Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szegedi Kaáli-s lombikosokat keresek fórum

Szegedi Kaáli-s lombikosokat keresek (beszélgetés)

❮❮ ... 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 ... ❯❯
18205. katica 619 (válaszként erre: 18203. - 88penny88)
2017. okt. 13. 15:59
Úgy legyen,mert régebben katasztrófa volt hogy annyi ember két orvosra jut.Bár tudom másik orvostól hogy ők nem akartak odaengedni mást, csakhogy így a páciensek szívtak szerintem a folyamatos idő hiány miatt.Talán azóta jobb a helyzet.
18204. Bianconera (válaszként erre: 18203. - 88penny88)
2017. okt. 13. 13:10
Talán, hogy most már eggyel több orvossal számolhatnak csak nem kell olyan sokat várni. Nekünk most telt le a 1,5 év várakozás, megjegyzem, szinte elrepült :). Köszönöm a szorítást.
18203. 88penny88 (válaszként erre: 18202. - Bianconera)
2017. okt. 11. 11:43

Köszi, nem is hallottam még a diófalevél teáról :)

Okt.24-én megyünk (jelzem, másnap közig.szakvizsgám lesz, amire most sem igazán tudok koncentrálni :( )

Dr. Márton Virág lesz a dokink. Kíváncsi vagyok, h mikorra kapunk tb-s időpontot... 😕 ha nagyon sokára 1-1,5 év, akkor önköltségesre megyünk, és akkor szerintem maximum tavasszal mennénk is.

Neked meg szurkolok!! de jó neked, hogy már a szurinál tartasz 😊

18202. Bianconera (válaszként erre: 18201. - 88penny88)
2017. okt. 11. 10:15

De jó, a cisztára ha hajlamos vagy (pco-soknál sajnos előfordul), akkor érdemes diófalevélből készül teát iszogatni. Olvass utána, nekem anno használt!

Mikor lesz pontosan az első konzultáció? Egyébként ott majd megmondják, hogy milyen vizsgálatokat kell megcsináltatnotok és mikorra. Ki a dokid?

Én szombaton kezdem a szurikat, kicsit izgulok :).

18201. 88penny88 (válaszként erre: 18200. - Szilvácska81)
2017. okt. 11. 09:03
Köszi :) voltam a napokban uh-n, mindent rendben talált a nődokim. Cisztamentes vagyok :) izgulok már nagyon az első konzultáció miatt!!!! 😃
18200. szilvácska81 (válaszként erre: 18199. - 88penny88)
2017. okt. 10. 21:49
Szia!Elfogadják😊Max,ha újra "eldurvult" a PCO,akkor azt kell újra csináltatni,ha minden ok, akkor tuti nem!Kitartás! :)
18199. 88penny88
2017. okt. 9. 20:02

Lehet hülye kérdésem van: ;)

Tavaly októberben volt 1 teljeskörű meddőségi műtétem,lapar, hiszteroszkóp, átjárhatósági, minden lópikula. Probléma "csak" a pco-s ciszták voltak, amiket kipukkasztgattak. Minden más rendben volt. Na már most októberben megyünk az 1. konzira. Szerintetek az 1 évvel ezelőtti eredményeket elfogadják, vagy újra kell ezeket csináltatni? :/

18198. Babó80
2017. okt. 4. 16:55

Még egy dolog eszembe jutott! :-) Az "érintettek" kifejezés kapcsán. :-) Nem véletlenül használtam korábban...

A Ti Családjaitokban is akkora az egyetértés a témában, mint az enyémben?

Az Anyukám megállás nélkül "rugdos" : "ha belepusztulsz se adhatod fel lányom, nyomás, gyerünk, ne nyafogj, annál nincsen szentebb dolog, mint ha Te szülőd és a saját véred!!!

Anyósom megállás nélkül sajnál, már elég az arcára nézzek és látom, hogy mindjárt elsírja magát: "jó lesz az, még ha nem Te szülted akkor is, csak legyen kit szeretni..."

Apám nem érti: "mi a fenének kínlódtok Ti ennyit?? Ha én lennék a helyetekben, és tudnám, amit ma tudok, nem kellene gyerek, se ilyen, se olyan, semmilyen... én csak hedonistán élvezném helyetekben az életet!

:-)

Nálatok milyen tanácsokat adnak azok, akik nem a Ti cipőtöket hordják?

18197. Babó80
2017. okt. 4. 16:35

Kedves Shaunie és Katica 619! Aranyosak vagytok! Teljesen magamévá tudom tenni, amiket írtatok és ahogy olvastam a soraitokat, szinte újra az örökbefogadás tanfolyamon éreztem magam... :-) Valahogy a tanfolyam előtt, azaz mielőtt megismertem pár örökbe fogadni szándékozó társunkat, nem gondoltam volna, hogy ennyien járunk hasonló cipőben, azaz, hogy az a fránya sikertelen lombik a kiindulási pont...

Természetesen ennek a fórumnak az a szerepe, hogy a lombikos tapasztalatokat ossza meg. Legtöbbször viszont a sok-sok kérdést felvető kezdetekről, kezelésekről van szó a fórumon, majd kicsit kevesebbszer a sikeres eredményről, de csak nagyon-nagyon ritkán esik szó arról, mi van ha a vége nem annyira sikeres... ezért tartom jónak, hogy beszélünk erről is itt és remélem, hogy ezért nem orrol meg rám senki.

Én azt hiszem, hogy itt, mármint a lombik terén sikerült többször elbuknom és őszintén szólva ettől még "selejtesebbnek" éreztem magam, ahogy telt az idő... Másoknak elég, ha a férjük rájuk néz, másoknak természetes úton, másoknak első inszemre, másoknak 1. lombikra sikerült, blablabla, hát akkor mi a baj, a stressz, a gyógyszerek, a korom, a sors, Isten, ?? - hallom a saját önvádjaim....,- nekünk mindig a reménykedő várakozás után még egy újabb pofon is jött.

Nagyon-nagy szerencsémre én még nem jutottam el szívhangig soha, mert az bizonyosan még jobban megviselt volna.

Mindenesetre azt is megtudtam magamról időközben, és most Nektek köszönhetően Rólatok is, hogy talpra is lehet állni a bukás után... :-)

Jó hallani másoktól is, ÉRINTETTEKTŐL, hogy attól mert a lombik Nekem nem biztos, hogy a megfelelő út, ne csak egy zsákutcában körözzek egyfolytában, hanem van másik út is egy ajtó mögött, egy olyan út, ahol a várakozás ugyan szintén hosszú, de nem zsákutcába nyílik!

Van örökbefogadó fórum, amelynek tagja van Katica 619 és olvashatok a nagy találkozásról és az utána történt eseményekről? :-) Kíváncsi vagyok! :-)

Pontosan emiatt tartom fontosnak, hogy egy lombikos fórumon erről is beszéljünk, hátha többen vannak hasonló cipőben, úgyhogy még egyszer köszönöm, hogy megírtátok a saját tapasztalataitokat is.

18196. katica 619 (válaszként erre: 18189. - Babó80)
2017. okt. 3. 17:37

Szia, én régen néztem ezt a fórumot,de talán nem véletlen hogy most olvastam bele.Szintén évekig jártam itt Szegeden a klinikát és a Kaálit is.Pontosan úgy éltem meg ahogy te.Nagyon nem szerettem, és egyre rosszabb állapotba kerültem.Nem fárasztanálak az orvosi részekkel.Nem éltünk az összes lombikkal, egyszerűen nem bírtam sem fizikailag sem lelkileg.És sajna az ott dolgozók sem erősítettek inkább negatív a tapasztalatom.

Több mint két éve hagytuk abba, 10 év próbálkozás után.Idén érkezett hozzánk kislányunk örökbefogadás útján.Szerintünk nagyon jó döntés volt, sőt azt hiszem hamarabb kellett volna,de ennek így kellett lennie.

Bárhogyan is folytatjátok tudom min mész keresztül, és sok kitartást kívánok!!

18195. Shaunie (válaszként erre: 18189. - Babó80)
2017. okt. 3. 16:06
Szia! Elnézést, csak ezt az egy hozzászólásodat olvastam el, de úgy éreztem, erre reagálnék, ha nem veszed tolakodásnak. Régebben visszatérő vendég voltam itt, mert 4 évig próbálkoztunk különböző meddőségi kezelésekkel, hogy mi is családdá válhassunk. Aztán lombikkal sikerült teherbe esnem, de a 14. héten elvetéltem, ami rettentően megviselt lelkileg, majdnem egy évembe tellett, mire összeszedtem magam valahogy. Aztán jött a donorbotrány (nekünk spermadonorral lehetett volna babánk), amiről úgy éreztük, hogy ez már tényleg sok(k), mert akkor csak saját költségen, nulla állami támogatással lombikozhattunk volna, ha egyáltalán sikerült volna donorhoz jutnunk. Közben a vetélést követően 3x műtöttek és a lelki állapotom mellett a folyamatos gyulladás miatt a fizikai állapotom is romlott. Aztán úgy döntöttünk a Férjemmel, hogy az örökbefogadást választjuk, mert megmondom őszintén, anyagilag, lelkileg és fizikailag teljesen kimerültünk ebben az egész procedúrában. Most két éve állunk sorban és várunk a mi Csodánkra. Nagyon nehéz ez is, mert itt már nem kell mindig a következő lépésen gondolkozni, várni a következő időpontot, vizsgálatot, beavatkozást, igazából nem történik semmi és ez is nagyon nyomasztó. Viszont, amikor meglett a jogerős határozatunk, és egyre jobban beleástam magam a témába, egyértelművé vált számomra, hogy az örökbefogadás a mi utunk és ez az útja a családdá válásnak nem kevésbé csodálatos, mint, ha én szültem volna meg a gyermekünket. Bocsánat, ha hosszúra nyújtottam, csak úgy éreztem, ezt most le kell írnom, aztán magadévá teszel belőle, amit úgy gondolsz... :)
18194. Nor(k)a (válaszként erre: 18189. - Babó80)
2017. okt. 3. 13:54

Szia Babó!

Szívhez szólóan fogalmaztál, nagyon jó volt olvasni a gondolataidat! Kívánom, hogy mihamarabb váljon valóra a Ti álmaitok is, hogy mihamarabb büszke szülők legyetek! Kitartást! :)

18193. Bianconera (válaszként erre: 18189. - Babó80)
2017. okt. 2. 11:15
Régebben olvastam itt, hogy van a Kaáliban pszichológus segítség vagy valami terápiás foglalkozás, nem tudom, ez létezik-e még, de kérdezz rá, biztos, hogy segít az is, hogy ne félelemmel vágj neki a mostani körnek, hanem ezzel a hittel, hogy te családot szeretnél!
18192. Babó80 (válaszként erre: 18191. - Petranova)
2017. okt. 1. 18:59
Köszönöm szépen és kívánom, hogy a Te álmaid is váljanak mihamarabb valóra! :-)
18191. Petranova (válaszként erre: 18189. - Babó80)
2017. okt. 1. 16:37
Gyönyörű, amit írtál! 😊 Teljesen mindegy hogy, de nagyon szép családod lesz!!!! 😉
18190. 88penny88
2017. okt. 1. 08:58

Lehet hülye kérdésem van: ;)

Tavaly októbetben volt 1 teljeskörű meddőségi műtétem,lapar, hiszteroszkóp, átjárhatósági, minden lópikula. Probléma "csak" a pco-s ciszták voltak, amiket kipukkasztgattak. Minden más rendben volt. Na már most októberben megyünk az 1. konzira. Szerintetek az 1 évvel ezelőtti eredményeket elfogadják, vagy újra kell ezeket csináltatni? :/

18189. Babó80
2017. okt. 1. 08:48

Kedves Nor(k)a és Bianconera! Nagyon szépen köszönöm, hogy megtiszteltetek a válaszaitokkal, sokat jelentett Nekem!

Időközben, mint ahogyan azt említettem is, voltunk a Kaáliban is, és az örökbefogadás tanfolyamon is és azt kell mondjam, hogy a Kaáliban tapasztaltak egyre inkább erősítik bennem, hogy az a stressz, amit ott a nyakamba varrok, semmiképpen nem használ a kismamává válásnál. A lombikozást személy szerint igazi tortúrának élem meg sajnos és nem tudom, hogy ezen hogyan is tudnék változtatni. Valószínűleg ennek az az oka, hogy a 3. próbálkozásnál a gyógyszerek mellékhatásának következtében hetekig tartó 24 órán keresztüli gyulladásos fájdalommal és több hónapig tartó mély depresszióval küzdöttem , amit az első két próbálkozásnál nem éltem meg, így jelenleg félek is attól, hogy ez megismétlődhet, de úgy érzem, hogy ennek ellenére sem tehetem meg a Férjemmel, hogy nem próbálom meg negyedjére is odatenni magam... Sajnos az örökbefogadás tanfolyam is kaptam a lombikra vonatkozóan másoktól elrémisztő tapasztalatokat, de azt itt most nem részletezem.

Az örökbefogadással kapcsolatosan eddig tudomásomra jutott infók viszont összességében pozitívak. Határozottan megerősített a szándékban engem is és a Férjem is, hogy ne fogadjuk el a gyermektelenségünket és igen is próbálkozzunk azon, hogy megtaláljuk azt az utat, amelyikkel Igazi Nagycsaláddá válhatunk és végül babázhatunk, majd ugrálóvárazhatunk, iskolatáskát cipelhetünk, szülőként aggódhatunk és szerethetünk egyszerűen csak feltétel nélkül valakit, vagy valakiket... :-)

Mindenkinek azt kívánom, hogy a nehéz időszakokon minél hamarabb legyen képes túljutni és csak a szépre, a jóra összpontosítani!

18188. Bianconera (válaszként erre: 18186. - Babó80)
2017. szept. 29. 10:50
Szia Babó! Lehet, azóta már átbeszéltétek és ez egy múló hangulat volt csak. Én anno 7 év sikertelen próbálkozás, illetve egy vetélés után, mielőtt belevágtunk a lombikba sokszor éreztem úgy, hogy talán nekünk nem az a sorsunk, hogy gyerekünk legyen és hogy úgyis lehet teljes értékű életet élni. Az örökbefogadást én nem szerettem volna, így az szóba sem került, de a lombikkal úgy voltam, hogy ha egy saját gyerekért meg lehet tenni mindent, azt megteszem. És amikor sikerült a beültetés, attól kezdve minden megváltozott, azóta is mindennap hálás vagyok, hogy megélhetem azt a szeretetet, amit a gyerekem iránt érzek, közhelyes, de tényleg felülír mindent a létezése. Szorítok, hogy a következő próbálkozás már sikerrel járjon és ti is tapasztaljátok meg, milyen szülőnek lenni!
18187. Nor(k)a (válaszként erre: 18186. - Babó80)
2017. szept. 27. 09:22

Szia Babó80!

Nagyon nehéz cipőben jártok... mi még nagyon az elején kb 6éve voltunk ugyan így mikor kiderült, hogy természetes úton nem lehet gyerekünk. Sajnos nem egyszerre tört ki belőlünk, a felismerés, hogy ez nem lesz egy sima menet. Először a férjem volt teljesen letörve, nem is mertem felhozni neki a témát. Ezt neki kellett magában lerendezni, ehhez kb 1 év kellett neki. Utána jöttem én, ez egy újabb 1, másfél éves félelem volt, mert nem találtam az utat, nem volt aki segítsen nekünk, hogy most merre induljunk el, mit is akarok az élettől. Aztán jött, hogy rossz felé indultunk el.

Nálunk is felmerült az örökbefogadás is, de azt a férjem határozottan elutasította. Mert az nem az övé, "nem tett hozzá semmit" és nem tudná úgy szeretni.

Míg jártunk a Kaáliba sok olyan párral beszéltem és itt is olvastam, hogy csak a 5-6 beültetés sikerült. Sőt!!! A legutolsó esetben egy olyan esetnek voltunk szem és fültanúi, hogy a hatodik évben a nyolcadik beültetés lett sikeres. Én annyira örültem Nekik, mint a kisgyerek karácsonykor!

Na a lényeg, hogy szerintem ez természetes dolog, amin most keresztül mentek, a kérdések az érzelmek kavarognak bennetek, úgymond belefáradtatok az egészbe, a kudarcok, folyamatos ellenőrzések... Hogy most feladnátok a küzdelmet a babáért??? NEM csak egy kis szünet kell, hogy feldolgozzátok az eddigi csalódásokat.

18186. Babó80
2017. szept. 26. 14:10

Sziasztok! Szoktam követni a fórum bejegyzéseket és nagyon ritkán egy-egy lelkesítőnek, vagy informálónak szánt bejegyzést közzé is teszek. Most viszont egy kérdésem lenne felétek.

Holnap megyünk a 4. stimulációindítást egyeztetni a Kaáliba, és pluszban még az örökbefogadó tanfolyam 1. napjára is. Erre a Férjem a mai ebéd majszolgatása közben lazán közli, hogy tulajdonképpen már nem biztos benne, hogy gyereket akar....

Szerintetek mennyire gáz ez, pláne azt figyelembe véve, hogy valójában úgy érzem, hogy az én gondolataimat mondta ki hangosan....

Járt már valaki hasonló cipőben, vagy Ti mindig biztosan tudtátok, hogy jó úton haladtok előre? Hogy valóban ez a Ti utatok?

18185. 8ed80e4016 (válaszként erre: 18182. - Gérvágó)
2017. szept. 21. 17:53

Mi fog változni ?

Mi júniusban voltunk első konzultáción és 2018 szeptemberére kaptunk időpontot lombikra…

Szóval kitartás 👍

Kihez mész ?

18184. Bianconera
2017. szept. 21. 15:50
Sziasztok! Múlt pénteken kezdtem a Lyndinettet szedni (két fogamzásgátlós ciklusom lesz elvileg, ez az első), normál esetben 6. napra már nincs vérzésem, most meg bár enyhe, de még mindig pirosan vérezgetek. Volt valakinek hasonló? Jövő hét második felében már mennem kellene középidős ultrahangra....
18183. 88penny88
2017. szept. 21. 07:44
Azért ilyan hosszú a várólista, mert az állam meghatározott számú beültetést támogat.nem tudom h orvosonként 15 db/1 hónap,talán,vagy klinikánként. De többet nem csinálhatnak tb-set. A változásokra kíváncsi vagyok...én okt.24-én megyek.
18182. Gérvágó
2017. szept. 20. 15:16

Sziasztok! Ma volt a 6. inszeminációm Kecskeméten. Már nem bízom benne, hogy sikerülhet, ezért felhívtam a szegedi Kaáli Intézetet. Nem ismerem az orvosokat, ezért a leghamarabbi szabad időpontot kértem, és december 6-ra kaptam! :O (Első konzultációra.)

Rákérdeztem a várólistára, és 1,5-2 évet mondott a hölgy! Erre nem számítottam... :(

Miért kell ennyit várni? :(

(Azt is mondta, hogy most változik a szabályozás, és majd az első konzultáción az orvos megmondja, mi is lesz a pontos menet.)

18181. 8ed80e4016 (válaszként erre: 18177. - Gong)
2017. szept. 15. 09:03
A Nôi Klinikàn Szöllösi János Dr.Urat keresd talán Ő tud segíteni. Ő csinálta az inszememet és a szobatársamnak is aki szintén egyedülálló nő volt.
18180. Mandula2015 (válaszként erre: 18179. - Vmacska)
2017. szept. 15. 06:20
Köszönöm a válaszodat.
18179. vmacska (válaszként erre: 18178. - Mandula2015)
2017. szept. 14. 19:20

igen, mi voltunk anno, még az első sikertelen beülti után. időpontot kell kérni, elég hosszú a várakozás, úgyhogy ha eldöntötted, h menni akarsz, mihamarabb kérj, a Tisza-parton van a genetikai intézet vagy mi a neve, a megadott időpontban oda kell menni, vesznek vért tőled és a párodtól is. kb. egy-két hét, mire megvan az eredmény, már nem emlékszem pontosan. az eredményközlésre személyesen kell elmenni, mindkettőtöknek (ha akadályoztatva van a párod, meghatalmazást lehet írni).

nálunk mindent rendben találtak, kivéve hogy nekem a sima folsav nem szívódik fel jól, ezért folátbevitelre van szükség, mint a genetikai néni szerint minden második nőnek.

de itt vizsgálnak mindenféle mutációkat is, heterozigóta, homozigóta, Leiden.

2017. szept. 14. 17:15
Sziasztok! Küldtek-e közületek valakit a genetikai központba kromoszómavizsgálatra (vérből)? Mi ennek a menete, mit deríthet ki egy ilyen vizsgálat?
18177. gong
2017. szept. 14. 14:03
Egyedulallokent donor inszeminaciot szeretnek. Tudna vki segiteni, hova tudok fordulni ezzel kapcsolatban, kb milyen varakozasi idokre szamithatok?
18176. FLilly (válaszként erre: 18175. - Vmacska)
2017. szept. 13. 19:15
Plusz emberként, ha jól tudom. mindegyik orvost láttam :)
❮❮ ... 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook