Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Szerintetek milyen az a nő, aki nem szereti a csecsemőket, gyerekeket? fórum

Szerintetek milyen az a nő, aki nem szereti a csecsemőket, gyerekeket? (beszélgetés)

❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
385. Magdalénia (válaszként erre: 374. - Mutáns Jane)
2016. szept. 30. 16:18

Teljesen mindegy, hogy milyen néven írsz, az akkor is Te vagy.

Emlékeztetlek, hogy röpke másfél év alatt már 4 oldalnyi témában szerepelsz és gondolom nem mindegyik értelmiségi téma.

384. gribedli*** (válaszként erre: 377. - Mutáns Jane)
2016. szept. 30. 16:16
Szerintem nem az a lényeg, hogy zseniket kell kitermelni, hanem az, hogy a zsenik termeljenek. De termeljenek! A tököm tele van az olyan zsenikkel, vagy magukat annak nevezôkkel, akik az égvilágon semmit nem tudnak felmutatni különcködésen kívül. A rendszer mindig "rossz", az iskolapad "szûk", de elméleteken túl semmi konkrét dolgot nem csinálnak. Többet ér akkor egy olyan, aki "csak" ilyen olyan mérnök, de idôszakonként felmutat egy valóban realizált dolgot, ami nemcsak a papíron létezik, hanem tényleg hozzájárul a haladáshoz, legyen ez egy új mûszer vagy egy forradalmiasított injekcióstû, stb. Többre értékelem az ilyet.
383. unom (válaszként erre: 380. - C73db520ef)
2016. szept. 30. 16:15
Van akinek belefér, és nem is gondolja, hogy bunkóság. De a tahó sose tudja magáról, hogy az. Magánéletet érintő kérdést csak barátnak teszek fel, ez természetes.
382. Mutáns Jane (válaszként erre: 379. - Unom)
2016. szept. 30. 16:15
Az öt és fél éves unokahúgom mesélt egy (ő megfogalmazása) "okosító tévé"-ről, bizonyos Da Vinci Learning, amit ő nagyon szeret :-) Remélhetőleg nem egyedül nézi ebben az országban.
381. Mutáns Jane (válaszként erre: 380. - C73db520ef)
2016. szept. 30. 16:14
És? Azokat a topikokat talán én indítottam? Hozzászóltam valaha bármelyikhez is?
380. c73db520ef (válaszként erre: 374. - Mutáns Jane)
2016. szept. 30. 15:58

Hogy mi a "taho", az viszonylagos.

Bar a terhes lehetek-e, meg a te lenyeled-e nem a michelangoli kultura magassaga.

379. unom (válaszként erre: 377. - Mutáns Jane)
2016. szept. 30. 15:56

Most bezzeg egy tévé sem meri vállalni, hogy ilyen műsort indít :)

Most is van lehetőség, aki facebookozni tud, az informálódhatna is. De ez már inkább az önképzés része.

378. Mutáns Jane (válaszként erre: 375. - Unom)
2016. szept. 30. 15:55
Szerintem egyébként itt is ugyanaz a baj, mint az irodalomoktatás esetében. Nincs középmezőny, csak a semmit nem tudók és a tudósok.
377. Mutáns Jane (válaszként erre: 375. - Unom)
2016. szept. 30. 15:54

Ja, igen, a Fasori Evangélikus volt az, amelyik szinte az összes magyar Nobel-díjast kitermelte? :-)

Lehet, hogy ha az a módszer fennmaradt volna, ugyanúgy lehetne itt is "zseniket termelni", mint ahogyan a japánoknak megvan (vagy volt) a módszerük arra, hogy komolyzenei hangszeres virtuózokat neveljenek ki tömegesen.

"Az 50-en felüliek ugyanolyan tájékozatlanok, mint a fiatalabbak."

Pedig nekik ott volt a tévében a Delta, Kudlik Júliával :-)

376. Mutáns Jane (válaszként erre: 362. - 826302286d)
2016. szept. 30. 15:49
Ha az egyébként mégoly nyilvánvaló szánakozó tekintetet képes vagy látványos nemtörődömséggel teljesen figyelmen kívül hagyni, máris te vetted át a szituáció irányítását.
375. unom (válaszként erre: 373. - Mutáns Jane)
2016. szept. 30. 15:49

Egyetértek teljesen.

De hozzáteszem, az oktatás nem csak 2000 óta rossz nálunk.

Az 50-en felüliek ugyanolyan tájékozatlanok, mint a fiatalabbak.

Mindig volt pár iskola, amelyik kiemelkedően teljesített, (pl. a háború előtt a Fasori Evangélikus Gimnázium), de az átlag mesze ez alatt volt és van.

374. Mutáns Jane (válaszként erre: 372. - Magdalénia)
2016. szept. 30. 15:47

"A gyerek téma éppen olyan, mint az időjárás, a vásárlás, a konyha stb, melyek életünk részei. Miért lenne civilizálatlan?"

Tahóéknál nyilván. Az effajta beszédtémák (főzés, családi élet) amúgy is általában a nem igazán olvasott emberekre jellemzőek.

"Tulajdonképpen itt is privát szférákról beszélgetünk, Te is a sajátodról."

A kedves nénikédet nézzed teljesen madárnak, ha szabad kérnem. Még csak nem is a saját nevünkön (kontra Facebook), és mindenki csak akkor jön ide, ha akar. Továbbá (remélhetőleg) soha az életben nem találkozunk személyesen.

373. Mutáns Jane (válaszként erre: 367. - Unom)
2016. szept. 30. 15:43
Lehet, hogy ebben most nem fogsz velem egyetérteni, de ahhoz, hogy ez az általános műveltség részévé váljon, teljesen más megközelítésű és módszerű oktatásra lenne szükség. (Urambocsá' többek közt képességfejlesztésre is nagyobb hangsúlyt helyezve.) Az más kérdés, hogy a jelenlegi Magyarországon ez teljesen megvalósíthatatlan. Lásd PISA-vizsgálatok eredményeinek változása 2000 óta, stb. stb.
372. Magdalénia (válaszként erre: 363. - Mutáns Jane)
2016. szept. 30. 15:40

A gyerek téma éppen olyan, mint az időjárás, a vásárlás, a konyha stb, melyek életünk részei. Miért lenne civilizálatlan?

Ha valaki nem szeret és nem is tud főzni, az ne vegye zokon, ha megkérdezik tőle, hogy mit főzöl holnap. Ne a privát szférájára hivatkozzon annak ellenére, hogy ehhez sincs senkinek sem köze.

Amiről nem szeretnénk beszélni, azt el is lehet hárítani.

Tulajdonképpen itt is privát szférákról beszélgetünk, Te is a sajátodról. :)

Közünk nincs, csak véleményünk.

371. gribedli*** (válaszként erre: 362. - 826302286d)
2016. szept. 30. 15:36
Szánakozó tekintet? Ezt nem mondod komolyan! Lehet, hogy csak neked tûnik úgy:)
370. gribedli*** (válaszként erre: 367. - Unom)
2016. szept. 30. 15:33
Sôt jobbak! De nagyjából praktikus okokból, mert a hivatalokban is számokkal kell dolgozni, az irodákban is, és aki más helyen, pl ingatlanközvetítô vagy egyéb helyeken kap munkát, az "bónuszként" megkapja a könyvelés részét is, hiszen erre csak nem fognak felvenni külön embert. Rendszerint hamarabb jön a kérdés, hogy valaki tud-e mérleget csinálni, mint az, hogy tud-e angolul, németül (mert azt a mi zónánkban már természetesnek veszik a sok turista miatt).
369. 850bb2a149 (válaszként erre: 321. - 2ab16d5612)
2016. szept. 30. 15:29
Jó cikk. Elég pontos jellemzés 😅
368. 826302286d (válaszként erre: 364. - C73db520ef)
2016. szept. 30. 15:23
Ezt kepzeld el kisvarosban,39 evesen mentem ferjhez es elkölnyveltek ,a kutyanak sem kell kategorianak.Holott nem követtem a suli ,ferjhezmenes ,gyerek kombot.Soha nem erdekeltek az emberek elvarasai.Na meg minden aron nem mentem ferjhez ,csak hogy statuszom legyen.Elnezve sok evfolyam tarsamat ,en jartam jobban😉
367. unom (válaszként erre: 361. - Gribedli***)
2016. szept. 30. 15:13

Ezek szerint ott tudják a nők, hogy a matek nem csak a férfiaknak való :)

Egyébként én az általános reál műveltségre gondoltam. Hogy nagyjából képben legyen, miről szól a relativitáselmélet, vagy tudja, hogyan működik a teste.

366. Magdalénia (válaszként erre: 343. - Unom)
2016. szept. 30. 15:10

Szerintem az is egy más dolog. Voltak, vannak és lesznek is gyermektelen nők, házaspárok, akik minden fóbia nélkül gyermektelenek. Sokan meg is bánják és vannak olyanok is, akik nem, vagy nem vallják be.

Ilyesmi csak akkor kerül ki az emberek érdeklődési köréből, amíg nem ölt társadalmi méreteket, mert az már nem magánügy, hanem közügy is.

365. ab61752c45 (válaszként erre: 362. - 826302286d)
2016. szept. 30. 15:08
ugyanez,és még nem ment férjhez a lányod?kinek mi köze hozzá.
364. c73db520ef (válaszként erre: 362. - 826302286d)
2016. szept. 30. 15:08
Latod, ilyen sok no. Mindenbe beleuti az orrat, amibe nem kene, mert nem tartozik ra.
363. Mutáns Jane (válaszként erre: 360. - Birgit77)
2016. szept. 30. 15:06
Sajnálom, de sem a személyes történeted, sem a hozzáállásod nem mérvadó számomra. Csak egy a sok közül. Az enyém meg továbbra is az, hogy nálam az a normális (teszem hozzá, hogy civilizált helyeken szintúgy), hogy van egy úgynevezett privát szférám. Ide alapjáraton (a már meglévő hozzám közel állókon kívül) csak az nyer bebocsáttatást, akit én, tüzetes vizsgálat után arra méltónak ítéltetek. És ha valakinek ezt nincs türelme kivárni, akkor fel is út, le is út, a hiba nem az én készülékemben volt.
2016. szept. 30. 14:59
Megvaltozni ,minek ?Ha az egyennek (nekem),igy jo es teljes az eletem .Bar engem hidegen hagy ,hogy masok mit gondolnak rolam.Csak az a nyomorult szanakozo tekintet,hogy jaj miert nincs gyereked?Közöd bakker?
361. gribedli*** (válaszként erre: 355. - Trapiti)
2016. szept. 30. 14:48

Attól függ. Én könyvelést tanultam mert ezzel kaptam leghamarabb munkát itt, de ha feldobok egy követ és nőre esik, 90%, hogy könyvelő az is:D (hogy onnan mit tanul tovább, már az ő dolga, persze)

Úgyhogy nem tudom, hogy hol "divat" hülyének lenni a matekhoz, szeretem a humán tantárgyakat de azzal nincs annyi munkalehetőség, úgy értem, irodai munkákhoz elvárt, hogy más irányú végzettség legyen, ellenben töriről, irodalomról 17 év alatt sose kérdeztek (szeretni szeretem és fontosnak tartom ezt is, de a pénzkereséshez nem volt rá szükségem)

360. Birgit77 (válaszként erre: 358. - Mutáns Jane)
2016. szept. 30. 14:41
Végigolvastad a kérdésre adott válaszokat? Mert nem ezen van a fő hangsúly. Egyébként valóban, én is belebotlottam már párszor, hasonló kéretlen kérdésbe és olyanba is, aki csak jószándékkal kérdezett - talán ők vannak kevesebben, de vannak, nem kell mindig üldözési mániánk legyen már ettől a kérdéstől. Én egyszer még hangosan hahotáztam is, történt ugyanis, hogy megszületett a nagyobbik lányom és sajnos jó pár hónapra rá, még mindig megvolt a kötényhasam, s találkoztunk valakikkel, akik gratuláltak a picihez, majd rámnéztek, s csupa örömmel mondták, hogy de látom, jön a következő.. Akkorát nevettem, hogy az illető zavarba jött, mondtam neeem, az csak a hasam... (azóta már zavar a kötényhasam, de akkor ott nagyon viccesnek találtam a szitut).
359. Birgit77 (válaszként erre: 357. - 2ab16d5612)
2016. szept. 30. 14:35

De hát te nem akarsz tenni egyenlőre ellene. Talán majd eljön az ideje, talán nem.

Inkább arra kell rájönnöd, hogy mi váltotta ki benned a gyerek unszimpátiát?

Én nem akarlak megváltoztatni. Csak a témához leírt válaszaidra írom le a véleményemet.

358. Mutáns Jane (válaszként erre: 340. - Birgit77)
2016. szept. 30. 14:27
Szerintem ha egy vadidegen rákérdez a gyerek-témára, az a szó lélektani értelmében véve a személyes, intim szférába való betolakodás. Az udvariasság szöges ellentéte: bunkóság. Mint ahogy az is, ha szintén egy vadidegen a megkérdezésem nélkül, magától értetődőnek véve a beleegyezésemet, barátkozni akar velem. Ezt más szóval úgy hívják, hogy tolakodás.
357. 2ab16d5612 (válaszként erre: 356. - Birgit77)
2016. szept. 30. 14:22

Akkor kérlek mondd el nekem hogyan lehet ezen változtatni.

Mert olyan q.rva okos mindenki, hogy "változz meg! Legyél más! Csak rajtad áll!" ühüm.. Igen. Ez kb olyan, hogy beülsz egy traktorba és vezesd tökéletesen. Csak akarni kell, nemde?

356. Birgit77 (válaszként erre: 351. - 2ab16d5612)
2016. szept. 30. 14:08

Tehetnél, de szíved joga, hogy úgy gondolkodj és érezz, ahogy most. Lehet, hogy idővel megváltozol, de ez csak rajtad áll.

Attól meg tényleg lehet félni, hogy nem tudunk esetleg segíteni egy gyermeken, ha bajba kerül. Mert mondjuk nem végeztünk elsősegély tanfolyamot. Ettől az egytől én is félek a közelükben, mert hiába dolgozom egészségügyben, irodai, papírmunkám van.

Annak idején tanulóként vittek minket az összes baranyai kórházba gyakorlatra, bármely osztályra. Sosem felejtem el, amikor a Gyerekkórházban, az ITO-ra kerültem... nem az volt a kedvenc helyem! S nem azért, mert irtóztam volna szegény kicsikéktől, hanem az általad is leírt félelem miatt, hogy ha rám (ránk) hagyják a gyerekeket és valami baj üt ki, akkor mi lesz??? Mi nem szakemberek voltunk, csak sima tanulók (nem is intenzíves szakterületen), csak volt olyan - muszáj ezt írnom - felelőtlen nővér, hogy simán ránk hagyta a súlyos állapotú gyermekeket, ő meg elment trécselni, vagy cigizni. Na, ott mi is féltünk, mert a kedves nővér igazán nem igyekezett vissza.

❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook