S.O.S. segítség kéne fogamzásgátló ügyben... (beszélgetés)
Mikor abbahagytam a gyogyit akkor az első pár hónapba még úgy ahogy megjött, aztán már 70-80 napos ciklusaim voltak:(
Teljesen összezavart a gyogyi meg az abbahagyása.
Köszönöm a segítséget, kicsit meg is nyugodtam, meg jó volt mások véleményét hallani, mégha így látatlanban is... hátha ma alszok végre...
Jó éjt,szép álmokat mindenkinek...
Általában sajnos ilyen helyzetekben jövünk rá,hogy milyen fontos is, amit egyéb helyzetekben utálunk...
Gondolod,hogy elküldenek haza,hogy egyem a kefét, még pár hónapig..
Még most nem érdemes, úgy is elküldenek. Azt "mondják" akkor van probléma, ha a gyógyszer abba hagyása után fél évvel még nincs menszes.
3 havi gyűrűt használtam el, hogy legyen menstruációm,....nem mondom, hogy tökéletes, de már van szerencsére. Nem pontos még mindig, és van, 1,5 hóra jön meg, de végre van. Sosem gondoltam volna, hogy ennyire fogok örülni a menstruációnak:P
egyet csináltam és negatív lett
mennyi bajt tud okozni ez a mocsok gyógyszer, pedig én más baj miatt kezdtem el szedni...
Gratulálok a kislányodhoz :D
jajjj nekem...
Amilyen hamar csak tudok megyek az orvoshoz...
És mostmár minden rendben van?
Én is csak nyugtatni tudlak: hét évig szedtem a fogamzásgátlót, utána döntöttünk h szeretnénk gyereket. Nehezen állt be a menzim, a szervezetnek sok idő kell, míg újra rájön, mi a dolga. Olyannyira, hogy még 2 évvel rá sikerült teherbeesnem, spontán vetélés, majd ismét, akkor már missed ab, és a harmadikra sikerüült csak, de ő már nagyon jól, tündéri kislányom már majdnem kettő éves.
Szerintem ne parázz, várj egy pár napot, csinálj tesztet, vagy menj el dokihoz, bár ott midnig aza z első kérdés, h volt e teszt, és hány db.
Szia!
Én 2009 szeptemberben hagytam abba a gyógyszer szedését, majdnem 2,5 év szedés után, és 2010 júniusban jött meg úgy a menstruációm, hogy pár kivizsgáláson túlestem, és hüvelygyűrűt kellett használnom, hogy valamitől megjöjjön...
Jah és közölte a nőgyógyász velem, hogy ez azért volt, mert teljesen leállt a petefészkem működése, ami még most nem gond, de majd lehet, ha babát akarok. Szóval én megfogadtam, hogy soha többet semmilyen hormonális dolgot nem szedek/használok, mert az én szervezetem nem bírja:(
Már látom.
Viszont talán már ki kellett volna mutatnia a tesztnek. Nekem 4 nappal a "meg nem jövés" után nagyon pozitív volt.
Tévedésbe ne essünk...védekeztünk és nem vettünk észre semmilyen bibit...
tehát nem az a fűvel, fával összefekvős lányka vagyok én...csak,hogy tisztába legyünk mindennel...
Arra is gondoltam,hogy nem lehet valami betegségnek az oka?
Én amikor nem szedtem teljesen szabályosan menstruáltam. Kivéve amikor terhes lettem. Volt (jó rég) olyan fogamzásgátló, ami mellett nem jött meg, de amint abbahagytam minden visszaállt a régi kerékvágásba.
Szóval velem nem történt ilyen.
Mi lenne a jó hír?
Persze hogy történt, nekem is nagyon nehezen állt be újra magától.
Hallottam olyat, akinek másfél évig meg sem jött utána. Kb. 3 hónapig még valóban hat, ezért addig rendszeres, utána aztán vagy jön, vagy nem; vagy baba, vagy nem....
Ne pánikolj, menj orvoshoz. De ha rám hallgatsz, nem hagyod, hogy valami hormonos vackot írjanak fel a rendszertelenségre is, inkább cickafarkfű teát igyál, az segít.
olyan gondom lenne,hogy...
decemberben abba hagytam a bogyó szedését,eddig nem is volt gond, de ebben a hónapban valami nem jött össze,vagy pont,hogy összejött...
Szóval már lassan két hete,hogy kb meg kellett volna jönnie,de még nem tapasztalok semmilyen tünetet... Mát terhestesztet is csináltam,de egy csík jelent csak meg, úgyhogy negatív lett...
Hallottam olyat,hogy az abbahagyás utáni 3.hónaptól kezd kiürülni a szervezetből a hatóanyaga... Szerintetek?
El fogok menni orvoshoz,de már pár napja nem aludtam, mert nem tudom,hogy mi van velem?
További ajánlott fórumok:
- Mik a tapasztalatok a Belara nevű fogamzásgátlóról?
- Szed valaki Yasminelle fogamzásgátlót? Mik a tapasztalatok?
- Nők segítségét kérem akik fogamzásgátlót szednek!
- Kb. 6éve szedek fogamzásgátlót. Szerintetek ez már hosszú idő? Abba kéne hagynom?
- Diane 35 fogamzásgátló tablettát honnan kéne kezdeni?
- Hogyan hozzam előre a menstruációmat egy héttel, fogamzásgátló segítségével?