Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A fölöttünk lakó szomszéd éjjel-nappal dübög, futtatja a a szobában a kutyáját, és a gyereke is tigrisbukfenceket hány a fejünk fölött. fórum

A fölöttünk lakó szomszéd éjjel-nappal dübög, futtatja a a szobában a kutyáját, és a gyereke is tigrisbukfenceket hány a fejünk fölött. (beszélgetős fórum)


1 2 3
2017. ápr. 8. 18:33
.
82. Kata75
2010. febr. 2. 08:53
Nálunk egyre rosszabb a helyzet......a plafon még mindig ázik, de tavaszig ha szükséges - már pedig az - szét kell vernie a fürdőszobáját, hogy kiderüljön miért, mert mi is szeretnénk kicsit felújítani. Kíváncsi leszek a történet végére.....
81. Peppelínó (válaszként erre: 77. - Leviatan)
2009. nov. 26. 22:43
Végül is felesleges volt múltkor felmennem a szomszédhoz. Akkor elnézést kért, de azóta jobban zajong, minden alkalommal tesz rá még egy lapáttal. Nem tudom ő mit tenne a helyemben, mikor a 11 hónapos fiam képtelen vagyok elaltatni, mert mikor elaludna a pici, vagy üvöltve kergeti a kutyáját, vagy még 1/2 órán át csapkodja az ajtókat, stb. Csak magamat hergelem feleslegesen, mert nem tudok mit tenni, hogy legalább 20 óra után fogja vissza magát (de ezt múltkor kértem is tőlük).
2009. nov. 25. 21:08

Sziasztok!

Én 1 éve lakom panelban, elötte családi házban laktam. Az alattam lakó reggel 6 órakor felhúzza a kopogós cipőjét és háromnegyed 7-ig egyfolytába kopácsol, minden nap 1 órát porszívózik. Történt egyszer hogy reggel 7 órakor köntösben állt az ajtónk elött, és ütötte az ajtót, e

kkor riadtunk fel. Ajtót nyit a párom...és azt mondaja a szomszédasszony, hogy tegnap este 9 órakor porszívóztunk és máskor ne forduljon ilyen elő. Ezzel csak annyi a baj, hogy délután vendégségbe mentünk , és csak este 11 órára értünk haza... DÖBBENET

79. Kata75
2009. nov. 19. 10:21

Sziasztok!


1-2 éve mi is nagyon "kedves" felső szomszédokat kaptunk.......

Tavaly december újítottak fel, és az ünnepekre frissen mosott ablakaim, erkélykorlátom tiszta malterosak lettek + a balkonládákban lévő borostyánok is kaptak belőle:(

Nyáron az épp teregetett ruháimra zúdított egy kis mocskos vizet (szaga alapján a kutya pokrócát moshatta, és centrizés nélkül a korlátra terítette...), pár hete pedig beáztatta a fürdőszobát. Lejött és itt csodálkozott, hogy ez nem lehetséges.....majd szól egy szakembernek. Talán azt akarja bemesélni, hogy nem is tőle jön?????? Abszurd amit ezek csinálnak........ja, és az állandó cipőkopogásról/szék húzogatásról nem is beszélek. Nappal nem is zavar (dehogynem:), de rendszeresen 22 és 01 óra között is "buliznak". Néha olyan, mintha leejtenének egy vasgolyót, ami végig gurul a lakáson.

2009. nov. 1. 10:55

Sziasztok.

Írtam már,hogy kihívtam a rendőröket a szomszédomra,mert alkoholista és egy idióta.

Tegnap előtt újra kihívtam a zsarukat,annyi különbséggel,hogy most fel is jelentettem.Minden nap megteszem,amíg nem hagyja abba ezt a viselkedést.Nem lehet mást tenni.

77. leviatan (válaszként erre: 74. - Peppelínó)
2009. okt. 29. 12:21

Ez volt az elso eset, hogy beszeltetek veluk? Nem lehet, hogy nem tudjak, hogy amit csinalnak, az lehallatszik ennyire?

Remelem azert megprobaljak visszafogni magukat a jovoben :). Kitartast hozzajuk...

2009. okt. 29. 11:07

Én ismét rendőröket hívtam! 16-an voltak a felettünk lévő lakásban! "Csacsogtak" és kártyáztak, zene kíséretében! Most meg is büntették őket!

Nem kell senkinek könyörögni! A szabadságjogok addig tartanak, amíg a másik emberét nem sérti!

2009. okt. 29. 10:58
Alig várom, hogy elköltözhessünk egyszer innen. Régen már laktam panelban, de ilyen gondok ott nem voltak. Úgylátszik sok múlik azon, milyenek a szomszédok.
2009. okt. 29. 10:55
Végül a férjem hazaért és lenyugtatott. Viszont 20 óra után nekiálltak fűrészelni, akkor már aludt a babánk és nem tudtam tűrtőztetni magam. Felmentem egy partvisnyéllel (hogy bekopogjak vele) :). Átnyultam vele a rácson, és szerencsére elértem az ajtajukat, hogy bekopogjak. Kijött a szomszéd, és mondtam neki, hogy legalább 20 óra után legyenek csendben, mert kisgyerek van. Azóta (este) visszafogják magukat.
73. leviatan (válaszként erre: 72. - Leviatan)
2009. okt. 27. 19:35

megszoksz vagy megszoksz ez

megszoksz vagy megszöksz (csak ugy kell elovadasznom az ekezetes betuket vezerlopoltbol... mert dog amcsi vista keptelen megenni a magyaritast... bocsanat)

2009. okt. 27. 19:30

Csak par gondolat ehhez a temahoz. Harmincvalahany evig eltem panellakasban, per pillanat fa hazban lakom, bar szomszedok itt is vannak.


Panelban lakni nem kis feladat, mindig vannak olyan szomszedok, akikkel nem tud az ember mit kezdeni, vagy kivitelezhetetlen az a kerese, ime egy eset, azaz par eset.


Alattunk egy gyereket egyedul nevelo nagyon gazdag anyuka lakott, a gyerek mar nem volt kicsi, kb. 7-8 osztalyos lehetett. Szo szerint a no soha nem jott fel szolni barmiert is, csak idonkent a parkoloban csattantunk es akkor elsutott par nyugjet, amit kicsit zokon vettem, mivel mikor lakast ujitottak fel (ez kb. ket evente elofordult), akkor a kutyanak nem szolt, hogy reggel fel 6-tol este 9-ig furas-faragas lesz naluk, ket hetig, sott o elerhetetlen lesz, mivel arra az idore a videki nyaraloba koltozott pereputtyal egyutt...

szoval amit serelmezett, hogy rohangaltunk klumpaban. Nos ebbol annyi igaz, hogy vanszorogtunk mezitlab, ahogy sikerult. Tudni kell, hogy negyen eltunk egy lakasban, plusz egy kutya es egy macska. Ket gyerek es ket szulo. Anyamon kivul senki nem hordott otthon papucsot, klumpat vagy akarmit. Mikor ezt meghallottam, majdnem eldoltem a nevetestol. Mondtam, hogy nehezen hiszem, hogy a ket megtermedt "gyerek" (marmint en a harminc evemmel es a hugom a 24 evevel es darabonkent kozel a 100 kilohoz) rohangal, fokep nem klumpaban, hisz papucsot sem hordunk otthon. Pusztan amit hall az max az lehet, hogy vegigdongunk a lakason, de ez van, szankozni meg nem tanultam meg panelban...

Erre nem mondott semmit, csak otthagyott, mondvan nyugjet elmeselte, tegyem ahova akarom...


Masik eset a no szajabol, hogy a kutyank egesz nap ugat. Ehhez annyit kell tudni, hogy jelzokutya, csak ugy soha nem ugat. Mivel apamnak rossz a hallasa "ofelsege" (marmint a kutya) megtanulta, hogy szolni kell, ha valami van. Ez alatt annyit kell erteni, ha csorog a telefon, ha csongettek, ha ottmaradt valami a gazon es apam elfelejtette stb. Soha nem csak ugy ugatott. Minden esetben apamnak ugatott magyarul emberi nyelven szolt neki, hogy gond van, vagy valamit meg kellene neznie. Persze lehet mondani, hogy panelba nem valo kutya... alairom, de mivel vilag eletemben volt kutyam igy nehezen tudnam kizarni az eletembol, a holgy meg max 5 eve koltozott alank. A hazban lako tobbi szomszed meg halas volt az ebnek (fokent az idosebbek), mert ha pl. a postas jott, akkor azt a kutya jelezte apamnak, igy a tobbi oreg is kiallt az ajtoba, mivel nagyot hallott szinte mind. De betorest is hiusitott meg a kutya nem egyszer, sot, alattunk is a nonel is, de ennek ellenere bantotta a fulet, ha a kutya vakkant parat.

Akkor, amikor ezt "kozolte" velem a felsobbrendu stilusaban, akkor kicsit felpaprikazott, igy a nyakaba zuditottam, hogy en meg kurv@ra nem vagyok kivancsi arra, hogy a retyon ulve neveli a gyereket ordenare modon, vagy amikor takaritas cimen csapkod es tor-zuz. Termeszetesen felsobbrendusege hamar alabbhagyott mikor beolvastam neki, ill. elmondtam azt is, amit anyam mondott mindig, ha kivetni valot talaltam a szomszedok viselkedeseben:


Kislanyom, lehet mashol elni, vegyel egy hazat a puszta kozepen, akkor biztosan nem fog semmi es senki zavarni.


Avagy pl. a folottunk levo lakasban lekoveztek mindent, a szobakba parkettat tettek, csak jo magyar szokashoz hiven a szigetelesrol elfeledkeztek. Ez nem is lenne problema, ha a csalad, aki odakoltozott nem lett volna "leejtos" azaz minden (vagy legalabb is mi igy eltuk meg) a foldon kotott ki pattogva. Ha kanalat ejtettek le, akkor azt a lakas legtavolabbi pontjaban is pontosan tudtuk, a hazaselet agycsigorgasarol nem is beszelve...


Osszegezve, (akinek volt turelme eddig elolvasva), panelban lakni nem egyszeru feladat. Megszoksz, vagy megszoksz. Lehet aki folott zajos a tarsasag az onhibajan kivul tortenik, marmint a zajongok onhibajan kivul.

Az meg, hogy ki meddig fur-farag az a hazirendben benne van, nalunk reggel 8-tol delutan 4-ig lehetett furni faragni. Ez idon kivul a lakok beleeggyezesevel is. De az alattunk lako holgyon kivul mindenki elolvasta a hazirendet es e szerint vegigkerdezte a hazat (12 lakasrol van szo). De mint, ahogy a mi esetunkben is, a ket tonna-donna eleg volt, hogy vegigmenjen teljes valojaban az eloszobaban az alattunk lako maris klumpaban valo dubogesnek itelte meg. Nesze neked, ez a panel, igy viszi a hangot...


Nem ujjongtam az elso fa epitesu lakotelep jellegu haztol sem, ott a padlo nyikorgott, nemcsak a folottunk lakoe, hanem a mienk is, roppant idegesito volt, ahogy vegigmentem a lakason ejjel es vegigcsikorogtam a lakast... egy ido utan megtanultam merre tudok menni, hogy ne nyekeregjen minden. De a szomszedok erre fittyet hanytak, nem egyszer ebredtem hajnalban jarkalasra, es akkor nem volt szo zajongasrol.


Vagy pl. zenehallgatas, persze hangero is kell hozza (kinek hogy) volt, hogy az abban a hazban alattunk lako olyan hangerovel hallgatta a zenet, hogy az asztalon levo pohar viz mozgott... Szoval a fa epitesu haz sem eppen leanyalom.


Per pillanat nem panaszkodhatom, idonkent akad, hogy a folottunk lako tor-zuz, vagy rendezkedik avagy porszivozik (ez is fa epitesu haz, ugy az ezernyolcszazas evekben epult, azota a fa szerkezetet igazan sehol nem csereltek ehhez merten nem csodalkozom a haz allapotan, de jol tartja magat :))... de ez van, megszoksz, avagy megszoksz. :).


Mindenesetre a topikinditonak kitartast, es remelem dulore tudtok jutni a folottetek lakoval, ami lehet nem lesz gordulekeny a leirtakbol nezve.

Ill. hozza kell szamitani, hogy Magyarorszagrol van szo, tehat ehhez merten viselkednek az emberek is. Tolerancia nulla...

2009. okt. 27. 18:04
Ma nemrég felmentem a szomszédhoz, hogy beolvassak neki. (Egész délután nem tudtam elaltatni a fiam, nemrég sikerült, aludt is 3 percet, míg a fenti lakó el nem kezdett fúrni.) A felettünk lévő emeleten 3 lakás van a mi oldalunkon, de a folyosó le van rácsozva, nem lehet az ajtajukig eljutni. Csöngettem, de ki van kapcsolva a csengőjük, a mellettük lakó meg nem nyit ajtót. Nemsokára hazaér a férjem, akkor rábízom a gyereket, kicsalom a kedves szomszédot abbol a lakásból, és szétverem a fejét.
70. Peppelínó (válaszként erre: 67. - Survivor3)
2009. okt. 27. 17:50
Nem a 10 hónapos babám ugorja a tigrisbukfencet, hanem a fölöttünk lakó gyereke. Úgy látom, nem olvastad el rendesen a kiírásomat.
69. marcsix (válaszként erre: 67. - Survivor3)
2009. okt. 27. 15:31
Hol olvastad a tigrisbukfencet mert én nem találom...
68. survivor3 (válaszként erre: 66. - Pemete)
2009. okt. 27. 15:11
Egy ismerősöm szomszédja begyújtott -nem a tűzhelybe - hanem a mosógépbe.
67. survivor3 (válaszként erre: 1. - Peppelínó)
2009. okt. 27. 15:09
10 hónapos baba hogyan tud tigrisbukfenceket hányni?
66. pemete
2009. okt. 27. 15:08
Szomszédos története mindenkinek van, aki többlakásos házban lakik:) Nálunk az alsószomszédok alkeszek, és amikor a Jancsi beiszik, akkor általában a családon, és bútorokon szokta megtorolni, hogy vkvágányra futott az élete. Eleinte még zavart, de mostanában már csak röhögni szoktunk rajta, sőt kimegyünk az erkélyre és drukkolunk is:p
65. 81Krisztina (válaszként erre: 63. - Ében11)
2009. okt. 27. 15:08

Igen, biztos hogy a rendőröket sem lehet egy kalap alá venni. Pl. velünk szemben van egy pizzéria (Farkas Péter a tulaj:)), ott volt nagy buli, 3-adszorra jöttek ki, de akkor már 11 kocsival, igazoltatás, pizzéria bezárása. Persze ordibálás folytatódott, hogy szemét lakók, hogy mernek csütörtökön fél 2-kor rendőrt hívni, hiszen ők csak a kerthelyiségben karaokeztak. aztán pár percig gyűlt a tömeg, egyszer csak újra eljött arra a rendőrautó, megállt a tömeg mellett, átadtak valamit a rendőrnek az meg elhúzta a csíkot és mindezt röhögcsélve mindkét fél részéről. Persze senkit sem vittek be, gondolom ezért kapták később a lóvét.

Én sem tudom mi lehetne a legjobb megoldás hogy nyugodtan lehessen élni akár a panelban is. Semmi tolerancia már az emberekben.

64. 81Krisztina (válaszként erre: 62. - 5fbb0bd9cd)
2009. okt. 27. 15:03
Persze, béke van:), miért lenne harag? Én is ha meglátok bárhol egy beteg gyereket összeszorul a szívem, és bízok benne hogy majd végre egészséges gyerekem lesz.
63. ében11 (válaszként erre: 61. - 81Krisztina)
2009. okt. 27. 14:42

nem tudom biztos rendőre válogatja.itt szegeden még az újságban is szerepelt hogy pár csaj akkora bulit rendezett panelba hogy kijöttek a rendőrök.lehet egyszer van kedvük máskor meg nincs kijönni.

és az is megesett hogy az utcán üvöltöző fiatalokhoz hívtak rendőrt és a tinilány nekiment a rendőrnek-hogy milyen jogon zavarja őket hazafelé!

62. 5fbb0bd9cd (válaszként erre: 57. - 81Krisztina)
2009. okt. 27. 14:38

Ne támadj. Nem mondtam és nem is gondoltam rólatok semmi rosszat. De tényleg.

A részleteket pedig nem ismerem, csak elképzeltem. Sok beteg gyereket nevelő családot ismerek. Bármilyen szörnyűségeket is látok-hallok nálunk, egyszerűen nem tudok rosszat feltételezni róluk, mert elképzelhetetlen számomra, hogy hogyan bírják. (én már attól feszült és lelkibeteg voltam, hogy a fiam kicsit később kezdett el kúszni-mászni-járni, mint egy átlagos gyerek.

Béke van?

61. 81Krisztina (válaszként erre: 59. - Ében11)
2009. okt. 27. 14:38
igen, én is azt hiszem nem ott van a téma ahol elkezdtük. Az biztos hogy előbb személyesen kell beszélni azzal aki zavarja a mi nyugalmunkat. ha ez nem vezet sehova, akkor feljebb menni.Sajnos nálunk az utcáról is olyan zajok jönnek fel sokszor...öli egymást a jó nép, de rájuk lehet rendőrséget hívni mert közterület. lakásban sajnos más a helyzet, nem igazán jönnek ki rendet tenni, persze lehet ritka kivétel eset
60. marcsix (válaszként erre: 47. - Peppelínó)
2009. okt. 27. 14:36
Na én pl, nem érek rá egész nap az ágyon játszani vele. Én mosok főzök, takarítok, proszívozók, felmosok, teregetek, etetek, legózok a naggyal stb... alszunk... Szóval ha én rátenném a nagy francia ágyra, secperc alatt leesne onnan a kislány. a járókába is beszoktam rakni, magától alszik el a lány, de leginkább az egész házat szereti bejárni. A naggyal nehéz kimozdulni, mert a kicsit mig tolom babakocsiba, a nagy elszaladgál és hamar el is fárad, ami azt jelenti, hogy nyakamba kéne vennem. A fiam egyébként ovis volt, de most ahogy elköltöztünk ujra be kell íratni. akkor a lentieknek is les kicsi nyugi. Ha jó az idő lemegyünk a parkba is... Tényleg jó lehet a játszóház is, de ha meg a játszótérre megyünk le, ott meg Szandika unja meg magát pikk-pakk, ő még amugy is nagyon cicifüggő.
59. ében11 (válaszként erre: 57. - 81Krisztina)
2009. okt. 27. 14:33
nem is rólad írtuk-csak elkanyarodtunk már a témától.
2009. okt. 27. 14:32
Úgy gondolom, hogy akkor sem vezet jóhoz ha bezárja a gyermeket, és szerintem ettől még idegesebb. Mi ezt halljuk. Nem vagyunk ott valóban, de akkor is borzalmas reggel félig ébren azt hallgatni hogy a gyerek könyörög hogy engedjék ki.. és nem 2 percig könyörög.
57. 81Krisztina (válaszként erre: 53. - 5fbb0bd9cd)
2009. okt. 27. 14:27

Szia!

Én egy szóval sem mondom hogy elítélem, ezt hol olvastad??? én csak nem tartom jó ötletnek, hogyha bezárják órák hosszára, ordítozik akár a folyosón is vele a kisgyereknek olyanokat mond...(te szemét, megöllek stb). Velünk felnőttekkel is szemét, azt nem tudom hogyan kaphatta meg a gyerekre a felügyeletet. A saját szomszédjának nem köszön, becsapja mindenki előtt a bejárati ajtót stb. mikor megszületett a gyerek odadobta az exének (mert neki nem kell), aki mivel úgy alakult a munkája visszaadta az anyjának. Akkor sem hiszem hogy az a megoldás amit ő csinál a kisfiúval, kb egy éve lakik velük és elejétől fogva bezárja.... Ezért vagyunk mi is szar helyzetben, mert nem szólunk neki, mert most mit mondjunk, tudjuk hogy borzasztó lehet nekik is, de egy idő után akkor is zavaró, főleg ha a párom kislánya pár napra ott van nálunk és egész éjjel fent van, mert ő még az "alapzajokhoz" sincs hozzászokva. de biztos mi vagyunk a szemetek...

56. 5fbb0bd9cd (válaszként erre: 55. - Ében11)
2009. okt. 27. 14:18

Igen, bár elkanyarodtunk a témától. Nekem is volt már sírógörcsöm "kedves" templomból épp kilépő néni beszólása miatt ("minek az ilyennek gyerek" - a kétévesem épp amiatt sírt, mert csak egy gombóc fagyit vettem neki és nem kettőt...).

Visszatérve a témához: A lényeg végül is bárhogy fogalmazzuk a tolerancia lenne. Minden irányból mindenki felé, ha értjük, hogy mi zajlik a másik háza táján, ha nem értjük. Persze tudom, hogy intoleranciával szemben nem lehet csak védekezni...

55. ében11 (válaszként erre: 53. - 5fbb0bd9cd)
2009. okt. 27. 14:07

igaz. a lakótelepi kisfiú is mindig őrjöngött lent-kicsinek még elbírta az anyja-felvette megfogta a kezét stb. de ahogy nagyobb lett már nem jött vele le.sajnáltam is.ha valaki nem tudta hogy beteg nagyon megszólta.

velem is előfordul hogy hisztizik az utcán és beszólnak engem minősítenek.ma is el akart szökni a boltban-már fizettünk.a kabátjánál fogva visszahúztam-és úgy néztek rám mint egy gyerekgyilkosra.pedig tudom ezt kellett tenni, mert hiába szóltam.elmegy, mert valaki beszélgetni kezd vele a gyerek rögtön összehaverkodik és menne el idegennel is simán otthagy, persze abba nem segítettek hogy ne menjen el-még el is engedték,félreálltak hogy kiférjen-pedig hallották hogy rászóltam ne menjen ki a boltból.

54. ében11 (válaszként erre: 50. - Peppelínó)
2009. okt. 27. 14:01

laktunk olyan házban is ahol a szellőzőn tényleg minden átjött-szerencsére ott nem sokáig.

aki azt kitalálta!sokszor jöttek hozzám és mondták ezt vagy azt főztél stb. de csak a szomszédok voltak.minél feljebb lakott valaki annál több szagot kapott :( .

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook