Rivotril, xanax és más benzodiazepinek-van remény a leszokásra! (beszélgetés)
:)
az enyém épp a kályha mellett melegszik:)
Akkor ne gondolj rá:)Debizony..meg akarod váltani a világot, és ez veszélyes, mert nem vagy orvos...s valaki laikus, és hallgat rád, azza még a halálba is terelheted úgy, h észre sem veszed.
Azt javaslom, várd meg, míg elterjed ez itt is, és akkor majd az orvosok segítenek azoknak, akik igénylik. Ne beszélj félre a gyógyszerekről..GABA , receptorok, idegsejtek....nem mindenki érti ezt , azt gonsolja, h valami őrültséget tesz azzal, ha bevesz néha egy gyógyszert. Veszélyes játékot játszol. Elégedj meg azzal, h neked segít..ugyanis, ha valaki utánad akarja csinálni, amödött orvos kell, h álljon, s te nem helyettesíted az orvotudományt. Erre figyelj addig, amíg tragédia nem történik a te nagy orvosi kifejezéseidtől.
A tegretolt a rivó helyett írták fel..
cipralex és paroxat a két antidepi
kognitív viselkedésterápiát keresek éppen. Csak legyen bátorságom odáig elmenni majd..
de ha szarul vagy, nem tudsz élni sem, nemhogy az okot megszüntetni.
Sonja, voltál már ugy, h kib....ul szorongtál, nem mertél kimenni a lakásbol sem, csak feküdtél nézted a plafont, és gondolkodni sem tudtál, mert annyira magadon kivül voltál, a külvilág nem létezik ilyenkor. nem volt életcélod, csak voltál a világban, rutinszerüen végezted a napimunkád ,de öröm semmiben nem volt...és még folytathatnám.
na ilyenkor probálj pozitivan hozzáállni és megszüntetni olyan okokat, amiket nem igazán tudsz, mert tőled függetlenek.
én ezt mind tudom.
de értsd meg, hogy aki szorong, annak ez maga a megválto. és nem tudja csak ugy letenni, mint aki szimplán csak függ tőle. ő azért függ tőle, mert nélküle szorongana.
Akkor lehet itt lenne az ideje 1 normalis pszichoterapautat keresni,aki nem treningeket javasol,hanem VELED es a lekeddel foglalkozik,megtanit oldani a felelmeket-sajnos a panikbetegseg nem betegseg,hanem a stresszituaciok hibas kezelese,beidegzödött,rossz tanulasi folyamatok eredmenye.
Miert szedsz 2 fele antidepit???Tudtommal csak 1 felet szabad.A tegretolt miota szeded?Ez 1 hangulatstabilizator,ami teljesen meggatol a tanulasban,stresszhelyzetek kezeleseben.
Igen voltam. Sajnos nem ma kezdtem,29 éves koromban jött az első szorongásos roham. Egy évre rá szívinfarktust diagnosztizáltak. Szerencsére nem! De a folytonos rosszullétektől és ettől a tudattól kiakadtam rendesen!
A pszichoterápián autogén tréninget tanítottak. Egy darabig használtam is,de elhanyagoltam,nem voltam kitartó és a hatását sem éreztem olyan jónak. A gyógyszerek sokkal gyorsabban hatottak. Egy ideig. AZtán váltogatás. És egyre rosszabb.
Dé előtt még sikerült párszor elterelem a figyelmemet, kimentem,mozogtam a levegőn,de ilyenkor beül az ember agyába a vezérhangya és egyre csak rója köröket,aminek a "majdnem" pánik a vége. Ilyenkor jön a rivó..
Sziasztok
Még nem olvastam végig a fórumot, de a címét meglátva egyből magamra ismertem....depresszió, szorongás, pánikbeteg...????Még a mai napig sem tudom, hogy igazából mi a bajom....Volt egy háziorvosom, már mindent kitaláltam, most biztos ez a bajom, most biztos az stb. már minden létező helyre elküldött, még egy CT-t is kisírtam, mert akkor éppen azt éreztem, hogy zsibbad a fejem....ezt nyomom most már kb. másfél éve:(((((
Na mindegy erről még tudnék mesélni....aztán egyik szombaton ki kellett hívnom az ügyeletet mert teljesen kész voltam:((((...háziorvost váltottam, neki is elmondtam a problémámat....Két lehetséges megoldást ajánlott fel. Az egyik egy teljesen TB által támogatott pszichiátriai vizsgálat illetve kezelés, vagy egy természetes alapanyagokból álló, gyógyszertári minőségű "gyógyszeres" kezelés....az utóbbit választottam....akkor még nem ismertem a gyógyszereket amiket ajánlott, most már reklámozzák a rádióban, most leírom a nevüket csak nem lesz belőle baj. Az egyik a remotiv extra, a másik a sedacur forte. A remotivból napi egyet, a sedacurból 1-1-2-öt kell szednem....kb. harmadik hete szedem őket és le is kopogom, sokkal jobban vagyok!!!!!Ezeknek a "gyógyszereknek" nincs rögtön hatásuk, csak kb. 1 hét mulva, de megéri, higgyétek el!!!!!!!!!!!!!
Voltal mar pszichoterapian?Mi valtja ki a szorongasodat?
Amugy okosan teszed,hogy csak ritkan kapsz be 1 bogyit-pont igy kene öket hasznalni-csak amikor szükseges!
Olvass 1 kicsit a benzokrol doktori tanulmanyokat persze..
1 egeszseges ember is ugyan ugy függö lesz,mint 1 panikos hosszutavu szedes alatt-egyszerüen a benzok atveszik a GABA-nyugtato-funkciokat-tehat en is szenvedtem rendesen a rivotril-elhagyassal.A diazepam mas-hosszabb hatoidö,kisebb potencia-mar semmi elvonasi tünetem sincs,pedig csökkentem rendesen:))
Mivel a benzok atveszik a GABA nyugtato funkcioit-ezt nevezzük toleralasnak,v,hozzaszokasnak,aki 3 honapnal tovabb szedi folyamatosan,mar nincs nyugtato hatas,mert a Gaban csak a termeszetes nyugtato-hormonokat potolja a benzokkal-ezert ertelmetlen hosszutavon szedni es rohadt nehez letenni-aki neha bekapkod par bogyit,azt nyugtatja es nem szokik hozza-de ezeket mar leirtam es mindenki azt csinal amit akar-en nem szeretnek tovabb szenvedni a mellekhatasoktol,ezert elhagyom.ennyi.
nekem nagyon jól jött ma az a fél szem a 0,5-ből.
Minden tetejébe nem vettem be 3 napja a reflux bogyómat,így pokoli gyomorfájás és hányinger is jött a szorongás tetejébe. Hát én nem akarok szenvedni!
de akkor miért nem tudsz lejönni rola???
mert az megértem, ha vki pánikos, szorongos, depis, akkor azért nem tud lejönni rola, mert a tudat, h nem szedi...és rosszul lesz. na meg ha szüksége van rá, akkor miért is hagyná abba. hisz azért irta ki a doki nyilván, mert beteg és ettől van jobban.
teljesen elbeszéltek egymás mellett. mig seképsehang, BJK, Aysel, na meg én is betegek vagyunk...ezért szükségünk van a gyogyszerre.
Te hiába akarod itt megváltani a világot. teljesen másrol beszélsz. neked könnyű abbahagyni, hisz nem vagy beteg. ezt vedd figyelembe.
En nem akarom megvaltani a vilagot,csak megemlitettem 1 nagyon jo leszoktato programot,amit vedek,mivel a sajat börömön tapasztalom,hogy mennyire jo es szenvedes nelkül lehet megvalni a bezoktol-amibe Te belebuktal a jo öreg modszerrel-de tudod"az egyiknek sikerül a masiknak nem"
Nekem 1 ev mulva mar csak 1 ronda emlek lesz a rivotril,de Neked ezzel kell leelni az eletedet:(((-nem irigyellek,en meg a gondolattol is rosszul vagyok...
-:):) elutaíást kifejező viselkedésre gondolsz? Ez rád is illik:) Nem egy hajóbn evezünk..:) De az nem probléma...nekem nem:)
Te akarod megváltani a világot:)