Szerintetek milyen az a nő, aki nem szereti a csecsemőket, gyerekeket? (beszélgetés)
Ha neked nem degradáló ismeretlenről így beszélni az sokat elmond rólad.
De nem meglepő az eddigi írásaid alapján.
Rosszul kérdezel.
Egy mindennapos kocsmapult melletti háromdiplomás, az értelmiségi?
Nem, az csak volt értelmiségi.
De már annyit kérdezel, mint az unokám.
Minden csak feltételezés, ami a jövőben lesz.
Miért ne gondolnám, hogy lesz még "emberi arcunk"?
Ha megtörténik, a „szánakozva néznek”-ről egy gondolat. Miért is?
Abból indulok ki, hogy milyen öröme és boldogsága volt/van, amit a másik nő nem érhet, érhetett meg, vagy nem is akarta.
A gyermeket elutasítók feltételeznek valamit, amit nem tudnak, nem ismernek, nem volt benne részük.
A feltételezés pedig nem bizonyosság. A bizonyosság annál van, aki átélte és ez kisugárzik róla, amikor esetleg önkéntelenül is rátapint erre a kérdésre.
Tehát nem arról van szó, hogy ki ér többet, vagy kevesebbet. Ez egy téves megközelítés.
Annyira sok oka van, ha valaki gyermektelen. Egyéni tragédiáktól kezdve az önzésig, minden belefér. Persze az önzés is, - mely nem a legelőnyösebb tulajdonságunk - kialakulhat egyéni tragédiából, sorsból.
"Szófukar és bőbeszédű ember mindig lesz."
Micsoda eredeti gondolat. Csak éppen a kettő aránya fog megváltozni, de az ugye, szerinted mindegy is?
"nagyon rossz körökben mozoghatsz"
Nem, ez statisztikai felmérés volt.
Nagyra értékelném, ha a hozzám intézett kommenteidben mellőznéd a fejedelmi többest. Jellemzően a női magazinok tipikus felelősségáttolós alapfogása, engem viszont ezzel nem lehet manipulálni, mert mindig is átláttam rajta.
"Kiragadott szavakba kötsz bele."
Megint csak emlékeztetnélek arra, hogy ha teljesen hülyének akarsz tekinteni, ahhoz kicsit korábban kell felkelned. Én a magam részéről - veled ellentétben - szavak mögötti FOGALMAKról beszéltem. De ha ezek neked csak szavak, ám legyen. Nem én ragadtam meg a felszínen kettőnk közül, még ha ez neked kényelmesebb is lenne úgy.
Ha a nő gyermeket szeretne, akkor olyan mindegy, hogy milyen a férfi, mert neki a gyermek fontosabb. Ilyenkor előbb-utóbb a pasi megy és a gyerek marad.
Ha kizárólag csak a férfi kedvére, miatta szüli meg, az nem jó ómen a gyerekre nézve, de a gyakorlatban ez változhat, hiszen anyából van.
Magas fokon szerzett szellemi tudás egy, vagy akár több szakirányban. Nem feltétlen jár együtt a gyakorlati tudással, mert vannak szakbarbárok is.
Kiragadott szavakba kötsz bele. Ennek mi értelme?
Talán meg kéne tanulnod olvasni a sorok közt, ha már annyira lenézed a főzés, vagy a családi élet témakörét.
Nem általánosíthatsz! Egyáltalán nem értek egyet azzal, hogy "...a másét azonban egyáltalán nem, még csak elviselés szintjén se nagyon" - nagyon rossz körökben mozoghatsz, ha ezt így látod. Vagy a saját bőrödön tapasztaltál hasonlót.
Nyilván mindenkinek a sajátja az első, ez természetes. Ami nem zárja ki, hogy más gyermekétől "ne lágyulnánk el" (jó értelemben persze), csak remélni tudom, hogy többen vagyunk ezen a véleményen, s a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" nincs kivetítve a gyermekekre is.
További ajánlott fórumok:
- H1N1 oltás - csecsemőknek, gyerekeknek
- Smink gyerekeken
- 12 évre csökkentenék a büntethetőségi korhatárt. Gyerekeket börtönbe?
- Mini felnőttek? Olyan ruhában járatnak csecsemőket mint ahogyan felnőttek öltöznek
- Hány éves kortól lehet külön szobába "költöztetni" a gyerekeket?
- Milyen szakmát javasolnátok annak aki szereti a gyerekeket?