Szerelem, adósság, előrelépés... Ti szóvá tennétek a helyemben? (beszélgetés)
Teljesen egyetértek, erre nagyon ügyelj, a lakásodat ne keverd bele ebbe a dologba.
Ügyvédnek miért kell ennyit fizetni? 500.000 Ft.
Tudod mit? Örülj, hogy nem volt még lánykérés. Ezt sokkal kisebb problémának látom mint amibe a barátod szülei belelavírozták magukat és a fiúkat.
Majd HA nulla lesz az adósság és HA még akarod hozzá mész. De attól tartok jól látod a helyzeted mert az nem most lesz.
Külföldre? Az ottaniaknak sincs munkájuk a vírus miatt.
Szerelem ide vagy oda én biztos nem mennék a leendő anyós-após könnyelműsége és beszámíthatatlansága miatt egy lépést sem. És mit szólnak a FI szülei ehhez az egészhez?
És addig a kedves apuka pedig itthon várja a sültgalambot?
Ezt a cart nem a párocska csinálta mégis őket küldenéd külföldre.
Igen, egyetértek! Valóban nem volt tisztességes a szülőktől, de a kötél a nyakukon van!
Minél előbb letudják a törlesztést, együtt ketten a párjával, annál hamarabb tudják a saját közös életük alapjait lerakni.
Nem kizárólag a FI menjen külföldre, hanem menjen a párja, és ő tartson vele, addig is együtt vannak...
Persze ez csak egy megoldási javaslat volt részemről, de a FI. még mindig nem válaszolt rá...
Ők meneküljenek külföldre?
Inkább állna ki a srác anyja a szemétėgetőhöz riszálni. Sokan buknak a nagymama korosztályra .
Mire külföld?! Itt van lakhatásuk, saját. A párja nem keres rosszul, ha a fele 250 ezer.
Menne a fene a hülye szülők miatt, mikor itt nyugodtan élhetnek? azért menjen ki, hogy ezt törlessze? Eszembe sem jutna.
Már bocsánat, miért ők szívjanak? A fiú apja vette fel a hitelt, a házat vitte a bank, a 4-5 millát akkor fizetik a nagy semmire ezek szerint. Nem a sajátjukra, nem a családra, nem magukra, nem nyaralásra, nem autóra, nem gyerekre hanem a banknak ha jól értem. Én már a diliházba lennék az biztos.
De, hogy a szülők akik felvették oltári felelőtlenek és meggondolatlanok és morbid lesz, de jelképesen a gyerekük nyakára tették a kötelet, csak győzzön kibújni belőle az a szerencsétlen. Nagyon sajnálom a fiút. Remélem nem egy életre nyomorították meg és lesz kiút ebből az egész sz.rból.
Ne érts félre, a "csak" arra vonatkozott, hogy nem 40 milliót kell még fizetni. Persze hogy sok a tizede is.
Írtam, hogy esetleg külföldi munkavállalás, kérdeztem, hogy milyen szakmátok van, szóba jöhet-e egy ilyen variáció. Az talán segítene gyorsabban letudni az adósságot. ?????
Ja, szinte egyszerre írtunk, látom, hogy a lakhatásotok rendben van.
NAgyon vigyázz párod szüleivel! Ezek nagyon felelőtlen emberek, nehogy bekéredzkedjenek hozzád!!
Simán. És ha a fiú szülei munkanélküliek lesznek vagy netán betegek és nem tudják az albérletet fizetni annak a megoldása is a fiúkra vár.
Én nagyon megértelek.
Én úgy értelmeztem, hogy év elején még 40 milliós volt a tartozás. Ha viszont valóban csak 4-5 millió, akkor valóban már látni az alagút végét... nem lennék az FI helyében ennyire kétségbe esve, az esküvő és a gyermek-vállalás miatt.
Szóval valami nem tiszta.
40 milliós tartozás.
Ami fizetést havonta megkapnak, vagyis az 50 % = 250 ezer. Ezek szerint havi 250 ezret törlesztenek, egy év alatt 2,7 millió Ft-ot. 10 év alatt 27 milliót, vagyis a 40 milliót 15 év alatt tudják visszafizetni.
A FI most 29 éves, 15 év múlva már az esküvő, gyerektartás???
Talán, ha valahol külföldön vállaltok munkát. Persze attól függ, milyen szakmátok van. És onnét hazaküldve a szülőknek a törlesztő részletet, hogy gyorsabb ütemben törlesszenek, + magatoknak is még tudnátok megtakarítani valamennyit.
Milyen szakmátok van, lehet esetleg realitása a külföldi munkavállalásnak?
Ha több levonás van, akkor mehet a fele, illetve ha inkasszó, akkor még több is.
Elvileg inkasszó esetén 142.500 feletti részt vihetik.
További ajánlott fórumok:
- Mi jut eszedbe az előző szóról? Gondolkozzuk a szerelemben-párkapcsolatban.
- A szerelem halála....miért fordul el tőled az aki "szeret"?
- (CSAK) Idézetek - Szerelem, becsület, barátság, érzelem, csalódás, stb.
- Az első nagy szerelemre tényleg egész életedben emlékezel?
- Mi lehet a viszonzatlan szerelem karmikus oka?
- Milyen előrelépési lehetőségek/képzések vannak OKJ-s szociális gondozó és ápolóként?