Soha életben nem voltam arckezelésen. Ez most már így is marad. (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Én sem, azt sem tudom, hogy konkrétan miből
áll . Nem mintha olyan gyönyörű lennék, de szerintem eddig sem hiányzott, sőt ameddig nem láttam a topik cimedet, eszembe sem jutott hogy szükségem lehet ilyesmire, elegek a meglevő krémeim.
A klasszik Kék Lukácsot ismerem csak, az állatit. Az tényleg jó. Az embernek való kék krémről már hallottam rosszat, mert abban nincs - talán - antibiotikum, így nem kellett átmennie egy csomó engedélyezésen, viszont gyulladásra, sebekre nem is olyan jó.
Állatorvos kérdezi ha veszek nála, ugye állatra viszed... hát hogyne.
A hámlasztósokat nem bírom. Apró sebek lesznek az arcomon. Amikor használtam ilyeneket, utána lett foltos az arcom. Lehet, hogy sebhelyek voltak. Fogalmam sincs, mert ez is lehetett és az is, hogy pont lett újra epekövem, bár amikor először volt, akkor nem volt foltos az arcom.
Tehát, az ilyen hámlasztós kencéktől sebes lett az arcom, majd foltos. Ekkor vettem nagyon sok féle direkt pigmentfoltokra való krémet 2-3 hetente újabbat. Az Uriage-nál vettem észre, hogy halványodnak, amikor elfogyott, akkor vettem az eucerint és nem jöttek vissza a foltok, így arra gondoltam, hogy ezek segítettek, de simán lehet, hogy azért múlt el, mert kivették az epekövemet;)
Na, nem kockáztatok, kenem az arcomat, ha eszembe jut.
Uriage és Eucerin nem jó illatú, de viszont a foltjaim ezektől tűntek el.
Van bennük fényvédő is, így én ezt kenem. Lehet, hogy nem lenne foltos már a bőröm, de azért bőszen kenem vele, mert bevált.
Igen, ezt az aranyeres krémet én is hallottam és olvastam már, de még sosem próbáltam ki. Állítólag jó a szemkarikákra. Na, olyanom is van, de amióta szemüveges vagyok, nem zavar annyira, mint régen;)
Fogkrém: este parodontax-al mosom a fogaimat, reggel pedig lakalut-al. Sosem hallottam. Az eddigi fogorvosaimnak az a véleménye, hogy mindegy milyennel mossuk, a legolcsóbb fogkrém is jó.
Régen, csak amodenttel mostam fogat. Sosem volt semmi gondom.
Amióta variálom, már tudom mással, mert érzékenyek lettek a fogaim. Ezért kell a lakalut. Az esti pedig a fogágy betegség miatt. Bár az van ráírva, hogy megelőzheti, azaz ez is csak ámítás.
Vichy cuccaim voltak,de nem volt jó.
Nem tudom ,mi a pics@ van a kék Lukácsban de reggelre szinte "feltölti"az arcom.
A neonogrammonban pedig nagyon sok az E vitamin.
A legegyszerűbb krémeket használnom a The Ordinary-t
C vitaminos krémjét pl.
Vagy a hámlasztó cuccát (AHA 30%)
Olcsó és jó.
Kozmetikusom szerint váltogatni kell a krémeket, mindegyikben picit más a jó. Érdekes a fogorvosom is ezt mondja a fogkrémekről. Ne használjam egymás után ugyanazt a márkát 🤷♀️ Így krémekben rotálok, Vichy - Collistar - GiGi - Yves Rocher - Estee Lauder. Most Cliniquet használok. De betáraztam a következő körre egy Revolution rutint is, ezt még nem használtam. A sminkcuccait szeretem, a minőségükhöz képest hihetetlen olcsó. Adok egy esélyt a krémeiknek is. Ritualsszal szemezek még. De amiből nekem eddig minden bejött az a Vichy és az Estee kencéi. Csak mindkettő a fényvédelemmel áll hadilábon, így a termékeit szigorúan csak télen használom, kivéve a síelés, oda nagyágyú kell UV fronton. Próbáltam mindkettőnek a gélrs UV szűrős krémeit, de nyárra sok annyi krémréteg.
A bőrgyógyászok által istenített La Rochet nem bírja a bőröm, Biodermat bírja csak én nem csípem, Uriage sem tetszett, Babe sem, Eucerin is semmilyen.
Nekem kipirosodásra, száj kicserepedésre egy patikai "babaseggkrém" a legjobb. Számra állandóan azt használom, tuti van benne valami olyan cucc ami lehúzza a túlzott allergia reakciót valamire. Ez a krém helyi különlegesség, élt itt egy gyerekorvos ő tette közkincsé a saját "fejlesztésű" babaseggkrémet. Itt bemész egy patikába mondod, hogy x krémet kéred és adják ki, mert előre ki vannak keverve akkora igény van rá. Anno mikor kisgyerekes barátnőim voltak én vittem a krémet vidékre is, mert bármilyen neves krémet lever annyira jó.
Öreg bőrgyógyásznő szerint szem köré az aranyér kenőcs a legjobb, sosem próbáltam. Kontaktlencsés vagyok és nem hiszem hogy ez így működhet.
Neonogrammont akkor használom ,mikor kipirosodik az arcom.
Egyébként a kék Lukács a nyerő.
Nappalra hűtőszekrényben tartott Hélia D hidratáló és rá (mikor kicsit beszívódott)Alverde hautbild verfeinerer zselés cucc kis gyöngyökkel benne.
Ez a kettő elég is,mert már "rosszabb",ha alapozót és púdert hadználok.
Esetleg egy kis rózsaszín arcpír és egy kis highlighter.
Szemem "szebb" festetlenül.
Nekem se az igazi a kék nívea, mert lanolinos, de azért szoktam használni;)
Szeretem az illatát. Biztos, hogy nálam is valami emlék.
Anyu is használta. Illetve volt neki valami zseléje is az arcéra (kék).
És a neogranormont is szeretem. Én popsi kenőcsnek használtam a gyereknél;)
Elképzeltem. 🙂
Mondom én: egy igazi professzor veszett el abban a nőben.
Ó,a Nívea.
Nekem a biztonság és az otthon illata.
Ha szétcsesződött az arcom , kizárólag a Nívea ami segít rajta.
Pedig nagyon rossz INCI -je van ,de nem érdekel.
Neonogrammon.
Kutya kék krémje (isteni)
És az örök kedvenc a Nívea.
Megtehetném ,hogy drága és túlhypolt cuccot rakjak a képemre ,de nekem nem jó.
Kozmetikushoz nem járok, mert már többször mentem, de a kozmetikus azt szokta mondani, hogy nincs rá szükségem.
Egyszer, bejelentkeztem egy ránctalanító/megereszkedett bőr kezelésre. Amikor odamentem az időpontra, akkor megkérdezte a nő, hogy miért jöttem? Mondtam, hogy miután bejelentkeztem, én is elgondolkodtam rajta.
Kaptam kis arcmasszázst, kenceficéket, valami ultrahangos ceruzafélével simogatta az arcomat, hogy azért ne menjek úgy haza, hogy semmit nem csináltam:DDD
Majd kijelentette, hogy biztos nagyon sokat foglalkozok a bőrömmel, hogy ennyire szép.
Mondtam, hogy igen. Nem mondtam el, hogy dohányzok, nem rakok semmit az arcomra, sok cukrot fogyasztok, stb.
Egyébként, régen roppant allergiás volt az arcom. Szülés után nagy foltokban nem volt bőr rajta és valami véres váladék is szivárgott, emiatt 12 évig szteroidos arckrémet használtam, hogy ne legyen olyan az arcom. A férjem szerint, simán ijesztgethettem volna a gyerekeket:DDD
Miután, elhagyhattam, akkor kék níveát kentem az arcomra.
Néhány éve foltos lett az arcom, ezért elkezdtem próbálkozni erre való krémekkel, azóta Eucerin arckrémet használok.
Nem sminkelek, max. kicsit kifestem a szemeimet, de leszoktam róla. Azt hittem, hogy eltűnt a szempillám, vagy elkopott, kifakult, ezért még azt is kifestettem időnként. Aztán valaki mondta, hogy nagyon szép hosszú szempilláim vannak, és akkor kiderült, hogy van, csak én nem látom:DDDD Azóta, egyre ritkábban festem magam.
Van 3 idősebb unokanővérem (3,5 és 11 évvel idősebbek és a nénikéim), mindig figyelem, hogyan változnak, és valószínű, hogy néhány év múlva, én belemegyek valamilyen arckezelésbe vagy akár műtétbe is, azaz eddig még nem volt ilyenem, de ha úgy látom, smán lesz.
Nyilván. Egyébként a polarizált sem feltétel, sőt. Én szeretem, vezetéshez csak azt használom, de pl mélység érzékelést is torzítja.
A kedvencem a zöld színű lencsém, az komolyan mondom pihentett.
Nem jött helyre magától.
Kőkemény gyógyszerezés és többszöri mélyhámlasztás(mindig megújuló bőr).
Most csak neonogrammont és a kutya kék Lukács krémjét használom az arcomra.
Természetes hogy nagyobb eü. problémánál a tüneteket is kezelni kell. Nem akartam ennyire részletekbe bocsátkozni.
Az meg nagy öröm lehetett amikor a génhiba csak úgy magától helyrejött.
Más ha valakinek a valóban meglévő problémáit kell kezelni, és más ha valaki egész életében krémeket használ csak azért mert elhiszi, hogy anélkül nem megy.
Nekem például a talp- és a kézbőröm problémás (a kezemet sajnos a munkám miatt sok olyan hatás éri ami árt neki), na ezekre használok én is krémeket. De azt ami problémamentes magától, azt nem piszkálom 😀
Az se mindegy milyen a napszemüveg. Ha már használja valaki akkor valóban minőségi, UV szűrő (UV400), polarizált lencse kell. A csak színezett lencse ami nem szűr valóban többet árt mint használ.
Én ritkán használom (bár van) mert eleve -7 dioptriás szemüvegem van, ami önmagában is szűri az UV-t, úgyhogy csak akkor cserélem napszemüvegre ha kifejezetten zavar a fény, de ez ritkán fordul elő.
Minden tiszteletem,hogy az egészséges életmód harcosa vagy.
16 évesen olyan csúnya pattanásos lett a bőröm ,hogy már az öngyilkosság is megfogalmazódott bennem.
Muszáj volt a bőrgyógyászati készítmények használata,és kezelésekre kellett járnom ,és muszáj volt krémeket használnom ,és muszáj volt bekenni a rettenetes kinézetű arcomat valamivel (alapozó),hogy egyáltalán ki tudjak menni az utcára.
Muszáj volt mélyhámlasztást csinálni .
Tehát akinek gyönyörű a bőre ,az örüljön.
Ui:minden vérvétel eredménye oké volt ,mindent rendben találtak .
Egy kib@szott gén volt a ludas.
Képzeld! Akadályozza a retinád természetes védekezését, összehúzódását így kitágulva marad és nagyobb lyukon megy az agyadba a sugárzás. Bizony.
Mondjuk pont a sugárzást szűri ki a szemüveg, apró logikai bukfenc.
Hogyne. Nem lehet csak árnyékban túrázni, sétálni, bicajozni, vezetni vagy mondjuk dolgozni. Meg lehet nézni mit művel a használati tárgyakkal pár év alatt a napfény, a bőrünk sem kivétel.
Sosem felejtem el mikor az egyik ismerős házaspár nálunk vendégeskedett a nyaralóban és az idióta pitcha elkezdte oltani az akkor 4-5 éves lányom agyát, hogy ne engedje magát lekenni mert beteg lesz a fényvédőtől, meg ne használja a napszemüveget mert agyrákos lesz. A gyerekem konkrétan ráparázott, hogy én miért akarok neki rosszat.
De milyen az élet? A nőt 50 előtt elvitte valami rák. Gonoszul hangzik, de őt egy percig nem sajnáltam.
Jól működik a méregtelenítő rendszered, jó a védekezőképességed, jól hasznosítasz mindent amit beviszel. Ezért egészséges a bőröd.
Akinek nincs rendben az emésztése, leterhelt a mája, veséje, ezek jelei kiülnek az arcára. Az arcdiagnosztikán ezért tudják megmondani az eü. problémákat. A betegség jeleit - pl. miteszerek, sápadtság, májfoltok, rosacea stb - mindenki látja, de legtöbben kívülről, kencékkel, sminkkel próbálják elfedni a problémát ami egy szélmalomharc. Az arc egészségét csakis belülről kifelé lehet megteremteni.
Ezt szerintem nem is gondolja senki. De nem véletlenül a fényvédelem a bőrgyógyászok vesszőparipája.
Na meg "krémek", ugye fúj általánosítás. Nem csak kemikáliâk léteznek, vannak természetes fényvédők, pl olivaolja, kókusz, kakaó, shea, minimális de van benne természet adta UV védelem és akkor ott vannak az ásványi alapúak amik fizikai fényvédők.
De én kemikália használó vagyok, kozmetikusomat mindig kiakasztom vele, hogy higgye el az én bőröm igényli a kemikáliát, próbáltam mindenféle természetes cuccot sose nézett ki olyan ocsmányul a bőröm mint azoktól, pl a természetes olajoktól befülled és begyullad, akkor már inkább semmi.
MI szerint, ha csak 1 dolgot tudok megtenni, az a fényvédelem legyen. Bőröregedés 85-90%-át a napsugarak okozzák. Még napozni sem kell hozzá, hiszen télen is van fény.
A fiatalító kencék tényleg parasztvakítás, de fényvédő nem.
További ajánlott fórumok:
- Mit tennél, ha holnap reggel arra ébrednél, hogy egyedül te maradtál életben ezen a világon, az összes többi ember eltűnt?
- Mit tehetnék, hogy a 2 hetes kiscicám életben maradjon?
- "Hobbim az életben maradás, bárhol, bármikor, bármi áron" - Életem vastagbél nélkül
- Metélőhagyma - hogy életben maradjon!
- Ikrekkel terhes anya abortusza után előfordulhat-e, hogy az egyik magzat életben marad, és egészségesen születik meg?
- Egy naiv, jóhiszemű ember hogyan tud életben maradni ezen a világon?