Spontán vetélés után, amit műszeresen fejeztek be (missed ab.), mikor estetek teherbe újra? (beszélgetés)
Jó éj!
westyyy: nagyon sajnálom, hogy neked is át kellett élni ez a szörnyűséget, nekem holnap lesz egy hónapja, hogy volt a műtét, 6 hetes volt. Már jobb, de enyhülni, ha majd megszületik egészségesen a 2. babám akkor fog! A szövettantól ne várj semmit, nekem a dokim már előre figyelmeztetett! Sőt méhen kívülit írtak a szövettanra, mert nem volt elég magzati szövet, vagyis a műtét előtt távozhatott a petezsák, mert nekem csak az volt az uh szerint! :-( Nekem is 3 hónapot mondott a dokim, hogy addig ne essek teherbe.
Sok ilyen estet van, sőt egyre többet is hallok sajnos! :-(
Nutoka: gondolok rád, remélem minden rendben lesz veletek! Én a lányommal 7 hetesen mentem először uh-ra (most is úgy akartam), akkor már volt szívhang. Pihenj sokat!
Retek: Ti mikor kezdtek el próbálkozni? Kivárjátok a 3 hónapot? Házaséletet mikortól éltek? Nekem most, hogy vissza mentem 4 hetet mondott a dokim!
Sziasztok!
Nutoka, nekem 7 hetesen volt csak pulzálás, ezért ne aggódj! Vigyázz magadra, tényleg pihenj sokat:):) Én először 6 hetesen mentem orvoshoz, mert elég sokat görcsölt a hasam, s féltem, hogy méhen kívüli... akkor még nem volt szívhang, ezért hívott vissza egy hét múlva, de akkor már dobogott az én pici angyalkám szíve.
Westyyy, üdv ezen a fórumon is:):):) Sajnos tényleg nagyon sokunknak át kell mennie ezen a szörnyűségen. Én sem gondoltam, hogy benne leszek a sokban, hiszen egészségesen élek, nem dohányzom, iszok, egészségesen étkezem, stb. s mégis át kellett élnem ezt a borzalmat. Napokig csak sírtam én is és kerestem a miértekre a választ... Én a munkámba menekültem, napi 12-14 órát dolgozom, ami könyvelő lévén a tavalyi év zárása miatt nem nehéz. Most ennek kivételesen örülök, mivel eltereli a szomorú gondolataimat. Én március 13-án estem át a műtéten, s mára eljutottam lelkileg oda, hogy nem sírok minden nap, s tudok már beszélni könnyek nélkül a fájdalmamról. Bár ma a nőgyógyásznál nyeltem a könnyeim, hiszen annyira sok kismamát láttam... s eszembe jutottak az én kedves emlékeim...;( Azt tudom neked mondani, hogy minden nappal egy hajszálnyival könnyebb, de a fájdalom mindig a szívedben (szívünkben) marad:( Kívánok neked sok erőt és kitartást. Mi mindig itt vagyunk veled, ha meg akarod osztani valakivel akár örömöd, bánatod.
SZiasztok!
Sajnos westyyy nek csak annyit tudok mondani hogy kitartás.Én azt mondom akkor lesz könnyebb lelkileg ha jön a következő.Sosem felejted el az elsőt én is úgy mondtam meg most páromnak a második terhességemet hogy újra apuka leszel.Hiszen már szülők vagyunk csak nem él a mi picikénk.
Ma voltam nődokinál.Adott sárgatestet ami hátha segít a megmaradásban.Azt írta az ambuláns lapra,hogy szívcsőpulzáció nem észlelhető egy hét múlva kontroll,4mm-es.%hetesnek mondta ami szerintem nem jó egy héttel ezelőtt egy másik azt mondta hogy 2-3hetes.Mensitől nem számolják mert nekem összevissza volt ciklusom a missed ab után és az utolsó így nagyon régen volt februárban.Azt beszéltük a dokival max Március közepén jöhetett össze.
Szóval reménykedem hogy még túl kicsi ezért nincs szívhang.Holnaptól táppénz és pihenés.
Nektek mikortól volt szívhang?MEkkora volt egy 4hetes magzat?
Úgy örülök ,hogy megtaláltam ezt az oldalt van kivel megbeszélni örömöt és bánatot.
Igen, első lett volna, ezt nem írtam.
Szörnyű, hogy ilyeneken át kell mennünk. A kórházban rajtam kívül ugyan azon a napon még 3 lánynak/nőnek volt missed ab-ja. Nagyon sok ismerőstől, baráttól hallom, hogy nekik is volt vetélésük. De ez engem sajnos nem vigasztal. Legszívesebben átugranám ezt a 3 hónapot, hogy már próbálkozhassunk. De ez a 3 hónap arra is jó, hogy lelkileg fel tudjuk valamennyire dolgozni a kisbabánk elvesztését. Próbálom lekötni magam, de mindig itt lyukadok ki. Még elég friss a dolog, holnap lesz 1 hete, de vajon könnyebb lesz 1 vagy 2 vagy több hónap múlva???
Sziasztok!
Szeretnék csatlakozni én is, sajnos.
Múlt pénteken volt missed ab műtétem.
Pár hónap múlva terveztük csak a babát, de ő jönni akart és nagyon örültünk neki! 7 hetesen elmentem dokihoz, aki azt mondta, hogy kisebbnek látja, min. 5 hetes lehet. Pedig már azt hittem, hogy láthatom a szívverését. De a doki megnyugtatott.
Rá 4 hétre mentem volna vissza a dokihoz. A 10. héten azonban el kezdtem barnázni, vérezni. A kórházban megállapították UH-al, hogy nincs szívműködés. A szikhólyag tényleg 10 hetes volt, de a magzat 6 hét 2 naposan elhalt. Tehát a dokim nem vette észre az első UH-n, hogy már akkor nem élt. 4 hétig volt holtan bennem és addig azt hittem, minden rendben van.
Szörnyű érzés, még nem térek magamhoz.
A doki azt mondta, hogy 3 hónap múlva próbálkozhatunk, de most 5-6 hétig ne éljünk házaséletet.
A szövettan még nem jött meg.
Femibion 800-at és Magne B6-ot szedtem.
Nagyon félek, hogy nyáron nem ismétlődik-e meg ugyanez. De az biztos, hogy dokit váltok.
én most lefogyok, egészséges leszek, nem lesz se költözés, se államvizsga, se szakmunkásvizsga, ami fejtörést okozhatna. Tuti nálunk érezte a bébikém, hogy milyen nagy stressz alatt vagyok (vagyunk).
Júliusban már próbálkozni is fogunk :)
Sziasztok csajok!
Sok sikert kívánok!
Remélem sem kémiai terhesség, sem vetélés nem következik be! Csak egészséges babák fognak születni hamarosan.
A lányomat 3. vagy a 4. napon mutatta ki a nemvárt után, viszont most már pozitív volt egy nappal előtte! Nekem ez volt a furcsa! Volt egy olyan megérzésem, hogy nem marad meg a baba! Amolyan anyai/női megérzés, általában bejön, most is bejött sajnos! :-(
De a nyáron biztosan sikerül, bízom benne nagyon!
Nutoka hogy vagy? Amúgy igazad van, ha a baba nem tud megmaradni(beágyazódni) nem fog, de ha igen egészségesen születik!
Nekem azt mondták annyi minimum kell ahány hetes terhes voltál.
Amúgy meg volt egy doki aki nagy igazat mondott "ha nem áll rá készen a szervezeted nem fog beágyazódni" és ez szerintem teljesen logikus.
Én úgy hallottam, hogy könnyű, de van ahol azt olvastam nehéz, szóval majd kiderül, ha próbálkozunk.
Nekem a dokim a műtét után azt mondta, 3 hónapot várjunk a teherbeeséssel. De remélem 2 hónap is elég lesz. De azért majd rákérdezek.
SZia!
Nekem is azt írták a szövettanomra h méhen kivűli.A Doki fogta és áthúzta hogy ez hülyeség.
Sziasztok!
Nutoka: Remélem minden rendben lesz veletek, nagyon gratulálok neked! Majd írj magatokról!
Képzeljétek 2 hét után kaptam egy levelet a kórházból, hogy elkészült a szövettan és további kezelés szükséges, menjek be. Megijedtem, felhívtam a dokimat és mondta, hogy nyugodjak meg, valószínű nem volt elég magzati szövet, ezért küldték a papírt, mert így méhen kívüli terhességre gyanakodnak.
Tegnap tudtam bemenni, mert becsípődött a derekam, alig tudtam mozogni, de már jobban vagyok. Mondta a dokim, szerinte nem valószínű, hogy méhen kívüli, mert az már problémát okozott volna. De az uh-n kiderült, semmi baj, minden rendben, meg a műtét előtti uh-n semmi jele nem volt a méhen kívülinek. Ha megjön és elmúlik megyek kenetvételre(rákszűrés) és rákérdezek, hogy mikortól ajánlja a próbálkozást. A műtét után 3 hónapot mondott, de két hónap után szeretnénk próbálkozni. De addig jó lenne lefogyni kicsit.
Remélem mindenki jól van!
Nutoka: óriás gratula. :):):) Hogy érzed magad? Remélem jól vagy. Vigyázz helyettünk is a manócskára:):)
Vikucka: Nekem is két hét kellett, hogy helyrejöjjön a szervezetem. A műtét után 1 héttel még a terhességi tesztem is pozi lett. Én is számolom vissza a napokat. Már csak 2 hónap és mehet a projekt újra. Bár a héten megyek orvoshoz, de remélem, hogy ő is ezt mondja majd:)
ez alatt a két hét alatt az összes terhességi tünetem elmúlt. A melleim összementek, a hasam is lement, és már nincs se szag-, se kajaundorom. Várom a júliust, hogy újra kezdjük.
Most szar, mert több ismerősöm is most vár gyereket. :((
Én gravidát szedtem az első terhességnél utána elevitet.Mondta a gyógyszertáros csaj az elevitbe több minden van mint a gravidába.
A megtartóztatást én is betartottam a 2hetet.
ááááá már értem:):):) nagyon szépen köszönöm a felvilágosítást. Holnap elmegyek és veszek ilyen fajtát. Képzeld, azt hallottam, hogy az A vitamint tartalmazó terhesvitaminokat a nyugati országban nem is dobhatják piacra.
Hogy érzed magad? Fizikailag minden rendben? A lelki dolgok sejtem milyenek:(
Június 28án jár le a 3 hónap, remélem addig a mensijeim is megjönnek rendszeresen.
Femibion 800-at szedtem. nekem az bevált, mert nem okozott székrekedést. Amikor a gravidát szedtem, attól nem voltam túl jól
Ti mikortól próbálkoztok újra? Mi a júniust céloztuk meg, addigra letelik 3 hónap és 3 ciklus is.
Én is szeretnék érdeklődni. Ti milyen terhesvitamint szedtek? Én eddig a Gravidát szedtem, de nagyon sok rosszat hallottam róla, így most azt abbahagytam. Szedek folsavat, illetve elkezdtem a MagneB6-ot is szedni. Az idegi állapotomnak amúgy sem árt:).
További ajánlott fórumok:
- Hematomás spontán vetélés után pánikroham
- Spontán vetélés után ami nem lett műszeresen befejezve mennyi ideig tartott a vérzés?
- Spontán vetélés lehetett?
- Spontán vetélés után mennyi ideig normális a vérzés? Mennyi idő után kaptatok Ergam cseppet?Meddig kellett szedni?
- Spontán vetélés, missed ab után mennyi idővel estél újra teherbe?
- Spontán vetélés után kinek mennyit kellett várni az ismételt próbálkozással?