek rendesen meg van csinálva. Viszont egy dolgot egyre inkább nem értek.
Ha már megtörtént egyszer egy ilyen baj, akkor minek tetted kockára még egy ártatlan lény életét!? Hiszen tudtad, hogy ezek a dolgok nem rendeződtek! Akkor minek vittél oda még egy kutyát? Ha őszinte akarsz lenni magadhoz, tudtad, hogy ez megismétlődhet, mert nem változott a környezetedben semmi!
És mi vált ki utálatot? A kutya megjelenése???? ezt nem nagyon értem!
az, hogy embereket riogat a szomszéd kutya, az nem normális dolog. Azzal mindenképpen tenni kell valamit. Ha ilyen idióta a szomszédod, minek vagytok vele jóban????
mondom, keress fel egy kutyamentős csapatot, kérdezd meg, hogy ha a szomszéd lemond a kutyákról, akkor tudnak e segíteni az elhelyezésükben. De nem az a megoldás, hogy remélem megdöglik, meg stb.
Nem a nyomorult kutya tehet róla, hogy idióta gazdája van! Na ezek miatt az emberek miatt félnek sokan az ilyen " megjelenésű " kutyáktól!
képzeld el nekem is ilyen jellegű kutyám van. És elmondhatom róla, hogy a világ egyik legmegbízhatóbb kutyája!
Ha vissza olvastad rendesen akkor még is elkerülte a figyelmed hogy a mi kerítésünk rendesen meg van csinálva csak a szomszéd kutya lukat ásott kivülről, befelé van hajolva a kerítés alja nem belülröl kifelé.Tehát beakart jönni de helyette az enyém ment ki. És ez éjjel történt. Nem egyszer lett már szólva a szomszédnak hogy legyen szíves megcsinálni a kerítést, még a segítséget is felajánlotta édesapám hogy segit felállítani rendesen, de nem mozdultak.Ha egy oldalt meg lett foltozva akkor másik oldalon kezdték ki a kerítést vagy a közvetlen szomszéd falát kezdték kibontani a kutyák és azon keresztül szöktek. A polgármester hivatalban is nem egyszer jelezték az utcában lakók a gondot, főleg a kisgyerekesek. Kaptak bírságot, de egy idő után hiába mentek fel a többiek nem fogalakoztak vele.
A kutyán nem ezért utálom hogy már 2 kutyánkat eltett láb alól, hanem maga a megjelenése és az hogy nem egyszer nekem jött már, ez az utálat jóval elöbb kezdödött.
Totál nem értek veled egyet. Szinte semmiben.
Egyet tanácsolhatok, ne vegyél kutyát, a frankó szomszéddal meg a saját kertedben múlasd az időd.
Jesszus.
Milyen erdekes,hogy az en hangenemem bant,aki nem nyirtam ki a kutyadat,a szomszedhoz meg megcsak at sem mesz szolni?
Csak probaltam ravilagitani neked a dolog lenyegere.Attol mert a kutyad ingyen volt,meg egy eloleny volt,akiert feleseggel tartoztatok,es nem vigyaztatok ra.Keresheted itt a hibast,engem is elkuldhetsz a forumrol,az meg nem megoldas.
Ha egy allatot magadhoz veszel azert feleloseggel tartozol,ha tetszik ha nem.Ha serti az onerzetedet amit irtam sajnalom,de annak a kis allatnak a halalt okozta ez a fafejuseg.Ne mastol vard a megoldast,old meg te magad a problemat.Olcson lehet tormelekanyagot,bontott cuccokat venni az aproujsagokban.Nem hiszem,hogy ez annyira penz kerdese lenne.
Elore kell gondolkozni,nem utolag rinyalni.Foleg ha varjato volt a dolog.Es ne a hangnememmel,foglalkozz,meg igy is kulturalt voltam,hanem a megoldason!
Mostmar biztos nem orulnenek akik a kutyat adtak,hogy nalatok hely volt,ha igy vegezte a szerencsetlen.
elolvastam a fórumot az elejétől!
tudom miről beszélsz. és megértem, hogy dühös vagy, és azt is megértem, hogy gyűlölöd ezért a szomszéd kutyákat.
csak egy pillanatra állj meg, és gondold át a dolgokat. Te tudtad, hogy rossz a kerítés, de még sem tettél semmit, hogy a kiskutyád biztonságban legyen. ha tudom, hogy ilyen a helyzet, a kiskutyát nem engedem ki egyedül. Vagy ha udvaron volt tartva, akkor addig nem vállalom be, míg nem tudom vállalni, hogy biztonságban lesz.
Nekem erről ez a véleményem.
Ez nem így van! A pitbullok nagyon is megbízhatóak!
Csak aki hülye, és nem ért a kutyához, ne tartson kutyát!
amúgy meg egy tacskó előbb megy a lábadnak, mint egy pit!!!
És az hogy az a kutya ingyen volt és bérmentve!
nem mindegy, hogy pénzbe került, vagy ingyen volt!?
Meghalt, egy élőlényről beszélünk! :(((
Nem olvastam vissza a hozzászólásokat, de a szomszédom is így járt. Én a te/ti helyedben én oldanám meg a kerítés problémáját, hogy az enyém még véletlenül se menjen át. Nekem akárki akármit mit, a pitbull fajtákat nem megbízhatóak. Egy másik szomszédom ilyen fajtájú kutyája kiszabadult az utcára, és kerítésen keresztül leharapta az ottani kutya orrát. Szerencsére a gazdája elaltatta a pitbull kutyáját.
Kívánom, hogy békésen meg tudjátok oldani az esetet.
Ha ilyen hangnemben szeretnél viselkedni akkor kérlek menj el, mert erre nem vagyok kiváncsi.
Ha átmegyek verni a nyálam hogy fizesse ki nem fogja tudni meg amúgyis vissza hozhatom ezzel?NEM! Amúgy meg a kutyám ingyen volt és bérmentve, örültek a gazdik hogy találtak neki helyet.
Az első kutyánkat kiengedték véletlenül a kapun a vendéket, így történt az első halálozás. Tehát ismét nem önhibánkból.
Mivel a kutya a szomszéd udvarában volt kinyúlva, nem verhetem a nyálam hiába az utcán ölte meg és cipelte be az udvarba.
A kerítésünk meg volt normálisan erősitve, de ezt magyarázd meg egy kutyának hogy ne ásson..főleg ne másnál.
Nem én bratyizok a szomszéddal hanem a édesanyám van jóban a szomszédasszonnyal, édesanyám meg jelenleg külföldön van.
És különben is nem állatok vagyunk akik minden szó nélkül neki esnek a másiknak..
Sziasztok!
A kutya nem tehet semmiről! Az idióta emberi lény, aki ilyen helyzeteket teremt!! Sajnos nagyon sok, felelőtlen állattartó van.
Egy megoldás lehetséges.
Azzal a két szerencsétlen kutyával, nem törődik senki, gyanítom, hogy a "gazdik"-nak is csak teher, hogy náluk van a két kutya. Én azt tenném, hogy szólnék egy állatmentő egyesületnek ( nem tudom, hozzád ki van a legközelebb ). Ha az idióta szomszéd aláírja a nyilatkozatot, hogy lemond a kutyákról, akkor vihetik őket, új gazdihoz, szocializálni.
És persze, azt azért hozzátenném, hogy az előttem szólóknak igaza van, meg kell csinálni a kerítést! Nincs mese! Ha a szomszéd nem képes rá, akkor a saját kutyám érdekében, nekiálltam volna és megcsináltam volna a kerítést! Hiába nem az én dolgom. Akkor is, mert számomra fontos, hogy az én kutyám biztonságban legyen.
Sydney01 ez, hogy kilövetném a kutyát!???? Ezzel nagyon nem értek egyet!!!! Ezzel nem oldódik meg semmi. Majd lesz helyette egy másik szerencsétlen, aki ugyan így végzi....
Akkor miert nem mesz at verni a nyalad?Vagy neked ez igy teljesen oke,hogy kinyirtak a kutyadat es meg pacsizol a szomszeddal?
Es,de bar mily hihetetlen komolyan gondolom,hogy a sajat kutyam erdekeben kifizetnem a keritest,es megcsinalnam.Vagy ha mar egy kutyamat kinyirt a puszi pajtas szomszedom kutyaja nem vennek magamhoz masikat,amig nincs biztonsagban.Ez innentol mar a te feleloseged is,mert tudtad,hogy ez megismetlodhet,es nem vigyaztal a sajta kutyadra.Vagy akkor nyeljed a bekat,vegyel meg magadhoz par aldozatnak valo kis kedvencet es viseld a kovetkezmenyeit!Vagy ne legyen tobb kutyad,es bratyizzatok a szomszeddal!
Azert egy keritest alulrol megerositeni nem olyan nagy koltseg.Olcsobb mint evente uj kiskutyat venni.a penzen tul meg emberibb dolog is,de homokba is dughatod a fejed es rinyalhatsz a hoxan,arrol ami tok nyilvan valoan kikerulheto lenne!
Pedig én elbeszélgetnék a kedves szomszéddal!
Mi a francnak képzeli magát?
Talán istenek?
Ezt ugye te sem gondolod komolyan hogy én menjek és vegyek meg csináljak nekik normális kerítést? Ezt senki nem tenné meg ahogy én sem és szüleim sem. Az ha hív segíteni az oké rendben van szívesen, de az hogy mi saját pénzből csináltassunk azt nehogy már...
Nekünk van rendes kerítésünk, tehát védtük a saját tulajdonunkat, és másokat is a kutyáinktól. De a szomszéd kutya lukat ásott a kerítésünknél. Kivülről van ásva a luk nem pedig belülről és a kerítés alja is befelé van hajolva. Ha zat vesszük rongált is nem csak simán veszteséget okozott.
Simán neki állhatnék verni a nyálam a szomszédnak hogy fajtatiszta palotapincsi volt aki bár nem volt törzskönyveztetve de a szülei törzskönyvezett és díjnyertesen voltak. De mit oldanék meg vele? Semmi.
Ó bakker, csóri kutya. Ha az enyémet nyírták volna ki....na inkább nem részletezem.
Azt viszont totál nem értem, miért a szomszéd kutyájával van a bajod, miért nem a szomszéddal?
Egy pillanat!
Ha neked van végzésed, amivel nem értesz egyet, akkor felterjesztheted a megyei igazgatáshoz.
Ott ismét eljárás indul, és más jön ki intézkedni.
Igen, ez így van.
Ez a MAGYAR JOG!
Szólj igazat, beverik a fejed!
További ajánlott fórumok:
- Hol tehetek panaszt a szomszéd kutyája ellen, átmászik a kerítésünkön, és sok kárt tesz a kertben és itt zabál állandóan.
- Hogyan némíthatnám el a szomszéd kutyáját?
- A fölöttünk lakó szomszéd éjjel-nappal dübög, futtatja a a szobában a kutyáját, és a gyereke is tigrisbukfenceket hány a fejünk fölött.
- Folyton ugat a szomszéd kutyája az ablakom alatt. Mit lehet kezdeni a helyzettel?
- Nem engedi a kutyát a szomszéd
- A bordeaux-i dog mennyire veszélyes más kutyákra? Pl., ha átszökik a szomszéd németjuhásza, ami egyébként nem támad, akkor gond lehet?