Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)
Sziasztok! 2. gyermekemet várom, 5 éve a Szent Imrében szültem. Sok idő eltelt... A dokim elküldött genetikai tanácsadásra a Bajcsyba, volt ott valaki mostanában? Holnap mennék, a beutalón 13 órától, a neten 14-től írják a rendelést. Számít vcajon, ha előbb odamegyek?
Nyugodtan menj egyedül. Az egész szülést át fogjátok beszélni, vagyis inkább csak Andi fogja elmondani, hogy mi után mi következik majd a nagy napon. Szerintem nagyon hasznos az ilyen alkalom, és nem kifejezetten az apukákról szól, hanem magáról a szülésről, és légzőgyakorlatok is lesznek.
Sziasztok ! Köszönöm a választ ! Látom,hogy jövőhéten apukás felkészülés lesz. Sajnos nálunk az Apuka nem kíván bent lenni a szülésnél :( Ettől függetlenül mehetek jövőhét egyedül a tornára ? Szóval olyan dolgokat is fogtok/fogunk csinálni amiből én is tanulhatok és elsajátíthatok pár dolgot ? Vagy ilyenkor kifejezetten az Apák segítségét,feladatait tanítják meg ?
Egy barátnőm kétszer szült Fanta Zsuzsánál, ő csak jókat mondott róla. Samu dokinál pedig én szültem egyszer, ő volt épp ügyeletben. Nekem ő végül nem lett pozitív élmény...
Az első gyerkőcnél két ágyas szobában voltam, most pedig három ágyasban (ez utóbbiban többnyire szobatárs nélkül). Ezekben a szobákban is végig veled lehet a baba. A szobatárs jelenléte pedig nekem nem volt rossz, sőt, jól esett, hogy van kivel beszélgetni. De ez egyénfüggő, kinek mi esik jobban.
Ezeknél a szobáknál két szobához tartozik egy fürdőszoba, ami rögtön ott van az ajtó mellett, ahogy kilépsz a szobából. Szóval nekem nem volt gondom a 2-3 ágyas szobákkal sem.
Én is egyágyasban voltam két hónapja. Szerintem is jó választás, bár az kiss aggasztott, hogy nem működött a nővérhívó. Pláne, hogy nekem műtéti úton távolították el a méhlepényt, így altattak. tehát jobban örültem volna, ha esetleg van valami gond, tudok nővért hívni. Természetesen erre a dologra is ejtettek nagyívben, tehát egyszersem néztek rám, élek e még. Fantasztikus ellátás, mondhatom. De mindegy, ez az egyágyas szoba kényelmén nem változtatott. És igen, apuka bejöhet, mi is ez miatt választottuk.
Sziasztok!
Tegnap voltam előadáson, és előtte találkoztunk Andival a tornáról. Elmondta, hogy jövő héten kedden, 9-én papás torna lesz.
Kb. 2 havonta csinál ilyet, úgyhogy nem érdemes kihagyni.
Szavaival élve "elméletben szülünk". Légzéseket és masszirozásokat vesznek át.
Gondolom sokakat érdekel.
Pénteken jöttem haza egyágyas szobából. A szobában van zuhanyzó+wc, pelenkázó, fürdető. Velem egyidőben szülő anyukák mondták, akik többágyasban voltak, hogy jól döntöttem amiért ezt választottam, nekik nem jött be a többágyas. A baba végig velem lehetett. Apuka minden nap 15.00-20.00 között velünk volt bent a szobában.
Sziasztok!
Azokhoz intézném a kérdéseimet, akik a közelmúltban szültek vagy infójuk a következőkről! :) Van infótok arról, hogy milyen az egy ágyas szoba, amiért külön kell fizetni? Itt is bent van veled végig a baba? És az apuka is bejöhet ide?
Több ágyas szobában nem zavarjátok esetleg egymást a többi újdonsült anyukával/babával vagy inkább könyebbség? Apuka ide bejöhet?
Köszi!!
Szia!
Torna csak keddenként van fél 5től, bejelentkezni nem kell, csak hozz magaddal kényelmes tornaruhát, meg törölközőt, amin feküdni tudsz.
A kismama klub pedig 09.11-én lesz 17 órától (minden hónap 2. csütörtökén amúgy).
Sziasztok ! Új vagyok még itt a fórumon ! Most próbálok visszaolvasni infókat innen,de van 1-2 zavaros dolog ezért kérdezek párat ha nem baj :) Október 6-ra vagyok kiírva a kisfiunkkal. Szigeti doktornő lesz az orvos,Szélesy Eszter pedig a szülésznő. Sajnos a munkám miatt eddig a kötelező kontrollokon kívül nem volt alkalmam semmilyen felkészítésre,tornára eljárni. Jövőhéttől elvileg már csak 1-1 napot dolgozok ezért van esély,hogy végre bekapcsolódhassak a foglalkozásokba. Olvastam,hogy van ez a kismama klub. Jól értelmezem,hogy jövőhéten 11-én lesz 17 órától ? Torna melyik napokon van ? Csak kedd ? Csak délután van ? Előre be kell névvel jelentkezni ? Vagy csak odamegyek a kórházba és részt veszek a foglalkozáson ? Előre is köszönöm a válaszokat !!!
De jó ezt hallani!!! Köszi! Két hét múlva találkozom vele, remélem nekem is olyan pozitív lesz a benyomásom, mint nektek!!!
Valaki nem tudja terhesgondozás telefonszámát?vagy női orvos rendelési idejét?
A holnapi (szept.2) A várandósság és a szülés pszichológiája előadás 18 órától lesz!! Előtte kismama torna!
A csütörtöki kismama-klubbok kezdődnek 17-től és tartanak 18.30-ig.
Most beszéltem a kórház szülészetével, így ez tuti infó kell hogy legyen!! :)
Köszönöm szépen haiku a választ!!! :)
Az apás torna szept 9-én,kedden 16:30-tól lesz!
A torna 16.30-tól, az előadás 18.00-kor kezdődik. Legalábbis a tavaszi előadás sorozat rendje ilyen volt. A torna pedig nyáron is 16.30-kor kezdődött.
A torna fél 5-kor kezdődik minden kedden, az előadások pedig 6-kor, torna után, minden második kedden.
Szia! Köszi szépen! :) A pontos időpontokat is tudod? Hánykor kezdődik a torna illetve az előadás? :) Köszi előre is!
Sziasztok!
Kéthetente keddenként, torna után vannak az előadások, aminek a témáját fent találjátok a honlapon. Ezt ált. egy doki és egy szülésznő tartja.
Hónap második csütörtökén pedig a kismama klub (vagy hogy is hívják) van, amit csak a szülésznők tartanak (doki itt nincs). Ennek nincs előre megírt programja, legalábbis én nem találtam, ált. a szülésről, ill. arról mesélnek, hogy mit vigyél, mire számíts...
(Legalábbis májusig így volt) :)
De jó, köszönöm, megkeresem mindenképpen!
Szia!
Én is szeretnék elmenni az előadásra és én úgy tudom, hogy 18órakor kezdődik.
Lehet, hogy a torna után lesz, és így két legyet egy csapásra meg lehet oldani!! Torna + előadás!! :)
A kórházat kell felhívni, Ők biztos tudják!!
Sziasztok! Tudja valaki, hogy a jövő keddi (09.02.) "A várandósság és a szülés pszichológiája" c. előadás hány órakor kezdődik? A honlapon 17.00-18.30 és F épület Dr.Zellner Pál terem van feltüntetve, viszont mivel a "minden hónap második csütörtökje" sem stimmel, nem akarok rossz időpontban odamenni. Köszi szépen!
Sziasztok!!
Mit tudtok az apás tornáról? Mikor lesz, most kedden, vagy a következő alkalommal? Mart Andrea (aki tartja) még augusztusban azt mondta, h szept első v második tornáján lesz az apás torna!!!
Remélem valaki tudja, mert az uramat még egy alkalomra is nehéz elvonszolni, nemhogy kettőre!! :)A szülésnél viszont bent lesz velem, és nem ártana, ha volna vmi fogalmunk róla, hogyan is tud segíteni!!! Köszi!!
Szia! Mennyiért adnád az olajakat? A gátmasszázs olaj tuti érdekelne, meg esetleg a méhösszehúzó!
Köszi:Andi
Én Samu dokinál szültem 2010-ben a kislányomat, ő volt az ügyeletes, nekem szimpatikus volt, simán szültem, a végén ő varrt, végig mellettem volt szülés alatt. Utána is benézett hozzám. Zsuzsát nem ismerem sajnos.
Sziasztok! Szent Imrében fogok szülni. Fantha Zsuzsáról illetve Dr. Olawuyi Samuelről tudtok valami infót?
További ajánlott fórumok: