Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Hol tehetek panaszt a szomszéd kutyája ellen, átmászik a kerítésünkön, és sok kárt tesz a kertben és itt zabál állandóan. fórum

Hol tehetek panaszt a szomszéd kutyája ellen, átmászik a kerítésünkön, és sok kárt tesz a kertben és itt zabál állandóan. (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4 5 6
175. 7fb29bdf03 (válaszként erre: 174. - Eabb4f07a0)
2014. júl. 9. 18:24
Értelek,hogy mit akarsz ezzel mondani bár én nem gondolom,hogy elkorcsosultak volna a tűréshatárok. Létezik egy olyan, hogy tulajdon. Én ahhoz mindenki ragaszkodik. Óvja, félti,védi. Szerintem mindenki elvárhatja joggal, hogy a szomszédja kutyája ne kakáljon a kertjébe és ne ásson lyukakat.Valamint,hogy ne a szomszéd fájának levelét kelljen ősszel minden nap összesöpörni az udvarában.Az otthon a regenerálódás és pihenés színtere.Nálam a szomszéd a legszebb tujámat vágatta ki,mert hozzáért az ablakához amikor fújt a szél. Teljesen jogos volt, igaza volt. Normális mód megbeszéltük, és megtettük amit kért.És még én kértem elnézést,hogy nem vettem észre.Egy kis odafigyelés és kommunikáció. Inkább ezeknek a hiányát lehet észrevenni.
174. eabb4f07a0 (válaszként erre: 173. - 7fb29bdf03)
2014. júl. 8. 04:09

Elkorcsosult tűréshatárok. Az emberiség letért az útról... Túl sokan vagyunk és túl sokan bolygatták meg az agyunkat...

Legalább egy homokszemnyi ember gondoljon arra, ami a háttérben van. A mélyben. Hogy a kutyák nem szabadok. Hogy az ember csak birtokol és pusztít. Hogy az ember nyavajog egy diófa meg egy kutya miatt, miközben ettől nem lesz kevésbé boldog. Az ember a saját világának fosztogatója. És a legkisebb kis bolygatásért ő van a legjobban feháborodva.

2014. júl. 6. 10:58
Nem értem miért ne lehetne valaki felháborodva, a kutya, vagy épp a diófa miatt. Ha én nem akarok kutyát, miért nézzem el másét a kertemben? Ha nekem nincs diófám, mert nem akarok vele dolgozni a lehullott levelek végett,és nem szeretem diót, akkor miért kéne a másét elviselni?Nem kell mindenért háborogni,mert kell a jó szomszédsági viszony, de azért vannak bizonyos tűréshatárok.
172. eabb4f07a0 (válaszként erre: 121. - 82a31ed4c7)
2014. júl. 6. 03:04
Rosszindulat, sunyiság. KHm, khm.
171. eabb4f07a0 (válaszként erre: 83. - 82a31ed4c7)
2014. júl. 6. 03:00
De az sem normális tulajdonképpen, hogy a túlnépesedett emberek kerítéssel zárják el magukat egymástól, és képtelenek megosztozni egy fán.
170. eabb4f07a0 (válaszként erre: 79. - Piroska1950)
2014. júl. 6. 02:57

Fűvel nincs tele? A szomszéd fűje nem jött át? :P


Szerintem teljesen normális dolog, hogy a kerted tele van növénnyel. Ha nem szeretnéd, hogy burjánzzon a természet a kertedben, csinálj sivatagot és közöld a szomszéddl, hogy te sivatagban szeretsz élni, ott pedig diónak nincs helye.

169. eabb4f07a0 (válaszként erre: 55. - Piroska1950)
2014. júl. 6. 02:54

:DD


Én azt hittem, hogy ez csak vicc, de látom nem az.

168. eabb4f07a0 (válaszként erre: 44. - D3c6e89fee)
2014. júl. 6. 02:50
Igen. Olyan igazságtalan világban élünk, ahol egy magát kitüntetett faj, egy alsóbbrendű másik fajt egész egyszerűen birtokolhat, áruba bocsáthat, tárgyiasíthat.
167. eabb4f07a0 (válaszként erre: 45. - 82a31ed4c7)
2014. júl. 6. 02:48
Biztos átmásznak. Egyébként a németjuhász benne van a világ első 3 legintelligensebb kutyái között. (hivatalosan)
166. eabb4f07a0 (válaszként erre: 41. - Banyulka)
2014. júl. 6. 02:46
Remélem nem magadat sajnálod ennyire.
165. eabb4f07a0 (válaszként erre: 32. - 82a31ed4c7)
2014. júl. 6. 02:40
Akkor bezzeg nem tettél fel topikot, gondolon.
164. eabb4f07a0 (válaszként erre: 15. - 82a31ed4c7)
2014. júl. 6. 02:37

Júj, szerinted gonoszságból tette?

Talán pont a kártékonysága miatt kellene sajnálni, hiszen ez bizonyítja azt, hogy mennyire nem foglalkozik vele senki. Ha veled nem foglalkozna senki és megzavarodnál, ki sajnálna téged?

163. 82a31ed4c7 (válaszként erre: 162. - Ginaanyus)
2009. dec. 12. 16:59
Hát ezt nem hiszem el:)))))))) Vannak még ilyen degenerált emberek is?
162. ginaanyus (válaszként erre: 161. - 82a31ed4c7)
2009. dec. 12. 16:58

Hát igen.

Kezdek én is megkeményedni.

De ha jót akartok nevetni akkor ezt figyeljétek:


Egyszer még évekkel ezelőtt a másik szomszédunk minket is feljelentett.

A feljelentés tárgya:


A MI KÉMÉNYÜNK FÜSTJE ÁTSZÁLL AZ Ő HÁZUKRA, S KOSZOLJA A HÁZ FALÁT.


No ezen még a hivatalban is nevettek.

161. 82a31ed4c7 (válaszként erre: 160. - Ginaanyus)
2009. dec. 12. 16:52

Sajnos a szomszédainkat nem tudjuk megválogatni:( Ahogy látom elég sok mindenkinek van ezekhez hasonló problémája.

Hát nem irigyellek téged sem, de kitartó voltál és mint látom kezd eredménye lenni.

2009. dec. 12. 16:39

Sziasztok!

Hát mi is hasonló képen jártunk. Nálunk is több évig tartott a türelem, amíg tűrtem.

Eleve mikor megvettük a házat kb.17 éve, nem volt kerítés, mivel a szomszéd szüleié volt ez a ház amiben mi lakunk. Akkor a szomszéd megígérte, hogy visszaépíti, hiszen ő bontotta le.

Persze ebből nem lett semmi. Két évig csak vártunk, de mivel megelégeltük, hogy folyton át járnak a kutyái hát mi megcsináltuk a kerítést.

Aztán pár év múlva a szomszéd nád fonatot rögzített a kerítésre. Persze minket meg se kérdezett, hogy megengedjük-e. Eleinte örültünk, hogy legalább nem látjuk a szomszéd lim-lomait. De ez a nádfonat jól meggyengítette a kerítést. Kezdtek a vasoszlopok ferdülni, a drót pedig szakadozni. No meg adtak neki rendesen a kutyái is.

Aztán a kerítés egy részéről mivel már alig volt a nádból, leszedte a szomszéd a nádat. Igen ám, de teljesen a kerítés tövébe pakolta a dolgait. Fa és vas hulladékot, háztartásból kikerülő használhatatlan dolgokat, s mindezeket úgy mi az ajtónkból kilépve azonnal erre láthatunk rá.

A csúcs az volt, amikor kb. 100 mázsa tüzifát hozatott, s azt is a közvetlenül a kerítés mellé tetette.

Na ezután kezdődött megint a kutyái átjárása. Ugye bár a farakáson keresztül simán át tudtak ugrani. Visszafelé meg kirágták alul a kerítést.

Mi is szóltunk többször is szép szóval, hogy ez így nem jó, de kedves szomszédunk a füle botját se mozgatta.

Ennek a napi rendű kutya inváziónak az lett a következménye, hogy a nagy rakás tüzifa szépen megcsúszott, és kiszakítva a kerítést, átzúdult a mi telkünkre. Ez az állapot több héten keresztül így tartott, mert a szomszéd nem volt hajlandó még arra sem, hogy a saját fáját elpakolja.

Végül az akkor 67 éves apósom megunta, és elkezdte átdobálni a több mázsa fát.

Ekkor persze már kijött a szomszéd, picit segített a pakolásban, de mondanom se kell, hogy a kerítést megint csak nekünk kellett helyre állítanunk.


Tavaly megelégeltem, hogy folyamatosan ezt a "disznó ólat" kell néznem.

Elég sok pénzünkbe került, de gyorsan növő sövénnyel végig ültettük a kerítést. /ez mára kb. 70 cm-es/. Egész nyáron, gondoztuk, locsoltuk, metszettük, kapáltuk.

De a szomszéd kutyáinak jó darabon sikerült ezt is tönkre tennie.

Mivel továbbra is minden a kerítés mellé van pakolva, ezért most is folyamatosan át járnak.


És még egy dolog. A mi kocsi beállónk mellé a szomszéd az ő telkén 2 éve ásott egy medencét egy régi fólia sátor alá. Ezt használta is egy darabig, végül beleunt. Viszont a medencét nem temette be. Az esőzések következtében a föld meglazult, s most kb. 3 méter hosszan 1,5méteres árok húzódik közvetlenül a kerítés mellett.

Attól félek, hogy a kocsink egyszer csak eltűnik majd a szomszéd volt medencéjében.


Én is sokat kutakodtam, mit tehetnék. Végül beadtam egy birtok védelmi kérvényt a polgármesteri hivatalba, amiért még nekem kellett fizetnem 2200.-Ft-ot.

Ki is jöttek, s megtartották a helyszíni szemlét. Persze az első kérdés az volt, hogy mióta áll fenn ez az állapot. Én közöltem, hogy több éve. Akkor mondták, hogy ha ragaszkodom hozzá, hogy ezt leírják abban az esetben a polgármesteri hivatal nem intézkedhet, hanem át kell adniuk az ügyet a bíróságra.

Mivel nem akartam bonyolítani és elhúzni az ügyet, ezért beleegyeztem, hogy ne írjanak hosszabb időt a jegyzőkönyvbe.

Megállapították, hogy a kérelemben leírtak igazak.

Ezt követően át mentek a szomszédhoz is.

Persze ő jó pár dologban hazudozott, de vállalta, hogy egyrészt. október 20-ig rendet tesz a telkén, vagyis elpakol a kerítés mellől, másrészt pedig december 20-ig betemeti a kiásott medencét.

Ezt írásban rögzítették, s én el is fogadtam.


Amikor megkaptuk a határozatot, jó pár napig még köszönni se köszönt a szomszédunk, majd tessék-lássék neki állt elpakolni. De nem fejezte be!!

Én nagyon türelmes voltam, s csak november 20-áén tettem egy írásos bejelentést, miszerint az általa vállalt időpontig a rendezést nem hajtotta végre.

Akkor nekem azt mondták, hogy újra ki fognak jönni, s ha igaz, akkor keményen kb. 50-100 ezer Ft erejéig megbüntetik a szomszédot.

De nem ez történt. Helyette a szomszéd kapott egy telefont, szerintem figyelmeztették, s ennek hatására 2 nap alatt elvégezte a pakolást.

Vagyis Heuréka! A kerítéstől már kb. 1 méterre vannak a dolgai.


Kíváncsi vagyok a további fejleményekre. Eldöntöttem, ha december 20-ig nem tölti fel a volt medencét, akkor 21.-én már megyek is a panaszommal a polgármesteri Hivatalba.


Ne értsetek félre. Nem vagyok bosszú álló, de kicsit tele a hócipőm. Mivel a kerítés a mi gondunk az évek alatt folyamatosan nekünk kellett toldozni-foldozni. Egy csomó pénzt és energiát fektettünk bele. Ez nekünk már soha nem fog megtérülni.

Ja és ami végképp betette a kaput: A múlt héten elpusztulva találtuk a mi kutyánkat. Egy 3 éves fajta tiszta kaukázusit. Szinte biztos vagyok benne, hogy a szomszéd mérgezte meg - tünetek erre utaltak-, de sajna nem volt arra pénzem, hogy ezt bebizonyítsam.


Javaslom, ha valakinek hasonló problémája van ne hagyja magát! Mindenkinek joga van a törvény által megvédenie a saját otthonát, és a szeretteit.

159. tdizsolt (válaszként erre: 158. - Bnedora)
2009. dec. 7. 20:11

Szia!

Köszönöm a tippet,utána nézek!

158. bnedora
2009. dec. 7. 14:38

Sziasztok!

Egyszer felírtam ezeket a szavakat, azt hiszem pont ilyen ügyról volt szó:


BIRTOK VÉDELMI ELJÁRÁS


Feljelentést kellene tenni, és szerintem bíróságra kellene menni ennyi hasztalan próbálkozás után.

2009. dec. 7. 14:29

Szia!

Persze,igazad van,és én is olyan állatbarát vagyok,hogy a kóbor állatokat is fenntartás nélkül megszeretgetem,viszont,az,hogy nem fog bántani minket,azzal nem értek egyet.Tekintsünk vissza a múltba,amikor nem is egy alkalommal hallhattunk olyan híreket,hogy a család kedvence egyszer csak megvadult,és a babakocsiból kirángatva szedte szét a pici babát.Utána azt nyilatkozták a szülők,hogy a kutya előtte teljesen jámbor emberszerető volt.Történetesen egy német juhászkutyáról volt szó,de hallottam már boxer,illetve a legkülönbféle fajtákról is ilyen történeteket.A szomszéd kutyán látszik a neveletlenség,az antiszociálisság.Egy háziállattal,kedvenccel foglalkozni kell,nem csak naponta kétszer elétolni a tálat.

Nevelni,szeretgetni,terelgetni és(főleg egy ilyen kutyánál)megtanítani,hogy ki a falkavezér!Ha ez nem történik meg(ahogy jelen esetben sem)akkor a kutya elvadulhat,kiszámíthatatlanná és veszélyessé válhat.Szerintem egy normális,gondolkodni tudó ember ilyen esetben elsődlegesen elnézést kér a szomszédtól,és ha nem is azonnal,de minél hamarabb megoldást próbál találni a problémára.Én legalább is ezt tenném,ha ilyen helyzetbe csöppennék.De alapvető esetben,ha a kutya nem olyan vérmérsékletű,akkor kis odafigyeléssel és neveléssel ez megelőzhető,megoldható.A szomszéd másik oldali kerítését 2x1 méteres bontott OSB lapokkal foltozta be,a kiálló szögek,amibe a kutya kaparás közbe belenyúlt,teljesen szétvágták a mancsát.Arra sem méltatták az állatot,hogy ellásák a sebét,vagy orvoshoz vigyék.Az OSB lapok azóta is ott vannak.Kérdem én:milyen ember az ilyen? Visszatérve az előzőkre,semmiképp nem szeretném a fiam halálával,vagy maradandó sérüléseivel növelni a kutyatámadások statisztikáját.

Lehet,hogy túl dramatizálom a dolgot,de ha bekövetkezik a baj,akkor már nincs visszaút,éppen ezért törekszem a megelőzésre.Lehet,hogy a szomszédi viszony sínyli meg a végén,de inkább az,mint bárki más.Egy átharapott arcot nehezebb helyre hozni,mint egy kerítést.

156. 99279bb06f (válaszként erre: 154. - Tdizsolt)
2009. dec. 6. 23:14

A kutya a ti kerteteket is sajátjának tekinti, ezért még véletlenül se legyen addig kutyátok, míg ez a macika átmegy. Az,hogy mire képes, azt sejtjük, de ha nem tanítja a gazdája gyilkolásra, akkor ő nálatok nem fog semmit sem csinálni, mert titeket is a terület tartozékának tekint, ezért nem hinném, hogy titeket megtámadna. Ha ti nem bántjátok, ő sem fog titeket.

Nem könnyű a dolgotok, ha a szomszéd ilyen.

Ugye nem véletlen, hogy utálom az embereket? :) Néhányukkal nem vagyok képes én sem kommunikálni, viszont egy kóbor kutyussal, cicával bármikor.

155. tdizsolt (válaszként erre: 153. - 99279bb06f)
2009. dec. 6. 19:30

Bocsánat,még annyit fűznék hozzá,hogy ez nem egy két mondatos beszélgetés volt a szomszéddal.

Ha annyi ezresem lenne,ahányszor átmentünk szólni a kutya miatt,már 2 méteres tömör bükk kerítést csináltathattam volna az egész telek körül...

2009. dec. 6. 19:20

Szia!

Amit leírtál az mind szép,de:

Lassan két éve húzódik az ügy,nem hajlandó semmire a szomszéd,ha másért nem az állat érdekeit nézve,kvázi a kutyája sem érdekli.Másrészt viszont nem vagyok hajlandó megvárni,míg bármelyik családtagomnak bántódása esik egy esetleges kutyatámadásból adódóan.

Gondold csak végig,mit tehet egy másfél éves kicsivel egy 80kg-os vadállat...és több mint valószínű,hogy a feleségem sem tudná leteríteni a kutyát.

Ez nem azon alapul,hogy szimpi vagyok vagy nem,az utcában kb 6 lakónak szúrja még a szemét a kutya viselkedése,mégsem tesznek semmit a "szomszédi jóviszony"-ra hivatkozva.Nekem nem szomszédi jóviszony kell,hanem nyugodt élet,nem az,hogy minden nap úgy menjek dolgozni vajon megtámadott e valakit ez a dög a családomból?Sajnos nem egy halvérű Huskyról van szó aki gyerekcentrikus,hanem egy medveölésre is használható nagytestű kutyáról(zárójelben megjegyzem a másik kutyájuk egy staffordshire terrier).Arról nem is beszélve,hogy amíg nem rendeződik az ügy mi sem tarthatunk biztonsággal kutyát a SAJÁT telkünkön.

153. 99279bb06f (válaszként erre: 149. - Tdizsolt)
2009. dec. 6. 14:27

Az én kutyusom is átszökdösött a szomszédba. Mind a kettő. Nem is nagyon vettem észre, mert csak ha "kapás" volt, akkor rohantak át, és onnan is ugatták az utcán sétáló kutyákat. Ők elkönyvelték, hogy az is az ő birtokuk.

Szerencsémre a szomszédok nem jelentgettek fel, hanem szóltak, hogy a két kutyusom fogadta őket a saját kertjükben, a kapun belül. Úgy örültek, mintha ők is a gazdijuk lennének. :)

Most már nincs kerítés (nem volt pénzünk egyikünknek sem megcsináltatni, amit szétrágott a husky kutyusom - ő is fejti a kis fogacskájával a kis aranyom).

Viszont, amikor egyszer láttam, hogy át akar menni, akkor egy fűszállal (nem faággal, szíjjal, sima fűszállal) megütöttem a fenekét, és közben lekiabáltam szegény haját, hogy nem szabad átmenni. Ez volt az utolsó eset. Azóta a lyuk(ak) előtt áll, ül, de nem megy át.

Lehet megmagyarázni a kutyuknak is, hogy mit szabad, mit nem. Nem kell agyonverni, csak keményen megmagyarázni. Míg csak rászólnak, hogy nem szabad, addig nem fogja tudni, hogy MIT NEM SZABAD! Ott a helyszínen kell neki elmagyaráznia a saját gazdájának. Ezt szerintem meg lehet egy szomszéddal beszélni. Nem kell egymásnak vasvillával, fenyegetéssel esni, hanem intelligens, emberi módon is el lehet intézni.

Próbáljátok meg a gazdával rendezni inkább az ügyet, ha te nem vagy neki szimpatikus (előfordul), akkor a család valamelyik tagja, aki tud hatni a szomszédra.

Sok szerencsét kívánok!

2009. dec. 6. 14:21
hat a rendorsegen!!
151. tdizsolt (válaszként erre: 150. - Moonlight1984)
2009. dec. 6. 14:10
Köszi a választ,akkor belevágunk a szélmalomharcba...:)
150. moonlight1984 (válaszként erre: 149. - Tdizsolt)
2009. dec. 5. 21:10

Érdemes a helyi gyepmesterrel beszélni az ügyről,mert ha esetleg a ti kertetekben éri tetten-akár többször is,annak következményei vannak.Sok-sok bejelentés-levélben,saját másolatot megtartva,esetleg dátumos fényképekkel megtüzdelve,kitartó zaklatásotokra reagálni fognak előbb-utóbb,a helyi önkormányzattól függ.Bírság a szomszédnak az ebrendelet be nem tartása miatt.Kap egy bizonyos határidőt,ha nem rendezi a helyzetet,akár el is kobozhatják a kutyát.

Ha van állatvédő szervezet a közelben,jelentsétek nekik is,ők ugyan a kutya érdekét nézik leginkább,de szintén jeleznek a hatóság felé.

De nehogy bátsd a kutyát,ő nem tehet arról hogy nem nevelték,tartják rendesen.

Lehet hogy nem 2 napos kör,de tavaszig,mire megint többet lesztek kint,szerintem lehet rendezni,csak nógatni kell az illetékeseket,mert maguktól nem haladnak.

2009. dec. 5. 15:23

Sziasztok!

Az én problémám hasonlít Zebráéhoz, két éve kezdődött a „szomszéd és kutyája rémálom”.

A jobb oldali szomszédunknak van egy kb. 80kg-os Kaukázusi jellegű kutya. Amikor beköltöztünk a mi kis családi fészkünkbe,még nem tudtuk,hogy hamarosan egy véget nem érő mizériába csöppenünk bele. A telkünknek a beköltözés idején se front se hátsó kerítése nem volt,így fel sem tűnt, hogy a kutya úgy jár,kel a telkünkön,ahogy ő akar. Ezt úgy oldja meg, hogy ahol éppen kedve van elhagynia a területét,a fogaival egyszerűen széttépi a drótkerítést,kibújik és már szabad is. Az elején nem is vettük észre,hogy bontja a kerítést,mert a ház jobb háta mögött tevékenykedett,és a szomszéd felől a kerítést sűrű bokor övezi. Csak amikor a hátsó oldali kerítésünk elkészült(100.000forint és 4 napi munka árán),kb. két nap múlva egy szép nagy lyuk tátongott rajta. Nem tudtuk mire vélni a dolgot,de onnantól figyeltük a lyukat,így észrevettük,hogy a szomszéd dög jár ki-be rajta. Szóltunk érte a szomszédnak,ahogy kell mosolyogva,kellő tisztelettel. Egy hét múlva nagy kegyesen befoltozta a lyukat,(annyit sem mondott,hogy sajnálja vagy bocsánat) természetesen kritikán aluli minőségben. Innentől kezdve az állat csak elöl tudott lelépni a mi telkünkről. Folyamatosan a mi kertünkben könnyített magán,újfent szóltunk szép szóval,hogy próbáljanak meg tenni valamit az ellen,hogy kiszökjön,ide szarjon,vizeljen,hiszen nyár van,csináljuk a kertet. Persze száj húzva mondták,ők nem tehetnek róla,nem tudnak mit csinálni,a kutya ilyen,a kerítést majd kijavítják. Próbáltunk alternatívákat felsorolni nekik:ivartalanítás,kennel,villanypásztor. Mindegyikre volt kifogás,nem történt semmi…A kert elkészült,a kutyaszar szaporodott. A történethez hozzá tartozik, hogy van egy feleségem és egy másfél éves fiam. A plusz pikantériája a dolognak,hogy reggeltől estig éjszaka is vonyítva ugat,így a pihenés kizárva,természetesen a gyereknek is. Amikor pedig a kertjük hátuljából nekilendülve trappol az első kerítésükhöz a lebetonozott 20m-es kocsibejárón, a hálószobánkban rezeg a csillár. Egyik alkalommal 1 méteren múlt,hogy nem sodorta el a családomat az éppen menekülő kutya. A helyzet már odáig fajult,hogy a gyereket nem már merem kiengedni a kertbe,de akkor sem voltam nyugodt,amikor az anyjával játszott a homokozóban. A kutya minden ilyen alkalommal a kerítésnél habzó pofával ugatott,mintha szét akarná tépni a gyereket. A mindennapos rimánkodást lassan kezdem már megunni,miközben minden alkalommal én javítottam a kutya által keletkezett lyukakat,károkat. Most ott tartunk, hogy a front oldali kerítés elkészült,már a bal oldali szomszédon keresztül közlekedik át a kutya,a kertben tönkretett a dög kb. 8 tuját,a mai napig átjár szarni,vizelés után szétkaparja a kertet ,a család fél kimenni a kertbe,a kerítésünk úgy néz ki mint a zsákos cigányok(már bocsánat) putrija,amikor javítom a kerítést javítom a szomszéd elfordulva megy el mellettem,miközben egyszer nem hallottam a szájából,hogy ne haragudjak a kellemetlenségekért. Többször járt azon az eszem(mások sugallatából kifolyólag is)hogy lelövöm,vagy megmérgezem a kutyát,de tény,hogy nem a kutya a hibás a beszűkült agyú sötét”gazdája”miatt. Nem tudom mit tegyek,sokan azt mondják ha a hatóságokhoz fordulok ne várjak semmilyen csodára. Bocsánat,hogy ilyen hosszúra sikeredett a levelem,de kikívánkozott belőlem…

Üdv:Zsolt

148. 82a31ed4c7 (válaszként erre: 147. - Piroska1950)
2009. nov. 8. 14:54
Ezzel én is így vagyok, na meg ha én rendben tartom a kertem nehogy már a szomszéd szemetítse be.
147. piroska1950 (válaszként erre: 138. - 82a31ed4c7)
2009. nov. 7. 21:33
hát igen, nálam is éppen az új kocsira hull minden a diófáról, meg a kocsibeállóra. nagyon xar ez, csak az tudja, aki benne van. Én is szeretem a fákat, növényeket, viszont szeretem a napfényt még a 40 fokot is.
2009. nov. 7. 15:32
Köszönöm mindenkinek a hasznos tanácsokat tippeket:))
1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook