Szobatisztaság 4 hónaposan (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Szobatisztaság 4 hónaposan
Voltak balesetek, lesznek is. De tudom, hogy mennyit bír a hólyagja és mikor kell vécére vinni.
szirkababa.blogspot.com Ez egy olyan napló, ami főleg erről szól. Jobb oldalon találsz egy pelenkátlanul fület, ott sok választ kapsz, azokra a kérdésekre is, amik most fel sem merülnek benned.
na igen... itt kéne elkapni
majd összehajtogatod a bili fölé... és jól kibukja a kaja felét.
Sztem nem látod rosszul. a gyerek a pss hanggal köti össze a bilizést
"parancsra" vagy jelre végzi a dolgát...
a napokban volt a discovery-n egy műsor..a pelenkáról volt szó..
bizony nagyon-nagyon régen 4 naponként tették tisztába a babákat..
A reflexről pedig ne is beszéljünk: eszik...beindul a bélműködés....ürít...gondolom itt kéne "elkapni".
Nem érzem lustább,rosszabb anyának magam,hogy én hagyom,hogy a háta közepéig összecsinálja magát.Viszont rögtön ugrom átpelenkáztatni,felöltöztetni.
Csak a hozzászólás első fele szól neked.
Gyorsan akartam válaszolni, mert merül a gép...
Még egyszer bocsánat, nem neked szól a második fele.
a legfogékonyabbak 18-24 hónapos korban.
sztem csak akkor kezd hozzá a szoktatáshoz, ha ezeket te is tapasztalod:
Fizikai érettség jelei
□ Fejlett mozgáskoordináció.
□ Ritkábban, egyszerre nagyobb mennyiségeket pisil.
□ Viszonylag rendszeres bélműködés (többnyire ugyanazon napszakban kakil).
□ Előfordulnak száraz időszakok, amikor legalább 3-4 óráig is képes visszatartani a vizeletét. Ez mutatja, hogy a hólyagja már elég fejlett a tervezett folyamathoz.
Szociális érettség jelei
□ Képes nyugodtan egyhelyben maradni 2-5 percig.
□ Kellemetlenül érzi magát nedves vagy kakis pelenkában.
□ Érdeklődést mutat mások WC-re járása, illetve a bili iránt (be akar menni hozzád a Wc-re, vagy kisgatyát, bugyit akar ő is viselni).
□ Fizikai, vagy verbális jelét adja, hogy kakil: nyögdécsel, leguggol, vagy esetleg közli veled ezt.
□ Jelét adja önállósodási vágyainak.
□ Büszke rá, amikor megdicsérjük, ha ügyesen megcsinált valamit.
□ Általában hajlandó együttműködni a tanulási folyamatban, nem negatív vagy visszautasító.
Mentális érettség jelei
□ Képes követni egyszerűbb utasításokat, mint pl. „menj oda a játékodért”.
□ Megérti, hogy a dolgokat a helyére kell tenni.
□ Felfogja a szükség fizikai jeleit, és azt képes neked jelezni - még ha csak utólag is.
hagyd a francba ezt a hülye módszert és hagyd a gyerekedet a természet üteme szerint fejlődni!!
Kedves borsibaby!
Van a feltétlen reflex, pl. ha valami közelít a szemedhez akkor becsukod, és van a feltételes reflex, amit ki lehet alakítani, mint ahogy annak idején Pavlov bácsi a kutyájával csinálta (biztos(?) tudod, a csengőszóra történő nyálelválasztás). Én -lehet, hogy rosszul- ezzel a feltételes reflexszel látok párhuzamot.
Vissza az agyarakkal kislány!
Olvass csak vissza, én se téged se mást nem szólítottam meg, én borsibabynak írtam.
Nem is ismersz, hogy gondolod, hogy véleményt mondj rólam mennyire vagyok lusta.
Én most úgy érzem a cikk hatására begözőltél, csak nyugi-nyugi :DDDDDD
Nem is tudom mit gondoljak igazán a cikk elolvasása után.
Nekem van egy 17 hónapos kislányom, bilibe kakil,mert már szól mielőtt kakilnia kell.
Sztem az a normális hogy akkor szoktatjuk szobatisztaságra, amikor már érti hogy mit is csinál, mi történik.
Bár engem is 1 évesen bilire szoktattak és semmi féle törést nem szenvedtem
Annak idején sokan támadták a picik úszását is.
Ma már teljesen elfogadott dolog.
Nekem a szüleim mesélték,hogy én már egy évesen szobatiszta voltam,és nyolc hónaposan egyedül mentem.
Nahát az én gyerekeim nem voltak ilyen csodabogarak,de ha tudok erről a módszerről,lehet,hogy kipróbálom.
Azok az anyukák,akik egész nap együtt vannak a gyerekkel,minden rezdülésüket figyelik,ismerik.
Nagyon is tudjuk,hogy mikor jönnek a nagy dolgok,könnyedén el lehet csípni,hogy inkább a bilibe menjen.
Ott a pont! A pelenka nem több ezer éves pelenka!
Ja és nem vagyok lusta pelenkát cserélni, nem voltam lusta napi 24 órában figyelni és megtanulni melyik grimasz mit jelent!
Te vagy a lusta nem megtanulni a babád nyelvét!
Mindenki azt csinál, amit akar. Az én gyerekem nem szobatiszta, de nem használ pelust. NA, akkor mi van?
az lehet...
de egy 4 hetes és egy 8 hónapos baba izomzata és idegrendszere, és minden között óriás a különbség erőben és fejlettségben.
Pont ma olvastam a Nők Lapjában, hogy a szülők hajlamosak az óvodás korú gyermekeket olyan órákra elrángatni, amire igazából nem lenne szüksége (balett, sport stb.). Egy gyereknek ebben a korosztályban a legfontosabb a játék, sőt még korábban is ez az elsődleges, nem kell fejleszteni, csak elősegíteni, támogatni a fejlődését.
Ugyanez igaz szerintem a korábbi szakaszokban a mozgás-, beszéd- és egyéb fejlődésekre is. Az nem derült ki számomra, hogy most mennyi idős a baba, az tényleg könnyebbség, hogy legalább kakis pelust nem kell cserélni, de nem lennék benne biztos, hogy egyéves kora körül is ugyanúgy meglesz majd ez a képessége.
További ajánlott fórumok:
- Pelus mentesen nem szobatiszta, csak EC-zünk
- Szerintetek ha 33 honapos kisfiamrol leveszem a pelust, mennyi idő még megtanulja a napközbeni szobatisztaságot?
- 5 éves, óvodaköteles, de nem szobatiszta, fel kell hogy vegyék így is óvodába?
- Bölcsiben 5 hónaposan
- 8 hónaposan kakaót iszunk
- Hogyan kell szobatisztaságra nevelni egy kiskutyát?