Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szex & Psziché fórumok » Testvéremnél skizofréniát állapítottak meg, kapott rá gyógyszert, de nem akarja szedni, hogy értessem meg vele, hogy ezt neki szednie kell? fórum

Testvéremnél skizofréniát állapítottak meg, kapott rá gyógyszert, de nem akarja szedni, hogy értessem meg vele, hogy ezt neki szednie kell? (tudásbázis kérdés)


1 2
54. Mincsimoncsi (válaszként erre: 14. - szepijuci)
2017. júl. 14. 21:02

Tudom , látom régi topik és talán már nem is aktuális, de engem felhúz ha ilyen aljasságot látok.

Ha nem veled lakik akkor nem neked kell viselned a cirkuszait meg a dilis természetét hanem a párjának… Ha a testvéred jól érzi így magát és a férjének aki viseli a természetét igy is megfelel antipszichotikumok nélkül, akkor neked miért fáj ha nem szedi a gyógyszereit?

Nem te viseled!!! Ha van párja akivel tőletek külön él és azt nem zavarja, akkor neked éppen semmi közöd hozzá! Vagy talán irigy vagy a testvéredre valamiért hogy igy akarod drogozni a tudtán kívül, avval az ürüggyel hogy róla van róla egy pszichiátriai papír??!

És még őt tartják hülyének ha azt meri mondani hogy valakik gyógyszerezik, mérgezik.

Bele akarsz csempészni valamit a kajájába és ezek után csodálkozol ha azt képzeli hogy valakik mérgezik és ellenségeket érez mindenhonnan. Főleg a családtagjai felől.. Hát persze mert azok is vagytok. Nem véletlenül hiszi és ezek alapján sajnos még csak nem is téved.

Van itt a noooormálisak közt is elég sok veszélyes ahogy látom, több mint a skizókból.

És ha valaki titeket akarna ilyen alapon begyógyszerezni? Csak mert egy orvos megállapít valamit, azt is azért mert egy rossz akaratú irigy családtag elküldte vizsgálatra. Azt is igy viselnétek? Ha holnap egy orvos azt mondaná hogy azt itt hozzászólók egytől egyig veszélyes betegek akiket le kell szedálni injekcióval vagy ételbe csempészett bogyókkal, ti belemennétek és holnaptól vidáman tartanátok a feneketeket a szurinak csak mert valaki azt mondta hogy kell? Nem hiszem!

Mi folyik itt boszorkányüldözés hibbantak ellen? Miért kell mindenkiből nyálcsorgató zombit csinálni?

Nekem nem egy ismerősöm oda lett vagy pedig teljesen megváltozott a szuriknak köszönhetően pedig lett volna más megoldás. Persze nyilván azért olyanok a barátaim mert hasonló a hasonlót vonzza. Talált süllyedt!

Eltaláltátok itt egy szabad példány csakhogy nekem még nincs papirom úgyhogy álmodozzatok csak. Belőlem nem fogtok nyálcsorgató zombit csinálni. Mert most felülök a seprűmre és huss. További jó boszor...vagyis skizofrén üldözést!

53. gerna (válaszként erre: 52. - agi1966)
2009. dec. 10. 20:47
Próbálj beszélni a barátaival, hátha tud rá hatni valaki. Valaki csak dolgozik a csapatban... Ez nem betegség, hanem állapot :(
2009. dec. 10. 18:07
kb.12-kor felkel, eszik szamitogepezik, ha van benzin a kocsijaba autozik, lemegy a jatszoterre a haverokhoz, este kimennek a baratokkal, akiknek van kocsijuk beszelgetni, gyorsulgatni. ugyanis auto es motormanias
51. gerna (válaszként erre: 50. - agi1966)
2009. dec. 10. 18:01
Mit csinál egész nap?
2009. dec. 10. 17:57
nem venne be gyogysert se, meg semmifele kezelest, elkoltozni sem akar, nem tanul es nem dolgozik
49. gerna (válaszként erre: 48. - agi1966)
2009. dec. 10. 17:54
Hát ha csak egyedül mentél, nem is nagyon lehet "kezelést" javasolni, mert nyilván azt se fogadja el. Próbáljátok önállósítani... menjen kollégiumba, vagy albérletbe. Így lehet, hogy valóban csak a szüleinek szólnak a tünetek.
2009. dec. 10. 17:50
rosszul mondtam pszichiaternel voltam, de egyedul mert ot nem lehet elvinni, nem hajlando ra
47. gerna
2009. dec. 10. 17:40
Pszichiáterhez vidd el, ne pszichológushoz. Először neki kell megállapítania, hogy mi is a baj, ha van egyáltalán.
2009. dec. 10. 17:29
nagyon keson ero tipus, szerintem max. 15 evesnek felel meg
2009. dec. 10. 17:28
20 eves
44. gerna
2009. dec. 10. 17:28
Serdülőkorban sok érdekes jelenség van, ami hasonlíthat a skizofréniához.
43. gerna (válaszként erre: 42. - agi1966)
2009. dec. 10. 17:18
Mennyi idős a gyereked?
2009. dec. 10. 16:48
voltam egy pszichologusnal es azt mondta,hogy el van kenyeztetve plussz autista es skizofren jegyek is talalhatok benne. semmilyen gyogyszert vagy kezelest nem javasolt. kicsit fura
41. zebracsikó (válaszként erre: 36. - agi1966)
2009. dec. 5. 15:59
nem akarlak elkeseríteni, de így kezdődik.
2009. dec. 5. 15:58

skizofrénia, a hasadásos elmebaj, mint tudjuk, nagyon súlyos betegség, kialakulásának az okai nem teljesen ismertek, és gyógyítani se lehet igazán.


Gyógyszeres kezeléssel elérhető a tünetek enyhítése, néha teljes elmúlása is. Kutatásában, a betegség megközelítésének módjában viszont nagyon sok minden történt az elmúlt évek során.

2009. dec. 5. 15:56
Napjainkban kevesebb skizofrén betegnek van szüksége hosszú távú kórházi ápolásra, mert a betegek sokkal jobban reagálnak a gyógyszerekre és a skizofrénia egyéb kezelési formáira.
2009. dec. 5. 15:54
Ha Ön családtagja vagy barátja valakinek, akinél a skizofrénia lehetséges tünetei észlelhetők, akkor előfordulhat, hogy Önnek kell majd orvoshoz vinnie a beteget a megfelelő vizsgálatra. A skizofréniás betegek gyakrabban követnek el öngyilkosságot, éppen ezért ha szerette öngyilkossági szándékot hangoztat, azonnal forduljon szakemberhez!
37. fruzsinká17 (válaszként erre: 34. - agi1966)
2009. dec. 5. 15:53

A skizofrénia (schizophrenia) tünetei nagyfokú változatosságot mutathatnak. A beteg időről időre különbözőképpen viselkedhet. Néha nagyon izgatott vagy zaklatott lesz, máskor egy transz-szerű állapotba kerülhet, megint máskor pedig mozdulatlan, válaszképtelen állapot alakulhat ki (catatonia), ám az is előfordulhat, hogy az idő nagy részében teljesen normálisan viselkedik.


* Téveszmék - nem a valóságból táplálkozó személyes hit, például paranoia (követnek valakit, összefogtak valaki ellen) vagy nagyzásos téveszme.

* Bizarr téveszmék - például valaki azt hiszi, hogy marslakók szabályozzák a gondolatait.

* Hallucinációk - nem létező dolgok észlelése, például képzeletbeli hangokat hallása.

* Inkoherencia (összerendezetlenség) - logikátlan gondolatok.

* Érzelemmentesség, vagy nem megfelelően kimutatott érzelmek.

* Folyamatos olyan érzés, hogy valaki figyeli.

* Munkahelyi, illetve társasági helyzetekben nem megfelelő viselkedés.

* Társasági izoláció.

* Problémák a személyes higiéniával.

* Ügyetlen, koordinálatlan mozgás.


Általánosságban a skizofrénia tüneteit három főbb kategóriába lehet sorolni: negatív, pozitiv és kognitív tünetek.

2009. dec. 5. 15:47
neki is maniaja,hogy hallgatozunk nala, ot figyeljuk,de csak velunk ilyen. egyebkent feltunesi viszketegsege van, szereti,ha feltuno es ot figyeli mindenki
35. zebracsikó (válaszként erre: 34. - agi1966)
2009. dec. 5. 15:35
hát nem ezek a legjellemzőbbek.Sokkal inkább az üldözöttség érzése, a megfigyeltség vélelme, kényszeres cselekedetk, téves eszmék.
2009. dec. 5. 15:33
sziasztok! mik a skizofrenia tunetei? az en gyerekem nagyon ingerlekeny, es a legkisebb dologert kiabal. orvoshoz nem hajlando elmenni
2009. dec. 5. 14:32
igen ,mondtam már neki, hogy nm lakunk vele, de csak amit majd most ő fog tapasztalni, az alapján fogja majd eldönteni, hogy mi neki a legjobb. ez még sztem elég sok idő amíg az összes vizsgálatot megcsinálja. de én is jobban örülnék az injekciónak.bár ha 5évig elhúzódik ez az egész, akkor viszont lehet hogy jobb a gyógyszer, mert az már sok idő
32. 04d410066e (válaszként erre: 31. - gerna)
2009. dec. 4. 11:44
Szerintem is. Ha olyan aranyos a dokinője, ahogy mondod, akkor biztosan meg fogja érteni. :) Csak tényleg szedj össze minden okot, hogy miért lenne jobb az inejkció.
31. gerna (válaszként erre: 29. - szepijuci)
2009. dec. 4. 08:30
Ha a doktornővel beszélsz, mondd el hogy nem laktok vele, nem tudjátok ellenőrizni stb. Mindent, ami indokolja az injekciót. Jobbulást!!!
2009. dec. 4. 08:16
Örülök, hogy megvan a tesód, kitartás:)
2009. dec. 4. 08:04
Hát tegnap éljszaka megérkezett a kórházba, ahova szállítottak, nm késtek sokat, a betegszállítók, csak 5 fél6 helyett fél10-re értek oda. gondolhatjátok milyen idegesek voltunk, már pont el akartak küldeni amikor megérkeztek, hát mondanom sem kell, hogy testvérem teljesen kész volt, nagyon rossz volt így látni, még most is az ő arca lebeg a szemem előtt. a lényeg hogy bent tartják elöször zárt osztályon, mivel megfigyelik, hogy ne legyen semmi gond, hogy ne hogy elszökjön. ha együttműködik ,akkor kiengedik a nyilt osztályra. addig nm is látogathatjuk, csak csomagot vihetünk neki, de csak élelmiszert. de nm beszélhetünk vele,kitudja meddig. tudom hogy ez kell neki, mert hát muszáj, de azért nagyon nehéz ez nekünk is, nm hogy még neki.de legalább akihez került orvosnő nagyon aranyos volt. remélem együttműködik majd, és miharabb láthatom. az injekcióról annyit, hogy csak úgy én nm kérhetem, mivel ez sokkal drágább mint a gyógyszer. ezért az oep csak akkor engedélyezi, ha az orvosa ezt alátámasztottan igazolja, és így megadják neki. de csak így. majd meglátjuk hogy mi lesz.
28. 04d410066e (válaszként erre: 26. - szepijuci)
2009. dec. 3. 15:41
Örülök nagyon, hogy megtalálták! Szerintem is beszéld meg azt az injekciót majd a kórházban, az is lehet, hogy megtanítják nektek, hogyan kell beadni, és akkor azért sem kell sehova sem menni... Ennek lehet, hogy érdemes lenne utánajárni, de ha nem lehet, még akkor is egyszerűbb 2-3 hetente injekcióra vinni, mint ellenőrizgetni, hogy bevette-e a gyógyszert (amit meg úgy sem tudsz 100 százalékra megnézni)
27. gerna (válaszként erre: 26. - szepijuci)
2009. dec. 3. 11:46
Akkor most legalább már amiatt nem izgultok, hogy mi lehet vele. Ha mész látogatni, beszélj a kezelőorvosával és mondd el a gyógyszerszedéssel kapcsolatos dolgait. Most gondolom, először több gyógyszert (injekcióban) fog kapni, aztán csökkentik - lényeg, hogy azt kérjed, injekcióval engedjék haza. (Mondjuk azzal is lehet gond, mert el kell mennie az ideggondozóba, vagy a családorvoshoz, hogy beadják neki.)
2009. dec. 3. 11:37

értem gerna, köszi!

megtalálta a rendőrség és bevitték a korházba, elég messze van tőlünk, de vagy ma vagy holnap már láthatjuk, mert a körzeti korházba fogják szállítani csak még nm tudjuk hogy ma vagy holnap. de a lényeg hogy megvan. beszéltem vele, de nagyon nincs jól ,alig akart válaszolni.

25. gerna (válaszként erre: 16. - mese)
2009. dec. 3. 06:35
A skizofrénia gyakran schubos lefolyású, vagyis: jól van, aztán egyszercsak jön a visszaesés. Jól van - értsd, gyógyszer nélkül is jól van, hónapokig, évekig. Ezért javasolt a folyamatos gyógyszerszedés, vagy a kéthetenkénti-havonkénti injekció. Persze amikor jól van, nem akar gyógyszert szedni, amikor meg "nem jól van", akkor főleg nem :(
1 2

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook