Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan kell szobatisztaságra nevelni egy kiskutyát? fórum

Hogyan kell szobatisztaságra nevelni egy kiskutyát? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
82. Miss Angel (válaszként erre: 81. - Szindi1)
2013. jún. 23. 23:31
teljesen igazad van,végre az enyém is .)
2013. máj. 26. 19:16
szobatiszta lett a kutyusom,csak ki kellett várni,hogy megérjen rá:)))
80. Miss Angel (válaszként erre: 79. - Kata1230)
2013. márc. 10. 18:04

köszönöm kitartás az van:)

hála istennek 14-én megyünk és végre utána lehet sétálni többet,nagyon várom már,jót is tesz neki a kinti szaladgálás meg lefárad:)+szeret kint lenni,mikor elkezdek öltözni meg veszem a pórázt már ugrál, és örül:)

79. Kata1230 (válaszként erre: 78. - Miss Angel)
2013. márc. 10. 16:35
Igen ezt is ismerem, amikor így dolgoztam a lakótársam mondta, hogy Lizike ráfeküdt a papucsomra és alig mozdult el onnan míg haza nem értem nem akart játszani és semmit, de ahogy beléptem a földszinten az ajtón már az ajtóban ugrált pedig még fel sem értem a 4. emeletre már a lépteimből felismerte hogy én jövök, utána le sem lehetett lőni :)és igen volt a bosszúállós viselkedés is ha nem vagy itthon amit tudok szétszedek ( szerencsére apró dolgok, újságpapír, 100db os papír zsebkendő, stb )de idővel megszokta, hogy nem vagyok egész nap otthon és ügyes kislány volt. igen sajnos ez nálam is előfordult hogy séta közben semmi, mihelyst beléptünk a lakásba pisi..... :( nem tudom , hogyan de ezt elég hamar abbahagyta szerencsére. Az is nagyon jó hogy ilyen kis időre leviszed őt, szokja a kinti létet, aztán ha több időt lent vagytok rászokik ő a pisilésre, ha fiú akkor pedig jobban fog kint jelölgetni és úgyis pisil. Ha megkapta a következő oltását és most sokat vagy otthon, akkor mindig úgy csináld, hogy figyeld mikor eszik és kajálás után vidd le (b.nőm így csinálta a westivel és ő hamar szobatiszta lett, sajnos én a munkám miatt nem tudtam megcsinálni). Okos kisfiú ő előbb utóbb meg fogja tanulni :) csak kitartás kell hozzá :)
78. Miss Angel (válaszként erre: 75. - Kata1230)
2013. márc. 7. 19:01

hála istennek most sokat vagyok itthon és le tudom majd vinni sokat,ha meglesz a köv oltás....a dícséret mindig megvan,kis szidás is,ha idebenn végzi el a dolgát a szőnyegre vagy a parkettára...

megfigyeltem azóta hogy hova kakil pisil legsűrűbben,oda tettem a pelust.azóta annyival könnyebb hogy a pisi már majdnem teljesen oda megy,de a kakálással van gond,az mindig a pelus mellé meg máshova,ritkán a pelusra...na akkor ngay dícséret....a tiltás ellenére max 2-3 x 5-10 percekre leviszem ide a zárt park részbe,figyelve,hogy ne egyen fel semmit és figyelve arra is hogy mibe megy bele,mit rág meg,mivel játszik stb stb stb.....viszont a szabadban az istennek nem akarja elvégezni a dolgát:(hiába volt már dícséret 1x,hatalmas,meg jutalom falat,nem akar....ahogy feljövünk meg rögtön...szóval ez kicsit kezd fárasztani,de nem adom fel,mert imádom,csak rettenet sokat kell takaritani utána,ez se lenne nagy baj,de a parkettát már nem szeretném felszedetni mégse,mert mondjuk felmarja a pisi vagy a fertőtlenitös víz....na meg a nagy félelmem,mi van ha tényleg nekem is hosszabb melóm lesz,vgy bármi,ami miatt nem lehetek itthon túl sokat,akkorára mindenképp meg kellene tanulnia.Azért remélem nagyon addigra tényleg megtanulja:)

a kutyus kan és rendkívül hiperaktív:))))))

77. Miss Angel (válaszként erre: 76. - Kata1230)
2013. márc. 7. 18:52

igen ezt én is megfigyeltem hogy a ha jol leszidom és lekiabálom és utána nincs simi meg babugatás egy kis ideig,attól mintha szenvedne....kötödik is hozzám iszonyatosan,még wcre se tok elmenni ugy,h ne jönne utánam:D

amugy ez nekem tetszik,hogy ennyire szeret,csak félek is hogy ha többet lesz 1edül szenvedni fog....mikor bezárom előtte az ajtot mert nem akarom hogy utánam jöjjön vmi miatt keservesen sír az ajtóban mig ki nem jövök....arról meg nem beszélve,mit művel mig nem vagyok itthon és nem lát.....akkor nagyon befordul,vagy a helyére bújik jó időre és akkor jön ki az ágyikójábol mikor hallja hogy megjöttem,vagy "leamortizálja"a lakást amennyire még tudja.persze most már elővigyázatos vagyok,nem igazán tud kárt csinálni,de biz pakolgatok utána:D

76. Kata1230 (válaszként erre: 74. - Miss Angel)
2013. márc. 4. 13:32
A kárt teszek a lakásban dolgokra csak azt tudom mondani én sem voltam az a fajta aki bántaná a kutyust, de ha valami rosszat csinált akkor oda vittem és jól lekiabáltam aztán otthagytam és nem szóltam hozzá egy jó fél órát, állandóan jött utánam és nézett néha nyüszögött vagy ugatott hogy figyeljek rá én meg rá se néztem levegőnek néztem, na az én kutyámnak ez volt a legnagyobb büntetés :) aztán megtanulta. Amikor leszidtam mindig mondtam neki, hogy befelé most büntetésbe leszel és annyira megjegyezte, hogy azóta is ha ezt mondom bemegy a szobába, fexik a küszöbön lapít közben csóválja a farkát néz és arra vár, hogy hozzászóljak :) aztán ha hozzászólok tudja hogy letelt a büntetés és odaszalad hozzám, jól összenyalogatni :)
75. Kata1230 (válaszként erre: 74. - Miss Angel)
2013. márc. 4. 13:26

Szia, nekem egy 4 éves yorkim van és annak idején én is megszenvedtem rendesen mire szobatiszta lett. Fél évesen lett az. Sajnos én nem tudtam levinni napközben mert 12 órát dolgoztam kora reggel és munka után sétáltunk mindig 1-1 órát. Az elején mikor a szabadba pisilt annyira dícsértem mint egy fogyatékos az utcán mindenki bámult miért örülök ennyire egy pisinek meg kakinak :) aztán valahogy hozzászokott, hogy kint jobb. Napközbe már az egész szobát teleraktam pelenkával és mindig csak a szőnyegre pisilt, egy idő után ki is dobtam a szőnyeget képtelen voltam már kisúrolni (minden nap súroltam) aztán valahogy hozzászokott egy idő után, hogy egy helyre pisilt mindig és odaraktam a pelenkát aztán rászokott a pelenkára, mostmár bárhová tehetem a pelust mert csak arra pisil. Annyi változott hogy már nem panelba lakuknk hanem kertes házba így ha kell neki valami akkor ugat az ajtó előtt ezzel jelzi, hogy engedjük ki. Napközbe nincs vele gond éjszaka viszont nem bírja ki így esténként a pelusra megy.

A kutyusod szuka vagy kan?? mert a kanok azok jobban jelölgetnek. Szerintem folytasd a dícsérés szidás teknikát, majd ha már meg lesz a második oltása és ki tudtok menni akkor szerintem könnyebben rászokik, hogy kint pisiljen.

2013. márc. 2. 18:46

Sziasztok.

nekem most lett kiskutyám,8 hetes,de ez a A szobatisztaság kérdés nálunk katasztrófa.Én imádom türelmes vagyok vele,nem csépelem mint egyesek:S.Gyűlölöm mikor egy ártatlan állatot bántanak!!!

mégis a köv a helyzet:

egyelőre 1 oltása van,az orvos azt mondta bírjuk még vhogy két hétig,mig meg nem kapja másodikat.ugye addig a sétáltatás nem kellene,nehogy összeszedjen vmit...ezt az orvos mondta de ha nem mondta volna is tudnám.

Szóval a drága pelenkára "lenne"szoktatva,de egyszerűen nem megy.Talán a mai nap egy fordulópont abban,hogy a pisi már kezd oda menni,a kaka viszont össze vissza a lakásban,az egész napom abból ál,hogy takaritom utána.

Az este már teljesen készen voltam,mert leraktam uj pelust,észrevettem hogy megint odacsinált vhová,felvettem a "csomagot",megszagoltattam vele,aztán rá a pelusra hogy érezze a szagát és oda menjen,ezt már pisis rongyal is megtettem,bár ugy érzem,a kutya nem azért kezdett el oda járni pisilni mert ezt tettem,hanem mert rájottem,hova jár szívesen a lakásban a dolgát végezni.....szóval az volt már tegnap az utolsó csepp mikor a kakás csomagot vagy épp a kakás pelenkát állandóan fogta és bevitte az ágyába,szanaszéjjel "dobálta" a lakásban a piszkát,szóval borzalmas volt....ezt kb 10x egymás után....

két dolgot kérnék:Adjatok már vmi tanácsot légyszi mert a felsoroltakon kivül millio dolgot próbáltam már,ezt a megszidás-dícsérés dolgot is amit írtatok meg sorolhatnám napestig,de egyik sem hoz eredményt+egy kérdés:ha olyan emberektöl vettem át akik sejtésem szrint tettek a kutyusra magasról,csak megvették és egy hét után rájöttek h nem tudnak vele bánni,lehet ez a "neveletlenség",izgágaság ennek az eredménye?????

vagy egy hét nem olyan sok ilyen szempontbol???/bár akinél született a kutyus arról semmit nemtok hogy bánt vele/

ezt azért kérdem mert ezen kivül is rengeteg bajt csinál és igencsak leamortizálódott a lakásom miota itt van a sok szeretgetés a millio játék és törödés ellenére.Egyébként egy fajtiszta törpetacsirol van szó.Elképzelésem nincsen hogy bírok ki még igy két hetet,és el is vagyok keseredve mert ez számomra eddig elég nagy kudarc:(

várom a válaszokat,köszönöm előre is...

73. andi6020 (válaszként erre: 72. - Kristo_f)
2013. jan. 23. 17:55
:DDD
72. kristo_f (válaszként erre: 71. - Szindi1)
2013. jan. 23. 17:52

Sehogy! Max "ejnye-bejnye" rászolsz

A kismacskák helyböl szobatiszták, a kutya pár hónap múlva csak

Ez olyan mint a csecsemő

2013. jan. 23. 13:26

Sziasztok!

Most kaptam egy kb.7 hetes törpe palotapincsit:)Még soha nem volt kiskutyám lakásban és szeretnék tanácsokat kérni,hogyan kell szobatisztaságra nevelni.köszönöm a segítséget:)

2011. jan. 20. 17:03
A segítségeteket szeretném kérni,palotapincsink már 4 hónapos,és ha elalszik,rögtön bepisil.Esetleg valakinek van ötlete hogy miért lehet ez?
69. nemmondod (válaszként erre: 66. - 6c6c6dca77)
2011. jan. 19. 19:03
Privi ment!
68. nemmondod (válaszként erre: 9. - A4cf17146e)
2011. jan. 19. 18:49

Sosem bántanám emiatt még csak jelzésképp sem a kutyám,nekik épp elég,ha a hangnem megfelelő,és nem veszek róla tudomást max. 10 percig.

Neki ez nagyobb büntetés.

A gyerekemet se fenekelem el,ha bekakil.

67. nemmondod (válaszként erre: 65. - 6c6c6dca77)
2011. jan. 19. 18:27
Igen,a Fruzsi kislány,aki 13 hetes,Picur 2 éves,kisfiú,ő már kikéredzkedik,de ha gáz van,ő is a pelust használja.
66. 6c6c6dca77 (válaszként erre: 64. - Nemmondod)
2011. jan. 19. 18:19
Nagyon megköszönném, ha segítenél!
65. 6c6c6dca77 (válaszként erre: 63. - Nemmondod)
2011. jan. 19. 18:13
Szuka kutyusoknál is beválik?
2011. jan. 19. 18:11
Ja,és állandó helye legyen a pelenkának,mindig elérje...ha gondolod,segítek,milyet vegyél,de azt priviben.
2011. jan. 19. 18:10

én a pelussal töröltem fel a pisit(most 13 hetes)és megszagoltattam vele.Tudom,egyesek szerint ez nem helyes,de azóta a pisi pelusra megy.

A nagydolgot még nehezen tanulja...

É ha ha sikerül,millió dícséret...

2011. jan. 19. 18:09

hát ez tök édes:):):)

megeszi a papírt:):):):)

jahhjjj jól megmosolyogtam, egyem meg.

2011. jan. 19. 18:04
Segítség! Hogy lehet a kutyust szobatisztaságra nevelni! A Papírt amit aláteszünk, megeszi! Fajtáját tekintve Bischon. Nagyon köszi a válasz
2010. márc. 10. 12:57
sziasztok 5. napja hogy haza hoztam a kis havanese-t és nem akarja kinn elvégezni a dolgát már kisurolta a szönyegeket alom is van de azzal csak jáccik ujságpapiros mod sem váltt be a pelenkát pedig rühelli mit tehetnék még??segitsetek mert apa már ki van akadva
59. tucsmag (válaszként erre: 57. - Cservenák Vali)
2010. febr. 15. 13:44
Próbáld meg szakember véleményét kikérni, biztos van itt a neten is rá lehetőség. Lehet hogy beteg, azért nem tudja visszatartani, vagy pszichés.
2010. febr. 15. 12:58
Már 3 éves a tibeti terrierem lánykutya.Van ugyhogy 1 hétig nem piszkít be de van ugy,hogy mindennap.
2010. febr. 15. 12:57
Nagyon örülök,hogy ennyien válaszolnak a kérdésemre.,csak az a bajom,hogy a kutyám 1 éves korától szobakutya és kertes családi házban lakunk,és naponta töbször is kivan engedve 10-12-szer.Este utoljára 22-órakor angedjük ki áés másnap reggelre mégis a pvc-re pisil meg kakil. Ilyenkor mit tegyek?
56. f8db0709b8 (válaszként erre: 52. - Kamillka)
2010. febr. 15. 06:30
Most az a bajod,hogy lakásban nem tűrök állatot?Ismerem a kutyákat,nekünk is van,csak dolog hogy nem itt a lakásban!
55. tucsmag (válaszként erre: 2. - A820912c87)
2010. febr. 14. 15:08
Sokszor levinni. Naponta : reggel, délelőtt, délután, este. Ez a minimum. és hiába nyomkodod bele az orrát, elég ha mondod neki, hogy ezt ne szabad és leviszed. Attól nem alakul ki előbb a szobatisztaság, ott a záróizmok működése nem parancsszóra megy... Ki kell alakulnia, hogy vissza is tudja tartani. Addig nem lehet mit tenni, minél többször levinni, akkor meg fogja tanulni, hogy kint végezze a dolgát. Én éjszaka is levittem a kutyámat, míg pici volt. Nem tudom mikor képesek a kutyák szabályozni az üríti ingereiket. De siettetni hülye módszerekkel nem lehet! Ez embereknél (gyerekeknél) is így működik. Ha eljön az ideje.... Azt előbb megérti, hogy kint szabad pisilni, kakilni, de hiába tudja szegény, ha még nem tudja visszatartani. A szabályozás később alakul csak ki. Az én kutyám kb. 7 hónapos korára lett teljesen szobatiszta, értette, hogy kint kell, de ha nem tudta visszatartani, akkor nem tudta. Azon a fizikai kényszer sem segít. Türelem.
54. Kamillka (válaszként erre: 51. - Andi6020)
2010. febr. 14. 12:25
ez egyszerre volt:)
53. f8db0709b8 (válaszként erre: 51. - Andi6020)
2010. febr. 14. 12:25
Oké,értem!Biztos szépek:)
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook