Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mit tennél, ha akibe beleszerettél, arról nem sokkal később kiderülne, hogy függő? fórum

Mit tennél, ha akibe beleszerettél, arról nem sokkal később kiderülne, hogy függő? (beszélgetés)

tegnap 19:16
Azonnal meglépnék.
tegnap 17:42
En elfelejtenem amint lehet, rafaztam mar parszor ilyen emberrel
17. globus (válaszként erre: 3. - ~ Luna ~)
tegnap 16:41
Éppen ezt akartam írni. Emberekkel dolgozom, az akaratgyengék mások vérét szívják, minden tiszteletem azé, aki ki tud gyógyulni. Sajnos, nem akarnak, pedig ez az egyetlen út. Ha nem akarnak, nem lehet segíteni. Szeretetem az én érzésem. És az övé?
16. 55Judit (válaszként erre: 4. - 80ASIQ)
tegnap 16:35

Pedig ha előre látni hogy elesünk, érdemes előtte leülni.

Érzelmeken alapuló kapcsolatot úgy érdemes megkockáztatni, ha legalább az ismerkedés során nem bukik ki nagyobb megoldandó feladat a kiszemelt életvitelével kapcsolatban.

Annyira nem lehet mindegy egy nőnek hogy mindegy milyen csak legyen valaki.

15. Loremipsum (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 15:12
Ha már beleszerettem, akkor minden erőmmel azon lennék, hogy neki jobb legyen.
tegnap 11:43

Szerintem egyáltalán nem mindegy, hogyan derül ki. Ő mondja el őszintén, hogy függő, vagy én veszem észre, hogy rendszeresen iszik, drogozik, szerencsejátékozik vagy más módon függő... Ez nagyon nem ugyanaz.

Ráadásul szerelmesen az ember nehezen hoz józan döntést, mert ilyenkor hajlamosak vagyunk azt látni, amit látni szeretnénk, és könnyebben találunk magyarázatot arra is, amire talán nem kellene.

A mostani élettapasztalatom alapján úgy gondolom, hogy a függőség komoly dolog. Lehet valaki tünetmentes, akár éveken keresztül is, de egy komolyabb élethelyzet, veszteség vagy stressz könnyen előhozhatja újra a régi mintát. Ezért a "már évek óta nem csinálja" önmagában még nem feltétlenül jelenti azt, hogy a probléma végleg megszűnt.

Ha viszont az illető maga mondja el, felismeri a problémát, segítséget kér, és már megtette az első lépéseket is a változás felé, az egészen más helyzet. Akkor én nem feltétlenül fordulnék el tőle, de azt sem gondolnám, hogy majd a szeretetem megmenti. A gyógyulásért neki kell vállalnia a felelősséget, én legfeljebb mellette tudok lenni.

" próbálnád orvosi kezelésre rávenni?" - Nem, a miértet leírtam.

tegnap 11:19
Dohányossal eleve nem is ismerkednék, de a többi függőség is kizáró ok lenne., ha kiderülne, márpedig szerintem ezeket nem lehet túl sokáig titokban tartani.
tegnap 11:16
Alkohol, játékgép, drog, telefon és társai - kizáró okok. Cigi... talán.
11. srcrss (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 10:58
A függősége önmagában nem ábrándítana ki. A hozzáállásától függ, hogy mit tennék.
tegnap 10:56
Akinek nincs baja csinál magának. Élhetne nyugodtan helyette nyakába veszi az alkesz/drogos legényt hátha majd megváltozik... Nem fog.
9. Anyagi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 10:15

Reménytelen!

Menekülnék messzire!

Mindig van olyan buta nő, aki azt hiszi, hogy majd az ő szerelme megváltoztatja a férfit!

Még ha rövid időre úgy is tűnik, hogy változik, de NEM!!!!

Csak annyi idő pont elég ahhoz, hogy belebonyolódjál annyira a kapcsolatba, hogy sok veszteséged lehet...

tegnap 09:45
Hagynám a fenébe. Kivéve, ha csokifüggő.
7. tuskoledi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 09:42
Abszolút kiábrándulnék. Én úgy lennék vele, h miattam nem fog lemondani semmiről. Nem akarnám másik felnőtt ember problémáját magamra venni.
6. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 09:19
Barátként segíteném talàn,, de párkapcsolat nem jöhet szóba.
tegnap 09:03
Hagyd a fenébe. NEM a Te dolgod kigyógyítani és valszeg nem is fogod tudni. Csak a lelked, az energiád és az időd pazarlod rá!
4. 80ASIQ (válaszként erre: 2. - 55Judit)
tegnap 08:56
Ez szerintem is így van, viszont ha az ember racionálisan gondolkodna, akkor sosem lenne partnere. Esetleg alkalmi.
3. ~ Luna ~ (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 08:42

Azért legtöbbször hamarabb észrevehető a függőség, mint hogy szerelem alakuljon ki.

Igen, kiábrándító és nem kezdenék vele. Senkinek a megmentője nem vagyok.

2. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 08:38

Én túllépnék. Akkor fektetnék energiát egy szinte ismeretlen gyógyulásába, ha nem tudnám mennyire értékes az idő. A saját időm.

Ha jobban megismered az idő múlásával fény derülhet olyan tulajdonságaira is, amik tudtán egyszer csak lehet, kimondanád hogy vége. A házasságok felénél van így. Amikor vége, megfogalmazódik benned hogy elpazaroltál nem tudom hány évet erre az emberre. Persze most a rózsaszín ködtől ezt nem tudod úgy látni mint egy sokat tapasztalt, látott-hallott idős nő.

A szerelem pedig előbb utóbb elmúlik, ha van függés, ha nincs. Ez olyan, mint mikor a napot eltakaró köd feloszlik, és lőn világosság.😉

tegnap 08:28

Bármilyen függő: akár alkoholista, akár drog, akármi más.

Esetleg ezek miatt kiábrándulnál belőle?

Ha nem, akkor próbálnád orvosi kezelésre rávenni?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook