Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Sikerül valaha is lakást venni? fórum

Sikerül valaha is lakást venni? (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6
7. 9536810fa1 (válaszként erre: 4. - Kisgynevtanonc)
2012. jún. 7. 15:44

Nos igen... és mi (mármint szülők) éppen kifizetjük a lakásunkat, amire fizethetjük majd a gyerek lakásának a részleteit. :)

Mi úgy tervezünk, hogy fiam most középiskolás, közben végez még a középiskola mellett sulit, hogy legyen szakmája is érettségire... nyáron már dolgozik, persze ez a pénz még nem a lakásra megy... és még a jövő nyári se :)...de aztán irány külföld, kis pénzzel hazajön (szerencsére nem pénzherdálós), a többit pedig felveszem hitelként... 5 év múlva lakása kell, hogy legyen, ha nem lesz, akkor valamit nagyon elszúrtam. :) ... és utána pedig jön az egyetem levelezőn, meló mellett, mert azért csak okoska is. :)

...aztán ember tervez... :)

2012. jún. 7. 15:42
Nekünk sem tudnak segíteni a szüleink. Vettünk 3 éve egy lakást, 47 m2 és az a nagy szerencsénk, hogy mivel a párom katona missziókat járt meg (4-et) és a legutóbbi misszióból ki tudtuk tolni a hitelt. Így van egy lakásunk....de nekünk tényleg szerencsénk volt ezzel. Másoknak nincs ilyen lehetőségük. Ez nagyon gáz...mi is fizettük a majd 100 ezres hitelt...most könnyebb:) Főleg hogy már 3-an vagyunk.
2012. jún. 7. 15:42
És ugye a szüleim elmondása szrint, úgymond vigan megéltek a maradékból. DE most ezt mi hogyan tudnánk megtenni? Még ha ketten is vagyunk. 130 000 rezsi+megélhetés.... Ember legyen a talpán akinek sikerül. És ha még van 1-2 gyerek is...
2012. jún. 7. 15:39
Az én szüleim is hitelből vették. Nem is lenne azzal semmi baj. Csak akkor mondjuk kerestek 6000 Ft-ot, és volt 1500 a törlesztő. Most keresünk 90 000-t, lehet 100 000-at, és 60-70 000 a törlesztő. Másak az arányok szerintem.
2012. jún. 7. 15:37
Anyuéknak abban az időben valamivel könyebb volt megvenni a kis házunkat odahaza. Most viszont mi a mai árak mellett hitellel tudnánk megvenni ha veszünk házat. Aztán kb a havi törlesztés pl ha most 50 kt fizetsz albérletnek akkor már magadnak megy törlesztésbe nem másnak évekig a zsebébe... vagy másik lehetőség külföld pár évet legalábbis én igy gondolom huszon éves fejjel.
2012. jún. 7. 15:36
Na erre én is kiváncsi vagyok. Vajon másoknak hogyan sikerül, sikerült. Bár én nem akarok mindenáron saját lakást, de nem lenne rossz.
2012. jún. 7. 15:34

Sziasztok!

Arra lennék kíváncsi, hogy kinek, hogy sikerült -ha egyáltalán sikerült- lakást vennie. Én kilátástalanak látom a helyzetet, szülői segítségem nincs. Szerintem sosem lesz lakásom. Legalábbis úgy nem, hogy azon felül, hogy eltartom magam albérletet is fizetnem kell. Van erre egyáltalán valami megoldás, hogy az embernek legyen egy kis saját lakása, ahol lenni tudjon?

1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook