Munkahely (iroda) nem vendéglátó egység (beszélgetés)
Ha ekkora hatalmas problémát okoz pár ezer forintos kiadás akkor be kell fejezni.
Ha jönnek, akkor előre jelezzétek,hogy a csapból folyik vìz,ha inni akarnak hozzanak magukkal poharat.
Amúgy a főnök is húzza a száját, láttam rajta, amikor vett kávékrémport, édesítőt, citromízesítőt és ilyesmit. A teának valót is megvette, de ami maradt, hazavitte és legközelebb vagy volt az irodában, vagy nem.
Senkinek igazából nincs ínyére, ahogy láttam a főnökökön is, hogy saját pénzükön vásárolgassanak igazából vadidegeneknek, akik még válogatósak is.
Itt, amióta dolgozom, soha nincs tej.
Kávékrémpor van, ha van egyáltalán, ha nincs, vesz a főnök. Én tuti nem veszek, mert nem vagyok főnök és nem érdekelnek idegenek, akár auditorok vagy bárkik, nem az én vendégeim, nem ismerőseim, hogy haptákba álljak nekik.
Nem hisztizek, csak leírtam, hogy ha pl. én mennék egy NEM vendéglátó helyre, ezzel tisztában vagyok és megkérdezem, ha megkérdeznek, mivel szolgáljanak ki, megkérdezem, miből lehet választani.
Ellenben ha bemegyek egy cukrászdába/étterembe stb., ott már válogathatok, mit kérek és biztosan lesz is ott, amire gondolok, mert az kifejezetten vendéglátó egységnek számít.
Hát de minek mentél? Miért nem mondtad, hogy nincs? Mit mártírkodsz? Főleg hogy hazaviszel kb 8 deci tejet.
(Kávé mellé amúgy alap lenne a tej)
Ha engem bárhol kávéval kínálnak, kérek hozzá tejet. Aztán vagy van, vagy nincs. Elrohanni venni nem kell. Valószínű nem is tudta, hogy nincs.
Elképesztő a problémád.
És egy auditor honnan tudhatná,hogy nincs rá keret cégen belül??
Nem a pénzügy érdekli. Nem azt vizsgálja.
Tanulj meg nemet mondani és akkor nincs hiszti.
Tisztában vannak vele,hidd el!
Kért tejet. Kapott.
Miért? Mert nem volt senkiben annyi,hogy azt mondja: nincs!
Erre most itt lázongsz.
Nem arról van szó, hogy zsugori vagyok.
Csak legyen mindenki tisztában azzal, hogy hol van éppen és ahhoz képest legyen szíves kérni bármit, ami megtalálható.
Ha valóban ìgy gondolod,hogy abból válasszon ami van, akkor miért mentél el venni tejet??
Azért hogy ezt felhánytorgasd?
Már bocs,de számomra zsugoriság jön le...
A tejet én fizettem, de ami marad belőle, azt hazaviszem. A szendvicseket és minden mást a főnök.
Azt akartam a fórumban kihangsúlyozni, hogy az iroda nem vendéglátó egység, tehát ami van, abból szelektáljon akit megkínálunk azzal, ami van.
Ahogy írtam nem az a bajom, hogy el kellett menni tejért.
Úgy tűnik, nem voltam érthető.
Mivel az iroda nem vendéglátóhely, ami van, abból kérjen, aki jön. Főleg mert akik az irodában dolgoznak, ők saját zsebből fizetik. A saját zsebből fizetett dolgokat a saját hozzátartozóknak, ismerősöknek dukálna megkínáláskor ajánlani, ha már nincs kiskassza.
Nem kellene extra kívánságokkal előállni, mert nem az van kiírva a homlokzatra, hogy "büfé" vagy ilyesmi.
Azta!
És neked kell fizetni a tejet? 300-400 Ft. Nem a főnök fizeti?
Te vagy a főnök? Akkor keresel annyit, hogy beleférjen.
Ha nem te vagy a főnök, akkor fizesse ki.
Vagy az a gond, hogy ebben a melegben el kell menni?
Ha igen, akkor már kaptál választ. Sajnos nincs tej, csak tejpor.
Cigi: hát nem tudom. Azt miért adtatok? Aki dohányzik, az vegyen magának. Audit ide vagy oda, neki van káros szenvedélye, finanszírozza meg magának.
Nem gondolom, hogy azért, mert audit van, mindent prezentálni kellene.
Persze, ha a főnök ezzel akarja "lefizetni" őket, akkor viszont készüljön úgy, hogy mindent megkapjanak és ezt a feladatot ne adja ki kollégáknak.
Az előző munkahelyed a múlt.
Itt ez van. Ha nem tetszik kéred számlára és reckìrozod hogy kirúgnak.
Az auditorok ilyenek.
Mindenhol elvárják a maximális kiszolgálást.
De az nem azt jelenti, hogy fejvesztve rohanni kell tejért...
Egy mondat. Sajnálom,de nálunk csak krémpor van.
Ennyi.
Aztán vagy issza azzal, vagy hazafelé vesz magának olyan kávét amit szeret.
Ebből nem kell ügyet csinálni.
Egyébként a nagyobb helyeken is ezek saját zsebből mennek.
Szerintem semmi extra nincs a kávé+tej combóban. Ez alap.
A krépor elrontja a kávé ízét.Pár száz forint csak nem vág haza senkit(tej). A sütire nincs szükség.
De ez az én meglátásom.
Ennél nagyobb bajod ne legyen.
Nem az a problémám, hogy elmentem tejet venni.
Az a meglátásom, hogy alap dolgok adottak, akkor azt kérje, aki kér kávét.
Ráadásul a központból jöttek az ellenőrök és valahogy nincsenek tisztában, hogy minden, amivel megkínáljuk, valaki saját zsebből finanszírozza.
Audit van, jöttek az ellenőrök.
Készültünk a szokásos dolgokkal (kávé, tea, cukor, édesítőszer, kávékrémpor, citoromízesítő, sütemény, szendvics.....stb.)
Erre közli az ellenőr egyike, hogy a kávét tejjel kéri.
Nincs tej, el kellett menni vásárolni.
Alapból nálunk nincs központi finanszírozása ilyesmi dolgoknak, magyarán a vezető vásárolja a saját pénzéből a szükséges dolgokat.
Az ellenőrök a központból jöttek és gondolhatnák, hogy a központ ilyet nem finanszíroz.
Az előző auditkor megkérdeztem az egyik vezetőnket, miért kell őket szendviccsel ebédeltetni, miért nem mennek a közeli étkezdébe ebédelni. Azt felelte, így hamarabb elmennek.
Egyszóval: eddig mindig a kávé mellé kávékrémport szolgáltunk fel. Most jött új kívánság: "tejjel iszom a kávét."
Valahogy nem látom értelmét, hogy nincs központi finanszírozása a megvendégelendő személyek megvendégelésére, ennek ellenére ilyen "extra" kívánsággal jön egynémelyik, hogy a tej a megfelelő számára és nem a kávékrémpor.
Örüljön, hogy egyáltalán kap valamit.
Amikor a férjemmel ketten a vállalkozásban jöttek az ISO-tól hozzánk, vásároltam kávét/kávékrémport és ásványvizet. Ott nem volt külön extra elvárás.
Menjen és vásároljon amit akar magának, akinek extra kívánsága van.
(Nemrég 2 férfi jött a központból; ők cigarettát és sört kértek tőlünk. Egyik sincs. A sört viccnek szánták és a cigarettát olyan adott neki, aki dohányzik nálunk.)
További ajánlott fórumok:
- Mit gondoltok, milyen vendéglátó egységet éri meg nyitni korona után?
- Aki vezetett már presszót, vendéglátó egységet, kérem segítsen!!
- Férj, feleség egy munkahelyen, egy irodában - működhet ez?
- Kiszállitási díjat felszámoló vendéglátóegység futárjának ti adtok borravalót?
- Hol kezdjem, ha működő vendéglátó egység átvételét tervezem?
- Ismer valaki a Ferencvárosban, a Mester utca mentén olyan vendéglátóipari egységet, ahol zöld- illetve gyümölcssaláta is kapható?