Szent Imre kórház szülészete (beszélgetés)
ViviPicur!! hatalmas ölelés neked! gratulálunk a kisfiatokhoz!!! legyetek nagyon boldogok!!! :))
Sziasztok, június 17-én 10:05 perckor megszületett kisfiúnk Zalán, 3300 grammal és 53 cm-el. Gyönyörű egészséges baba, tegnap jöttünk haza, nagyon boldogok vagyunk :))))) Tejcsike beindult eszik-alszik, Vivi nagyon jó kislány, és büszke nővér. Szép napot mindenkinek!!
Koszi, en azt hittem valahol a belvarosban... akkor nem kell messzire menni, 15 percre lakunk a korhaztol. :-)
Szobatársamnak a fiatalabbik Barna volt a szülésze, ő dícsérte nagyon, de az apját már nem. A kórházban az idősebbik Barna vizsgálta meg, már túl volt a terminuson. Szegényt úgy "megvizsgálta", hogy egyrészt fájt, aztán napokig vérzett, valószínűleg be akarta indítani a szülést... végül császár lett, más okokból.
Nem figyeltem a neveket, arra koncentráltam, hogy valahogy kibírjam amíg hat az infúzió.... Azt hittem kemény csaj vagyok, de már látom, hogy kérek EDÁ-t ha elhúzódik a vajúdás :)) Az utánna való napokban sem néztem a neveiket, jöttek-mentek, hol egyik- hol másik, vérnyomás, ctg stb...persze nem voltam kiemelve, mint a szobatársam, akinek volt saját szülésznője (Pici? a neve), na hozzá ő sokszor bejött, de én nem igénylem az ilyesmit, csak azért mert később pénzt adok. De megnyugtat, hogy alapvetően mindenki kedves.
Nagyon szomorú, hogy ilyen hozáállással beengednek Orvost a kórházba.
És Kovács Zoltánról mi a vélemény?
Egyik barátnőm ügyeletben szült nála, és nagyon meg volt vele elégedve, kislányom keresztanyukája pedig januárra van kiírva, és Holba dokihoz jár, a kórházzal szemben van a magánrendelése.
Nagyon sajnalom ami tortent, legalabb egy ilyen helyzetben lehetnenek megertoek az emberrel, de nem gondoltam ezt a Barnakrol, a fiatal a keresztanyum gyerekkori baratja, de ennek ellenere en sem jartam hozza, velem nem volt bunko, csak egyszer vizsgalt meg, de aztan nem ot valasztottam orvosomnak, valahogy nekem sem volt tudat alatt szimpi, lehet akkor tavasszal talakozunk a kismamatornan vagy valahol mert karacsonyra en is pocakos szeretnek lenni. :-)
Nem rendel a 11 be, de a Szent Imrehez tartozik, regrol ismerem a 22 keruletbol, Holba Sandor egy 60 ev koruli bacsi, nagyon rendes, es eppen mikor benn voltam a szobatarsamnak o csinalta a csaszart, remelem meg jovore nem megy nyugdijba.
Köszi, lányok! Év vége felé belekezdünk egy újabb baba-projektbe! :)
A fiatal Barna nekem nagyon flegmának tűnt, felületes volt, ő vett fel, nála voltam hivatalosan bent, és esze ágába se jutott hcg-t nézni amikor bementem görcsölgetéssel és vérzéssel. Sőt! 3 naponta csináltak uh-t, és az utolsón úgy tűnt, hogy minden rendben, de azért kért még egyet, ami miatt még 3 napot bent feküdtem, majd közölte az általa kiírt uh napján, hogy mégsem kell uh, mehetek haza...Nem értettem mi van, aztán 5 perc múlva kaptam uh-ra papírt, na akkor derült ki, hogy nincs rendben a baba, és utána nézetett hcg-t, ami alacsony lett. Na utána már egy kicsit alaposabbnak tűnt...Az idősebbik Barna csak egyszerűen bunkó volt! :(
Igazán sajnálom mai veletek történt, és kívánom hogy mielőbb újra pocakos legyél!!! A fiatal BArnához nekem is volt szerencsém, nem túl szimpatikus doki és igencsak fájdalmasan vizsgált meg.Több dokival nem igazán találkoztam illetve a Dékány doktornővel, mert Ő vett fel az osztályra.
Sajnálom, ami Veled történt, remélhetőleg hamarosan újra pocakos leszel és lesz kistesója a csemetédnek!
Én amíg bent voltam a második gyermekem születésénél, csak a Kovács Zoltánnal találkoztam, jah meg Rafttal :-)
Sziasztok! Mi nemrég vesztettünk el egy babát, 10 napig voltam kórházban, aki nekem nagy csalódás volt, az a 2 Barna doki. Lehet, hogyha magánbetegük lettem volna akkor normálisak lettek volna, de így...Holba és Tasi nagyon normális voltak, meg valamilyen Attila is volt még, most nem jut az eszembe, ő is szimpatikus volt.
Igen, tudom, és azt is hogy nem voltál vele túlságosan megelégedve...
És kit néztél ki magadnak, ha nem titok? Ha itt nem akarod kuld el priviben...
Nekem 13 honappal ezelott o csinalta meg a csaszart, de tenyleg nagyon fiatal, szerintem olyan "nemtorodom" mar ki is neztem magamnak a kovetkezo dokimat, par honap mulva aktualis lesz :-)
Érdekelne kikkel találkoztál és milyen véleményük volt Róluk. Zsigmond doki viszonylag "friss" még, 3 éve még nem vezethetett le egyedül szülést.
Sziasztok! Mivel az a fórum alapvetően a Szent Imre kórházról szól, felfrissítem kissé a hozzászólásommal, mivel épp a vendégszeretetét élvezem, pár napja 30 hetesen bejöttünk görcsökkel, de szerencsére sikerült leállítani őket. Remélem holnap hazaengednek. Nagyon aranyos mindenki ám, volt szerencsém pár szülésznőhöz, mindegyik kedves volt. Tetszenek a szülőszobák :) Jó lesz visszajönni. Dr. Zsigmond Tamás fogadott ügyeletben, de elég bizonytalannak tűnik nekem, legalábbis a szülésznőtől kérdezte meg, hogy ilyenkor mit is kell adni,csinálni, még jó, hogy a szülésznő szó nélkül tett,adott mindent. Szóval örülök, hogy ebben a kórházban fogok szülni.
Ez a beszéd és én is éppen a túlélésben vagyok:))))
De jelentem már ezen a héten mintha egy fokkal jobb lett volna a helyzet, de "szeretjük egymást" még nagyon távol van:)
Koszi lanyok, de nem nyugtattatok meg :-D en is ugy hallottam hogy 18-24 honap lett volna az idealis feltekenyseg szempontjabol, de majd valahogy tuleljuk :-)
Hát én is csak bízom benne hogy megértőek lesznek egymással:))
Monstro! Bálintnak a mai napig minden előbb kell, mint Sárunak. Az elején én csak az etetésnél szóltam rá, hogy várjon, amúgy mindenben előrébb helyeztem őt... Ez bejött akkor...
Most már nem olyan idilli a helyzet:( Van pl. hogy Ő akar előbb felöltözni, de nem hajlandó elkezdeni vagy nem hagyja hogy segítsek, ezért Sárut öltöztetem, mire megy a hiszti, hogy én akartam előbb:(((((
KAta még nem nehezményezi, ha Szasza az első...
Kovács Zoltán Dr. úr és a mogorva asszisztense.:)
ki ez az orvos akit így rejteget előled a sors? :))
Sziasztok, én sem vagyok híve a nagyon alternatív, háborítatlan szülésnek, vagy az otthon szülésnek. Engem megnyugtat a kórházi környezet, persze nem a zöld csempe, hanem a szépen lefestett Szent Imrés szülőszoba.:))) EDÁ-t én nem kértem, szerettem volna átérezni a szülés minden fázisát. Most a második szülésre is úgy készülök fel, hogy EDA nem kell, de nem vagyok fakír, ha doki szerint kell a gyorsító vagy bármi, teljesen rábízom magamat. Beöntést konkrétan kértem, sokan úgy vannak evvel is, hogy annyira alternatívak hogy még ezt sem engedik. Én pont úgy voltam vele, hogy inkább egymagam a mellékhelyiségben, mint apa, doki, szülésznő előtt... Elaő babánál vágtak, most megpróbálnám gátvédelemmel. De minden ott fog eldőlni és nagyon várom már. Gyorsabb és fájdalmasabb szülésre számítok.
és az hagyján de ezek szerint két hónappal későbbre kaptam időpontot..:D
A sors valamit nagyon rendez. Az első alkalmat mikor találkoztam volna a dokival le kellett mondjam mert megjött és az nekem nagy görccsel jár, oda se tudtam volna menni kb. Az asszisztens jóformán megsértődött rám adott új időpontot Júni 14-ét odamentem sehol senki telefont nem veszik fel. Rájöttem hogy vagy félremondta vagy félrehallottam és júli 14 lesz az. Tehát hiába mentem oda. Most ez azt jelenti hogy ő az igazi mert meg kell küzdeni érte vagy pont fordítva és nekünk nem kell találkozni, ha lehet soha.:) agyam elhagyom..
Nekem az volt anno az első amikor beszéltünk a szülésről hogy ki dönti el hogy császár vagy sem. Mert erről nem sok jót halottam annó:) Ja és a fájdalomcsillapítás, de végül egyik szülésnél sem kértem:) igaz nem is lett volna rá idő. Próbáltam átélni a fájdalmat hátha úgy könnyebb, de azért fájt.
:) Bizony, hogy reméljük.:)
mondjatok valami okosat mit kérdezzek meg feltétlenül a dokitól? Tutira zavarban leszek jól jön a segítség.
További ajánlott fórumok: