Ricinusolaj és a haj. Tapasztalatok? (tudásbázis)
Sziasztok! Új vagyok itt :) Csigusz naplóját elolvasva arra jutottam, hogy kipróbálom a ricinust. Épp most van a hajamon a 4. pakolás :)
Mikor kimossátok a hajatokból az olajat valaki tesz rá balzsamot? vagy fölösleges rá?
Az én volt férjem 40-körüli és használja.
A fejtetőn a hajas fejbőr dúsult és a homlokánál ahol évek (évtizedek?) óta nincs haj,ott megjelentek a kis pihék. Azt nem tudom,hogy ott is megmarad-e,de a kopaszodó hajas fejbőr szemmel láthatóan dúsult és nem hullik már annyira.
Hetente 3x keni éjszakára.
Sziasztok!Új vagyok még ezen a fórumon,úgyhogy ha nem gond egyből a segítségeteket kérem!
1.,Pontosan mit kell a hajra tenni?Csak olajat vagy keveréket?És miből mennyit kell egy alkalommal?Ja és hova-hajtőre és hajvégekre is?
2.,50körüli kopaszodó férfinak is segít szerintetek?
3.,Valaki tapasztalt esetleg valami negatív mellékhatást?
Köszönöm szépen mindenkinek,aki segít és válaszol!!!
Amikor hajmosás után teszem fel,nekem is csöpög össze-vissza,folyik a nyakamba.
Én egy vastag téli zoknit dugtam alá hátul körbe:)
Vagy egy kicsit várni kell míg megszikkad a haj,akkor talán nem folyik annyira.
Sziasztok!
5 hete használom a ricinust, kb. ennyiszer is kentem be, és 2,2 cm-t nőtt ennyi idő alatt. Ugyanis ekkora az ősz lenövés pár hajszálamon, így 30 évesen..úgyhogy most itt a dilemma, hogy ricinus, vagy festék, mert nekem a sok hajmosás a feketésvörös hajamból világos vörösesbarnát csinált....na,még kitalálom.
Igen,meg jól bele kell masszírozni,attól is lehet.
Nekem nagyon sokat nőtt tőle,én nagyon szeretem:)
Kis bogárkák hess:)))
Érdekes nekem is szokott de főleg másnap v a többi napon.
Az elején még kutattam kis bogárkák után de nem találtam:-))
Biztos felpezsdítette a fejbőr keringését.
Sziasztok.
Nekem most van a fejemen,kb 2 órája,még rajtahagyom ugyaneddig szerintem.
Viszket tőle a fejem,meg bizsereg,de akkor az azt jelenti dolgozik keményen:)
Nekem tegnap simán adtak ennyit:-)))
Mondjuk meg kellett magyaráznom,h nem meginni akarom hanem a hajamra.
Tök ijedt arcot vágott a gyógyszerésznő:-)))
Sziasztok !
Én is már február közepe óta használom a ricinust főként a hajamra. Néha kentem a pillámra is, nekem úgy tűnik, hogy hosszabb lett tőle :)))
Visszatérve a hajamra, azért kezdtem el, mert nagyon-nagyon hullik. Már 1-2 kenés után látszott, hogy jóval egészségesebb, fényesebb, mint előtte. Tegnap fodrásznál voltam, és mondta, hogy szinte hihetetlen, mennyi kis apró hajszálam van. :))))) Ennek nagyon örültem. És szerintem sokkal gyorsabban nő tőle. Szóval tök jó ez a ricinus. Én egyébként egész éjszakára rajta szoktam hagyni, az utóbbi 3 hétben már tettem az olajba 1 tojássárgáját.
További szép napot !
Tegnap bekentem a szempillámat és a szemöldökömet. (:
Pénteken meg a hajacskám következik:)
Úúúúgy váro már
További ajánlott fórumok:
- Hajnövesztés ricinusolajjal - tippek/tapasztalatok!
- Szempillára ricinusolaj
- Ha levágatom a töredezett hajam, nem vasalom és ricinusolajt használok, mennyit nőhet havonta?
- Miért nem használ a ricinusolaj?
- A ricinusolaj halványítja a striákat?
- Hajápolásra ez így jó? Ricinusolaj + 1 tojássárgája + pár csepp citromlé - Tapasztalatok?