Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Szíj Melinda? fórum

Szíj Melinda? (beszélgetés)

❮❮ ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... ❯❯
455. spinneli (válaszként erre: 447. - F111b04f6f)
2010. dec. 8. 11:44
Azt hogy kinek mi tetszik nem lehet mérni, mivel ahogy te is írtad teljesen szubjektív, neked tetszik nekem nem...stb...egyébként vannak bizonyos szempontok, ami alapján kategorizálni lehet mi számít Jó hangnak..bár utóbbi kategóriák nekünk laikusok számára szerintem lényegtelenek.
454. 7de432c2c4 (válaszként erre: 449. - F111b04f6f)
2010. dec. 8. 11:40

""""""""Ez a fél hang ide vagy oda, ez nekem nem igazán bizonyító erejű. Ugyan objektív, de mégsem.

Miért...?

Ha csak a megasztárt nézzük, vagy akár az X-faktort lépten nyomon azt lehet tapasztalni, hogy teljesen "átköltik" a zeneszámokat szinte a felismerhetetlenségig, legfőképp azért, hogy tudjanak vele mit kezdeni, el tudják énekelni.

Lehet nem fog egy hangot sem téveszteni az átköltött verzióban, de ha kevesebb élményt nyújt mint az eredeti, akkor inkább legyen benne néhány hamis hang, de a sok művészi tákolmány már kezd a fülemre menni.

Azt tudom ebből végezetűl leszűrni: az iskolázott hang még nem jó hang.

Van/volt néhány énekes az említett műsorokban akiknek iskolázott volt a hangjuk(nem tévesztettek fél hangokat sem), de szintelen vagy ordítós hangjuk nem nyújtott kellő élvezetett audioperverz fülem számára.

Akkor kibököm, én többre értékelem ha valakinek különleges a hangszíne és néhol hamis/ütemet vét, mint ha eminensen elvisít/ordít egy dalt.""""""""

Fél hang ide vagy oda? Ez komoly? Nem igazán bizonyító erejű? Ha nem értesz hozzá legalább ne próbáld meg elbagatelizálni a kézenfekvőt.

Inkább legyen benne hamis hang/ütemtévesztés?

Ne haragudj de ezen hozzászólásod is megmutatta, hogy egy picit sem értesz hozzá és az igénytelen véleményalkotó hozzászólásoddal csak méginkább megerősíted bennem, hogy milyen ember is az aki erre a nőre szavaz vagy épp tetszik neki.

Pont a Melinda visít és téveszt és hamis és erőtlenül ordít !!! :D

Köszönöm, ez jól esett!

453. f111b04f6f (válaszként erre: 452. - Virgilius)
2010. dec. 8. 11:34

Nagy vonalakban úgy látom egyetértünk, viszont érdekes, hogy miként érint meg egyeseket egy bizonyos hang, másokat pedig alig/nem.(most tekintsünk el a nézők manipulálásától)

Ez a megérintés igen izgalmas és érdekes dolog lehet. Szerintem ez már egy más terület, inkább pszichológia.

Előbbiekben marajdjunk és köszi a gondolatcserét.

452. virgilius (válaszként erre: 449. - F111b04f6f)
2010. dec. 8. 11:23

Az "átköltés" még nem jelenti azt, hogy hamis. :) Hamis akkor, ha a kísérettel nincs összhangban, ha a hangnemből kilóg stb.

Nekem egyik sem tetszik, sem a tökéletesen tiszta, de lélek nélküli, sem pedig a hamis, és ritmusból kilógó (főleg utóbbi). Épp ezért nem is volt kedvencem az idei Megában.

Egyetértek egyébként veled abban, hogy ha hat rám, akkor még mindig jobb a számomra kellemes, de csúszkáló előadás, csak konkrétan Melindáé rám nem is hat eléggé. De elhiszem, hogy sokakra igen.

2010. dec. 8. 11:23

Igaza volt annak, aki azt mondta, hogy embernek ember a farkasa...

...ez már kannibalizmus...

450. mamma2 (válaszként erre: 445. - F303be5590)
2010. dec. 8. 11:20
Jesszus...Mária!!!....csak nem szentnek gondolja magát?:DDD /ez már komoly...vízionál meg hallucinál...ejhaaaa/
449. f111b04f6f (válaszként erre: 448. - Virgilius)
2010. dec. 8. 11:20

Ez a fél hang ide vagy oda, ez nekem nem igazán bizonyító erejű. Ugyan objektív, de mégsem.

Miért...?

Ha csak a megasztárt nézzük, vagy akár az X-faktort lépten nyomon azt lehet tapasztalni, hogy teljesen "átköltik" a zeneszámokat szinte a felismerhetetlenségig, legfőképp azért, hogy tudjanak vele mit kezdeni, el tudják énekelni.

Lehet nem fog egy hangot sem téveszteni az átköltött verzióban, de ha kevesebb élményt nyújt mint az eredeti, akkor inkább legyen benne néhány hamis hang, de a sok művészi tákolmány már kezd a fülemre menni.

Azt tudom ebből végezetűl leszűrni: az iskolázott hang még nem jó hang.

Van/volt néhány énekes az említett műsorokban akiknek iskolázott volt a hangjuk(nem tévesztettek fél hangokat sem), de szintelen vagy ordítós hangjuk nem nyújtott kellő élvezetett audioperverz fülem számára.

Akkor kibököm, én többre értékelem ha valakinek különleges a hangszíne és néhol hamis/ütemet vét, mint ha eminensen elvisít/ordít egy dalt.

448. virgilius (válaszként erre: 447. - F111b04f6f)
2010. dec. 8. 10:58
Nézd, az, hogy valaki pontosan azt a hangot énekli-e, ami a dalban szerepel, az objektíven eldönthető. Ha csúszkál, bizonytalan, netán fél hanggal feljebb-lejjebb csúszik, akkor hamis, ezt lehet hallani. Hogy a ritmust tudja-e követni, vagy rendszeresen rossz helyen lép be a dalba, a zenekísérethez képest lemarad vagy épp előreszalad, ez megint objektíven észlelhető. Az, hogy a hangjának a hangszíne kinek a füle számára kellemes, vagy kinek nem, na ez a része valóban szubjektív. :)
447. f111b04f6f (válaszként erre: 446. - Spinneli)
2010. dec. 8. 10:47

Világos, értem amit írsz! Én viszont arra akartam rávilágítani, hogy ez nem egészen így van.

Elismerem, nem korrekt értékmérője egy énekesnél az eladott lemezek száma, de ha nem lenne valami csekély köze hozzá, akkor az igen gáz lenne.

Viszont had kérdezzek vissza, nem csipkelődésként.

Szerinted miként lehetne mérni énekeseknél a jó hangi adottságokat?

Aztán az is probléma, mi a jó hang? Kinek ez, kinek az.

Nekem a mulatós annyira nem jön be, akkor inkább maradnék Melindánál. Ez is egyéni.

Ezzel véletlenűl sem azt szeretném állítani, a mulatós zenét művelőknek nincs jó hangjuk.

Ezt űgy látom inkább csak szubjektíven lehet legjobban megközelíteni.

446. spinneli (válaszként erre: 444. - F111b04f6f)
2010. dec. 8. 10:19

nekem teljesen mindegy mennyi lemezt ad el, és mennyien szeretik.

mindenki azt hallgatja ami tetszik neki...csak arra akartam rávilágítani, hogy lemezeladások nem feltétlen tükröznek tehetséget-általánosan.

2010. dec. 8. 10:19

[link]

:D

444. f111b04f6f (válaszként erre: 443. - Spinneli)
2010. dec. 8. 10:13

jó a megközelítés..., "hinném"...

Magam is azt "hinném" van valami köze még is csak a hanghoz is meg a közizléshez, de hagyjuk.

Majd inkább 20 év mulva rádkérdezek, mennyi platina lemez jött össze és milyen elismerésekben részesült a cikizett "sztárunk".

443. spinneli (válaszként erre: 438. - F111b04f6f)
2010. dec. 8. 09:36

az arany és platinalemez nem hinném, hogy azt bizonyítaná, hogy valakinek van hangja, maximum megmutatja a közízlést...mert ez a dolga neki.

A mulatós zenét játszó együttesek is dicsekedhetnek aranylemezzel.

:)

442. mamma2 (válaszként erre: 441. - Acd9b54ef0)
2010. dec. 8. 09:33
Ebbéli orgazmusa örökké tartson!:DDDD
441. acd9b54ef0 (válaszként erre: 437. - Mamma2)
2010. dec. 8. 09:02

szia !!

Hápikánknak ettől van orgazmusa úgy látom, sajnálom nagyon, hogy ilyen embernek született.

440. f111b04f6f (válaszként erre: 439. - Bildus)
2010. dec. 8. 08:53

Az a jó a sok TV csatornában, hogy biztosan találunk olyat ami nem nyeri el tetszésünket, viszont az egónkat baromira lehet hízlalni ha fikázzuk a műsort.

Ismereteim szerint minden távszabályzon létezik egy kikapcs/átkapcs gomb szar műsorok elkerülésére.

Azt nem értem sok emberben, miért olyan MAZOHISTA?

Ha olyan szar a műsor, akkor miért van, hogy még is minden szarságról értesült a szar műsorból?

439. bildus (válaszként erre: 425. - Fd672cade8)
2010. dec. 8. 08:39
Milyen irigységről beszélsz? Ha megnyeri, én szakadni fogok a röhögéstől, hogy a megaszar mégiscsak megaszar :)
438. f111b04f6f (válaszként erre: 434. - Kicsimag)
2010. dec. 8. 08:35

Aha..., szóval nem vagy irigy Melindára?

Azt megkérdezhetném, miért olyan fontos neked Melinda, hogy csak ebben a témakörben szólsz hozzá?

Persze..., tudom már, azért mert RÉGÓTA ismered, csak éppen nem laktok egy helyen(régóta).

Azóta meg mint tudjuk az idő megállt nálatok, ezért aztán te jogosan mocskolhatsz másokat.

Tényleg olyan szerencsétlen ez a Melinda(?), de akkor miért foglalkoztok vele olyan sokat.

Tudom már, mert dühít, hogy lehet ilyen szerencsétlenűl és ilyen pocsék hanggal ennyire jutni.

Az űgy látom sokakat nem zavar, hogy mi/ti szavaztok rá és jut tovább hétről hétre.

Aztán valahogy az sem akar sokaknak leesni, hogy akik ma szavaznak rá, azok fogják a lemezeit/CD-it megvenni. A zsűri hiába szeretné kiejtetni, ők négyen nem fognak annyi CD-t venni amiből Melinda megélhet.

Hogy nincs hangja?

Akkor miért szavaznak rá annyian?

Tudom erre jönne az a válasz, mert a sok szerencsétlen juttatja tovább a szerencsétlent.

Aki ezt valja, azt fogja még meglepetés érni, mert majd az élet(arany/platina lemezek) fogják bizonyítani kinek van igaza.

De adig is milyen jól esik egymást b...tni és másokat semmibevenni.

437. mamma2 (válaszként erre: 433. - Fd672cade8)
2010. dec. 8. 08:23
Hápikám!-sajnos veled nem lehet ember módjára "beszélgetni"..te csak hápogod a sablon szövegedet...neked van igazad...mocskolódj, hápogj magadban! Legyen Melindáé és tiéd a győzelem...jó kocccintgatást!!!
436. kicsimag (válaszként erre: 417. - Zebracsikó)
2010. dec. 8. 00:12
Már a műsor eleje óta eteti az embereket... most is csak a színjáték megy..."Megijjedtem, jajj jajj", ugyaan hagyjuk már! Te ezt komolyan beveszed???? Kicsit gondolkozz már logikusan.
435. kicsimag (válaszként erre: 419. - Anka71)
2010. dec. 8. 00:10
Mert tudod valaki ismeri...meg nézdd meg magadnak jobban... olvasd el a neten az alkoholizmus tüneteit, és rájössz
434. kicsimag (válaszként erre: 425. - Fd672cade8)
2010. dec. 8. 00:09
Ki írigy Melindára??? fel is kötném magam a helyében:P
433. fd672cade8 (válaszként erre: 432. - Acd9b54ef0)
2010. dec. 7. 18:56
Még szerencse,hogy te profi vagy,így van kiről példát vennem,mert szinte gyönyörűen fogalmazol.Értelme nem nagyon van,de üsse kő,így is tetszik!:-)
432. acd9b54ef0 (válaszként erre: 431. - Acd9b54ef0)
2010. dec. 7. 18:04
hogy menne neked
2010. dec. 7. 18:04

ja , és még menjél el egy szövegértelmezési tanfolyamra, rád férne, mert nem úgy látom.

na pá...........

430. acd9b54ef0 (válaszként erre: 427. - Fd672cade8)
2010. dec. 7. 18:02
majd ha lesz időm elmesélem ,de hál istennek jobb dolgom is van mint rád pocsékolni az időmet, addig is röhögjél magadban...
2010. dec. 7. 17:21
:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
428. spinneli (válaszként erre: 421. - Zebracsikó)
2010. dec. 7. 17:20
egyetértek.
2010. dec. 7. 17:19

Te,áruld már el hogy lehet "sokat érteni hason alvásból"???

Már látom,hogy megint igen jó estém lesz,amíg te porondon vagy!

2010. dec. 7. 17:18
:-DDDDD
❮❮ ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook