Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szent Imre kórház szülészete fórum

Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)

1863. Dézsa
2009. márc. 19. 20:00

Az egyik ismerősömet már nem vállalta el az az orvos akihez én is járok. Mondván, hogy arra az időszakra már több kismamája is van és nem tudna már többet fizikailag kellő lelkiismeretességgel ellátni. De ajánlott maga helyett szülésznőt és biztatta, hogy ez is jó megoldás.

Szerintem az a rizikója megvan a szülésznő választásnak, hogy ha éppen ügyeletes és nagyüzem van a kórházban, mással is kell foglalkoznia.

De ebben az intézményben megengedett a dúla jelenléte az apa mellett. (két kisérő is benn lehet a szülőszobán) Én ezt is jó megoldásnak látom, a várandóság kezdetétől fogva és a gyermekágyas idősakban is tud szegíteni. A dúlák pedig végig veled vannak a szülésnél, nem úgy mint az orvos és a szülésznő, mégha azok választottak is.

Velem terveim szerint lesz dúla.

1862. Lemi09 (válaszként erre: 1861. - Mandy)
2009. márc. 19. 19:42
Ebből is látszik, hogy a Szent Imre milyen jó hely, lelkiismeretes, jó orvosi gárdával! :))
1861. mandy
2009. márc. 19. 19:35

Mynco szia :)

Volt már itt valaki, aki dokit nem fogadott, csak szülésznőt.....szerintem elég csak az egyik, szóval szerintem nyugodtan tedd így :)

Lemi ismerek én is ilyen jófej dokit. Az enyémet ;-) Mondtam neki terhesen, hogy járok a magánrendelőjébe....erre azt mondta, hogy fölösleges, az sztk-ban is ugyanúgy ellát (ingyen) :) Így aztán nem volt akkora érvágás.

A babakelengyére és a hálapénzre így is gyűjteni kellett.

1860. Ancsa 37 (válaszként erre: 1858. - Lemi09)
2009. márc. 19. 16:04
Igen :-) az én dokim is ezt mondta, amikor megbeszéltük a "menetrendet". Havi 1 a magánba, aztán a végefelé, amikor sűrűsödnek a dolgok, a kórházba kell járnom majd hozzá, mert sok lenne anyagilag. Remélem, ez nemcsak ígéret marad, mert szept. vége még messze van :D
1859. kikata (válaszként erre: 1858. - Lemi09)
2009. márc. 19. 16:03
Igen, ezt én is hallottam róla. Bár nekem nem ajánlotta fel:) Viszont nem rendelget vissza feleslegesen a magánba.
1858. Lemi09 (válaszként erre: 1857. - Kikata)
2009. márc. 19. 15:42
És ez a doki olyan jófej, hogy az utolsó időkben nekem is azt mondta, hogy ne menjek a magánjára, mert az sokba kerül nekem, hanem menjek csak a kórházba, és ott is meg tudunk minden maradék dolgot beszélni... :) Hallottatok már ilyet?
1857. kikata (válaszként erre: 1855. - Mynco)
2009. márc. 19. 15:16

Én csak orvost fogadtam. Vagyis én már hozzá járok rég óta, még amikor nem volt magánrendelése és azért maradtam nála. Szülésznőt én nem fogadtam. De olyat is hallottam, hogy valaki csak szülésznőt fogad, orvost nem. Talán annyiban más ha magánrendelésre jársz, hogy nekem például a dokim minden alkalommal csinált ultrahangot is, és sokáig bent voltam nála, több ideje volt rám. De szerintem orvosa válogatja, az enyém akkor is rendes volt velem amikor nem a magánrendelésére jártam még annak idején.

Valószínűleg ha nem ragaszkodom annyira az orvosomhoz nem járok én sem magánrendelésre. Én nagyon nem ismerem ott az orvosokat, csak a sajátomat.

1856. Ancsa 37 (válaszként erre: 1855. - Mynco)
2009. márc. 19. 14:28

Szia, én a Csabafihoz járok, nagyon rendes, alapos doki-3 hete voltam nála az Sztk-rendelőben. De szülést csak a maszek betegeinél vállal-úgyhogy én ezt választottam. Sokáig gondolkodtam én is az általad felvetett megoldáson, mert sokan választják ezt. De 38 évesen egy vetéléssel a hátam mögött nem kockáztatok, ez lesz az első gyermekem. Tavasszal nem volt saját orvoson és ráment a babám.

A vetélésem nagy részben annak a felelőtlen Sztk-s orvosnak köszönhetem, aki a vérzésem ellenére visszaküldött dolgozni.

Inkább kiköhögöm a havi 10E Ft-ot, meg majd a szülést. És szülésznőt is fogok fogadni. (mióta tudom, hogy babát várok, gyűjtök ezerrel a dokira-szülésznőre-babakelengyére)

1855. mynco
2009. márc. 19. 14:04

Kedves Lányok!

Most kapcsolódom be a fórumba, üdv Mindenkinek!

A 7. hétben vagyunk, mindenképp a Szent Imrében szeretnék majd szülni, oda is tartozunk.

Tudnátok segíteni 1-2 üzivel a dilemmámban?

Erősen elgondolkodtam azon, hogy ha problémamentesek maradunk, nem járok privát rendelésekre, és nem fogadok fel szülész-nógyógyászt, hanem amikor eljön az idő, az ügyeletes orvosra bízom majd kis életünket. :) Esetleg szülésznőt választok előtte, hogy legalább egy biztos pont legyen.

Az első vizsgálatot Csabafi doki végezte, másnál nem volt korábbra időpont, nem volt vele semmi gond.

Kíváncsi vagyok a véleményetekre, mit gondoltok, van-e valakinek tapasztalata hasonló helyzetben?

Nagyon köszönöm előre is.

Sziasztok:

Móni (mynco)

1854. rencsilany (válaszként erre: 1853. - Lemi09)
2009. márc. 18. 21:06

Hát igen.Én arra emlékszem,hogy az említett ismerős látogatásakor ugyan nyár volt,de tömeg volt a folyósón és ott voltak kint a babák is kézben.No meg volt ott sok más nemzetiség is.Ezzel semmi bajom,csak nem azok a nagyon szimpi embereknek látszottak...

De ilyenkor tényleg veszélyes a csecsemőkre nézve a sok nyavaja.

Ismeretségi körünkben volt 2 baba,akik kórházba kerültek,mert elkapták az influenzát(nagyobb tesótól).Az egyikük 2 hetesen került be és lélegeztetőgépen volt.

senkinek nem kívánom!!

Azért tetszik nekem is a Szent Imre zárt folyósója,meg ilyen volt a Máv kórház is.

A többiről nincs tapasztalatom,de lehet,hogy akad még ilyen kórház:)

1853. Lemi09 (válaszként erre: 1852. - Rencsilany)
2009. márc. 18. 16:05
Erről az osztályvezető orvosnak más lenne a véleménye... :) Ugyanis közöltem, hogy vagy engednek vagy saját felelősségre megyek, mert ők velem nem csinálnak semmit, a babát meg már úgyis elengednék, ha én mehetnék! Erre megkaptam a zárójelentésemet én is, amire volt képük azt írni, hogy " tanácsokkal ellátva otthonába bocsátottuk". Ahogy ti nem adtatok akkor tanácsot úgy ők se! Nem lehet kivinni a babát elvileg csak "az ajtóban megmutatni", de mint említettem, nem tudnak rendet tartani. Én a látogatás alatt picit kivittem a babát, sapiban és takaróba bugyolálva, de jó messzire elvittem a családot a tömegtől (majdnem a porta mellé a várandősgondozó padjaira) Ott mondjuk meg huzat volt... Az egész ház sötét és huzatos... utána meg leadtam a csecsemősöknek a csomagmegőrzőbe. Nem akartam kint tartani, míg engem látogattak. Megrögzötten féltem, hogy elkap valamit a sok embertől!
2009. márc. 18. 15:12

Amit lemi irt a Baross utcáról az igaz sajnos.Nekünk több ismerősünk is szült ott.

Én kivoltam akadva,pedig csak látogatni mentem oda.

No,meg voltam kétszer vagy háromszor genetikai vizsgálaton ott.De már azon is látszik,hogy milyen a rendszerük.Nincs a betegnek semmi joga olyan értelemben,hogy egyszerre bent van több anyuka is a vizsgálóban és hallják egymás panaszait.

A kórterem is gázos volt.Egy ismerősük kérte magát privát terembe,ott csak ő volt meg a családja.

Amúgy a babát is ki lehet vinni a folyósóra a látogatók közé.Én ezen kivoltam akadva.Annyi fertőzést és bacit szedhet össze egy ilyen pici baba...

Lemi!Le a kalappal elötted,hogy kibirtátok!!:)

1851. Lemi09 (válaszként erre: 1848. - Mandy)
2009. márc. 18. 13:56

Hááát, én sem vagyok szakértő a pre-eklampsziában. Előtte nem volt igazán magas a vérnyomásom, csak a normális felső határa: 130/80 körül. Terhesség alatt 150/.. -okat mértek. Azt mondták, nem vészes, mert nem haladja meg 30-cal a nem terhes értéket. Nekem volt otthon vérnyomásmérőm, de csak "csuklós", amire azt mondták, jaj, az nem mérvadó, mert nem mandzsettás meg higanyos! És az is igaz, hogy az utolsó időben volt egy nagyon érdekes hetem. Rettegtem a sötétben... Azelőtt soha. Rázott a hideg a sötétségtől és nem tudtam aludni, ültem a konyhában és olvastam. De olyan hülyének éreztem magam miatta, hogy dokinak nem is mondtam. Mindenki más azt mondta, a szüléstől rettegek. Pedig tudatosan a szüléstől nem féltem. Lehet, hogy ezek már erre utaltak. Csak azért mondom el ezt, mert ha van valaki, aki hasonlókat tapasztal, azonnal menjen vele dokihoz! A SOTE-n most kutatják, mert keveset tudnak a betegség kialakulásáról. (Minket is bevettek a felmérésbe: hosszas elemző beszélgetés + vérvétel szülés előtt és minta a méhlepényből.) Kíváncsi lennék, mit állapítanak majd meg.

Épp ma kezdtem olvasgatni, hogy ez micsoda, mert én se hallottam róla ezt megelőzően. Ilyeneket találtam:

"A preeklampszia a "többi" magas vérnyomás típussal szemben lényegesebb veszélyeket rejt, hiszen akár a magzat életére is veszélyt jelenthet.

A preeklampszia (pre=előtti, megelőző) szó a görcsös állapotot megelőző időszakra utal, vagyis ilyen probléma esetén könnyen kialakulhatnak a görcsrohamok.

A magas vérnyomás számtalan tünettel járhat, ide sorolható a fejfájás, fülzúgás, gyomortáji fájdalom, gyorsabb szívverés. Sajnos sokan a terhesség természetes velejárónak tekintik, hiszen kezdetben ez sem tűnik rosszabbnak, mint a reggeli émelygés, vagy a gyomorégés. Fontos azonban odafigyelni minden változásra, hiszen egyetlen terhesség során sem törvényszerű, hogy a kismama különböző problémáktól szenvedjen. Várandósság idején (és egyébként is minden házi patikában) érdemes egy otthoni, digitális vérnyomásmérő készüléket beszerezni, mellyel napi szinten ellenőrizhetjük a vérnyomás változását.

A preeklampszia enyhe lefolyása esetén csekély a valószínűsége, hogy következő terhesség esetén is problémát okozzon, azonban újabb gyermek vállalása esetén érdemes a betegségről szakorvossal konzultálni, illetve hangsúlyt fektetni a megelőzésre."

1850. mandy (válaszként erre: 1849. - Ancsa 37)
2009. márc. 18. 13:36

Köszi, jól vagyunk.

A gyerekeknek nem különösebben kellett szokni egymást, inkább nekem. Három gyerek ugyebár éppen másfélszer annyi, mint a kettő :)

1849. Ancsa 37
2009. márc. 18. 13:10

Szia Mandy! Hogy vagy? Gyerkőceid már megszokták a kistesót?

Nekem is pont hogy nagyon szimpi, hogy a Szt.Imrében nem lehet bemenni sem a folyosóra, sem a szobákba. Mondjuk az előtérbe azért tehetnének picit kényelmesebb székeket a frissen szült anyukáknak.

Az unokahúgom ősszel a Péterfyben szült, döbbenet ami ott van. A kutya nem kérdezi meg, ki vagy, hová mész. Két osztály közt van a szülészet, az infúzóállványra kötött köhécselő bácsi, meg a katéterrel vánszorgó krákokogó néni ott sétált a milliónyi "nemzetiségi" látogatóval egyetemben a folyosón, miközben a babákat tolták szopizni. Majdnem dobtam egy hátast a látványtól. Amikor mentem látogatni, úgy szorítottam magamhoz a táskám, mintha a kínai piacon lennék. Nagggggyon durva.

Első nap ellopták az unokahúgom mobilját az alapítványi szobából, hajnal 4-kor arra ébredt, hogy valaki matat az ágya mellett. Két kigyúrt nemzetiségi fazon kutatta át épp a táskáját. Ebben a kórházban nem szúr szemet senkinek, hogy mit keres hajnalban 2 férfi a szülészet folyosóján. Még jó, hogy a szobatársa gyerekét nem vitték el. Az unokahúgom elkezdte kergetni őket, mert hajnalban kiabálni mégsem akart, de meglógtak a fickók. Szegény úgy megijedt, hogy másnap megszült.

2 nap múlva hazaengedték, de másnap már az Schöpf-Meerei ügyeletén voltak a babával, mert szegény véreset pisilt. Mint kiderült, nem volt a mamának elég teje, a csecsemősök nem mérték, Így nem gondoskodtak a folyadékpótlásról, kezdett leállni a pici veséje. Hát ezek után én mindenkit nagyon nagy ívben lebeszélek a Péterfyről, egy trágyadomb.

Legyen csak a szülészet hermetikusan lezárva, ne kelljen frászba lenned, ha kimész WC-re, vagy hogy milyen fertőzést köhögnek idgenek rád vagy a babádra.

Különben a MÁV-ban sem sokkal jobb a helyzet. Egyik kolléganőm szült ott, simán be lehet menni ott is a szobákba. Már ő szólt rá az órák óta a szobákban kukoló látogatókra, hogy legyenek szívesek kimenni, mert szoptatni szeretne. Erre az volt a választ, hogy őket nem zavarja. Persze, a kollégánőm meg visszavágott, hogy őt viszont igen. Na, ilyenek az emberek...

1848. mandy
2009. márc. 18. 12:45

Lemi ez nem semmi!

Én ezért nem is értem, mikor a Szt Imrével kapcsolatban hőbörögnek a kismamák, hogy nem lehet bemenni a kórterembe. Hát én nagyonis örültem ennek.

Mi ez a betegség amúgy? Persze csak egyszerűen megfogalmazva, hogy még én is értsem ;-) Tehát mitől nő meg ennyire a vérnyomásod?

1847. Lemi09 (válaszként erre: 1846. - Ancsa 37)
2009. márc. 18. 11:07

Köszi!

Nem a mentősök vittek be, arról sikerült ledumálnom a házidokit, hogy még azokat is riadóztassa. Apósom 2 munkája közt gyorsan elvitt. Komolyan, én azt sem tudtam, hogy ez a klinika a világon van. De állítólag ide tartozunk, ha koraszülött intenzív ellátásról van szó. Az a Szent Imrében nincs. Sajnos. A technikai feltételeik tényleg nagyon jók a Barossnak. De nem lett szimpatikus a kórház maga. Látogatási idő 16 -18-ig hétvégén 14 - 16-ig, amit senki nem tart be. A nővérek meg végigüvöltik a látogatás utáni 2 órát, hogy mindenki eltakarodjon. A látogatókat a kórtermen kívül egy szűk folyósón lehet fogadni... El tudjátok képzelni milyen az naponta, mikor az orsóskálmánkákhoz megérkezik a rokonság? (Nem vagyok rasszista, csak egy bizonyos népcsoportra gondolok, akiknél tényleg az egész rokonság bejön, és egész nap ott ül, és nem tudom kíméletesebben kifejezni...) Nem lehet közlekedni a folyósón. És attól függetlenül, hogy nem lehet a szobába rokonnak bejönni, mindenki belóg. A nővérek nem tudnak fegyelmet tartani. Most akkor így próbálj bent szoptatani vagy tejet fejni... vagy csak pihenni! Akkor már sokkal inkább a Szent Imre, ahol a folyósóra se teheted be a lábad! (Persze az intenzív ott is más, azt komolyan veszik. 8 napig nem látták a rokonok Lucát, csak képről, mert az intenzívre csak apa és anya mehet be, beöltözve kórházi cuccba. És apuka nem foghatja meg a bébit.

1846. Ancsa 37 (válaszként erre: 1842. - Lemi09)
2009. márc. 18. 10:48

Lemi, gratulálok a gyönyörű babódhoz! Remélem, ő kárpótol minden fájdalomért-kellemetlenségért! Szerintem olyan sok jó fog veled történni a kislányod kapcsán, hogy ezt a sok rosszat elfelejted és mire a kistesót szülöd a Szt.Imrében, már nem is fogsz rá emlékezni!

Ebbe a kórházba a mentősök vittek be, mert ez volt épp ügyeletben? Vagy ide tartoztok?

Ezek az apró koraszülött babák hihetetlen életerővel rendelkeznek ám! A múlkor a boltban összehavarkodtam egy szöszke 3 éves tüneménnnyel-az anyukája súgva mondta, hogy 80 dkg-val született. Ma már az égvilágon semmi nem látszik rajta. Cserfes, édes, okos, gyönyörű.

Rencsi, gondolok rád, kitartás ezekre az utsó napokra! :D

1845. kikata (válaszként erre: 1842. - Lemi09)
2009. márc. 18. 09:59

Gratulálok Neked, és örülök, hogy már jól vagytok.

Tudod nekem is Raft a dokim, amikor én 34. héten bekerültem a János kórházba engem is hívott, hogy mi van velem:) Én is csak ajánlani tudom mindenkinek:)

1844. fildus (válaszként erre: 1842. - Lemi09)
2009. márc. 18. 09:57

Raft tényleg nagyon nagyon jó!

Kikata is az orvosa, nála szült!

Engem meg Ő vett fel az osztályra, mikor befektettek!

Vannak még lelkiismeretes orvosok, akik tényleg erre tették fel az életüket, és nem a pénzre mennek.... csak az a baj, hogy kevés az ilyen!

1843. fildus (válaszként erre: 1841. - Fildus)
2009. márc. 18. 09:54
Most miután visszaolvastam láttam rencsilány is azt írta amit én :D
1842. Lemi09 (válaszként erre: 1836. - Rencsilany)
2009. márc. 18. 09:54

Én is gondoltam rátok, rád meg különösen! Mindig találgattam, hogy túl vagy -e rajta. A szülőszobán is eszembe jutottál... mikor jól "meglátogattam".

2 hétig voltunk bent, ebből 4 nap intenzív nekem, 8 a babának, + 6 nap "rooming in" a gyerekágyas osztályon! Gyerekek, az borzalom! 2 négyágyas kórteremre jut egy zuhanyzós WC, esténként úgy kell vadászni, hogy időben le tudj fürdeni, de addig mások szívnak, mert nem tudnak wc-re menni... Azt pedig hagyjuk, mikor a friss anyukáknak egyszerre eröltetik az első nagywc-t... A WC amúgy olyan szűk, hogy megfordulni alig lehet. A kórterem meg olyan zsúforlt, hogy lapjával közlekednek az emberek a babákkal!

Az egyetlen, ami ott nagyon tetszett, az a csecsemősök hozzáállása! Imádják a gyerekeket, mind az intenzíven, mind a gyerekágyon. És nagyon készségesen segítenek, csak kérni kell. Engem egy éjszakás csecsemős nővér megpróbált "tejre hozni". Úgy megmasszírozott, hogy csillagokat láttam. Akkor volt a legtöbb tejem, de sajna azóta sem indult be rendesen!

A felnőtt orvosok viszont tesznek az emberre! És aki nem az ügyeletesnél szült, hanem orvosa volt ott, az is elég érdekeseket mesélt mind. Még a kórházi vizsgálatokért is fizettek keményen! Olyanért is, amit az orvosuk csak épp aláírt.

Az én fogadott orvosomról viszont csak jót mondhatok! Jegyezzétek meg Dr Raft nevét, mert érdemes! Még a szülőszobáról felhívtam, hogy nem találja ki, hol vagyok! Onnantól kezdve minden nap felhívott, volt hogy többször is. Az egész kórházat riadóztatta, még a csecsemős nővérrel is beszélt, meg az összes orvossal, akit bent talált. Amit azok nekem nem mondtak el( mert gyakorlatilag ők semmit sem mondtak), azt elmondták az orvosomnak, aki szépen leadta nekem a drótot, valamint elmondta mindig a további esélyeimet. Volt valami szülész konferencián, és még ott is megvitatta az esetemet a többiekkel! Nagyon sokat segített lelkileg! Szeretném a második babám tényleg nála szülni majd... Bár túl jó hírei nem voltak. A praeeclapsia ritka betegség. A SOTE-n is csak most kutatják. Tudom, mert én is benne lettem az adatgyűjtésben. Adtunk a méhlepényből is egy darabot. Szóval eddig nem tudnak sokat róla, de az már látszik, hogy az esetek 30%-ában a többi terhességnél is visszatérhet. Én - mi - még szerencsések voltunk, hogy a 36. héten jelent meg. Így elég érett volt már a kislányom, nem kellett sok időt az intenzíven tölteni. Viszont egyelőre nem tudom elfelejteni azt a rengeteg (tényleg sok!) koraszülött babát, akik 25 -36 hét között születtek, és ott vannak a Baross utcában, a szüleik meg kész idegroncsok... Kell most néhány év, hogy neki merjek vágni majd mégegy babának.

1841. fildus (válaszként erre: 1833. - Lemi09)
2009. márc. 18. 09:51

Az a lényeg, hogy mindketten jól vagytok!

Majd a következő bébit a Szent Imrében szülöd!

Nagyon édes baba, és mennyi haja van neki is!

1840. Lemi09 (válaszként erre: 1834. - Mandy)
2009. márc. 18. 09:33

Nem tűnök el, ígérem! Csak kicsit kevesebbet lógok a hálón, mint eddig... (amikoris egész nap)

Úgyis szükségem van a tapasztalt anyukák tanácsaira! Rémesen úgy érzem, hogy semmit sem tudok a saját lányom igényeiről...

Luca nagyon jó alvó. (Bár éjjel kicsit nyügi volt, úgyhogy most nem vagyok épp a legjobb formában. :) A friss képek gyártása és lehívása folyamatban, nemsokára fel is kerülnek. Gondolkodom rajta, hogy én meg most kezdek majd babanaplót írni. Bár igazából a férjem a család krónikása, elvégre ő az újságíró...

Az intenzív tényleg ijesztő volt, nem is értettem, mit keresek én ott, de csak nem tudták levinni a vérnyomásom 170 alá sokáig! Annyi gyógyszert szedtem, mint a nagyanyám. A legrosszabb az, hogy nagyon sok vízhajtót kellett szednem, és úgy néz ki, erre ráment a szoptatás... bár még nem adtam fel teljesen!

1839. mandy (válaszként erre: 1832. - Zodkacaj)
2009. márc. 18. 08:26

Én a nevét már hallottam.....de ennyi.

Írd be a nevét felül a hoxás keresőbe. Ha valaki említette már, akkor ki fogja adni :)

1838. rencsilany (válaszként erre: 1832. - Zodkacaj)
2009. márc. 18. 08:13

Én nem is hallottam még a nevét sem:(

Többiek?

Hátha valaki ismeri:)

1837. mandy (válaszként erre: 1835. - Rencsilany)
2009. márc. 18. 08:13
Igen, én kimondottan sajnálom Őket így a végén. Kizárt dolognak tartom, hogy kényelmes legyen úgy összenyomva.
1836. rencsilany (válaszként erre: 1833. - Lemi09)
2009. márc. 18. 08:12

Szia!

De örülök,hogy itt vagy!!

Annyit gondoltam Rátok!:)

Ne add fel,majd a második babát szülöd a Szent Imrébe.:)

Azzal viszont egyetértek,hogy a Baross utcai klinika milyen.

Mennyi időt kellett bent lennetek?

1835. rencsilany (válaszként erre: 1830. - Mandy)
2009. márc. 18. 08:10

Én is bízakodok benne,hogy "megijed" az utolsó pillanatban és vasárnap éjjel megszületik:)

Nem gondoltam volna,hogy ennyire jól bírja odabent.Kis édes,annyira össze volt már gubózva,azt a képet,míg élek nem felejtem el:)

Még a kis szempilláit is megmutatták:)

De azért az is megnyugtató,hogy látoma végét.Kedden már tuti külön leszünk:)

Fildus!

A frontok nálam nem hatnak,mármint a szülésre.De rám annál inkább.Olyan hisztis tudok lenni,főleg a széltől.Magamon is csodálkozom,hogy "hisztizek".

1834. mandy (válaszként erre: 1833. - Lemi09)
2009. márc. 18. 08:10

Szia Lemi!

Örülök hogy újra itt vagy.

A férjed informált minket, hogy mi volt Veletek.

Szuper hogy jól vagytok és hogy a kis Lucával is minden rendben (az az intenzív azért ijesztő volt és gondolom Nektek pláne).

Remélem nem tünsz el, mert elég sokan akik pocakosan itt voltak nap mint nap, mióta babások, teljesen eltüntek :-/

Ja és kérünk még majd friss képeket is ;-)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook