Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)
A személyzet felét tényleg le kéne cserélni... 8-án este szültem ott. Éjjel kértem fájdalomcsillapítót, közölték hogy elfogyott (!!!), reggel hoznak. Reggel is rákérdeztem, még mindig nem volt. Egész nap szédelegtem és fájt, erre délután rámförmedt egy nővér, hogy akkor talán nem fájdalomcsillapítót kéne bevennem..??? No comment.
Viszont vannak tündér aranyosak is, csak ki kell fogni őket... A védőnő és a gyógytornász nagyon kedves.
én is kiemelném még a szülésznőmet, Vastagné Nagy Évát, végig nagyon rendes volt. Az orvosomról is csak jókat tudok mondani: Urbán Márta nagyon lelkiismeretes, igazi profi. Császár után sikerült nála természetesen szülnöm, végig bátorított és azon volt h sikerüljön. Pár nap múlva még megvizsgált, este negyed 11-kor (!!), mert amikor korábban bejött a szobába, épp szoptattam, és mondta h akkor a műtétje után vissszajön. Szóval őt is csak ajánlani tudom.
Én ezért imádtam a Szent Imrét, hogy senki nem tehette be a lábát, ÉS a férjem azt mondta, ennyi áldozatot megér, hogy ő sem mehet be, hogy más se mehessen, és nyugalomba legyünk.
Ennek az áldását akkor éreztem a legjobban, amikor én egy könnyű rövid, gátvédelmes szülés után is, amikor kimentem a látogatókhoz, idegesített az egész..gyerekek futkostak, hangoskodtak, mindenki osztotta a jótanácsokat a friss anyukáknak, a hátam közepére nem kívántam ...ott sem, nemhogy bent a szobákban. Az a benti meghittség csak így jöhet létre. Nekem kellemes élmény volt, sok boldog anyuka, sok gyönyörű kisbaba, babasíráson kívül, csend, nyugalom, meghittség. Fantasztikus volt.
Az az ember lelkiállapotától és hozzáállásától függ, hogy a rosszat keresi vagy a jót.
Nem állítom, hogy a négy szülésemnél ilyen nem történt, mert ha történt is, észre se vettem. Egyszerűen nem érdekelnek ezek a dolgok.
Sok más kórházban eleve bemehetnek a látogatók... No ott mi lehet.. Még ha a folyosóig, akkor is megy a bekukucska.
Mindenkinek köszönöm a válaszokat, ha túlélhető akkor már egész jó :)
Csecsemős nővér választás az hogyan zajlik? Mi ennek a menete?
Ugyanez a filozófiám. Az tök jó, hogy mindenki segít mindenkit a szobában, csak szomorú, hogy ez a túlélés kulcsa.
Mindenkinek köszönöm a válaszokat, ha túlélhető akkor már egész jó :)
Csecsemős nővér választás az hogyan zajlik? Mi ennek a menete?
Szia!
Én nov.15.re vagyok kiirva, de programozott császár miatt valószínűleg hamarabb fog érkezni a kislányom.Nekem is első baba lesz és én is izgulok!
Nekem van fogadott dokim, de csecsemőst,sőt császár miatt szülésznőm sem lesz.Én nem szeretnék egyágyas szobát, mert szerintem nem jó egyedül lenni.Ha van szobatársad még az idő is jobban telik.
Én csak akkor adok majd pénzt valakinek is ha megérdemli!
Szia!
Én július végén szültem, és volt csecsemős nővérünk. 10 ezer forintot adtunk neki, és abszolút megérte! Minden nap bejött, részletesen elmagyarázott és megmutatott mindent, és még azután is felhívott, hogy hogy vagyunk, mi után kijöttünk a kórházból. Én amúgy több ágyas szobában voltam, és ez abból a szempontból is jó volt, hogy a szobatársam is tudott segíteni. Összességében szerintem ne izgulj azon, hogy milyenek a nővérek, mert mint mindenhol itt is van ilyen is, és olyan is, de alapjában véve nem volt semmi problémám senkivel a 3 nap alatt!
Sziasztok! November elejére vagok kiírva, és elkezdődött az izgulás, pláne a nem túl bíztató vélemények hatására a Szent Imre gyermekágyi részlegéről. Valaki esetleg meg tudná osztani a tapasztalatát aki mostanában szült ott?
Naívan nem olyan régen szembesültem a csecsemősnővér opcióval (doki és szülésznő is ügyeletes lesz, nincs választott). Ha ilyenem nincs akkor mennyibe kerül, hogy foglalkozzanak az emberrel (munkájukat elvégezzék)? "VIP" szoba előnyös vagy ront a dolgokon? A bent töltendő pár nap túlélés vagy kellemes emlék?
Csak egy nővérbe futottam bele véletlenül, de ha a többi is olyan, akkor sok segítségre nem számítok.
Elnézést a rengeteg kérdésért, de első baba és a kérdőjelek csak gyűlnek bennem.
Előre is köszönöm, ha valaki válaszol :)
Ezen kár egyébként vitatkozni, mert ezek igazából a mai körülmények között nem a tényleges fertőzésveszély miatt érdekesek, hanem a saját lelkünk megnyugtatására.. Hogy én mindent megtettem...
Amikor már több gyerek volt, és durva bacik kerültek haza, amit a kicsik is elkaptak, akkor nekem is volt olyan korszakom, hogy fuldoklottunk a hypóban... De aztán az ember rájön, hogy igazából nincs összefüggés, mert így-is úgy is elkapja. Persze a tisztaság kell, csak az állandó magas szintű sterilitás felesleges, sőt, hosszú távon ártalmas..
Meg ugye azért az se mindegy, hol, hogy városban élsz, vagy éppen ott, ahol állatok, mezőgazdaság van, földesen kerül be a cucc esetleg a konyhába, vagy ilyesmi...
A szoptatás nagyon sokat számít, de azért mindentől az se véd meg. Bár hosszú távon meg nekem pont az az egy gyerekem a legjobb immunrendszerű, amelyik nem szopott. Hát az ördög érti ezt..
Egyébként ma kb. 10 éves korig minden a bacikról szól, mert ettől függ a bölcsi, az ovi, a későbbi munkád és lehetőségeid.. Aki kicsit készülni akar az életre, most is fut itt olyan fórum, hogy ovi meg betegségek... No ott kezdődik a gond, nem a nem kifőzött cumisüvegnél.
Sziasztok.
Én minden ruhát 40-60 fokon mosok és nem fertőtlenítek én sem.Nem gondolom, hogy annyira jó dolog mindig mindent fertőtleníteni!
Ezt szeretném megköszönni! :) Épp azon gondolkodtam, hogy vajon felelőtlen Anya vagyok-e, amiért csak 40 fokon mosok, illetve mert nem fertőtlenítek mindent minden használat után... :)
4 hónapos a kismanóm, és eddig semmi baja nem volt...
Sziasztok!
Valaki el tudná mondani ,hogyha éjszaka akarok bejutni a szülészetre, akkor merre felé is kell mennem?
Az utolsó papás tornán elmondta a gyógytornász,de nem emlékszem ,csak arra a részre ,hogy az A épület bejáratát bezárják estére, és ne ott próbálkozzunk :).
Illetve aki már szült itt, megszeretném kérdezni ,hogy kell/érdemes vinni kistakarót a babának?
Köszönöm! Szép napot mindenkinek! :)
Azt meg már többször írtam, hogy kell a kórháznak a ruha, mert kevés van, gyűjtöttek is külön nekik a kerületben. Ha van, aki adni tud, tegyétek meg!
Én két nagy zsákkal vittem el a gyűjtőhelyre, remélem megkapta a kórház.
Úgyhogy lehet, páratokon pont a gyerekeim ruhácskái lesznek..
A ruhákat mindig 40 fokon mostam, (már csak azért is mert nálam 60 fokon két mosás után szétnyltak, tönkrementek), sterilizálni a cumisüveges gyerekeimnek talán az első két hétben sterilizáltam, utána kb. hetente-két hetente egyszer. Soha semmi sem volt, senki sem volt beteg.
Ami betegség jött, az bizony már egyértelműen a bölcsiből származott, és az se a kosz miatt, hanem azért, mert a közösségben bizony terjednek a vírusok, meg mert sokan elve betegen viszik be a gyereket.
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatod van a Szent István Kórház szülészetéről?
- Mi a véleményetek a Szentesi kórház szülészetéről, nőgyógyászatáról?
- Mik a legfrissebb tapasztalatok a bp-i Szent János kórház szülészetéről?
- Szent István Kórház szülészete, orvosok árak, tapasztalatok
- Szent János vagy Kútvölgyi (magán) kórház szülészete?
- Szent Imre Kórház szülészete.Kinek milyen tapasztalatai vannak?