Munkahely (iroda) nem vendéglátó egység (beszélgetés)
Akkor még ott van a 1.5 %-2.8% -os válogatás.
Nálunk az egyik mandulaitalt iszik, másik rizsitalt, én tejszínt, férjem 3.5-öst inná.
Most jött hozzám az ételfutár,láttam szakad róla a víz, megkérdeztem, kér-e egy hűtött ásványvizet, vagy üdítőt.
Lehet én vagyok fordítva bekötve, de neki nagyon jól esett, engem meg egy pohár ásványvíz ára nem vág földhöz.
Jelenesetben, olyan csúnyának találom, hogy 2 dl tej miatt nyíg 2. napja anonim. Ha sajnálok valamit nem adok és kész, ha adok, azt meg nem sajnálom, nem hánytorgatom fel.
"Ha már annyira nem elég a fekete kávé, tejpor vagy kis dobozos tejszínke, ami eláll a hűtőben."
Szó sem volt arról, hogy ezek lettek volna.
Már miért lenne a tej alap a kávéhoz? Aztán ha másnak nem kell, savanyodjon ott a hűtőben, vagy mint itt is, vigyék haza a felbontott tejet?
Ha már annyira nem elég a fekete kávé, tejpor vagy kis dobozos tejszínke, ami eláll a hűtőben.
Egyszóval:
senki nem köteles a saját pénzén megvendégelni, akit igazából nem ismer.
Engem sem vendégelnek meg hivatalos helyeken.
Ha a cég olyan smucig, hogy nem biztosít erre keretet, akkor igyon kávét/teát stb., egyen amit akar bárhol, a munkahelyem közelében is vannak étkezdék, több is. Kávézók egymás után.
Ha rajtam múlna, kapna ásványvizet (ez van kizárólag, a munkahely biztosítja, de igazából nem ilyen célra) és ennyi.
Jatötte, mert hőség van.
Ha anno a férjem vállalkozásában lett volna ilyen, hogy extra kívánság (ekkor is kávékrémport kaptak), ott a férjem és én voltunk főnökök, mondtam volna, ez van, ha nem tetszik, akkor nem iszik.
Hát de azt írtad, hogy mentél és vettél.
Közben sütötte meg biztos a nap az agyadat...
És persze, kevesen járnak hozzánk;)
Egyébként, a karácsonyi ajándékkal is így vagyunk, mi nem küldhetünk, max egy emailt, mert az ingyenes, de ehhez is küldenek fejléces mintát;)
Egyik munkahelyemen volt repikeretünk. Negyedévente kaptunk egy fix összeget. A főnökünk, nem magára költötte, hanem mindig bevásárolt nekünk kávét, tejet, cukrot, teát, citromlevet, kekszeket és ami belefért;)
Nincs. Sok bankadót fizetünk;)
Lehet, hogy a főnököm felettinek már van...
Nekik nem járt le.
Te fogod a táskád és hazamész....
És tudják, hogy lejárt a munkaidőd?
Szólj nekik.
Képzeld el, hogy én egy bankban dolgozok, ahová, nem gyakran, de jönnek külsős beszállítók, és különböző ellenőrzéseink is vannak (pl. MNB).
Ilyenkor ki van nekik nevezve az egyik tárgyalónk irodának, ahol kapnak arra lehetőséget, hogy a laptopot tudják használni, azaz wifit és áramot, és semmi mást nem kapnak, még vizet se. A konyháig elmehetnek és ihatnak csapvizet. Ha kávé kell nekik, akkor ott van automata vagy a büfé, ha éhesek, akkor elmennek a boltba vagy étterembe, vagy az irodaházunkban lévő étterembe és saját maguknak fizetik.
Néhány alkalommal, kapnak palackozott vizet is, ilyenkor a büfések hoznak fel egy tálca poharat+néhány palack ásványvizet (simát, bubist).
7 éve dolgozok itt, egyszer a főnököm megkért, hogy szóljak a büféseknek a víz miatt;)
Egyébként, ő szokta intézni, ahogy azt is ő intézi, ha más összejövetel van, pl. nekünk, a beosztottjainak, mert ilyenkor viszont mi kapunk kaját, sütit és üdítőt is.
Egyébként itt a főnökök sosem rinyálnak az ilyeneken.
Pedig nálunk, mi sem kapunk semmit, azaz ha kávézni akarunk, akkor megoldjuk magunknak, max. egy kávéfőzőt kapunk a konyhába, de kávét, cukrot, tejet, stb. viszünk, ha kávézni akarunk.
Senkinek nem állunk haptákban. Ha neked ez nem tetszik, akkor lehet, hogy munkahelyet kellene váltanod.
Egy kávé, tea, üdítő, ásványvíz vagy egy szerény szendvics egy egész napos ellenőrzés során teljesen szokásos.
Reprezentáció ma is létezik. A cégek ma is elszámolhatnak reprezentációs költséget. Tehát nem mondott a főnököd igazat, amikor azt mondta nem így működik.
De nem a beosztottaknak a feladata, legközelebb csukd be a szemed, a füled, ha ilyen kérést hallasz, oldja meg a főnökötök!
Jól összejöttetek, kicsinyes egy bagázs vagytok. :D
A főnökötök meg lehet röhög a markába, hogy szolgamódon loholtál tejért, miközben ő elszámolta repiként, csak a saját vásárlását.
Hogy-hogy nincs reprezentációs költségetek?
Reprezentációként elszámolható az ilyen vendégkátás.
További ajánlott fórumok:
- Mit gondoltok, milyen vendéglátó egységet éri meg nyitni korona után?
- Aki vezetett már presszót, vendéglátó egységet, kérem segítsen!!
- Férj, feleség egy munkahelyen, egy irodában - működhet ez?
- Kiszállitási díjat felszámoló vendéglátóegység futárjának ti adtok borravalót?
- Hol kezdjem, ha működő vendéglátó egység átvételét tervezem?
- Ismer valaki a Ferencvárosban, a Mester utca mentén olyan vendéglátóipari egységet, ahol zöld- illetve gyümölcssaláta is kapható?