Skizofrénia (beszélgetés)
Szia!
Képzeld csak most olvastalak.
Az ember létfeladatának egyik alapvető pillére a nyugalom és a megértés.
(Hű, ilyen éjjel milyen költői tudok lenni!!:))
Szia Wizard!
Köszi, deklasszáltabb pacienseim is voltak már, tehát semmi meglepő és megrendítő nincs a hozzászólásodban számomra.
A skizofréniáról írsz. Még ha te is vagy a beteg, akkor is csak részben ismerheted.
Teljesen jellemző a kifakadásod, ebben az esetben ez a reakció.
Én ismerem ezt a betegséget, több száz tapasztalati kezelésem van.
Ennek okán nyugodtan mondok véleményt.
A te indulatos hozzászólásodnak mi volt a célja?
Szívesen olvasom a válaszod.
Üdv: Őszi
Mi van tanultál valamit az iskolában? A saját gondolataid viszont ritkák. Mi köze ennek a fórumnak Jung-hoz? Semmi. Amúgy: Jung egy ostoba fickó volt. Vitatkozott is Freud-al...és persze hogy Freud-nak volt/van igaza. Ezek a tudatalatti kivetülések, perverziók, hajlamok valóban sok emberben ott vannak, Jung felmagasztalta ezeket, Freud szerint pedig nem kellene, hogy ott legyenek, létezzenek. Mondjuk sok ostoba női lényben vannak főleg Jungi perverziók, hajlamok, akik amúgy is "teremtésileg" úgynevezett "vágy-testek", férfiakban az ilyen lényegesebben kevesebb. Olvasd el Erich Fromm, D.T Suzuki: Zen és a pszichonalaízis c. könyvét, talán megértesz valamit a nagy egészből, amit az iskolában nem tanítottak meg, még kékharisnyás korodban.
Másodsorban az első reagálásomat fenntartom, azért 5-10 év amíg egy skizofrén betegnél minden leüllepszik, mert az egy dolog, hogy pár hónap után kiengedik a kórházból, még számos olyan dolog áll fent, amihez évek kellenek: betegség-tudat, hízás, érzelmi elsivárosodás, energia-hiány, tünetek csillapodása, munkahely, életvitel, stb. Az csak egy dolog, hogy kijön a kórházból, utána még sok minden történhet.
Végül: én nem ítélek és tisztában vagyok önmagammal, a felháborodásom azért volt, mert nem szeretem, ha osztják az észt, ha osztani akarod az észt, menj és oszd a körülötted lévőknek, másrészt feljöttél erre a fórumra és csattogtatod a baromi nagy egódat, mintha te szartad volna a spanyol viaszt, holott én is szartam. Ennyit akartam csak mondani.
Tudod, én eléggé pszichiátriaellenes vagyok, mert megjártam velük, voltam kórházban és egy nagyon erős gyógyszert adtak, amitől zombi lettem, aztán az itthoni elég normális gyógyszeremtől mellékhatások lettek, pl. elmaradt a menzeszem és meghíztam, most ezekkel küzdök. Szeretnék leállni a gyógyszerrel és halad is a dolog, de ez kevés, mert helyettem nem fog az orvosom lefogyni! Szóval sok sértettség és harag van bennem, de már eljutottam oda, hogy ez igazából csak nekem rossz. A haragot nem véletlen tartják az egyik főbűnnek. Szóval meg kellene bocsátanom, fel kéne dolgozni a dolgot, mert akár előnyöket is származtathatok abból, hogy bent voltam, mert hiszen a dolgoknak nemcsak oka van, de célja is lehet, amit még a jövő rejt. És itt jön be, amit szépen megfogalmaztál, hogy varázsló az isten. És én az ő kezébe teszem a sorsomat. Ha ilyeneket írsz és Jungra hivatkozol, akit nagy koponyának tartok, akkor elhiszem, hogy nem minden pszichiáter egy humortalan kártékony idióta. Szóval csak azt akarom jelezni most, hogy úgy érzem, amivel nem értek egyet, ami ártott nekem, azt sem gyűlölhetem. Hogy is van? "És bocsásd meg a mi vétkeinket, ahogy mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek." Hát igen - ez bizony nehéz. Nagyon nehéz.
Hát, most ez kívánkozott ki belőlem.
Wizard01!
"nyilván minden ember más és más és minden betegség egyedi"
Ezt írtad 06.08-án.
Akkor, hogy is van ez?:)))
Ne ítélj, még nem vagy képben és tisztában önmagaddal!
Én nem haragszom...
"MINDEN EMBER MÁS - MINDEN SKIZOFRÉNIA MÁS"
Nekem ez a filozófiám.
Valami Jung nevű mondta ezt, akit minden mélytudati analízis atyjának tekint a szakirodalom.
Nem értem az indulatodat.
:) Teljesen igazad van.
Mi a mi feladatunk?
A legjobb tudásunk szerint integrálni a társadalomba az ezzel birkózó betegeket.
Nem, varázslók nem vagyunk.
Varázsló az Isten.
"Csak" annyit hagyott ránk, hogy az átlag embernél nagyobb affinitásunk legyen a kérők felé.
Ha kezelői szem előtt van a beteg, akár dolgozhat is.
Ismétlem: MINDEN EMBER MÁS - MINDEN SKIZOFRÉNIA MÁS
Ez annyira szakmai dolog, hogy itt nem fejtem ki.
A klinikai gyakorlat szerint - és az én 10 éves tapasztalatom szerint is - ez reális terminus, míg a paciens otthonában, felügyelet nélkül élhet.
MINDEN EMBER MÁS - MINDEN SKIZOFRÉNIA MÁS
Ilyen butaságot azért ne írj, légy szíves!
5-10 év?????????
Honnan vetted??????????
3-6 hónap alatt tudjuk legtöbb esetben rendezni a betegeket.
A látogatottság megoldott.
Amihez nem értesz arról ne írj, mert csak kétségbe ejted a kérdezőt!
További ajánlott fórumok:
- Azthiszem a gyerekem skizofrén! Van valaki hasonló helyzetben?
- Diagnózis: paranoid skizofrénia és ha nem az?
- Testvéremnél skizofréniát állapítottak meg, kapott rá gyógyszert, de nem akarja szedni, hogy értessem meg vele, hogy ezt neki szednie kell?
- Veszélyes egy skizofrén ember?
- Létezik ma Magyarországon olyan elvonó, ahol fogadnak egy skizofrén, Hepatitis B és C-vel fertőzött gyógyulni vágyó drogost?
- Mit lehet tenni egy skizofrén nővel?