Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)
összeszedek kórházi listát is, az is volt valahol... :)
Még jó, hogy lelkes vagy :)), nincs ezzel gond... anno én is számoltam a heteket, hogy mehessek már beszerző útra ... így van ez rendjén :)
Hihi, most lebuktam.
Lili azért is alszik velünk, mert jobb éjszakákon csak egyszer kel, de előfordul hogy 3x, és így nekem könnyebb, hogy ki se kelek az ágyból, csak megszoptatom és alszunk is tovább :)
De ha már csak beáll arra, hogy csak egyszer szopizik éjjel, akkor költözik a bátyjához.
Adtunk, bár nem annyit mint előre terveztük. A család és a ismerősök körében pedig "felháborodást" keltett, hogy miért is adtunk pénzt..
A varrásr, rendbetételt ő csinálta, csak magánál a fő eseménynél nem volt jelen. persze az ügyeletes orvos ott lapított a sarokban de szerencsére nem volt rá szükség :)
De mivel én "csak" vasárnap délben vagyok képes szülni, így jártam. (mindkét lányom vasárnap született, a nagyobb 11:45-kor a kicsi megy 13:32-kor :) )
Kórházba én vittem mindent a babának is kivétel ruha.(pelenka, törlőkendő, popsikenőcs, textilpelus) Talán alkoholt a köldökére nem vittem de azon kívűl mindent.
Nagyon arik vagytok!
Hajni, ha doki nem is volt ott a szülésnél, azért adtatok neki pénzt?
Majd még a Szt.Imrés kórházi csomagról írjatok lszi, mit kell vinni, mit nem.
(úgy csinálok, mintha holnap szülnék, pedig nem, csak annyira örülök, hogy túl vagyok a 12. héten, nem éltem bele magam a dologba az előzmények után)
Most meg már úgy szeretném végre belevetni magam a szervezkedésbe-idáig teljesen visszafogtam magam, még kismama nacit sem vettem, majd holnap megyek.
alvás téma, ebben szerintem saját megérzéseidre hallgasd, és persze nagyban függ az energiádtól is...
Vannak, akik úgy gondolják, hogy a gyereknek joga van x idős koráig az anyja közelségére.. van akinek könnyeb, hogy ha megéhezik éjjel a picur, akkor szinte félálomba megszoptatja...
Mi úgy gondoltuk, hogy aludjon az elejétől fogva saját szobájába.. ennek több oka is van... az egyik, hogy katasztrofálisan alszok, és féltettem Mannát... ismerem magam, ha egyszer beszoktatom, szobánkba, ágyunkba én fogom nagyon nehezen kirakni... elég sok ismerősünknek költözött a gyerek a szobájukba, és elég sokaknak rontott a házasságán (tisztelet a kivételnek)... A másik én anno soha nem aludtam egyedül gyerekkoromba, és a mai napig nem maradok meg éjszakára egyedül, ami tök gáz... szóval mi külön raktuk Mannát (persze légzésfigyelő, babamonitor)egy pár éjszakás küzdelem után Manna megtanult egyedül aludni... Éjszaka általában egyszer kell kelni, így azt kibirom persze könnyebbséget okoz, hogy tápszeres... benyomja 10 perc alatt, és már teszem is vissza aludni... tehát szerintem ezt úgy csináljátok, ahogy Ti helyesnek tartjátok, ahogy könnyebb, amilyen elveket vallotok
Kati pedig egy csodanő :)
A doki be se ért mire babó megszületett, így csak vele voltam. Életem végéig hálás leszek neki azért ahogy segített :)
Ok, akkor kicsit kiegészítem a tapasztalataimmal :), és küldöm...
Mellszívót ha szükséges késöbb is be tudod szerezni... én pl használtam, de azért mert Manna nem akart szopizni, és kénytelen voltam fejni...
Babakocsi az attól függ, hogy milyen körülmények között szeretnéd használni... pl mi vidéken lakunk, vannak hepehupás utak, plusz szerettünk volna kirándulni is járni babakocsistul tehát nagykerekű kellett, de nem felfújhatós... mivel családi ház, emelgetni nem annyira kell így a súlya nem volt annyira mérvadó (ha Neked az x-edik emeletről le kell cipelned, akkor nagyon fontos a súlya... nálunk nagyon nagy a férjem, és köztem a méretkülönbség, így olyan kellet, aminek állítható a kar magassága... Nekem tetszett az elképzelés a három az egyben babakocsikról (mózes, autós, sport), mert ha külön veszem ezeket, és olyat ami bejön árba még lehet így jobban megéri... Fontosnak tartottam, hogy legyen mózes része, mert az elején teljesen viszintesen kell feküdni a Babónak, és elvileg az állíthatóak nem dönthetők teljesen viszintesig... na most hirtelen ennyi kritérium jut az eszembe....
Pelenka: szerintem mindenkinek más és más... mi azt csináltuk, hogy vettünk mindegyik típusból, és a pempurse jött ki győztesnek... Mi az agyon reklámozott avent cuccokat vettük, hát nem mondom, hogy tökéletesen elégedett vagyok vele... főleg az avent poharakkal nem...
Ruha mennyiség... nagyjából egy méretből 8 db-ot vettem... nem igazán voltak baleseteink.. szóval egy héten egyszer mostam, és elég volt minden napra tiszta ruci...
szia!
nekem mindkét gyerekem tápis volt. Az elsővel kivártam az időt rendesen, olyan 4,5-5 hónapos volt, de a kicsivel már lazább voltam, neki már 3-3,5 hónaposan adtam ezt azt :)
Első a MÁV ban született, a második a SZt.Imrében
Kata, én is bevásárltam cumiból, mert a nagyok nagy cumisok voltak....erre Lili nem bírja. Egyes egyedül azt a MAM (?) cumit viseli el néha, ami abban a várandós ajándékcsomagban volt :)
Ancsa, anyatejet Aventes pohárkában gyűjtöttem. Illetve később a gyümölcsbe/főzelékbe frissen fejtem.
Ez az 'együtt aludjon velünk,vagy külön' elég kényes téma, sokan vitáznak rajta (itt is). Nekünk nem nagyon volt választásunk, velünk alszik, amíg többször kel éjszaka, mert majd a bátyjával lesz egy szobában, de addig nem költözik oda, amíg többször kel, mert nem akarom hogy Bálintot is felkiabálja.
Ez nagyon jó ötlet, de ma f.5-re jelenésem van a dokimnál. De legközelebb megbeszéljük!
A védőnőm azt mondta a 16. hét előtt ne mászkáljak sehová (előadás-torna, mert addig bármi történhet, én meg túlságosan beleélem magam a dolgokba) Hát nem tudom...
Nekem kézi mellészívom van, teljesen jól bevált.
Textilpelenkából először csak 5 db-ot vettem, de nekem kevés volt, így vettem még. Meg ilyen kis törölközőim vannak, mint amilyet a Szent Imrében is raknak a baba feje alá. Cumiból van már 6 db, de igazából egyik sem kell neki:) Cumisüvegből 3. De szerintem elég egy teához, meg elég egy ha kell tejcsinek. Én egyenlőre a kicsi cumisüveget vettem neki.
Szerencsére Ati nem nagyon szokott átázni, így max. két-három garnitúrát használunk naponta. Mi úgy szoktuk, hogy mindig este fürdés után kap tisztát. Nekem a középső fiam szeptemberi és akkor nagyon hideg volt, úgyhogy nekünk be kellett szerezni már a meleg ruhákat is a legkisebben. Ki tudja most milyen idő lesz.
A bodykat nagyon szeretem, védi a derekát, így abból nekem elég sok van. Rövid ujjú a hosszú ujjú rugi alá, és hosszú ujjú a rövid ujjú rugi alá.
Mandy, nagyon aranyos vagy! Az anyatejet miben gyűjtötted? És meddig lehet fagyasztva tartani?
Ti mit javasoltok? A baba velem aludjon az ágyam mellett a hálószobába és majd ha már nem szopizik, tegyük külön gyerekszobába, vagy eleve oda költözzön be?
Sziasztok!
Köszi mindenkinek, aki segített a fogadott doki-szülésznő témában.
Ancsa, ne aggódj, azt hiszem, mi vagyunk a legfrissebbek, hiszen első számú Törpi nálunk csak novemberre várható.
Ma este 6-ra megyek az Intim torna előadásra, ha van kedved, összefuthatunk (fehér nagynyakú garbóban leszek, onnan megismerhetsz :) )
Az első felismerés lendületével néhány hete találtam egy nagyon jó kis oldalt, ahol egy anyuka jó áron kínál használt (és új) márkás baba- és gerekruhákat online. www.ideababaruhat.hu - már ha szabad ilyet ide feltenni. 9 db-ot rendeltem összesen: rugikat, kiskabátot, sapit, és minden nagyon jó állapotban van, tudom ajánlani.
Szerintem ebben a témában nincs olyan, hogy bugyuta kérdés ;-)
Nekem van kézi mellszívóm, de nem használom. A kisfiamnál fejtem, ott állt a fagyasztóban literszám a tej....aztán ki kellett dobni, mert nem használtam fel. Mikor kezdtük a hozzátáplálást, akkor kellett egyedül, mert úgy jobban szerette a gyümölcsöt és később a főzeléket, ha volt benne egy kis anyatej :)
Az hogy a ruhákból mennyi kell....hát én mindhárom gyereknél túlvásároltam magam, bár így legalább nem dől össze a világ, ha nem tudok párnaponta mosni/vasalni :)
Hogy mennyi idő alatt növi ki, hát ez a babától függ, hogy milyen gyorsan nő. Még érettségi után egy ideig dolgoztam babaruha boltban, ott az volt a táblázaton, hogy
56-os méret - 0-2 hónapos
62-es méret - 2-4 hónapos
68-as méret - 4-6 hónapos
stb
De az én kislányom pl 59 cm-rel született, szóval mi rögtön a 62-es mérettel kezdtük.
Cumisüveget vettünk 3-at a biztonság kedvéért (ha valami folytán tápizni kéne), de nem használtuk.
Majd nyáron, ha megint 40 fok lesz, és kell a folyadék (tea).
Lányok, nagyon jókat írtok, köszönöm szépen!
Kattantak, ha elküldöd a listád, örök hálára kötelezel :-)
Mellszívó, babakocsi, pelenka, cumi-cumisüveg ügyben mi az álláspánt?
És egyáltalán 1-1 ruhaméretből hány db kell? Mennyi idő alatt növi ki és hány bodyt-rugit fogyaszt naponta egy baba? (lehet, hogy ez bugyuta kérdések, de nekem tényleg nincs tapasztalatom ilyesmiben)
A turisokkal az a tapasztalatom (én szeretem, mert vannak szuper állapotúak, és hát kb ötödáron, mint az újak), hogy nem szabad csónaknyakút venni. A többi jó, de a csónaknyakú kinyúlik, ha már hordta egy baba, és kint van az egész válla a babának.
Ti nem tapasztaltatok ilyet? Vagy csak én fogtam ki ilyen használtabbakat (bár ránézésre nem látszott annak).
Rugdalózóból nekem a legtöbb végig gombos, de van pár olyan ami ujjatlan és csak felül záródik én azokat is nagyon szeretem (ezek mind turkálóból vannak)!
Bodyból is több féle van, van a csónak nyakú hagyományos, van olyan ami a nyakán patentos, és van olyan ami keresztben van (amit mandy és kattantak is írt), de nekem azok hosszú újjuak...
Nadrágom három van, azt csak akkor használom, ha nem sok idő van fürdésig, mert ahhoz zokni kell és Lizikém is lerugdossa.
Viszont van egy harisnyanadrágunk, azt imádom!
Jah és van egy kertész farmerunk, azt is imádjuk, de azt csak akkor adom rá ha megyunk valahová, mert jó bő és alá tudom öltözetni :-)
Nekünk most jó az 56-os, volt 50, 54-es is, azokat most nőttük ki...
tényleg, az előadásokat én is kihagytam :))
Mi majdnem mindegyiken voltunk, szerintem megéri egyszer elmenni...
Tudtam, hogy valami még kimaradt.
Az előadások.
Bevallom őszintén, már nem nagyon emlékszem, mert nem most voltunk, hanem két éve, mikor Bálintot vártuk.
Amire biztosan emlékszem, az a 'fájdalomcsillapító eljárások', meg egy olyan is, hogy 'újszülött, szoptatás, rooming-in'.
De azóta lehet hogy már más az előadások témája is, mint ami akkor volt.
Ancsa, Kattantak jól mondja :)
Az 56-62-es méretekből érdemes venni, ha véletlenül kissebb lesz a babuka, akkor amíg bent vagytok a kórházban, apa be tud vásárolni.
Lili 59 cm-rel született, szóval elég sok 56-os egyáltalán nem volt jó rá :-/
Bodykból én az átlapolósat szeretem, mert a babák nagyon nem szeretik az olyat, amin át kell bújtatni a buksit. A két nagyobb gyerekemnél nem volt ilyen, most van és szuper találmány :)
Én a zoknit azért nem szeretem, mert vagy túl bő a zokni, és lecsúszik, vagy túl szűk és elszorítja a kis lábát.
Rugiknál én is azt szeretem, ami elöl végig patentos.
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatod van a Szent István Kórház szülészetéről?
- Mi a véleményetek a Szentesi kórház szülészetéről, nőgyógyászatáról?
- Mik a legfrissebb tapasztalatok a bp-i Szent János kórház szülészetéről?
- Szent István Kórház szülészete, orvosok árak, tapasztalatok
- Szent János vagy Kútvölgyi (magán) kórház szülészete?
- Szent Imre Kórház szülészete.Kinek milyen tapasztalatai vannak?