Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szegedi Kaáli-s lombikosokat keresek fórum

Szegedi Kaáli-s lombikosokat keresek (beszélgetés)

2010. márc. 27. 23:20

Hahó, Csajok!

Kaucsuk, én is csatlakozom az előttem szólókhoz: hogy vagy punkció után?

Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok. :)

3024. anta03
2010. márc. 27. 22:20

A másik tea:

A palástfű segít menstruációs zavarok, fehérfolyás, alhasi panaszok, hormonzavar és a klimaxos rosszullétek esetén, a kezdődő pubertás időszakában kedvezően hat a női szervezetre, cickafarkkal együtt alkalmazva. Hogyha fiatal lányoknál a menstruáció orvosi gyógyszerelésre sem áll be a havi rendszerességre, cickafarkkal keverve a palástfű (egyforma mennyiséget véve mindkettőből) egyenesbe hozza a dolgot. A palástfűnek összehúzó hatása van, igen gyorsan gyógyít, ugyanakkor használják vízhajtóként és szíverősítő szerként is, sebláz, gennyező sebek és elhanyagolt fekélyek esetén is. A női nemi szerveket, mindenekelőtt a méhet erősíti, így az anyaságra való felkészülés, valamint szülés előtt és után alkalmazható haszonnal.

Szülés utáni sérülések, nehezen szülő nőknél alhasi petyhüdtség esetén, koraszülésre hajlamos nőknél terhesség megtartásában, a méhszalagok megerősítésében igen sokat segít a palástfű. A harmadik hónaptól palástfűteát kellene fogyasztania minden olyan nőnek, akiknek ilyesfajta problémái vannak.

Vetélés: A vetélés megelőzésére a terhes nő az első trimeszterben igyon palástfű teát, így megelőzhető az embrió kilökődése.

3023. anta03
2010. márc. 27. 22:19

A málnalevél tea a peteérést támogatja, a petesejt minöségét, a hüvelyi nyálka mennyiségét és minöségét javítja, az ovulációs teszted erösebb és egyértelmübb lesz, a tüszörepedésedet elörébb hozhatja.

A málnalevél teát a ciklus elsö felében a menstruáció elsö napjától a tüszörepedésig igyuk, napi 2-3 csészével. Csészénként 1 teáskanálnyit forrázzunk le és hagyjuk állni 10 percig.

3022. anta03
2010. márc. 27. 22:17

na, megkerestem...bemásolom...másról is van szó, de szerintem hasznosak.

1. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek

Ezekről már volt szó (lásd néhány fejezettel alább), most csak néhány momentumot emelnénk ki:

- Megfelelőnek tartott magzatvédő multivitamin (orvosod segít a kiválasztásában) szedése a terhesség előtti hónaptól (mert ugye feltételezzük, hogy terhesek leszünk :))

- C-vitamin: kollagéntermelést szabályozza, segít a petesejt utáni sebgyógyuláskor, és segít a vetélés megelőzésében is;

- E-vitamin: gyógyulást támogatja, elősegíti a beágyazódást

- Cink: sebgyógyulás, beágyazódás, hormontermelés szabályozása

2. Egészséges életmód

- Kerüljük a cukor- és a koffeintartalmú ételeket, a szénsavas üdítőket és az alkoholt! (Beültetés után viszont sok orvos javasol minőségi száraz vörösbort, max napi fél - 1 dl-t! :))

- Ne dohányozzunk, kerüljük a füstös, szmogos levegőt!

- Fogyasszunk sok folyadékot (gyógyteák, szénsavmentes ásványvíz, min. napi 2 l)

- Mérsékelten sportoljunk! Kerülendő a megerőltető mozgás (aerobik, súlyzózás, futás stb), lehet viszont nagyokat sétálni, légzőgyakorlatot végezni, meditálni, jógázni. Cél az alhasi vérbőség előidézése!

- Fontos a megfelelő pihentségi szint! Aludjunk sokat (legalább most, kivételesen :))

3.) Gyógyteák, étrend-kiegészítők

Van, aki a stimuláció alatt is fogyasztja, de mások szerint "bekavarhatnak" a gyógyteák, ezért érdemes kikérni a kezelőorvos véleményét is!Menstruációtól tüszőrepedésig: málnalevél + cickafark tea, tüszőrepedés (punkció) után: palástfű tea.

Méhpempő: segíti a méhnyálkahártya felépülését (beültetéskor 8 - 14 mm vastagság az ideális). Kapható tabletta és ivóampulla formában is.

Omega3 zsirsav (halolaj kapszula): az egész folyamat alatt igen kedvező a hatása, roborál, immunrendszert erősít.

3021. anta03 (válaszként erre: 3018. - Primula35)
2010. márc. 27. 22:10

ha, nem lenne szervi bajom én is ezt a kombinációt innám először.

a neten is írnak róla tapasztalatokat. asszem antal vali oldalán is találsz történeteket, hozzászólásokat. :)

3020. anta03
2010. márc. 27. 22:05

primula,

igen én már írtam is itt a fórumon róla.

a ciklus kb14. napjáig kell a málnalevelet inni, majd azt követően kell elkezdeni a palástfüvet.

én is ittam a beülti után a palástfüvet, a dokinéni azt mondta lehet nyugodtan...bár megoszlanak a vélemények róla, mert más meg attól fél, h. bekavar a lombikosoknál.

a málnalevél a peteérést segíti, a palástfű a megtapadást sigíti és a vetélés ellen is javasolják.

kaucsukk,

hány petesejted lett? hogy vagy? nem viselt meg?

várjuk a fejleményeket...írd meg hogyan fejlődnek és mikor kapod vissza őt, őket.

szarítunk neked!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

3019. kaucsukk
2010. márc. 27. 21:55

Sziasztok !

Kekemegy gratula!

Ma volt a punkció, várom a további fejleményeket.

Jó estét!

3018. primula35
2010. márc. 27. 21:27

Hahó!!!!!

Ismeri valamelyikőtök a málnalevél-palástfű tea kombinációt, melyiket mennyi ideig kell szedni???

Köszi!!!

3017. anta03 (válaszként erre: 3016. - Primula35)
2010. márc. 27. 21:16

az jó, kell egy kis kikapcsolódás :)

mindenki el volt "veszve" ma.

3016. primula35
2010. márc. 27. 20:13

Sziasztok!!!

Mi a családdal vidékre utaztunk, az idő ellerére jó volt.

/Úgy látom nincs érdeklődés az oldalon ))-:/

Szép estét!!!!

2010. márc. 27. 11:39

Sziasztok!

Szép hétvégét mindenkinek!

3014. anta03 (válaszként erre: 3009. - 08e46ada5d)
2010. márc. 27. 09:28

én azt hittem nem fogom bírni a sok fekvést, de meglepően jól elvoltam...megy a lustizás nekem :-)

a következőnél pedig mehetek ki az udvarra is, addigra tuti jó idő lesz és lehet a napra ülni...de jó lesz :)

3013. anta03
2010. márc. 27. 09:25

mizu, ki hogy van?

a tegnapi csodás idő után most megind hűvös a levegő és fúj a szél is :(

3012. anta03
2010. márc. 27. 08:29
sziasztok!
3011. primula35
2010. márc. 27. 07:50
Szép napos napot MIndenkinek!!!!
3010. primula35 (válaszként erre: 3009. - 08e46ada5d)
2010. márc. 27. 07:49

Szia Te éjszakai manó!!!

Szép napot, és jó pihit!!!

2010. márc. 27. 01:50

Köszönöm szépen... :)

Lassan a fülemen folyik ki a pihenés - pedig az elmúlt években mennyire vágytam rá. Nekem se jó semmi, igaz? :)

3008. anta03
2010. márc. 26. 21:05

sziasztok!

kekmeggy, nagyon-nagyon nagy GRATULA neked!!!!!

...akkor nincs is más dolgod csak pihenni!!! :)

3007. erika691230 (válaszként erre: 3004. - 08e46ada5d)
2010. márc. 26. 11:09
Persze,értelek én ,és egy lakás az persze más,mint egy kertes ház.
2010. márc. 26. 10:17

Köszi szépen, Te is nagyon vigyázz magadra! :)

Most beszéltem a Kaálival, szigorú fekvés, pihenés, C-vitamin, kálcium, gyógyszerek, hétfőn csörögjek újra.

2010. márc. 26. 10:05

No hát akkor még egyszer gratula!!!! ne tessék idegeskedni!!! nem tesz jót!

Vigyázz nagyon magatokra!

2010. márc. 26. 09:54

Hahó!

Köszi szépen! :)

Az a gond, mi panelben lakunk, és azért gondolom, hogy szülés előtt pár héttel csak oda kellene szegényt adni anyóséknak, mert bár a babaszobából ki tudjuk majd zárni, de a lakás többi részéből nem, és biztos előfordul majd, hogy mondjuk a nappaliban teszem le a babát, a cicát meg aztán a világon minden érdekli. :) Nem tudom, mennyire jó az a babának, ha az alomból frissen kimászott cica ott sündörög körülötte...

Egyébként lehet, hogy alaptalanok az aggályaim, és sajnálom is szegényt.

2010. márc. 26. 08:40

Sziasztok!

Kekmeggy!Graaaatulaaaaa!

Szerinted el kell tüntetni a cicát?Mondjuk,mi kertes házban laktunk,Te nem tudom,hol laksz,de nekünk is volt kutyánk,macskánk,és akkor még nem is nézték a toxo-t,mikor a lányom kicsi volt.

2010. márc. 26. 06:55

:) Köszi, Lányok, aranyosak vagytok. :)

Ribizli átesik egy toxopalzma-szűrésen, én pedig havonta fogom magamnak kérni, és sztem az elkövetkező kb. 8 hónapban nálunk marad, nagyon szeretjük.

Ha szerencsénk lesz és lesz baba, akkor az első 1-2 évben anyósomékhoz kerül átmenetileg.

3001. primula35
2010. márc. 26. 06:39

Szia Kekmeggy, gratulálok!!!

Pihenj azért sokat!!!!

Ribizlivel mi lesz??(((-:

Szép napot MIndenkinek!!!!

3000. Lyana
2010. márc. 26. 06:05

Drága kekmeggy!!!!!!!!!!!!!!

Hát már hogy haragudnánk rád!!!!!!!!!!!!!!

Én meg főleg hiszen én is átestem ezen a helyzeten hogy vérezgettem. De látod az a lényeg hogy mostmár erősen pozitív a teszt:-)))

Hurrááááááááá ott a babuci a pociban!!!

Mostmár tessék rá nagyon - nagyon vigyázni!!

2010. márc. 26. 05:31

Sziasztok, Lányok!

Ma reggelre teljesen egyértelműen és jól láthatóan pozitív tesztjeim lettek, a vérzés szinte teljesen elmúlt. :)

Ne haragudjtaok, hogy korábban Titeket fárasztottalak a félelmeimmel, tényleg nagyon úgy tűnt, nem fog összejönni, de most úgy fest, mégis sikerült. :)

Mindenkinek szép napot, jó munkát vagy éppen jó pihenést kívánok. :)

2998. primula35
2010. márc. 25. 22:34

Sziasztok!!!

Senkivel nem történik semmi???

Az lehet jó is!!

Kekmeggy, remélem jobb a helyzet!!!

Triniti, nyuszi hozza a jó hírt neked is???

Erika, én megtartottam az összes babaruhát a megszületés pillanatától fogva, remélve hogy kelhet.Ha fiút hozna a gólya, akkor batikolok, vagy a színes ruhákat állítom be a "tüzérségbe".

De ez még kicsit odébb van )))-:

Hőmérőzöm magam, de a 36,8-ról ma reggel 36,5-re lement, pedig még 1 hét van a menzeszig. Kiérti ezt???

Pedig ovu tesztet is csináltam!!!((-:

Tehát velem ennyi történt!!!

Triniti, megleltelek a ciklus webwn ((-:

Szép estét!!!

Várom a híreket, mert hiányoztok!!!!

2010. márc. 25. 10:28

Köszi, Csajok, hogy drukkoltok nekem, én is sokat gondolok itt mindenkire. :)

Lyana, a C-vitamint tolom ezerrel, most már napi 2-3000 mg között járok, ezen ne múljon.

Szép napot mindenkinek. :)

2010. márc. 25. 09:09
Én ma orrvérzéssel kezdtem a napot! Úgyhogy most orrfújás csak óvatosan!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook