Szomszéd kutya gond (beszélgetés)
De kérlek, ha megjavult a neted, nézd meg azt a videót.
mert nagyon tanulságos, és elgondolkodtató.
Nem azzal van volt a bajo hogy ellentétes hozzászólás érkezett mert nem vagyunk egyformák nem gondolkozhat mindenki ugyan úgy és véleménye sem lehet mindenkinek ugyan az.
De már bocsánat, nekem úgy jött le csak is azért vagy itt hogy egy jót vitázz, belém köss ahol tudsz kiforgasd a szavam.
Nyitottam egy fórumot mert meghalt a kis kutyám és borzasztóan fáj. De te ehelyett csak kötekedtél velem, amire én nem vagyok kiváncsi.
Ha nekem nem tetszik egy fórum amit nem is én nyitottam, nem állok le csak azért is fújni a magamét vitát generálva elmondom egyszer amit gondolok és kész..
Igen írtam amit írtam, paraszt voltam aláírom, de miért? Szerintem meg volt az okom rá. Igen rosszul reagáltam . Tetszik nem tetszik ez van. Ha nem tetszik ellehet menni úgy vélem.
nem bántásból de tényleg.
van egy ismerősöm és volt két macskája. az egyik eltűnt azt mondta erre. nem baj! majd lesz másik!
aztán a másik cica (szerintem idejekorán) vemhes lett, 4 kölyköt ellett nemrég de mivel tapasztalatlan a kis butus agyontaposta az egyik kölykét és nem igazán törődik a többivel. (erre annyit mondtak hogy nem baj, van még három! meg majd szül még.. már most tüzel pedig egy hete hogy megellett... az ismerősnek mondtuk hogy figyu ez a macsek tüzel. erre ő: Gondolod? hiszen most szült... DE basszus.. vernyog, vérzik és teszi a hátsóját topogva.. egyértelmű!!!
szóval ilyenek is vannak. és tudod mit? ha az állat tüzel de nincs megtermékenyülés akkor az nagyon megviseli a kutya és a macska szervezetét is. ergo ha nem tenyésztési célból tartod igenis EGÉSZSÉGI okból indokolt az ivartalanítás nőstény esetén!!! Nézd úgy hogy ez olyan mintha nőként folyamatosan véreznél. mit csinálnak? kipakolnak és meggyógyulsz... lehet morbid példa de érzékletes..
Mert indítottál egy fórumot, amihez bárki bármit hozzászólhat, még ha az neked nem is tetszik. Ráadásul én veled ellentétben nem mocskolódtam, nem káráltam mint valami vajákos cigány asszony.
(értem ezt a "húzzatok a jó büdös fenébe, mert nem vagyok kíváncsi arra hogy fröcsög a szar a szátokból" hozzászólásodra)
Megismétlem, mert úgy látszik gondjaid vannak az értő olvasással, nem vegyél magadhoz több kutyát, amíg a felelős állattartásról nincs semmi fogalmad. :SS
Halkan jegyzem meg, az ivartalanítás többek közt pont a kutya egészségét szolgálja.
De kicsit elkanyarodtunk az eredeti témától.
Nem értem miért kell itt magyarázkodni bárkinek is,hogy ivartalanítja e-avagy sem a kutyáit.
A fórum sem a szaporításról szól,nem arról hogy tudjuk a másikat mielőbb leoltani csak azért mert ettől leszek itt überokos.
Azt senki nem veszi észre,hogy a szomszédban két olyan kutya van,melyektől rettegni kell,de ez így frankó,hisz csak azért olyanok-mert nincsenek nevelve,de hát az is rendben van....hisz a gazda tehet mindenről.
De a gazdát nem a szomszédja fogja megváltoztatni,a probléma meg fennáll most is.
Szívesen, remélem jól esett.
Te én még mindig nem értem minek is vagy itt? Ha nem tetszik amit írok, ha nem értessz vele egyet akkor még is minek?
Ennyire unatkozol és szeretnél vitázni vagy mi?
Mint írtam szíved joga azt hinni vélni amit akarsz nem érdekel, de ha te ezzel többnek érzed magad csak nyugodtan.-
Az állatok nem örömszerzésből vannak együtt, és nem saját örömükre hozzák világra kölykeiket. Hanem a fajfenntartás miatt!
Nekik nem szerez örömet az anyaság. Ők szaporodnak. És ennyi! És mi szaporítjuk őket, és az emberi hülyeség miatt van annyi árva.
Megnézted a videót, amit belinkeltem?? Gondolom nem.
Mert úgy érzem, érdemes lenne neked. Lehet átgondolnál dolgokat....
"nem tartom emberinek az ivartalanítást"
Köszi. Vére jót nevettem.
És kilőtték a kutyákat!?? Szerintem inkább az idióta gazdákat kellett volna agyon lőni...
Ez az undorító az emberekben, mindenre a pusztítás a megoldás.
Nem baj, egyszer ez úgyis visszaüt!
Nem kell mindjárt mindenkit letorkolni. Nekünk mindig is volt kutyánk, soha sem ivartalaníttattam.
Volt shar-peiem, német juhászom, most egy westiem van, mind törzskönyves, tenyészszemlés. Mint mondtam nem ivartalanítottam. Csak úgy tartottam őket, hogy hozzánk egy idegen kutya se jöjjön be, ők pedig felügyelet nélkül ne jussanak ki. Egyedül a westie-nek voltak 2szer kölykei, fajtatiszta, követtem a sorsukat, némelyik nagyon szép eredményeket ért el kiállításon, noha én sem tanultam a tenyésztést. Igaz ez még vagy 10 éve volt, nem is volt így elcsépelve a fajta. Most a drágám már 13 éves rokkantnyugdíjas...
De nem kell mindenkit rögtön leokítani! A shar-pei, német juhász házőrzési célt szolgáltak, ezért sem ivartalaníttattam, féltem hogy kiveszik belőlük a kellő agresszió. 2szer haraptak meg valakit, az egyik éjjel mászott be, na vajon minek? a másik a szomszéd volt, de ő belátta, hogy ő volt a hibás, mindig cukkolta a shar-pei-t (a két eb közül ő volt a keményebb)
És most lehet engem is fújjolni!
Félre érted. Én soha nem tartottam az állatot felelősnek, és én magam is azt vallom olyan a kutya amilyen a gazdája nevelése avagy nem nevelése.
Ismerek harci kutyát aki tényleg ma született bárány mert tényleg oda figyelt a gazda a nevelésére.
Ha nem pitbull keverék lenne hanem akármi más és megtámadott volna nem is egyszer ugyan úgy nem szeretném. Tehét itt nem azon van a hangsúly hogy pitbull.
Ebben egyetértek veled!
Nálunk is egy időben "divat" volt az utcára engedni a kutyát dolgát végezni meg bandázni, nekem is ölték már meg cicámat. Nálunk úgy oldódott meg a helyzet, hogy mi kisgyerekesek szóltunk az önkormányzatnak, hogy idő kérdése mikor támadnak gyerekre. Az önkormányzat, többszöri felszólítás után kiküldte a vadászt és amelyik kutya az utcán volt a gazdája nélkül azt lelőtte. Kegyetlen megoldás, de inkább ez, mint az esti híradóban egy újabb hír kutyatámadásról.
Két alkalommal volt itt a vadász, mert nem mindenki tanult az elsőből. De most végre megoldódott
szia.
Ezt most azért cáfolnám. több pittet ismertem már akikben bíztam, roti is (tudom az nem roti de egyike a "veszélyes" fajtáknak"
egy foxitól vagy egy tacskótól jobban tartok mint egy pittbulltól.
de a problémádra a jogi út mellett egy állatvédő szervezettel való kapcsolatfelvétel lehet megoldás esetleg..
Te nem ismered a szaporító fogalmát. Ők nem csak azok, akik pénzért árulják az így lett kiskutyákat, hanem azok is, akik minden tudás nélkül, összevissza kutyáktól hoznak le kölyköket, csak azért mert jajdecukik. Ez egy önmagát generáló folyamat. Te lehozol egy almot, mert jaj de édesek a kölykök, meg kell anyunak, apunak, sógornak, Mári néninek kölyökkutya. Aztán ők mondjuk csesznek rá vagy épp köbö annyira felelősségteljesek, mint te és akkor ott is lesz kutyánként x db kölyök. Szépen hatványozódva születik egy rakás kutya tök feleslegesen, úgy hogy így is tele vannak a menhelyek. Hobbikutyát ivartalanítva tartunk (vagy tényleg marhára vigyázunk rá, hogy ne legyen kölyök) és ha anyunak, apunak, sógornak, Mári néninek kutya kell, akkor fogja magát és vagy kifizeti a kiskutya árát a tenyésztőnek (aki törzskönyves, tenyészszemlés, szűrt szülőktől hoz le kölyköt és szerződéssel ad csak el) vagy elbattyognak a menhelyre és kihoznak onnan kutyát.
Te marha felelőtlen vagy, mint sokan mások ebben az országban. És egyszerűen még azt is képtelen vagy felfogni, hogy mi a probléma...
Én értem hogy mit írsz és te érted amit én?
1 almot szerettünk volna a mostani kutyánktól. Soha egyik kutyánk se ellett nyakra főre.Mindig kivédtük a tűzelést max akkor ellett ha szerettünk volna kutyát..és akkor is max 1.3 db ellett.Soha nem volt tenyésztve egyik sem, soha nem árusítottuk őket. Az összes kutyánk keverék volt 2 leszámítva. Ha tenyésztve lettek volna vagy hasznot szerettünk volna belöle húzni akkor megértem miért háborodsz fel meg neveznél felelőtlen állattartónak hogy nem törzskönyves bevizsgált párral lettek pároztatva. De ez ebben az esetben nem így van.
További ajánlott fórumok:
- Hol tehetek panaszt a szomszéd kutyája ellen, átmászik a kerítésünkön, és sok kárt tesz a kertben és itt zabál állandóan.
- Hogyan némíthatnám el a szomszéd kutyáját?
- A fölöttünk lakó szomszéd éjjel-nappal dübög, futtatja a a szobában a kutyáját, és a gyereke is tigrisbukfenceket hány a fejünk fölött.
- Folyton ugat a szomszéd kutyája az ablakom alatt. Mit lehet kezdeni a helyzettel?
- Nem engedi a kutyát a szomszéd
- A bordeaux-i dog mennyire veszélyes más kutyákra? Pl., ha átszökik a szomszéd németjuhásza, ami egyébként nem támad, akkor gond lehet?