Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szent Imre kórház szülészete fórum

Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)

1803. rencsilany (válaszként erre: 1802. - Mandy)
2009. márc. 13. 21:24

hát,lehet:)

ma annyit ficergett a Baba,szerintem érezte ezt a nagyon hülye időt.

Nálunk ágakat tört a szél,zuhogott az eső,sütött a Nap...

Este meg elmentem egy hétvégi bevásárlásra,igy most kész hulla vagyok:)

1802. mandy (válaszként erre: 1801. - Rencsilany)
2009. márc. 13. 14:56

Hát Te még mindig itt?

Igaza lesz a férjednek, megvárjátok a dokit :)

1801. rencsilany (válaszként erre: 1800. - Lizi34)
2009. márc. 13. 12:59

és hogyan reagált a baba?Ez érdekes lehetett.lehett rajta látni valamit,hogy félne,stb?

Azt hallottam valahol,hogy megérzik mi fog történni velük(pl. abortusz) és próbálnak "menekülni".

Ilyenre gondoltam,nem valami extra nagy eseményre.

1800. lizi34
2009. márc. 12. 17:29

Nekem ott csinálták.Csak jókat tudok mondani.A kisfiam már 11 hónapos.

kedves dokik voltak,odafigyelők és mindent részletesen elmagyaráztak.A beavatkozás közben végig néztem a babám mondták mit mikor csinálnak.

1799. lizi34 (válaszként erre: 1797. - Ancsa 37)
2009. márc. 12. 17:24
Szia A Snöpf-Méreibe csinálják a biopsziádat?
1798. mandy (válaszként erre: 1797. - Ancsa 37)
2009. márc. 12. 17:14
Ilyenkor már nem ajánlott, vagy rosszul tudom?
1797. Ancsa 37
2009. márc. 12. 13:41

Rencsi, Isten éltessen sokáig!

Nyugi, minden úgy fog történni, ahogy babónak és neked is a legjobb lesz! Az égiek értik a dolgukat :D

Egy jó meleg relaxáló kádfürdő szülinapi kényeztetés gyanánt? Hmmm?

2009. márc. 12. 10:46

köszi:)!!

Mandy!eddig bele nyugodtam.most újra kezdődik a türelemetlenségem:)Én már csak ilyen vagyok:)

1795. mandy (válaszként erre: 1791. - Rencsilany)
2009. márc. 12. 10:34

Ugyan. Csak holnapra vagy kiírva, nem?

Majd ráérsz türelmetlenkedni, mikor már tizen-valahány napja túlhordod, mint én ;-)

1794. kikata (válaszként erre: 1793. - Rencsilany)
2009. márc. 12. 10:28
Én is Boldog szülinapot kívánok, és duplán drukkolok, hogy ma meglegyen a baba:)
1793. rencsilany (válaszként erre: 1792. - Fildus)
2009. márc. 12. 10:22

Köszönöm!

Én tegnap voltam ctg-n,az sem mutatott semmi erre utaló jelet.

1792. fildus (válaszként erre: 1791. - Rencsilany)
2009. márc. 12. 10:17

Nekem is így kezdődött, gondoltam ebből nem lesz szülés, mert hiába fájt összefüggően a hasam és a derekam nem érezetem azt, hogy szülünk, sem az NST, sem az orvos nem gondolta volna, hogy még aznap meglesz Rita baba...

Szóval még megy a "vudu" Neked! Sőt ez most szülinapi vudu :D (BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT kívánok sok-sok szeretettel!I

2009. márc. 12. 10:06

Úgy drukkoltam éjjel,hogy megszüljek mára,eddig semmi.

Na jó,tegnap fél 5-től szabályos fél óránkénti fájásaim voltak.De nam akart sűrűsödni,és 9 felé el is múlt.Hajnaltól meg leszakad a derekam úgy fáj.

És ezen már csak nevetni tudok,hogy nem akarok megszülni:D

Akarok?én igen,hülyéket beszélek.Hogy a Babó nem akar már kibújni:)

és azért köszi a sok drukkot mindenkinek!

1790. rencsilany (válaszként erre: 1782. - Mandy)
2009. márc. 12. 10:03

Mi is összespóroltuk.Én is megvagyok elégedve vele,csak valahogy az a kapcsolat nem alakult úgy,ahogy én vártam.:/

Bár lehet én vártam rosszul,mert a másik dokimhoz hasonlitottam a helyzetet.

Most már mindegy.:)Én elfogadom Őt ilyennek,mert ahogy irtam mindenki más és más.

:)

1789. rencsilany (válaszként erre: 1788. - Mandy)
2009. márc. 12. 09:58
köszönöm!!:)
1788. mandy
2009. márc. 12. 09:52
Rencsilány, boldog szülinapot! :)
1787. mandy (válaszként erre: 1786. - Kattantak)
2009. márc. 12. 09:37
Hát sajnálom, hogy ezeken kellett keresztülmenned, de tényleg az a lényeg, ahogy Te is írod, hogy a baba biztonságban legyen!
1786. kattantak (válaszként erre: 1781. - Mandy)
2009. márc. 11. 18:50

Igen, Bálintét... amennyire eddig elhesegettek az újabb szülés gondolatát, most annyira belelendültem (persze most minden pillanatom kitölti Manna, és tökéletes Babókámért odáig vagyok), hogy szívesen gondolok bele, hogy egyszer legyen testvére a kis Pintyőkémnek...

olvasgattam egy-egy napotokat is... olyan jól írsz Róluk :)))

Nagyon nagy volt a Baba (én 155 cm vagyok), Manna 56 cm-vel, és 3880 g-mal született... (apja lánya, apuka 198 cm)... próbálkoztunk hosszú órákon keresztül, kaptam egy valag oxitocint, amitől állítólag egy boling golyót is ki kéne löknie a méhemnek, de valamiért nem hatott rám normálisan... végig rendben volt Manna (gépen voltam, mert bezöldült a magzatvizem), de azt mondták, hogy nagyon sok van hátra, császárt javasolnak... természetesen Manna számított, úgyhogy nem volt kérdés... sajna a császár elég fálydalmas volt, valamiért nem hatott a fájdalom csillapító, azt meg nem hagytam,hogy bekábítsanaka, amég Manna fel nem sírt... extázisnak csak ennyi élmény jutott, nem tették rám utána, mert rögtön bekábítottak, mikor behozták megmutatni, hiába voltam magamnál elvileg még sem emlékszem... másnap láttam először, akkor sem sokáig :(((... eléggé megviselt a műtét, mert közbe találtak egy petefészek cisztát, szóval az egyik petefészkem egy részét el is távolították :(((... szóval sok mindenből kimaradtam :(((

1785. kattantak (válaszként erre: 1778. - Ancsa 37)
2009. márc. 11. 18:41

Ancsa, nyugi jó kezekbe vagy!!! Nekem anno Villányi doktorral Ő csinálta... Villányi totál el van szállva, Ferenczy meg egy csendes megfontolt őszes férfi, de mind kettő nagy szaktekintély...

Nem tudom, hogy akinek elfertőződött hol csináltatta, remélem nem Náluk, mert Róluk csak csupa jót hallottam, és személyes tapasztalatom is van Velük... Odafigyeltek, emberi nyelven mondtak el mindent, bármit is kérdeztünk türelmesen válaszoltak... ja és a hozzájuk tartozó genetikus nő is fantasztikusan normális...

Úgyhogy nem lesz semmi gond...

azt meg már csak zárójelben jegyzem meg, hogy a szúrás előtt ellenőrizni kellett, hogy zárt e a méhszájam, hát ahogy Ferenczy vizsgált, mint ha nem is csinált volna semmit, annyira finoman észrevétlenül csinálta...

Szórás után szépen felsegített, meg segített felöltözni... tényleg csak pozitívan tudok nyilatkozni...!!! és ha túl lesztek tökéletesen megnyugodhattok...

1784. kattantak (válaszként erre: 1777. - Rencsilany)
2009. márc. 11. 18:35

dehogy maradsz :))))), előbb utóbb a Te Picurkád is kíváncsi lesz a külvilágra :)))

Hág igen, nem mindegy milyen kapcsolat alakul ki az orvossal..

Tök jó sztorit hallottam anno... egy párnak megszületett a Babája... mikor mentek haza akkor adták oda a dokinak a pénzt... úgy csinálták, hogy vettek egy ajándékcsomagot, és abba relytették a borítékot... mikor odaadták a dokinak, az Nekik esett, hogy mi az hogy ajándékcsomagot adtak, neki 70 e a tarifája... szerencsére apukának volt lélekjelenléte... kivette a doki kezéből a csomagot, kivette belőle a borítékot, abból 30 e Ft-ot (merthogy Ők 100 e-t akartak adni), és visszaadta a dokinak, és szépen otthagyták... remélhetőleg tanulságos volt a dokinak...

1783. mandy (válaszként erre: 1778. - Ancsa 37)
2009. márc. 11. 17:06

A 17 éves cigánylányról jut eszembe.

Képzeljétek anyósomék telkén a szomszédban van egy ilyesmi kiscsaj. Anyósom jófej akart lenni, mondta neki, hogy ugye jár-e terhesgondozásra, mert amellett hogy a baba miatt fontos, még pénzt is csak akkor kap, ha meglesz a 4 pecsétje a kiskönyvben.

Erre ilyet szólt lekezelően a kiscsaj, hogy tudja jól, hiszen ez már a negyedik gyereke lesz :DDD

Hát ők nem várnak sokáig a gyermekáldással.

1782. mandy (válaszként erre: 1777. - Rencsilany)
2009. márc. 11. 17:04
Én már többször leírtam (de leírom mégegyszer), hogy én miért is vagyok Balogh dokival megelégedve ezer százalékig. Igen, megmondja hogy mennyit kér, de mivel nem ragaszkodik a magánrendeléshez, ezt simán össze lehet spórolni a 9 hónap alatt. Nekem ennyit megér(t) :)
1781. mandy (válaszként erre: 1775. - Kattantak)
2009. márc. 11. 17:02

A Bálintos szülésemet olvastad el?

Jó messzire visszalapoztál akkor a naplómban :)

A kis drágám most lesz 2 éves, vasárnap.

Miért volt Nálatok császárra szükség?

1780. mandy (válaszként erre: 1773. - Rencsilany)
2009. márc. 11. 16:59
Rencsike, de legalább nem 120 ezret mondott, mint egyesek ;-)
1779. Ancsa 37 (válaszként erre: 1777. - Rencsilany)
2009. márc. 11. 15:26
Holnap lesz a szülinapod? :D
1778. Ancsa 37 (válaszként erre: 1774. - Kattantak)
2009. márc. 11. 15:17

A Ferenczi doktor vizsgált és majd a bipsziát is ő csinálja. Köszönöm neked is meg a többieknek is a drukkot. Egy másik topikban az előbb írta egy csaj, hogy ő ettől vetélt el, nem volt steril a tű, fertőzést kapott. Hát én már nem tudom, mit gondoljak. Az UH érték jó, de a férjem és az én életkorom necces...hát nehéz döntés. Jó, hogy te a másik tábort erősíted!

Tudjátok, azért egy Sztk rendelőben elég furi azt mondani a betegnek, hogy ok, levezetem a szülést, de gyere át a magánpraxisba és fizess havonta nekem 10E Ft-ot. Mert ugye egy magánpraxisban tudom, hogy mire számíthatok. Az Sztk rendelésre meg azért megyünk, mert fizetem a TB-t, és ezért el kell(ene) lássanak. Na mindegy, nem puffogok tovább. Én is bevállaltam a 10E Ft-ot, mégsem 14 mint a Barnánál, nem akartam tovább variálni. Első szülésem 38 évesen - sőt mire szülök, majnem 39 leszek, bármi kisülhet. Nem akarok reszkírozni. Ha minden simán megy, a másodiknál majd megyek az ügyeleteshez.

Ja, és tegnap a genetikán nézegettem az arcokat, beszélgettem a kismamikkal-volt rá időnk. Volt két negyven éves asszony, ők a 4 gyermeküket várták, és volt egy 43 éves, neki a 3. baba jön. Jók az eredményeik, de az életkoruk magas.

És volt egy 17 éves cigánylány, meg egy 22 éves asszonyka, hiába fiatalok, rossz az AFP-jük, nekik magzatvízvételt csinálnak. Én bizakodó vagyok és optimista :D

1777. rencsilany (válaszként erre: 1776. - Kattantak)
2009. márc. 11. 13:39

igen,még itt vagyok:)szerintem már igy is maradok:)

Én úgy gondolom,hogy egész más kapcsolat tud kialakulni orvos és "betege" között,ha nem kerül szóba az anyagi oldal.Én sajnáltam otthagyni a másik dokimat,mert nagyon jól kijöttünk,fél szavakból is megértettük egymást,stb...

rendes doki a balogh doki is,nem mondom.Minden elmagyaráz,megmutat,lelkiismeretes.De valahogy úgy érzem nem tudott kialakulni az az orvos-beteg kapcsolat.Valahogy idegen maradt.Hiába jártam végig hozzá a 9 hónapot,és tud mindenről.

nekem vállalkozásom van és én is keményen fizetem a tb-t,és tudnék mit mesélni,hogy hogy kicsesznek az emberrel.Most a 9 hónap alatt volt benne tapasztalatom bőven!!

De azt beszélgettük a párommal,hogy lehet nincs meg aza a kapcsolat,de ellát,ha kell.És nem le vagy ejtve.S ez ma már fontosabb sajnos,hogy ellásanak tisztességesen.Igy meg kénytelen vagy fizetni érte,akármilyen szemétség is.

Persze ki lehet fogni,mint ahogy irtad is,de úgy gondolom ritkaság az ilyen.Meg sokban függ a kórháztól is.

Ezért választottam a Szent Imrét,mert úgy látom,hogy ez egy rendes kórház,ahol a jobb dokik dolgoznak.

Bár ez elvállik majd:)

1776. kattantak (válaszként erre: 1773. - Rencsilany)
2009. márc. 11. 11:57

ép kérdezni akartam, hogy itt vagy e még ???

Nekem Barna doki volt ilyen (tudom, neki nem olcsó a magánrendelése), de mikor kérdeztük mennyit kér a szülésért azt mondta erre nem mond semmit, sőt úgy volt, lehet Őt akkor műtik, és akkor apjához kerülök, de Ő sem mond semmit... mikor kiszedte a varratokat, adott két puszit, hogy robog tovább, úgy kellett szólnom, hogy jöjjön már vissza a szobába... mikor odaadtuk a pénzt meg sem nézte megköszönte, és adott két puszit... szóval szerintem nagyon emberséges...

Egyébként minket is nagyon dühít párommal, hogy becsületesen fizetjük a tb-t, és bármi baja van az embernek nyúlhat ismét a zsebébe...

De úgy gondolom ez nem mindig csak az orvosok hibája (persze van kivétel), mert a legtöbbje tényleg nagyon keveset keres, kénytelen magánpraxisba kezdeni... hiszen mindenki úgy él meg ahogy tud.. mi meg választhatunk, ha tudjuk igénybe vesszük, ha nem nem... de ez a rendszer úgy szar ahogy van... belekényszerül "beteg", orvos egyaránt... de ez már politika, szóval inkább nem folytatom...

egyébként a szobatársamnak nem volt sem fogadott orvosa, sem szülésznője, és maximálisan ellátták... persze ez biztos orvos, és kórház függő is

1775. kattantak
2009. márc. 11. 11:50

Mandy, tegnap olvastam a szüléstörténeted... (Bálintét)... nagyon tetszett...

annyira irígykedem, akiknek sikerült természetesen szülni annyi élménnyel gazdagabbak...

Mikor Manna megszületett azt mondtam, még egy tuti nem... és ez egész addig tartott, amég el nem olvastam egy két történetet... Azóta az van bennem, hogy bár, járhatok ugyan úgy, mint Mannával, de akkor is meg akarom kockáztatni, hátha átélhetem ezeket az élményeket is :)))

Köszönöm, hogy leírtátok!!!

1774. kattantak (válaszként erre: 1770. - Ancsa 37)
2009. márc. 11. 11:46

Ancsa, örülök az eredményeidnek :)))).. nekem anno mondta még az sztk-s dokim (csak nőgyógyász, nem csinál szüléseket), hogy tuti nem lesz gond a mintavételen, hiszen a tarkóredő már mutatta volna... Neked is okés lesz, jók az eredényeid...

Kinél voltál a Bajcsiba???

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook