Szegedi Kaáli-s lombikosokat keresek (beszélgetés)
A beültetéskor már ihat :), a leszíváskor van dolga. De ha jó a spermaképe, és mértékkel iszik, akkor nem hiszem, hogy számítana.
Van 1 lehet elég buta kérdésem, bár bem tudom, h ti tudtok-e erre válaszolni. A beültetés előtt a férfi mennyi idővel nem ihat alkoholt? Előtte 1-2 héttel iszik, az befolyásolhatja a sperma minőségét?
Akkor ti viszonylag gyorsan sorra kerültök. Majd megírod miket tapasztaltál? Kíváncsi vagyok hogy megy egy ilyen kezelés. Majd drukkolok hogy sikerrel járatok!
Szerintem attól is függ mi a probléma. Ti mikorra kaptatok időpontot?
Mi is Dalmànál voltunk júniusban első kozultáción,nekem Ő mondta h elsőre kevés az esély h sikerüljön.Általában a 2-3 szokott :/ Én azért bizom bennem h sikerülhet :)
Mi júniusban voltunk Krizsán doktornőnél, akkor azt mondta, hogy szerinte 2018. januárra fog esni a beültetés. Nagyon megörültünk, mert sokkal rosszabbra számítottunk. Azt mondta, hogy okt. végén-nov. elején menjek középidös UHra, sajna a ciklusom rendszerteln, hosszú..... osztottam, szoroztam, kaáls nővèrkéveel egyeztettem, és okt. közepén voltam. A doktornő mindent rendben talált, a belgyógyászat, bakterológia (èpp kezelnek) hiányzik. Azt mondta, ha novemberben megjön, akkor telózzak, másnap menjek és meglátjuk, hogy azonnal kezdünk, vagy fogamzásgátló lesz és a kövi ciklusban indulunk. Nagyon boldogok voltunk, mert akkor még idèn kezdünk. 😊
Szerintem minden fel fog most már gyorsulni azzal, hogy 4 orvos van! 😊
De jó! Öröm ezt olvasni! Év elején terveztük hogy megpróbáljuk. Nekem petevezető bajom van, 2 méhen kívüli terhességgel műtöttek és csak egy csonka darab vezető maradt. Egyébként az elmúlt években 2-3 havonta volt pozitív tesztem,de lehet sűrűbben is. Elvileg minden más rendben van velünk. Mivel közeledek a 35-höz nem akarok tovább várni.
Én több mint 3,5 éve csak IR és pcos gyanús voltam, nem volt klasszikus 2:1 arány a hormonoknál, csak 1,5:1, de kaptam Meforalt előtte két hónappal, nekem a prolaktinom is magas volt, arra Bromocriptint kellett szedjek, ciszták miatt két hónapot csúszott a kezelés, de elsőre sikerült, januárban lesz 3 éves a kiscsajszi, okos, ügyes, egészséges baba, szóval van remény, csak jó endokrinológust keress, ill. konzultálja a Kaális dokiddal is.
Sziasztok. Ez engem is érdekelne, volt már egy sikertelen lombikom, azóta derült ki a laktózérzékenységem +IR.
Annamari, jelen! Szerintem vannak még többen is itt, akiknek elsőre sikerült. Úgy indultam neki az első lombiknak, hogy egy ismerősöm sajnálkozva a szemembe nézett, és azt mondta: " De tudod ugye, hogy elsőre nem szokott sikerülni?" Hát de, most kezdte az első osztályt. :) Én ha ki tudnám fizetni, a helyedben mennék fizetősre hamarabb. Vártunk két évet, hogy összehozzuk a kistesót, de kár volt. Mindkettőnk eredményei csak xarabbak lettek, nem is sikerült az utána következő 4 próbálkozás.
Hát ami eddig. 360.000.amin meglepődtem h önköltségesen nincs 90% az injekciókra :( csak 50. Azt mondta h az 50-100.000 közöttre jön ki.
Az önköltséges pénz részéről beszéltetek? Mennyit mondott, ha mondott?
Köszönjük az infókat!Most már akkor nyugodtabbak vagytok gondolom. Akkor vizsgálatok és újra jelenés:-) Szuper!
Fogalmam sincs, hogy nekünk donorosoknak milyen hírrrel fog szolgálni.
Sziasztok! Mi szeptember elején voltunk az első konzultáción, Dalmához kerültünk. Jövő októberre kaptunk TB-s időpontot. Szerintetek elképzelhető hogy hamarabb is sorra kerülhetünk? Mert most olvastam lentebb hogy Virág fél évet mondott. Gondolkodunk egyébként a fizetősön is, de mivel nem biztos a siker így nagyon tépelődöm mi legyen. Nem is nagyon hallottam siker történeteket sem, mármint hogy elsőre sikerül.
Biztosan ügyesek lesznek a kicsikék, szurkolok 😊
Féléves a tb-sre mondta. De valószínű, ha minden rendben lesz a kötelező vizsgálatokkal, akk januárban szeretnénk elkezdeni az önköltségest.így bátorkodok a 6hós érvényességi idős vizsgálatokat is megcsináltatni.
Féléves TB-re vagy fizetősre? De örülök, hogy pozitív tapasztalataid vannak/voltak, szorítok, hogy mielőbb végezzetek a vizsgálatokkal. Viszont a legtöbb vizsgálat nem lehet régebbi félévesnél, hmm...
Nekem ma volt punkcióm, 4 sejt lett, holnap kell érdeklődjek, hogy állnak, remélem, lesz mit visszaültetni.
Halihó!ma túlestünk az 1.konzultáción, dr.Márton Virágnál voltunk. A váróban félelmetesen sok ember ült. A pultnál dolgozó hölgyek nagyon aranyosak, segítőkészek voltak.kitöltöttünk pár papírt, és utána nem sokkal mentünk is be a doktornőhöz. Kb 20 perccel később mentünk be, aminek nagyon örültünk, mert több órás csúszásra építettünk 😆 hát a doktornő egy tündér! Nagyon kedves, közvetlen. Jól kikérdezett minket minden kis részletről, h eddig mik is történtek, laboreredmények stb. Kb 1 órát voltunk bent.megkaptuk a kötelező vizsgálatok listáját, ha azokkal végzünk, akkor jelentkezünk újra nála, és ad 1 tb-s időpontot. Annyit mondott h kb most fél éves a várólista.
Sziasztok!
Sikerült valakinek inzulinrezisztenciával, ha kezelték jó petesejtet stimulálni és a lombik?
Köszönöm segítségeteket
Szia!
Mi már idén túl vagyunk 2 sikertelen lombikon, amikor is a debreceni intézet biztosította donort. Amikor legutóbb a 3 hónapos pihenőre mentünk, nem gondoltunk problémára, mert eddig nem volt gond a donorral. Most sem beszéltem még személyesen egy orvossal sem, csak időpontokat kértem. A Dévaiban nem végeznek donoros lombikot.
Ahová eddig jártunk, a debreceni régi Kaáli idénre már nem ad időpontot, jan.-ban kell kérni, de még azt sem tudják, hogy akkor mit fognak tudni biztosítani.
A régi név alatt futó debreceni Kaáli, ami elköltözött, velük még csak okt.30-ra lesz találkozó. Nem tudom, hogy mit fog mondani az orvos.
Én is azt gondolom, hogy a pénz beszél..., de most kevés a donor. Mindenki ezt mondja. A donor úgy tudom, hogy mindenképpen titkos. vagy te mire gondoltál?
Szia!Ti most kezdtétek a donor keresést?Donort lehet vinni is,vagy mindenképp titkos procedúrànak kell hogy legyen?Én azt hallottam,ha önköltségesre mégy,akkor van donor előbb is.Csak azt nem tudom,hogy a petesejt érlelők,tüsző repesztő,....gyógyszerek is teljes àrasak-e?
Persze ☺ úgy is terveztem, h írok pár sort ide a konzzltáció után. Hátha valakinek újdonságot mondok.
Szia!
Mi is a doktornőhöz kaptunk időpontot, de csak nov. 14-re. Ha esetleg megtennéd, hogy mesélsz majd arról, hogy mi történt, mit mondott, nagyon örülnék.
Azt mondta a recepciós hölgy, amikor múlt héten időpontot kértem, hogy tb-s lombikot csak nagyon ritkán csinálnak. ????Ezt nem értettem. Miben más ez a többi Kaálitól? Nekünk még lenne egy tb-s, de ráadásul donorosok vagyunk, ami még egy csavar a történetben.
A lényeg, hogy ha van donorod, és tb-s vagy, akkor csak a gyógyszert, ami egyéntől változó, kb. 100 000 ft. Ha önköltségen csinálod, akkor kb. 500 000 ft.
Szia! Donoros vagyok, és nincs túl sok jó hírem. A Kaáliba megyünk okt.30-án, ott megmondják, hogy van-e donorjuk. De úgy tudom, hogy nekünk kell beszerezni.Ők pedig 2 helyett ajánlottak. HUmáncel.l és a pesti kaáli.
A Humáncel.l már nem tud biztosítani, mert nyár óta be kellett fagyasztani a donorkiadást. Nincs nekik sem. Nincs megfelelő minőségű sperma, mert a szűrőn kiesnek az alanyok. A vizsgálat legeslegelején. kb. 4 éves várakozási idő lenne, de már a várakozási listára sem írnak fel senkit. Telefonon beszéltem velük.
A pesti intéeztben pedig akkor adnak infót, ha felvesznek páciensnek. Annyit mondott a hölgy, hogy több a donoros várakozó, mint a donor.
Sziasztok!Most csatakoztam a fòrumhoz!Egy -két kérdésem lenne:Vàr valaki donor lombikra?Ha igen,anyagilag miket kellene fizetni?Köszönöm a vàlaszt!Mindenkinek so sikert,és kitartàààst!
Vigyél mindig enni-inni valót, meg sok zsepit,olvasni valót két naponta ott töltöd majd a délelőttöt.Ha szerencsés vagy csak egy két órát,de inkább többre számolj, legalább örülni fogsz ha gyorsan végzel.😘 Először sorban állás akta bemondáshoz, aztán sorban állás vérvételre, aztán sorban állás uh-ra, közben akiknek punció addig azt csinálja a doki, és utána sorban állás hogy behívjon megbeszélni hogy áll a helyzet.Ha a punkciósok előtt nem kerülsz sorra, akkor egész délelőttös.kitartás😘
Köszi.akkor jól sejtettem, h kb 8-10 oda-vissza utunk lesz, ha majd mennünk kell, aktuális lesz.kíváncsi voltam rá, hogy nagyjából mire számíthatok. :)
Nekem volt egy középidős uh (ciklus közepén), aztán köv. ciklus második napján vérvétel , uh és másnap indult a stimuláció. Onnantól kezdve pedig 2-3 naponta uh és vérvétel, összesen ötször.Aztán punkció, majd a transzfer. Szóval nálam 9 alkalom volt ez a kör. Nehezen tudtak stimulálni, ha szerencséd van, akkor nálad lehet rövidebb is akár.
Aki egyszer már végigcsinált 1 tortúrát, az nem tudná nekem megmondani, h kb hány napot kell rászánni összesen? Az uh-k, ciklus megindítás, punkció stb? Kell vagy 8-10 alkalommal menni, nem? Bocsi ha hülyeséget kérdeztem ☺
Hát nagyon kíváncsi vagyok, h így plusz 1 dokival milyen időpontot kapok. Majd megírom, meg ha van valami újdonság, akkor azt is :)
További ajánlott fórumok: