Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mit lehet tenni egy skizofrén nővel? fórum

Mit lehet tenni egy skizofrén nővel? (beszélgetős fórum)


1 2
2020. jan. 29. 19:05
Sok mindent ....itt mindenki azt mondja , hogy gyógyszer-gyógyszer....oké, leírom én is az vagyok . 24 éve ...s tudom , hogy a kényszergyógykezelés miből áll .Jól elnyomnak bennünk mindent . Rólam sem tudják igazából , hogy mit gondolok ...azért nem beszélek őszintén , mert már megtettem .Akinek elmondtam , annak az egyik fülén bement , a másikon kiment . Ő azért kapta a fizetését ...innen kezdve , miről beszélünk ?
2011. szept. 3. 20:04

Más jellegű fogyatékkal élők nappali központját vezetem és van köztük olyan, akinek skizofrénia a társult betegsége. Tökéletesen szinten tartható gyógyszerekkel (ha elutasítja a szedését,akkor marad a kötelező muszkuláris beadása/beadtatása - hogy korábban valaki már írta). Egyetlen "nagatív" - már akinek - következménye az aluszékonyság, de az nagyon. Van, hogy félóránként bealszik 15 percre. Mikor felébred, azt sem tudja, h hol van és miért.

Önkormányzat, rokonok megkeresése, irány a pszichiátria és a gyógyszer kötelezővé tétele. Sajnos a Lipótba már nemfogják beutalni - de ezt inkább nem kommentálom.

2010. júl. 23. 13:53

a kérdésre válasz: elmegyógyintézeti kezelés


végülis ez elmebaj

2010. júl. 21. 12:50
Feltétlen szóljatok a háziorvosnak, mielőtt nagy baj nem történik. Neki kötelessége intézkedni!
2010. júl. 21. 06:42

Létezik mindenfelé olyan, hogy közösségi pszichiátriai ellátás. ( Ők ki is mennek a lakásra)

Szerintem próbáld meg megkeresni Őket a neten, és kérj segítséget.

Ha nem szedi a gyógyszert, van injekció is, ezt 2 hetente kell beadatni, és szinte teljesen normális életet tud élni vele a beteg.

2010. júl. 21. 06:27
Jesszusom...A hideg futkos a hátamon. Hülye kérdés, de mitől válik valaki skizofrénné? Környezeti vagy genetikai? Én nem tudom, hogy Nagymamám ide sorolható -e, mert Nagypapám halála után szó szerint megzakkant, képzelgései voltak, de mi jót mosolyogtunk rajta, mert inkább csak figyelemfelkeltésnek tűnt. Leszögelte a hálószobájukban a redőnyt, ő is folyton a betörőktől tartott, mindig azt mondogatta, hogy a padláson vannak, meg bogarakat látott kimászni a kulcslyukból. Teljesen más miatt halt meg, de élete utolsó két éve a bogarakról és betörőkről szólt. Többször kihívta a rendőrséget, akik azzal fenyegették meg, hogy legközelebb kifizettetik vele a kiszállási díjat. Ez visszatartotta a telefonálgatástól, ezért gondoltuk, hogy nem valós probléma, hanem csak megjátssza magát...
25. Hmkati (válaszként erre: 19. - CsillagTM)
2010. júl. 21. 06:20

A diktafon nem jó, ez csak akkor használható fel, ha a felvétel készítésébe előzetesen beleegyezik, ezt egy jogász ismerősöm mondta.

Nekem is van ilyen betegséggel megvert ismerősöm. segítséget nem kapunk. azzal utasítanak el, hogy neki kell segítséget kérni. de szerinte nem beteg, sosem volt betegség tudata gyógyszert nem szed.Néha félelmestes.

24. viva70
2010. júl. 20. 19:29
Sajnos a mi egyik falszomszédunk is skizofrén volt. Szerencsére ennyire durva dolgai nem voltak. Csak üvöltött, énekelt, képzeletbeli emberekkel veszekedett jó fél napon keresztül, amikor nem szedte rendesen a gyógyszereit. Volt családja, de azok egyrészt külön laktak, másrészt nem úgy viselték gondját, ahogy kellett volna. Ilyenkor mindig futkostunk a közös képviselővel együtt, hogy orvost kerítsünk, az meg kórházba tudja vitetni. Nem voltak könnyű idők, 6 évig szenvedtünk miatta. Végül a sors megoldotta a problémát. Meghalt..., Isten nyugosztalja.
23. a1baa7edcc (válaszként erre: 21. - Zsú1965)
2010. júl. 20. 17:40
Nekem is ez volt az elso dobbenetem elolvasva a hozzaszolasokat.
22. spinneli (válaszként erre: 21. - Zsú1965)
2010. júl. 20. 17:39
nem, sajnos egyre gyakoribb.
2010. júl. 20. 15:37
Jesszusom, miket írtok! Én azért azt hittem, hogy ez sokkal ritkábban fordul elő!
20. Szanya
2010. júl. 20. 15:22

Szerintem is önkormányzat, vagy költözés...

Több ilyen szomszédom is volt, az egyik szerint varrógépet tartottunk a falban. Később egy másik házban azzal jött a nő, hogy nyomdagépet tartunk a hatodikon :))) és húszasával jönnek fel a férfiak :DD, egy meg nem közvetlen szomszédunk volt, csak az utcában lakott, egyszer kutyasétáltatás közben szóltak, hogy öngyújtóval gyújtogatja hátul a hajamat. Szóval van miért aggódnod.

19. CsillagTM (válaszként erre: 4. - C42aaaac41)
2010. júl. 20. 15:16

egyetértek.


ez szörnyű...az előző albimban is volt egy ilyen nő. sajnálja az ember, meg minden, de csinálni kell valamit, mielőtt tényleg kárt nem tesz bennetek, vagy fel nem gyújtja a házat...


esetleg diktafonnal felvehetnéd, mikor szövegel, persze rejtve.

2010. júl. 20. 15:15

Egyetértek, menj asztalt verni a hivatalba. Ha sürgősennem törénik vaami, hívj fel bulvár újságot, boldogan harapnak minden témára. Engem is a sósavtól kezdett el rázni a hideg, tényleg, mi van, ha rátok önti, nem az ajtóra??


Sajnos a jogszabályok meg rendeletek nem sokat segítenek.

17. c95c921ae7 (válaszként erre: 1. - Ccf45f55f2)
2010. júl. 20. 15:14
Én megpróbálnám felvenni a kapcsolatot a családdal, de ha ez nem megy, bemennék az önkormányzathoz személyesen, elmondanám mi a helyzet, sőt vinnék egy papírt, hogy itt jártam és jeleztem a helyzetet, megkérném a jegyzőt, ha nem akarnak intézkedni, akkor írja alá, hogy itt voltam, elmondtam. Ettől lehet, hogy kicsit megijedne. Mást nem tudsz tenni, mint kierőszakolni az intézkedést..
2010. júl. 20. 14:57
Édesanyám skizofrén, én úgy nőttem fel, hogy azt figyeltem, mikor nem szedi a gyógyszert...:( Fel kell venni családdal a kapcsolatot, Ők intézkedhetnek a pszichiátriai gondozásba vételről, ahol beállítják a gyógyszerezését.
2010. júl. 20. 14:55

sajna mi is voltunk ilyen helyzetben..a pali,aki valamikor birkózó volt,mindennap megveregette az ajtónkat és ki akart dobni a függő folyosóról... ahogy elmentünk a lépcsőházban az ajtaja előtt(sajna más kijárat nem volt),mindig kijött,hogy én hallgatózok..hallgatózott a fene,örültem,ha nem láttam..kiabált,szitkozódott mindig,még a kutyát is agyon verte,és ott hagyta a lakásban...

próbáltunk segítséget kérni,de akaratán kívül senkit nem lehet orvoshoz vinni,és a rendőrség is csak akkor avatkozott volna bele,ha vér folyik,magyarul,meg kellett volna várni még tényleg kivág a másodikról...

a kislányunk száját szinte be kellett fogni,és leosonni az emeletről,nehogy megszólaljon,úgy félt szegényem a bácsitól...


szerencsére elköltöztünk,de sajnáltam az ott maradtakat...

a másik amitől mindennap rettegtem,hogy azt ordította,hogy felrobbantja a gázt a házban....a saját fia messziről elkerülte,mert féltek tőle,neki mindegy volt,hisz jó messzire lakott tőle,a felesége meg otthonban volt,mert combnyak törést szenvedett,kitudja,hogy nem-e a férje segítette ki a talajt a lába alól..

14. fenyvesik (válaszként erre: 1. - Ccf45f55f2)
2010. júl. 20. 14:55

szia!

ez nagyon nehéz kérdés!

barátnőm húga is skizofrén lett elég fiatalon /32/éves most.

egy buli alkalmával találkozott istennel az ő elmondása szerint.

szüleivel lakik,és a szüleit állandóan el akarta zavarni,hogy kik ők,és mit keresnek ott az ő lakásában??!!

a szülei hordták kezelésekre,de mind hiába,hisz egy nap az történt,hogy rájuk támadt késsel,hogy takarodjanak onnan.

a rendőrség bevitte őt a kórházba,ahonnan kb. 3 hét után távozott.

most ismét a szüleinél van.

fogalmam sincs,hogy ilyenkor mire várnak??talán arra,hogy tényleg baj történjen?

így fogalmam sincs,hogy lehet-e valahova fordulni ezzel a problémával,vagy ki tud segíteni.

remélem megoldódik a problémátok minél előbb!

2010. júl. 20. 14:50

Van egy lánya, meg két unokája, de nem is jönnek hozzá, mert az unokáit állandóan azzal ijesztgette, hogy jönnek a betörők, azóta eltiltották tőle az unokákat, és a kicsiket is pszichológus kezeli, annyira kikészültek a nagyanyjuk hülyeségeitől:S Tavaly kint volt a rendőrség, mert akkor nemcsak pillanatragasztót, hanem betont is rakott a zárakba(magyarán bebetonozta a zárakat)+ szöget is ütött mindegyikbe... De mivel nem tudtuk bizonyítani hogy ő volt, így csak jegyzőkönyvet vettek fel... Tegnap mondták, hogy amíg nincs rá kézzel fogható bizonyítékom, hogy ő volt, nem tehetnek semmit sem:S Azért jó fejek. Mennem kéne boltba ide meg oda... Bezárom az ajtót, és mire hazajövök nem tudok majd bejönni, mert megint ragasztó lesz a zárban? Állok majd a 15hós fiammal a karomon a lépcsőházban mint f*sz a lakodalomban??? Vagy ez mégis hogy van??? Félek tőle, mert ha a küszöbre tudott sósavat önteni, akkor simán rám is locsolhatja úgy hogy a kisfiam a kezemben van...Ááááá...

Mindenesetre köszönöm a tippeket, tanácsokat, bemegyek az önkormányzathoz, és panaszt teszek, valamint segítséget kérek, mert ez így nem állapot!!!!

12. 1d8984f9f3 (válaszként erre: 1. - Ccf45f55f2)
2010. júl. 20. 14:47

Szia!

Ez egy nagyon kényes dolog...

Hidd el,én végigasszisztáltam,mert szegény anyósom 2 éve ebbe halt bele,szörnyű volt,tényleg... A képzelgések,az üldözési mániák,és a legvégén:az öngyilkosság,akkor már negyedszer...MUSZÁJ a felügyelet,és a rendszeres gyógyszeres kezelés,mert nagyon rosszl ehet a vége...Ha gondolod,priviben irok még,de csak jó szivvel irtam ide is.Babcy

2010. júl. 20. 14:38

mit lehet tenni egy skriszonfén nővel? mi a ba a skrizofrénnel színes egyénisg lehet..

na jo csak vicc remélem nem haragszik rám meg senki please

10. 40163fd81d (válaszként erre: 1. - Ccf45f55f2)
2010. júl. 20. 14:37

Próbáljátok bebizonyítani a zaklatást,vagy jelentsétek fel,akkor a rendőrség kénytelen kivonulni,vagy kivizsgálni az ügyet.

Ha akkor sem tudnak sem bizonyítékot találni,vagy lépni az ügyben,akkor talán a hölgy rokonai felé kellene lépni valamit...?

2010. júl. 20. 14:36
A gyámságot pedig szomszéd nem kérheti, azért nem is válaszoltak, vagy hivatal kezdeményezi, vagy pedig családtag.
8. spinneli (válaszként erre: 1. - Ccf45f55f2)
2010. júl. 20. 14:35

szólja a helyi családsegítőnek illetve Gondozási Kp-nak, ők közvetíteni fognak a helyi psziochiátriának, illetve szükség esetén a gyámhivatalnak.

A gondozási kp. a gyógyszerinek beszedését, személyi higéniáját és az étkezését is megoldja.

2010. júl. 20. 14:35

Meg kellene keresni a rokonait és a kezelőorvosát, méghozzá sürgősen!!!!!!Talán a házmester tud segíteni rokonok megtalálásában....

6. erika84 (válaszként erre: 1. - Ccf45f55f2)
2010. júl. 20. 14:35
Ez nagyon durva. Nem tudom mit lehetne tenni, de nagyon sajnállak benneteket!
2010. júl. 20. 14:34
Van a szomszédnak hozzátartozója?
2010. júl. 20. 14:34

Menj be az önkormányzathoz és addig verd az asztalt,míg valaki ki nem jön.Ha az etnikumnál beválik ez a módszer,akkor nálunk is be kell váljon!

Fenyegesd meg őket,hogy kihívod az összes tévét és elmeséled,hogy senki nem foglalkozik veletek.Tuti kajálni fogják.

2010. júl. 20. 14:34
Esetleg a családjával próbáljátok felvenni a kapcsolatot szerintem
2010. júl. 20. 14:33
El kéne vinni pszichológushoz, vagy pszichiáterhez szerintem, segítségre van szüksége, vagy ki lehetne hozzá hívni az orvost, ha nem hajlandó menni.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook