Szegedi Kaáli-s lombikosokat keresek (beszélgetés)
Hahó, Csajok!
Kaucsuk, én is csatlakozom az előttem szólókhoz: hogy vagy punkció után?
Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok. :)
A másik tea:
A palástfű segít menstruációs zavarok, fehérfolyás, alhasi panaszok, hormonzavar és a klimaxos rosszullétek esetén, a kezdődő pubertás időszakában kedvezően hat a női szervezetre, cickafarkkal együtt alkalmazva. Hogyha fiatal lányoknál a menstruáció orvosi gyógyszerelésre sem áll be a havi rendszerességre, cickafarkkal keverve a palástfű (egyforma mennyiséget véve mindkettőből) egyenesbe hozza a dolgot. A palástfűnek összehúzó hatása van, igen gyorsan gyógyít, ugyanakkor használják vízhajtóként és szíverősítő szerként is, sebláz, gennyező sebek és elhanyagolt fekélyek esetén is. A női nemi szerveket, mindenekelőtt a méhet erősíti, így az anyaságra való felkészülés, valamint szülés előtt és után alkalmazható haszonnal.
Szülés utáni sérülések, nehezen szülő nőknél alhasi petyhüdtség esetén, koraszülésre hajlamos nőknél terhesség megtartásában, a méhszalagok megerősítésében igen sokat segít a palástfű. A harmadik hónaptól palástfűteát kellene fogyasztania minden olyan nőnek, akiknek ilyesfajta problémái vannak.
Vetélés: A vetélés megelőzésére a terhes nő az első trimeszterben igyon palástfű teát, így megelőzhető az embrió kilökődése.
A málnalevél tea a peteérést támogatja, a petesejt minöségét, a hüvelyi nyálka mennyiségét és minöségét javítja, az ovulációs teszted erösebb és egyértelmübb lesz, a tüszörepedésedet elörébb hozhatja.
A málnalevél teát a ciklus elsö felében a menstruáció elsö napjától a tüszörepedésig igyuk, napi 2-3 csészével. Csészénként 1 teáskanálnyit forrázzunk le és hagyjuk állni 10 percig.
na, megkerestem...bemásolom...másról is van szó, de szerintem hasznosak.
1. Vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek
Ezekről már volt szó (lásd néhány fejezettel alább), most csak néhány momentumot emelnénk ki:
- Megfelelőnek tartott magzatvédő multivitamin (orvosod segít a kiválasztásában) szedése a terhesség előtti hónaptól (mert ugye feltételezzük, hogy terhesek leszünk :))
- C-vitamin: kollagéntermelést szabályozza, segít a petesejt utáni sebgyógyuláskor, és segít a vetélés megelőzésében is;
- E-vitamin: gyógyulást támogatja, elősegíti a beágyazódást
- Cink: sebgyógyulás, beágyazódás, hormontermelés szabályozása
2. Egészséges életmód
- Kerüljük a cukor- és a koffeintartalmú ételeket, a szénsavas üdítőket és az alkoholt! (Beültetés után viszont sok orvos javasol minőségi száraz vörösbort, max napi fél - 1 dl-t! :))
- Ne dohányozzunk, kerüljük a füstös, szmogos levegőt!
- Fogyasszunk sok folyadékot (gyógyteák, szénsavmentes ásványvíz, min. napi 2 l)
- Mérsékelten sportoljunk! Kerülendő a megerőltető mozgás (aerobik, súlyzózás, futás stb), lehet viszont nagyokat sétálni, légzőgyakorlatot végezni, meditálni, jógázni. Cél az alhasi vérbőség előidézése!
- Fontos a megfelelő pihentségi szint! Aludjunk sokat (legalább most, kivételesen :))
3.) Gyógyteák, étrend-kiegészítők
Van, aki a stimuláció alatt is fogyasztja, de mások szerint "bekavarhatnak" a gyógyteák, ezért érdemes kikérni a kezelőorvos véleményét is!Menstruációtól tüszőrepedésig: málnalevél + cickafark tea, tüszőrepedés (punkció) után: palástfű tea.
Méhpempő: segíti a méhnyálkahártya felépülését (beültetéskor 8 - 14 mm vastagság az ideális). Kapható tabletta és ivóampulla formában is.
Omega3 zsirsav (halolaj kapszula): az egész folyamat alatt igen kedvező a hatása, roborál, immunrendszert erősít.
ha, nem lenne szervi bajom én is ezt a kombinációt innám először.
a neten is írnak róla tapasztalatokat. asszem antal vali oldalán is találsz történeteket, hozzászólásokat. :)
primula,
igen én már írtam is itt a fórumon róla.
a ciklus kb14. napjáig kell a málnalevelet inni, majd azt követően kell elkezdeni a palástfüvet.
én is ittam a beülti után a palástfüvet, a dokinéni azt mondta lehet nyugodtan...bár megoszlanak a vélemények róla, mert más meg attól fél, h. bekavar a lombikosoknál.
a málnalevél a peteérést segíti, a palástfű a megtapadást sigíti és a vetélés ellen is javasolják.
kaucsukk,
hány petesejted lett? hogy vagy? nem viselt meg?
várjuk a fejleményeket...írd meg hogyan fejlődnek és mikor kapod vissza őt, őket.
szarítunk neked!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Sziasztok !
Kekemegy gratula!
Ma volt a punkció, várom a további fejleményeket.
Jó estét!
Hahó!!!!!
Ismeri valamelyikőtök a málnalevél-palástfű tea kombinációt, melyiket mennyi ideig kell szedni???
Köszi!!!
az jó, kell egy kis kikapcsolódás :)
mindenki el volt "veszve" ma.
Sziasztok!!!
Mi a családdal vidékre utaztunk, az idő ellerére jó volt.
/Úgy látom nincs érdeklődés az oldalon ))-:/
Szép estét!!!!
Sziasztok!
Szép hétvégét mindenkinek!
én azt hittem nem fogom bírni a sok fekvést, de meglepően jól elvoltam...megy a lustizás nekem :-)
a következőnél pedig mehetek ki az udvarra is, addigra tuti jó idő lesz és lehet a napra ülni...de jó lesz :)
mizu, ki hogy van?
a tegnapi csodás idő után most megind hűvös a levegő és fúj a szél is :(
Szia Te éjszakai manó!!!
Szép napot, és jó pihit!!!
Köszönöm szépen... :)
Lassan a fülemen folyik ki a pihenés - pedig az elmúlt években mennyire vágytam rá. Nekem se jó semmi, igaz? :)
sziasztok!
kekmeggy, nagyon-nagyon nagy GRATULA neked!!!!!
...akkor nincs is más dolgod csak pihenni!!! :)
Köszi szépen, Te is nagyon vigyázz magadra! :)
Most beszéltem a Kaálival, szigorú fekvés, pihenés, C-vitamin, kálcium, gyógyszerek, hétfőn csörögjek újra.
No hát akkor még egyszer gratula!!!! ne tessék idegeskedni!!! nem tesz jót!
Vigyázz nagyon magatokra!
Hahó!
Köszi szépen! :)
Az a gond, mi panelben lakunk, és azért gondolom, hogy szülés előtt pár héttel csak oda kellene szegényt adni anyóséknak, mert bár a babaszobából ki tudjuk majd zárni, de a lakás többi részéből nem, és biztos előfordul majd, hogy mondjuk a nappaliban teszem le a babát, a cicát meg aztán a világon minden érdekli. :) Nem tudom, mennyire jó az a babának, ha az alomból frissen kimászott cica ott sündörög körülötte...
Egyébként lehet, hogy alaptalanok az aggályaim, és sajnálom is szegényt.
Sziasztok!
Kekmeggy!Graaaatulaaaaa!
Szerinted el kell tüntetni a cicát?Mondjuk,mi kertes házban laktunk,Te nem tudom,hol laksz,de nekünk is volt kutyánk,macskánk,és akkor még nem is nézték a toxo-t,mikor a lányom kicsi volt.
:) Köszi, Lányok, aranyosak vagytok. :)
Ribizli átesik egy toxopalzma-szűrésen, én pedig havonta fogom magamnak kérni, és sztem az elkövetkező kb. 8 hónapban nálunk marad, nagyon szeretjük.
Ha szerencsénk lesz és lesz baba, akkor az első 1-2 évben anyósomékhoz kerül átmenetileg.
Szia Kekmeggy, gratulálok!!!
Pihenj azért sokat!!!!
Ribizlivel mi lesz??(((-:
Szép napot MIndenkinek!!!!
Drága kekmeggy!!!!!!!!!!!!!!
Hát már hogy haragudnánk rád!!!!!!!!!!!!!!
Én meg főleg hiszen én is átestem ezen a helyzeten hogy vérezgettem. De látod az a lényeg hogy mostmár erősen pozitív a teszt:-)))
Hurrááááááááá ott a babuci a pociban!!!
Mostmár tessék rá nagyon - nagyon vigyázni!!
Sziasztok, Lányok!
Ma reggelre teljesen egyértelműen és jól láthatóan pozitív tesztjeim lettek, a vérzés szinte teljesen elmúlt. :)
Ne haragudjtaok, hogy korábban Titeket fárasztottalak a félelmeimmel, tényleg nagyon úgy tűnt, nem fog összejönni, de most úgy fest, mégis sikerült. :)
Mindenkinek szép napot, jó munkát vagy éppen jó pihenést kívánok. :)
Sziasztok!!!
Senkivel nem történik semmi???
Az lehet jó is!!
Kekmeggy, remélem jobb a helyzet!!!
Triniti, nyuszi hozza a jó hírt neked is???
Erika, én megtartottam az összes babaruhát a megszületés pillanatától fogva, remélve hogy kelhet.Ha fiút hozna a gólya, akkor batikolok, vagy a színes ruhákat állítom be a "tüzérségbe".
De ez még kicsit odébb van )))-:
Hőmérőzöm magam, de a 36,8-ról ma reggel 36,5-re lement, pedig még 1 hét van a menzeszig. Kiérti ezt???
Pedig ovu tesztet is csináltam!!!((-:
Tehát velem ennyi történt!!!
Triniti, megleltelek a ciklus webwn ((-:
Szép estét!!!
Várom a híreket, mert hiányoztok!!!!
Köszi, Csajok, hogy drukkoltok nekem, én is sokat gondolok itt mindenkire. :)
Lyana, a C-vitamint tolom ezerrel, most már napi 2-3000 mg között járok, ezen ne múljon.
Szép napot mindenkinek. :)
További ajánlott fórumok:
- Medend Intézeti lombikosok
- 2018-ban kezdő lombikosok
- Győriek, exgyőriek, lombikosok, aki tud segítsen, legalább azzal, hogy továbbküldi!
- Budafok környéki lombikosok ide
- Sikeres lombikosok! Akinek Medrolt vagy Metypredet kellett szednie a beültetés után, mennyi ideig szedte, illetve milyen adagban?
- Versys-es lombikosok 2018