Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)
Sziasztok! Na, ki van itt? :)
Hát, én aztán jól lemaradtam a Szent Imréről! (SAJNOOOS!)Pedig az a hely menyország lehet a Baross utcához képest! Két hét után mindenképp úgy gondolom! Node kellett nekem praeeclampsiásnak lennem a 36. hét vége előtt! Így szülhettem az ügyeletesnél, császárral...! Nem így akartam szülőszobát látogatniii! Így olyan fura. Egy fájás nélkül kiszedték belőlem a bébit... Mindketten eltöltöttünk egy kis időt az intenzíven, és néhány napot rooming in-ben, és már itt is vagyunk! Luca szépen gyarapszik. 2260-nak született, de már 2400 és ebben már egy kis visszafogyás is benne van. Nagyon jól eszik. És áldott jó baba, sosem gondoltam volna, hogy nekem lehet ilyen...
Veletek mi újság?
Sziasztok!
Tudnátok valami információt adni Dr. Amrein Attiláról? Valójában most hozzá járok két hónapja ( költözés miatt)de nem igazán ismerem.
Előre is köszönöm az infot!
Amúgy teljesen tacsi vagyok gyerekszülés dolgában, ez lesz az első gyerekem (de remélem nem az utolsó :))
Húha :)
Ha úgy jársz mint én, akkor a kis huncut kivárja, hogy szépen beletörődj, hogy holnap kórház.....aztán vasárnap éjjel szépen megindul magától ;-)
Óh hát enne a Babócának se a vudu, se telihold, se frontok nem használnak... úgy látszik nagyon jól berendezkedett Nálad :D
Kitartás, már tényleg nincs sok hátra! Remélhetőleg úgy jársz majd mint mandy, hogy Babócája nem várja meg az indítást... úgyhogy még mindig megy a vudu :D
hétfőig kaptam haladékot:)
ha nem lesz semmi,akkor meginditják.
minden rendben van a Babával,csak kis lustika.
már szép nagy,kétszer is megmérték jól látják e:4200 gr.persze az uh csalhat,de akkor is...
Rencsilány majd jelentkezz (ha tudsz), hogy mi volt :)
Kozsu a Szt Imrében maximálisan a természetre bízzák a dolgokat. Vágás, oxytocin, császármetszés - mind csak akkor ha nagyon muszáj!
Rencsilány: remélem azért nem hallok Rólad, mert végre beindult a dolog...!
Drukk-drukk-vudu-vudu-drukk-drukk :D
Szia kozsu24!
Nekem is első terhességem volt, és szülésnél nem vágtak! Nem vágtak, de minimálisan repedtem, 4 öltést kaptam, de erre azt mondta az orvosom, hogy ezzel jobban jártam, mintha vágtak volna...
Igaz ittam a 37. héttől a málnalevél teát... szerintem az is használt!
Sziasztok!
Első szülés előtt állok, még nincs orvosom. Csupa jót hallottam Szent Imréről, a honlapjukon azt írják, hogy első szülésnél is elkerülhető a gátmetszés. Ugyankkor néhány fórum hozzászóló szerint első szülésnél a Szent Imrében is vágnak.
Mi akkor az igazság?
A honlapjukon nincs adat, hogy mennyi a gátmetszések száma.
A WHO szerint max 10% lehetne, az összes többi indokolatlan....
Köszönöm szépen a válaszokat.
Kedves Kattantak! Köszönöm a megnyugtató szavakat, nagyon jól esett!
A Bajcsyban a Ferenczi doki fogja csinálni a biopsziát-nekem is nagyon szimpatikus volt az UH-n. Jövő csüt. addig próbálok beszélni Barival, hogy ne féljen. És remélem én sem fogok.
Mindenesetre kezdek megbarátkozni a gondolattal. Egy másik fórumon pont most írta egy 16 hetes kismami, hogy a babájánál nagy volt a nyaki redő, megcsinálták a biopsziát szintén a Bajcsyban és 2 nap múlva már hívta a doktornő, hogy nagy baj van. Olyan mértékű kromoszómarendellenességet találtak, ami egy élhető élettel összeegyeztethetetlen. Szegény nagyon kibukott, de most már ő is tudja-érzi, jobb hogy ez már most kiderült. Holnap műtik.
Van már egy egészséges gyermeke és csak 22 éves. Ki érti ezt?
Nagyon remelém, nálam mindent rendben találnak. Az eredményeim idáig jók.
Szia, most olvastam, hogy milyen szomorúság történt veled. Sok erőt kívánok, minden rendbe jön pár hónap múlva! Én májusban engedtem útjára az Angyalkánkat, most újra pocaklakóm van. Pár hónap, és újra babás leszel! :-))
Szt. Imrés dokik többsége maszekban rendel, Sztk-ban 5-6. Én az Sztk-ban 2 dokit próbáltam. Balogh dr-ő már nem vállal szülést. Csabafi dr. ő vállal szülést, de csak a maszek rendelőbe járó betegeinél-végül őt választottam.
Szóval ha olyan dokit keresel, akit bármikor hívhatsz telefonon is, akkor a maszek rendelőbe kell(ene) járnod.
Sajnálom a babát :(
Ha bejelentkezéskor mutatod a kiskönyvet, vagy mondod hogy kismama vagy (ha telefonon jelentkezel be), akkor hamarabbi időpontot kapsz.
vagyis, most még nem vagok terhes épp most veszítettem el egy 5 hetes babát.
csak a gyorsaságra értem :)
Köszi a válaszokat. Nekem még Holba is szimpi, voltam is nála régebben az sztk-ban.
Édesanyámat jelentettük be nemrég szűrővizsgálatra, persze semmi sürgős nem volt... de 2 hónappal későbbre kapott időpontot. Remélem, ez a kismamikra nem vonatkozik, különben addigra megszülök. :))
hát nem irigyellek a vizsgálat miatt!!
Amúgy nagyon érzékenyek,mert nekem is volt egy olyan amikor az uh elmért valami adatot és megijedtem.Akkor mondták,hogy most nagyon szapora lett a szívverése és nyugodjak meg,mert ezzel cak ártok.
Ettől függetlenül tényleg érdekes lehet bele gondolni abba,hogy ők ott bent mit vesznek abból ami velünk anyákkal történik...
mandy: most olvastam a naplódat :D
Bálintkának boldog szülinapot, nagyon édes azon a képen, csupa szem a gyerkőc :D
Tasit nem ismerem, viszont én is az sztk-ba jártam, és ott is ugyanúgy fel lehet hívni a dokikat. Van közvetlen szám, és a központon keresztül is tudják kapcsolni őket.
Aztán ha megbeszéled a dokiddal, hogy nála szülsz, akkor nagy valószínüséggel megadja a mobilszámát is, és akkor már tényleg hívhatod bármikor :)
Sziasztok!
Szimpatikus Tasi doktor, van magánrendelése is, de nem tudom, hogy fel lehet e hívni. Jó kérdés!
Szia Fildus! Köszönöm, hogy elküldted, de sajnos valamilyen rejtélyes oknál fogva nem jött át. Adok egy email cimet, ha megkérhetltek átküldenéd ismét? boribr@freemail.hu
Mégegyszer köszönöm.
Széles Ági,Nyulas Jolán, VAss GAbrielláról továbbra is várok infót.
Sziasztok! Mi még csak tervezsben vagyunk, de már most keresek egy jó dokit a szent imrben. Tud valaki priviben ajánlani?
Olyasvalakit keresek, akit felmerülő problémák esetén rendelési időn kívül is fel lehet hívni.
Köszi!
Fildus!
A múltkoriban felajánlottad a szülésznőd elérhetőségét. Elkérhetem priviben, és egy picit bővebb tájékoztatóval?
Sziasztok!
Megszeretném a szülésznőt fogadni a jövő héten, ugyanis a csütörtöki előadáson azt javasolták,hogy mivel a nyár közepén szülök mihamarabb, mert szabadságok lesznek.
Kérdésem, hogy tudtok-e olyan szülésznőt, akinek nem a "magánrendelésére" kell járni fizetős felkészitőkre? Esetleg Nyulas Jolán, Széles Ági és Vass GAbrielláról friss infóval rendelkezik-e valaki?
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatod van a Szent István Kórház szülészetéről?
- Mi a véleményetek a Szentesi kórház szülészetéről, nőgyógyászatáról?
- Mik a legfrissebb tapasztalatok a bp-i Szent János kórház szülészetéről?
- Szent István Kórház szülészete, orvosok árak, tapasztalatok
- Szent János vagy Kútvölgyi (magán) kórház szülészete?
- Szent Imre Kórház szülészete.Kinek milyen tapasztalatai vannak?